Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2701) zone


zone
őstag

Rákerestem itt a topikban, találtam is hasonló problémát, csak sajnos választ nem. A probléma pedig a következő: Norton Ghost 15, XP SP3 klón, ugyanolyan konfigra gond nélkül felmegy és elindul, de más alaplap+proci párossal nem akar elindulni az XP, egyik gépen folyamatosan újraindul, másik gépen csak egy kurzor "_" villog a bal felső sarokban.

F8-ra bejön az indítási opció (csökkentett mód, normál mód, stb.), de akármelyiket választom, ugyanaz a gond. Bármilyen tippet szívesen fogadok.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#2702) _BM_ válasza zone (#2701) üzenetére


_BM_
senior tag

Én még nem próbáltam ilyet, de régebben olvastam olyan tapsztalatokról, hogy a klónozás nem bír ki cpu-alaplap cserét.

[ Szerkesztve ]

(#2703) Imi1981


Imi1981
veterán

Az acronis-nál visszaállítás utolsó ablakánál van egy jelölőnégyzet ezzel a szöveggel recovery disck Signature ez mit jelent, mit csinál pontosan és be kell e jelölni vagy nem?

(#2704) Integrator


Integrator
aktív tag

Sziasztok.

Termékspecifikus kérdésem volna. Megvettem a Lenovo IdeaPad Y560-amat, és van egy olyan funkciója, hogy Lenovo OneKey Recovery. Valami olyasmi, mint a Norton Ghost. A kérdésem, hogy hogyan és mikor kell/tudok létrehozni egy olyan rejtett partíciót (Service Partition), amire felrakhatom a frissen telepített, szépen összeheggesztett rendszerem backup-ját, amit maga a OneKey Recovery készít el, hogy ha bármi gond volna, akkor az erre kijelölt gombbal, az egészet visszaállíthassam?

Előre is köszi

(#2705) Fire/SOUL/CD válasza Integrator (#2704) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hát ez szép feladat, de szerintem nem kivitelezhető(vagy legalábbis van egy bökkenő), ugyanis csak akkor működik a "gyári" recovery funkció, ha

1. A BIOS-ban engedélyezve van
2. Előtelepített a laptop és található rajta(még ép) recovery- és szervíz partíció

Recovery partíciót létrehozni nem gond, mint ahogy szervíz partíciót sem, csak ez utóbbinál nem tudom honnan lehetne beszerezni ennek az eredeti, az IBM által felépített struktúráját(mi van rajta), merthogy általában ez a beépített szolgáltatás (itt ép OneKey Recovery néven) gyakran innen indulna...

Szóval én inkább azt javasolnám, hogy simán telepítsd fel a az OS-t(nem tudom milyen OS-t szeretnél telepíteni), oszd ketté a vinyót (rendszernek adj XP esetén max 20, míg Vista/W7 esetén 50G-t, ennyi biztosan elég). Ha mindent feltelepítettél, akkor meg simán lemented a rendszerpartíciót, amiből bármikor visszaállítható a rendszer.

A 100 megás partícióról

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2706) Integrator válasza Fire/SOUL/CD (#2705) üzenetére


Integrator
aktív tag

Akkor annyit árulj el, hogy hogyan tudok szervíz partíciót létrehozni. OneKey Recovery működik, csak az a funckiója nem, hogy a szervíz partíciót elérje, és oda mentse a boot képfájlt, mivel jelenleg nincs szervíz partícióm.

(#2707) Fire/SOUL/CD válasza Integrator (#2706) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Szerintem félreértjük egymást...Ha ez egy előtelepített laptop volt és arról letörölted a partíciókat, akkor arra visszavarázsolni mindent, azt nem tudom hogy lehet kivitelezni.
Ha netalántán lenne külön Recovery DVD a kütyühöz (ez adhatják külön a laposhoz), akkor arról is visszaállítható az ún. Factory Settings. Sajnos más tippem nincs, max az, hogy EBBEN vagy EBBEN a topic-ban tedd fel a kérdésed...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2708) Integrator válasza Fire/SOUL/CD (#2707) üzenetére


Integrator
aktív tag

Igen, elbeszélünk egymás mellett. Nincs szükségem a gyári recovery-re. A program adott (Lenovo OneKey Recovery), amely arra hivatott, hogy a merevlemez tartalmáról készít egy BackUp-ot, amit később egy, az egyben vissza tud állítani egy gombnyomással (Még direkt egy ilyen gomb is van a laptopon, amely rögtön ezt indítaná.) A lényeg, hogy a progam képes ezt a BackUpot a gépre képfájlként, DVD-kre, ill. egy szervíz partícióra menteni. Namármost a célom épp az lenne, hogy hogyan tudnék egy ilyen szervíz partíciót létrehozni, hogy a program oda tudja menteni a képfájlt. Remélem így már nem beszélünk el egymás mellett. :)

