Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2351) Gaben01


Gaben01
őstag

Hali!

Acronis True Image Home 2010-el szeretném a következő megcsinálni: van egy 500-as rendszer hdd kettépartícionálva,az egyiken a rendszer,a másikon adatok.A rendszer partíciót szeretném clone-ozni egy ssd-re,hogy ne kelljen újra telepítenem mindent.Sajnos hiába látom,hogy 2 partíció van a hdd-n,mégis egyben látja,így a 40GB-os rendszerpartíciót nem tudom klónozni a 64GB-os ssd-re.Meg lehet csinálni az acronissal vagy valami más programmal próbálkozzak?

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#2352) Fire/SOUL/CD válasza Gaben01 (#2351) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

EASUS Disk Copy
Segítség
Én magam még nem használtam,de van ismerősöm, aki régebb óta használja ilyen célra, és eddig nem volt probléma vele. (és az sem elhanyagolható szempont, hogy ingyenes)

Remélem sikerül.

Fire.

UI: Ha ez sem látja rendesen a partíciókat, vagy akár magát a HDD-t, akkor ott más probléma van. Ha pl W7 van telepítve és létezik egy 100Megás partíció, akkor egyből állj is meg, ne kezdj el másolni... :N

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2353) _BM_ válasza Gaben01 (#2351) üzenetére


_BM_
senior tag

"Sajnos hiába látom,hogy 2 partíció van a hdd-n,mégis egyben látja...."

Biztos, hogy egyben látja? Folytasd, mintha az egész vinyót akarnád másolni, utána valszeg ketté fogja választani. Ha mégsem, akkor sem csinálsz bajt. A Ghostnál is így működik, az Acronist nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

(#2354) _BM_ válasza Fire/SOUL/CD (#2352) üzenetére


_BM_
senior tag

Ennél az EASUS-nál nem találtam indítólemez-készítő opciót. Ha összeomlik a rendszer, akkor nem lehet helyreállítani a partíciót.

(#2355) _BM_ válasza _BM_ (#2354) üzenetére


_BM_
senior tag

Ja bocs, megvan. :B

(#2356) Fire/SOUL/CD válasza _BM_ (#2355) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Ha esetleg ezután, meg az ISO-t nem találnád: [link] ;]

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2357) _BM_ válasza Fire/SOUL/CD (#2356) üzenetére


_BM_
senior tag

Nem fogod elhinni, de pont ezzel tököltem az előbb. :DDD
A Paragon Drive Backuppal kiírtam egy win XP telepítőfájlt usb-stickre, de nem bootol a notesz, bootmgr missing hibával. :(
Na megpróbálom az aeseus-szal is. :K

(#2358) _BM_ válasza _BM_ (#2357) üzenetére


_BM_
senior tag

Az Aeseus nem támogatja a flash drájvot. Ennyi. :U

(#2359) Gaben01 válasza Fire/SOUL/CD (#2352) üzenetére


Gaben01
őstag

Köszönöm,közben,rátaláltam én is az Easus-ra.Egy szépséghibája van csak,a 64GB-os ssd-t nem tudja jól kezelni (hiába formázom meg előtte win7 alatt),formázatlannak látja.Így aztán csinál rajta egy akkora partíciót,mint a másolandó partíció a hdd-n. :F
De szerintem már közel a megoldás.

_BM_:igen,egészen biztos,hogy egyben látja (500-as wd kettépartícionálva de egyben látja,alul mutatja csak a két partíciót, 750-es samsung ugyanúgy kettépartícionálva,de egyben látja és alul mutatj a a 2 partíciót, 1TB wd egyben és a 64-es ssd).Ha kiválasztom az 500-ast és a nextre kattintok,akkor csak a 750-est és a terást választhatom,az ssd-t nem.
Mind1,mert az easus egyelőre jónak tűnik.

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#2360) Gaben01 válasza Fire/SOUL/CD (#2352) üzenetére


Gaben01
őstag

Már meg is oldottam a dolgot,win7 alatt a lemezkezelésnél Kötet kiterjesztése és már kész is. :C

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#2361) #41133696


#41133696
törölt tag

Helló, az EASEUS Todo backup esetében ha nem a Clone Disc lehetőséget, hanem a sima
backupot választjuk például a komplett C: meghajtóról , akkor ebben az esetben, ebből az imidzsből visszaállítható e a teljes rendszer vagy sem ?

