Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1753) Kernel válasza vepe (#1750) üzenetére


Kernel
nagyúr

Akkor gondolom, ez a képen is látható DOS Ghost, ami ha jól tudom képes közvetlenül CD vagy DVD-re is írni, ilyenkor automatikusan darabol és kéri a lemezeket. Én valamikor egy régi verziónál CD-vel próbáltam ezt ki, meg is írta. (Program futása közben ki lehet venni a meghajtóból Ghost CD-t és betenni helyette üres DVD-t, mivel ilyenkor RAM-ból fut. Vagy legalábbis szokott.)

Ha FAT32 partícióra készül a mentés, kénytelen 4 GB méretre darabolni a fájlokat, a FAT32 korlátja miatt. Egyénileg pedig úgy állítható be, hogy kilépek a Ghost-ból, bejön a DOS prompt, utána ismét elindítom a programot:

A:\ghost.exe -split=500

Tehát így 500 MB-ra fogja darabolni a fájlokat, automatikusan számozott fájlnevekkel. A: betűjelet írtam, mivel valószínűleg egy 2,88 MB méretű floppy-image van felírva a CD bootszektor gyanánt (ez egyébként az IsoBuster-rel látható is, fájlkezelővel nem), aminek tartalma A: betűjel alatt jelenik meg.

Kész ghost fájlt utólag már nem lehet darabolni, ha jól emlékszem. (Persze lehet mondjuk Total Commanderrel bármit, csak úgy nem jó a Ghostnak viszaállításhoz, kivéve ha elvégezzük manuálisan az egyesítést is.)

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.