Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1773) Fire/SOUL/CD válasza gyiku (#1772) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Hát 30 G anyagot azért nem lehet rápakolni egy dvd-re(kb 50%-ra húzza be) Blue ray-re persze, vagy ahogy írtad is egy másik particióra.(Persze ha a partició méretére gondoltál, hogy az 30G, akkor a rajta található adatmennyiségtől függően simán ráfér egy kétrétegű lemezre, vagy akár egy egyrétegű dvd-re is)
Én nem "hagyományosan" szoktam "ghost"-olni, én minden progit, amit csak használok felpakolok, és erről csinálok egy mentést. Nálam ez lehet ténylegesen 35Gbyte-nyi adat is, amit kb 15 Gbyte-ra behúz) A progi fel tudja "szeletelni"(Splitting) a mentett állományt, azaz ha épp nincs kéznél egy kétrétegű lemez, akkor megadhatod neki, hogy pl 4Gbyte-os darabokra szeletelje. Zet már ki lehet írni két sima dvd-re, amit egymás után kérni fog.

Készítesz egy boot lemezt vele(vagy boot pendrive-ot), erről történő bootoláskor kéri, a fájl nevét, amit a particiómentéskor létrehoz. Egyszerűen csak meg kell adni a fájlt, és már vissza is írja.(azt nem próbáltam, hogy egy blue ray lemezre mentett particiómentést onnan visszaolvas-e, de szinte biztos hogy igen)
Nem feltétlenül a bootos dvd-n kell lennie a partició mentésnek, lehet bárhol, másik HDD-n, másik partición, DVD-n, nagyobb pendrive-on, stb.

Nem csak boot-os lemezről lehet elmenti/visszaállítani a particiót, hanem windows alól is. Utobbi esetben(visszaállítás) újra fogja indítani a gépet, és az XP/Vista indulása elött megcsinálja a műveletet, majd magától újraindul. De ennek ellenére célszerű egy bootos cd/dvd-t, vagy pendrive-ot készíteni, ha annyira összerogyna a rendszer, hogy onnan már nem tudod indítani a Drive Backup-ot....

Itt egy video hozzá: [link]
(érdemes megnézni, mivel most ismerkedsz vele, hogy kell boot lemezt készíteni, menteni, stb) ;)

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.