Illetve mi a szerepe a Sector by Sector jelölőnégyzetnek ? Ha ezt nem pipáljuk be, akkor is lehetséges e sikeresen a fentebbi célt megvalósítani ?

(#2362) Fire/SOUL/CD válasza #41133696 (#2361) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Igen, a mentett image-ből visszaállítható a rendszer. A sector by sector(egyes programokban, pl Paragon RAW módnak is nevezik) a teljes partíció, összes szektorát(az üresekkel együtt) elmenti annak struktúrájával együtt(ezért lassabb is és nagyobb is lesz az image mérete). Amikor egy ilyen image-ből állítanál vissza, akkor az egy akkora partíciót hozna létre, mint amekkora eredetileg volt és minden szektor ugyanoda kerül vissza mint eredetileg volt. A hagyományos backup-nál, visszaállításkor a partíció mérete lényegtelen, csak annyi kikötés szokott lenni, hogy nagyobb legyen, mint az adatok benne.
pl. 50G-s rendszerpartíció, rajta 20G adattal, hagyományosan elmentve. Ebben az esetben 20Gigás vagy nagyobb partícióra visszaállítható, kisebbre nem.
Sec by Sec-be ugyanezen szitu-nál nem érdekli, hogy mekkora az a partíció, mert letakarítja előtte és a korábbi 50G-s partíciót hozza létre, az összes szektorával. Teljesen formázatlan HDD-re is visszakerül a korábbi 50G-s partíció.

A sec by sec üzemmódra fokozottan kell figyelni, ugyanis backup progiktól függően, még lehetnek beállításai, mivel arra is használható, hogy nyers adatként mentsen(RAW) adatokat. Ilyenkor pl a fájlrendszer lényegtelen(NTFS, FAT32 stb)

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2363) #41133696 válasza Fire/SOUL/CD (#2362) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi a részletes választ :R

(#2364) _BM_ válasza Fire/SOUL/CD (#2362) üzenetére


_BM_
senior tag

"Sec by Sec-be ugyanezen szitu-nál nem érdekli, hogy mekkora az a partíció, mert letakarítja előtte és a korábbi 50G-s partíciót hozza létre, az összes szektorával"

Ezt úgy érted, hogy átparticionálja a lemezt, ha nincs elég hely a célpartíción? Ha így van, akkor nagyon hasznos szolgáltatás. Majd jól kipróbálom.

[ Szerkesztve ]

(#2365) Fire/SOUL/CD válasza _BM_ (#2364) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

1. Backup programja válogatja, hogy tud-e sec by sec módot, és ahhoz milyen beállítások tartoznak. Az adott program súgójában vagy a neten kell tájékozódni. Közel sem igaz minden progira, hogy meg tudja oldani azt, amiről írtam, de van amelyik igen.

2. Leggyakrabban/alapvetően arra használják, ha az OS és/vagy a backup progi által nem támogatott fájlrendszerről kell másolatot készíteni. Ezt nevezik nyers/formátum nélküli (RAW) adatoknak. A sec by sec mentésnél lehetnek(és vannak is) bizonyos korlátozások. pl Acronis esetében: [link]

3. Az első 2 pont figyelembevételével én nem javaslom senkinek, hogy sec by sec-el mentsen, mert ha nincs tökéletesen tisztában, az adott backup progi beállításával, működésével, akkor tutira olyan mentést fog csinálni, amiből nem fog visszaállítani semmit.
Szóval kísérletezgetni lehet vele(értékes adat ne legyen azon a HDD-n), de a hagyományos mentés tökéletesen megfelel egy otthoni user-nek.
(volt már arra példa, hogy valaki egy másik backup progival csinált sec by sec-et és azt vissza is tudta állítani. Aztán egy másik backup progira váltott, azt hitte, hogy abban is csak be kell pipálni a sec by sec opciót, aztán úgy fog működni, mint a korábbi progi amit használt. Aztán nem. :DDD Sikerült neki partíciót visszaállítani, csak a win kiírta, hogy fájlrendszer: RAW. Na arról sem kellett beolvasni semmit)

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2366) _BM_ válasza Fire/SOUL/CD (#2365) üzenetére


_BM_
senior tag

Kösz az infót, ma is okosodtunk :R

(#2367) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Sziasztok.