(#2709) Fire/SOUL/CD válasza Integrator (#2708) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Akkor, hogy ne beszéljünk el egymás mellett: 22. és 40. oldalt olvasd el ;]

Szóval csak akkor működik a dolog, ha előtelepített volt a laptop. Ha nem, akkor meg nem tudom, hogy hány darab/milyen nevű/milyen tartalmú és méretű partíciót kell létrehozni és melyiken minek kellene lennie...Erről nincs infóm sajnos, különben segítenék...

Látom a javasolt másik 2 topic-ban is feltetted a kérdést, remélhetőleg lesz valaki, aki tudja is a választ...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2710) Imi1981


Imi1981
veterán

Erre(#2703) a hsz-emre tudna valaki a válaszolni?Megköszönném. :D

(#2711) bobsys válasza Imi1981 (#2710) üzenetére


bobsys
addikt

You should select the "Restore Disk Signature" option if you recover the archive of the entire hard drive to a new hard drive. Acronis program changes the signature by default during the recovery, this can lead to a discrepancy in functionality of several programs. For example, Acronis True Image creates scheduled tasks in accordance with the hard disk signature. If you restore the same disk signature, you don't need to re-create or edit the tasks created previously.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2712) F34R válasza Imi1981 (#2710) üzenetére


F34R
nagyúr

Én úgy tudom hogy az MBR blokkot állítja vissza csak!

(#2713) Imi1981 válasza bobsys (#2711) üzenetére


Imi1981
veterán

Esetleg magyarul lehetne?A google fordító összezagyválja. :D

F34R hát én még nagyon gyerekcipőben járok ebben a ghostolásban és fogalmam sincs mi az a MBR.De azért kösz.

[ Szerkesztve ]

(#2714) bobsys válasza Imi1981 (#2713) üzenetére


bobsys
addikt

Minden disknek van egy alairasa, ez ghostolaskor ugye megvaltozik, hiszen masik lemezrol van szo. Na ezt az alairast modositja az uj diszken es felulirja a regi lemez alairasaval. Ez azoknal az applikacioknal erdekes amik nezik ezt az alairast.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2715) Imi1981 válasza bobsys (#2714) üzenetére


Imi1981
veterán

Oké kösz!Akkor végülis nem kell bejelölni ugye? :D

(#2716) F34R válasza Imi1981 (#2715) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem szükséges , én még úgy szoktam és ez szerintem a legkényelmesebb , hogy a meghajtón jobb klikk -backup parancs

(#2717) szucsinka


szucsinka
őstag

sziasztok
hogy lehet átvinni a win7-et egy másik meghajtora ugy hogy ne sérüljön?
full láma vok és ennyit nem birok visszaolvasni mert öreg is vok ;]
kérem aki egy vén vaksi öreg ph-ásnak segitene fizetek 1sört :K

(#2718) szucsinka válasza szucsinka (#2717) üzenetére


szucsinka
őstag

na 1kicsit mégis visszaolvastam és már okosodtam :B :B

(#2719) #82903040 válasza szucsinka (#2718) üzenetére


#82903040
törölt tag

Szia!
Konkrétan mely hozzászólásokból okosodtál? Érdekelne a téma, csak kissé sok ez a 2700 hsz ... :)

[ Szerkesztve ]

(#2720) Krystal_s


Krystal_s
addikt

"király" ez a Paragon Backup & Recovery 10.0 Suite. :((( ma feltettem a rendszeremre / Win7 64bit /.kért egy újraindítást, majd feljött vmi ablak a paragon system backup ,ami minden kérdezés nélkül eldöntötte h snapshot-ot készít magától...leállítottam h ne legyen automata backup és megnéztem h eddig hova és mit hozott létre. ott amikor megadtam a D: partíciót írta h adjak meg másik helyet, mert nem elég neki a 22gb. :Y 22? egy a 148gb-ból ? akkor gyorsan megnéztem és látom h szétvágta és csak 22gb lett a D: partíció mérete.a többit csak partíció kezelő progival tudtam megnézni,mert rejtett lett. hát kva jó, még szerencse h nem volt olyan sok adat rajta...
a régi kis n.ghost-om soha nem csinált ilyet :( csak hát az nem megy win7 alatt. az újat meg nem tettem fel,mert a legtöbb helyen a paragont ajánlották...