Lenne egy problémám, amit már leírtam a Win7 topikban, de röviden összefoglalom:

Egy Win7 rendszert kellene megőrizni, és áttelepíteni egy új merevlemezre, lehetőleg ingyenes megoldás kellene, mivel egyszeri alkalomról lenne szó.

Pontosabban itt kifejtettem.

Akinek ötlete vagy javaslata van, az kérem, ossza meg velem.

Köszi.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2368) Tosee válasza Vistaboy (#2367) üzenetére


Tosee
őstag

Szia!

Szóval ezt a programot ajánlanám a dologhoz: Paragon Backup & Recovery Free
Segítség a használatához...
Backup:
1. Telepítsd fel a programot (igényelni kell ingyenes serial-t a telepítés során), mert csak így tudod megcsinálni a 2. lépést!
2. Létre kell hozni egy visszaállító cd-t / médiát (Recovery Media Builder), cd/dvd-re vagy akár pendrive-ra
3. A létrehozott médiáról bootolva indítsd el a programot
4. Backup Disk or Partition, next, itt lehet kiválasztani a mentendő partíciót, hdd-t! Be kell pipálni a First hard disk track, és az MBR-t is! Ha esetleg lenne egy 100 mb-os rész, akkor azt hiszem azt is (nem ezt a programot szoktam használni, hanem Acronis-t de az fizetős)! Next
5. Az adatokat mentheted hálózatra, helyi lemez másik partíciójára, vagy másik hdd-re, esetleg közvetlenül dvd /k-re is! Ha megadtad a mentés helyét, akkor utána már csak next-re kell kattintani, és elkészíti!

Restore:
1. Meg kell adni az előzőleg elmentett image fájl elérési útját
2. Következő lépésben azt is, hogy hova, melyik partícióra hdd-re szeretnéd visszaállítani
3. Ha a két hdd mérete egyezik akkor lényegtelen, de ha különbözik akkor lehet variálni (növelni, zsugorítani) a partíció méretét, máskülönben az alapértelmezettet állítja be vagyis a jelenlegi mentett partícióét! Viszont azt nem tudom megmondani hol, mert nincs lehetőségem kipróbálni!
4. Összegzi a program a beállításokat, majd visszaállítja az új hdd-re a lementett os-t!

A régi hdd tartalmát csak akkor töröld, ha megbizonyosodtál róla, hogy az új kifogástalanul működik, vagyis bootol a rendszer stb... Esetleg a próba idejére távolítsd el (elég ha a kábeleket kihúzod) a régi rendszer merevlemezét, és próbáld az újról indítani a rendszer, vagy bios-ban állítsd be, hogy melyikről bootoljon, de én inkább az elsőt ajánlom!

Remélem tudtam segíteni!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2369) Vistaboy válasza Tosee (#2368) üzenetére


Vistaboy
veterán

Köszi, mindenképpen kipróbálom, majd ha itt lesz az új merevlemez. Olvasgattam erről az Acronis True Image-ről is, abból is van próbaverzió, de azt nem látom, hogy a klónozást az is tudja-e?

Majd megnézem, de akár ez, akár az, de valamelyik majd jó lesz.

Köszi.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2370) Tosee válasza Vistaboy (#2369) üzenetére


Tosee
őstag

Segítség Acroni True Image 11 Home verzióhoz! Azt nem tudom a próbaverziónak milyen korlátozásai vannak, ha vannak egyáltalán! Ha minden igaz (nem 100%), akkor x napik korlátozás nélkül kipróbálható, tehát clone-ozni is tud! :U
A leírás nem az új verzióhoz készült, de abban is ugyan így kell eljárni!

ui: Nincs mit! :)

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2371) _BM_ válasza Tosee (#2368) üzenetére


_BM_
senior tag

2. Létre kell hozni egy visszaállító cd-t / médiát (Recovery Media Builder), cd/dvd-re vagy akár pendrive-ra

És utána már nincs is szükség a rendszerlemezre telepített programra a mentéshez és a helyreállításhoz.

(#2372) Tosee válasza _BM_ (#2371) üzenetére


Tosee
őstag

Ha csak menteni és helyreállítani használod, akkor nincs! :N De ha úgy szeretnéd megoldani a mentést, hogy adott időpontokba mentsen, tehát ütemezed, akkor igen! :K
Arról bootolva tudsz menteni és helyreállítani is! Nekem is így van Acronis True Image...

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2373) Fire/SOUL/CD válasza Tosee (#2372) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Öreg hiba, ha valaki "elfelejt" boot-os eszközt létrehozni, ugyanis ha úgy dől be a rendszer, hogy nem indul még az OS sem, akkor hiába a korábbi(akármilyen típusú) mentés(ek), miről állítod vissza? :P

Szóval akármelyik progi telepítését követően, az első dolog kell hogy legyen, egy boot-os eszköz létrehozása. :K

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2374) Minstrel


Minstrel
senior tag

Helo, egy új hdd-re szeretnék visszaállítani win7-es rendszert és kicsit elakadtam ott, hogy az új hdd-vel mit csináljak mielőtt visszaállítom rá. Elég csak formázni vagy partíciókat is létrehozzak? Ha formázom akkor mindegy milyen a fájlformátum?

(#2375) Tosee válasza Minstrel (#2374) üzenetére


Tosee
őstag

Hali!

Először is mivel állítod vissza?
Nem fontos particionálni és formázni sem, mert a lementett win7 fájlrendszerét (NTFS) és partícióját kapja! Viszont ha nagyobb az új hdd mint a mostani, akkor vagy meg kell adni az új méretet, vagy akkora partíció lesz mint a mostani, és a lemezkezelőből a maradék helyre létre lehet hozni egy új partíciót!

Elég csak formázni vagy partíciókat is létrehozzak?
Magát a partíciót formázod, tehát anélkül formázni sem tudod, mert nincs mit!

Ha formázom akkor mindegy milyen a fájlformátum?
NTFS -re, vagy olyanra mint a jelenlegi!

(#2373) Fire/SOUL/CD: Szia! Jól mondod! :K

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2376) _BM_ válasza Tosee (#2375) üzenetére


_BM_
senior tag

Jut eszembe: a win7 nem megy FAT32-re?

(#2377) Tosee válasza _BM_ (#2376) üzenetére


Tosee
őstag

Nem tudom... lehet, hogy felmegy rá, de szerintem maradj NTFS-nél! Főleg ha használsz 4gb-nál nagyobb fájlokat, ugyanis a fat32 ezt nem komálja!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2378) _BM_ válasza Tosee (#2377) üzenetére


_BM_
senior tag

Nekem mindegyik gépem fat32-es a régi ghost miatt. Bibibííí. :DDD
Most azért tapogatózok újabb partíciókezelő progik után, mert előbb-utóbb át kell állnom ntfs-re.

(#2379) Minstrel válasza Tosee (#2375) üzenetére


Minstrel
senior tag

Köszi a válaszokat :)
Eddig Nortonnal akartam, de láttam nem rég linkelted a Paragon féle cuccot, lehet azzal fogom.

Az új hdd kétszer akkora lesz, mint a mostani, de 50Gb-os partíción van a win, elég lesz arra is ekkora.

(#2380) Tosee válasza Minstrel (#2379) üzenetére


Tosee
őstag

Nincs mit! :)
Nortonnal kapcsolatban nem tudok mit írni, nem ismerem! Paragon-t vagy Acronis-t ajánlanám!

Akkor lemented a rendszert, létrehozod az 50 GB-os partíciót (arra figyelj, hogy elsődleges és aktív legyen) formázni nem szükséges, majd visszaállítod rá a rendszert!

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2381) _BM_ válasza Tosee (#2380) üzenetére


_BM_
senior tag

"létrehozod az 50 GB-os partíciót"

Paragon előtt létre kell hozni, vagy megcsinálja a Paragon?

(#2382) Tosee válasza _BM_ (#2381) üzenetére


Tosee
őstag

Acronis megcsinálja, szóval ebből kiindulva gondolom, hogy a paragon is! Mentésnél a partíciót szoktam menteni nem a teljes disk-et! Szóval akár egy particionálatlan hdd-re is vissza lehet állítani, mert elkészíti magának a helyet, a fennmaradó hely pedig unallocated marad, de azt akár win lemezkezelőjéből is lehet utólag partícionálni / formázni!
Ha nem hozod létre a partíciót visszaállítás előtt, akkor nem kell arra sem figyelni, hogy aktív legyen, mert a lementett image már tartalmazza ezen beállításokat!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2383) Tosee válasza Minstrel (#2379) üzenetére


Tosee
őstag

Az előző válaszomban (#2380) azt írtam neked, hogy hozd létre az 50Gb-os partíciót....
Nem kell! A visszaállítás mehet a szűz hdd-re, majd paragon megoldja!! :K
A többit (fennmaradó hely partícionálása / formázása) utólag megoldod win lemezkezelőjéből!