(#2721) Krystal_s válasza Krystal_s (#2720) üzenetére


Krystal_s
addikt

ennyi volt az új gépemnek, restart után nem indul már ,azt írja there are no items to select
és a notin kéne h legyen egy rejtett rendszervisszaállító de nem indul az sem

(#2722) XZoli


XZoli
aktív tag

Egy kis segítségre van szükségem a fizetős paragon harddisk managert használom. Létre szeretném hozni a backupcapsulát, de hibaüzenetet kapok nem lehet beállítani. mi lehet a a hiba?

nagy kép az olvashatóság miatt

[link]

[ Szerkesztve ]

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#2723) Imi1981


Imi1981
veterán

Sziasztok!

Egy kérdés, ha az Acronis-nál legnagyobb tömörítésben mentem le a rendszert akkor ugyebár nagyon sokáig ment, de a visszaállítás is ugyanígy sokkal tovább tart vagy nem? :D

[ Szerkesztve ]

(#2724) Imi1981


Imi1981
veterán

Hahó van itt valaki?Ahogy nézem régen jártak már itt. :DDD

(#2725) Fire/SOUL/CD válasza Imi1981 (#2723) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Korábban is olvastam a kérdésed, csak épp nem tudom, mert nem szoktam állítani a tömörítési hatásfokot. Az viszont korántsem automatikusan igaz, hogy ha a betömörítés lassú, akkor a kitömörítés is az...

XZoli
Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdésed, de ott az a gond, hogy backup kapszulát csak aktív partícióra lehet létrehozni

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2726) Imi1981 válasza Fire/SOUL/CD (#2725) üzenetére


Imi1981
veterán

Azért kösz!Csináltam egy második mentést külön és max tömörítésen, hát jó sokáig csinálta ,majd ha visszaállítom a rendszert és netán túl sokáig tartana akkor visszaállítás után csinálok egyet normál tömörítésen és ezt meg törlöm. :D

(#2727) Hasaggymeg


Hasaggymeg
veterán

Szevasztok és rögtön kérdeznék is.Norton Ghost 2003-asom van,2006 óta már többször jó szolgálatot tett nekem,de most ha a boot cd-vel indulok DOS-ban nem érzékeli az egeret,mely nélkül elég nehéz boldogulni.Tudjátok-e mi lehet a baj? :F :R

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#2728) Hasaggymeg válasza Hasaggymeg (#2727) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Már boldogulok a DOS-ban,de a kérdés az marad. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#2729) galóca18 válasza _BM_ (#2667) üzenetére


galóca18
tag

Igen, van rajta, épp úgy beállítgatva meg minden, ahogy szeretem, csakhogy a vinyó haldoklik alatta. Jó lenne inaktív állapotban menteni, mert már alig futott legutóbb.

Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)

(#2730) galóca18 válasza galóca18 (#2666) üzenetére


galóca18
tag

Valaki erre: [link]?

Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)

(#2731) Fire/SOUL/CD válasza galóca18 (#2730) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"1. A legvenebb vinyora ideiglenesen telepitenem az XP-t (ha egyaltalan elfer egy 10 GB-os particion :F ),
2. aztan az uj vinyo particiojara csak siman atmasolnam a haldoklo vinyon levo XP-t, mert azt mar olyan otthonossa varazsoltam.
3. Ezek utan torolnem a 10 GB-os particion levo "seged-Windows"-t."

1. Igen ráfér, mivel az XP SP3 full telepítéssel max 5G pakol fel
2. Simán nem lehet átmásolni, a HDD-t vagy csak a rendszerpartíciót kell klónozni
3. Ha a 2-es pont szerint jársz el, akkor először a BIOS-ban állítsd át a boot sorrendet, hogy az új HDD-ről induljon a rendszer(a régi hdd le is húzhatod ez időre). Ha az új hdd-ről simán indul az OS(erről meg kell győződni), akkor már formázhatod is akár a régi hdd-t

Mi a kulonbseg ezek kozott: backup, klonozas, tukrozes, masolas?
Backup - Általában azt jelenti, hogy egy hdd-ről/partícióról készítünk mentést. Ilyenkor végül is lementjük a hdd vagy partíció tartalmát egy fájlba. Ezt a fájlt át lehet másolni bárhova, vagy kiírni DVD-re stb, majd ha szükséges, akkor ennek a fájlnak a segítségével vissza lehet állítani a hdd-t vagy partíciót.