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2384) _BM_ válasza Tosee (#2382) üzenetére


_BM_
senior tag

A (régi) Ghost nem csinálja meg. Egyik gépemen véletlenül legyalultam a partíciót, gondoltam, sebaj, majd visszaállítom a képet, de kiakadt a Ghost. Fdiskkel kellett partíciót létrehozni, persze, a régi méretére nem emlékeztem pontosan (10 000MB vagy 10 GB?), így visszaállítás után gondolkozott kicsit az xp, és újraindítást kért (a hardverváltozások életbe léptetéséhez). Na, akkor jobb lesz ez a Paragon.

[ Szerkesztve ]

(#2385) Tosee válasza _BM_ (#2384) üzenetére


Tosee
őstag

Norton Ghost-ot nem ismerem! 2003-al próbálkoztál? Mivel régi, előfordulhat, hogy az nem csinálja meg magának a helyet! Egyébként 10 giga az 10*1024=10240Mb...
Egy próbát biztosan megér a paragon is! Főleg, hogy win7-et is támogatja, még x64-en is!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2386) _BM_ válasza Tosee (#2385) üzenetére


_BM_
senior tag

"2003-al próbálkoztál?"

Valami 6.0-ás verziót használtam eddig, a 2003-as már nem Norton név alatt futott, hanem Symantec alatt, ha jól emlékszem.
10 giga az valóban annyi, de miután mindkét partíciót letöröltem, nem tudtam utólag megnézni, mekkora volt pontosan a C: partíció. Meg arra sem emlékeztem az adott számítógépen, hogy mivel hoztam létre a partíciót, xp telepítővel vagy dos fdiskkel, százalékot adtam meg vagy méretet. Esetleg Partition Managerrel?

NB: Hülye vagyok, az image fájlból kideríthettem volna :B

[ Szerkesztve ]

(#2387) Minstrel válasza Tosee (#2383) üzenetére


Minstrel
senior tag

Köszi így már világos, de eszembe jutott még valami. Mit kell csinálni a win7 100MB-os rejtett partíciójával? Azt is mentsem le külön és visszaállítja ugyanúgy vagy lesz valami gubanc amire figyelni kell?

(#2388) _BM_ válasza Minstrel (#2387) üzenetére


_BM_
senior tag

Itt az a kérdés, hogy Win7-et akarsz-e továbbra is használni, illetve van-e telepítőlemezed.

(#2389) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Akit esetleg érdekel, ingyenes promóció Paragon Drive Backup 9.5 Pro-hoz, még 4 napig: [link]
Egy kis "szépséghiba", hogy a 9.0-ás hivatalosan nem támogatja a W7-et, de az Acronis 2009 sem támogatta, mégis mentettem vele W7 partíciót... :DDD
(Ez meg 9.5-ös, ki tudja)

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2390) Fire/SOUL/CD válasza Fire/SOUL/CD (#2389) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Sorry, szóval nem promóció természetesen(csak "megszokásból" írtam), hisz egy kifutó termékről van szó... :DDD

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2391) Tosee válasza Minstrel (#2387) üzenetére


Tosee
őstag

Ezt most így hirtelen nem tudom megmondani, mert nekem win7 nem hozta létre a 100 mb-os rejtett partíciót! De szerintem mentsd le egyben a rendszer partíciójával! Ha gond lenne, akkor legfeljebb visszaállítja azt is! :U

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2392) Tosee válasza Minstrel (#2387) üzenetére


Tosee
őstag

Közben kipróbáltam virtuális környezetben, és az a helyzet, hogy a visszaállító médiáról bootolva már csak külön menthetőek a partíciók (nem lehet többet bepipálni mint win-alatt), vagy pedig egyben menthető az egész disk! Szóval utóbbi lementi egyben a 100mb os részt + a rendszerpartíciót! Viszont ha több fele van osztva a rendszer hdd, akkor ezt nem ajánlom, mert akkor lement minden partíciót ami azon a hdd-n van! Ebben az esetben partíciónkénti mentést javaslom, tehát lemented a 100mb-osat majd utána a rendszert! Amennyiben gond lenne a rendszerrel, lehet, hogy elég a win-t visszaállítani, abban az esetben ha a 100mb-os nem sérült! Ha meg nem bootolna akkor nyilván a 100-ast is vissza kell állítani! Viszont lehetőségem nem volt kipróbálni, mert virtuális környezetben paragon (boot cd) nem látta a hálózatot, és így nem tudtam menteni... szóval mindent csak saját felelősségre!

Esetleg még azt tudom javasolni, hogy ne töröld le win-ről a programot, hanem onnan ments, és a boot médiát csak visszaállításra használd! Így be tudod pipálni a kettőt egyszerre, és akkor egyben menti! Visszaállításnál pedig egy kalap alatt elvégzi a kettőt...

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2393) _BM_ válasza Tosee (#2392) üzenetére


_BM_
senior tag

"nem látta a hálózatot, és így nem tudtam menteni.."

Hálózat nélkül is lehet célmeghajtót választani, mondjuk az adatok tárolására használt partíciót (ha van ilyen, persze).

(#2394) Tosee válasza _BM_ (#2393) üzenetére


Tosee
őstag

Nincs! Virtuális környezetben csak egy C:\ meghajtót hoztam létre... Erre viszont nem lehet menteni, mivel nem engedi, és értelme sem lenne! :)

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2395) Minstrel válasza Tosee (#2392) üzenetére


Minstrel
senior tag

Oké köszi, majd beszámolok róla, hogy hogy sikerült. :)

(#2396) _BM_ válasza Minstrel (#2387) üzenetére


_BM_
senior tag

"Mit kell csinálni a win7 100MB-os rejtett partíciójával?"

Három éve vettem egy HP notit xp home-mal. Előttem aktiválta a boltos, mutogatta, magyarázta, nagyon nem tetszett az egész. Hazaérve kicsomagoltam, első dolgom volt, hogy legyalultam az egészet fdisk-kel. A kabátomat is csak utána vettem le :))

[ Szerkesztve ]

(#2397) ro_bert17


ro_bert17
őstag

Sziasztok!
Adott egy XP 3 vinyóval. Ebből az első van csak használva. Egy buhera segítségével dinamikussá lehet alakítani a lemezkezelést. Viszont nem sikerült tükrözni, mert a lemezen vannak hibás szektorok. Ghostolós progik sem csinálják meg a mentés/visszaállítást ez esetben?

(#2398) Fire/SOUL/CD válasza ro_bert17 (#2397) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Backup progija válogatja, az biztos, hogy Acronisban (True Image 2010) nem lehet bad sectoros hdd-t/partíciót lementeni sem(nem lehet állítani sem ez ügyben), azonban a Paragonban láttam ilyen opciót Ignore Bad Sector néven. Ennek ellenére nem csináltam ilyen mentést, mert egy rendszerpartíció, amin hibás szektorok vannak, az nem sok jóval kecsegtet..

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2399) ro_bert17 válasza Fire/SOUL/CD (#2398) üzenetére


ro_bert17
őstag

Köszi! :R
Sajnos még mindig ez tűnik járhatóbbnak útnak számomra, mint az 1.0-ás joomla, és sql migrálás.

[ Szerkesztve ]

(#2400) .mf


.mf
veterán

Sziasztok!

Lehet, hogy kicsit n00b kérdés, de már belekavarodtam a w7 igen-nem, szektorhiba igen-nem dolgokba.

Szóval:
- Adott egy 60GB-os notiwinyó, rajta nagy nehezen felszenvedett (éljenek az nv driverek) W7 és Ubuntu; normál partíciók (w7 os, ntfs adatok, ubuntu, valamint kiterjesztettként swap), nincs "100MB-os" turpisság. A lemezről telepítés után kiderült, hogy szektorhibás...
- Van egy 500GB-os winyó is kéznél, ami épp nincs használatban, viszont vannak rajta adatok (semmi fontos, főleg másolatok és könnyen pótolható fájlok, de hosszú lenne újra bemásolni, összeszedni őket).

Lehet-e:
egymás mellé rakni a két lemezt, az 500GB-oson egy 60GB-os üres partíciót létrehozni, a 60GB-os notiwinyó tartalmát pedig közvetlenül átmásolni az üres helyre (tehát a lemezkép készítés, majd lemezképből lemezépítés lépéseket kihagyva/összevonva)? A nagyobb lemezen eredetileg lévő adatokat partíciós tábla helyrehozásával vissza lehet utána nyerni?
Ha igen, milyen szoftvert ajánlotok (ingyenes preferált)?

Kösz:
.mf

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.