Klónozás - Nem készül külön backup fájl, hanem azonnal (on the fly) az egyik HDD-t vagy annak egyik partíciójának pontos másolatát létrehozza egy másik hdd-n. Ez a legegyszerűbb módja annak, ha egy régi HDD-ről szeretnénk a rendszerpartíciót egy új hdd-re átköltöztetni, hogy a továbbiakban az új hdd-ről induljon a rendszer.
A klónozást különböző progik más névvel is illethetik, pl Acronis klónozásnak nevezi, míg Paragon/Easeus másolásnak stb stb.

Tükrözés - Backup/restore progik esetében Én speciel még nem találkoztam ezzel a funkcióval. RAID tömbök esetén van ilyen üzemmód(Mirror).

"Hogyan lehet eltuntetni a szemelyes, bizalmas adataimat a HDD-rol? Beteg, garis, vissza akarom vinni."
Olyan alkalmazásokkal, amiben van ún. végleges fájltörlés funkció. Ezt a szolgáltatás, már a CCleaner is tudja (CCleaner letöltése) avagy pl ez a remek kis hordozható progi, direkt ilyen célra: DiskWipe - Ingyenes

A DriveImage XML nevű alkalmazást nem ismerem

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2732) galóca18 válasza Fire/SOUL/CD (#2731) üzenetére


galóca18
tag

Szia!

Köszönöm szépen a részletes és áttekinthető választ, rengeteget segítettél! :)

A klónozáshoz le kell előre formázni és partícionálni az új vinyót? Számít, hogy mivel? Melyik az a progi, ami tudja a nem aktív Windows-t is klónozni? Pendrive-ról futtatható (akkor is, ha sokminden más is van rajta)? Vagy szükséges a "segéd-Windows"?
Te melyik progit ajánlod egy kezdőnek a klónozáshoz?

Érdemes áthelyezni a hibás szektorokat, mielőtt nekiállok megsemmisíteni az adataimat a vinyón? Attól tartok, ha hibába botlik, megáll a törlés vagy lefagy a gép, az adatok pedig egy kíváncsi tekintet számára elérhetőek maradnak akkor is, ha "házilag" nem tűnnek annak, mert az elérési út sérűlt (vagy mi is történik olyankor...). Mivel lehet áthelyezni, ha szükséges? Nem kavar be a garanciába?

Ja, és még valami! Éppen akkora partíció kell a rendszernek az új vinyón, mint amekkora a régin volt vagy ez lényegtelen, ha elfér rajta?

Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)

(#2733) Fire/SOUL/CD válasza galóca18 (#2732) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Először is az elején tisztázzuk, nem ingyenes változatokról fogok írni, mert azokban általában nincs vagy korlátozott számos funkció/szolgáltatás.
2 termék, amit jobban ismerek, az a Pargon illetve az Acronis szoftverei.
Az Acronis csak komplett HDD-t tud klónozni(minen partícióval együtt), míg a Paragon csak partíció klónozásra is képes.

"A klónozáshoz le kell előre formázni és partícionálni az új vinyót?"
Szoftvere válogatja, én 1 darab partíciót szoktam létrehozni, a többi a progi dolga

"Számít, hogy mivel?" (Gondolom a particionálásra gondolsz)
Nem. A Windows lemezkezelője épp úgy alkalmas erre, mint külső particionáló progik

"Melyik az a progi, ami tudja a nem aktív Windows-t is klónozni? "
feltételezem, arra gondolsz, hogy nem windows alól kivitelezni a feladatot...
Ha igen, akkor minden olyan progi, ami tud boot-os CD/DVD vagy pendrive-ot létrehozni
(Paragon és Acronis tud pendrive-ot is, de pl az Easeus csak CD/DVD-t)

"Te melyik progit ajánlod egy kezdőnek a klónozáshoz?"
mivel csak a rendszerpartíciót szeretnéd klónozni, ezért a Paragon-t vagy az ingyenes Easeus Todo Backup-ot

"Érdemes áthelyezni a hibás szektorokat, mielőtt nekiállok megsemmisíteni az adataimat a vinyón?"
Nem.(legalábbis én nem foglalkoznék ilyennel). Paragon meg sem engedi, hogy bad sectoros partíciót lements vagy klónozz, Acronisban van lehetőség a rossz szektorok figyelmen kívül hagyására

"Éppen akkora partíció kell a rendszernek az új vinyón, mint amekkora a régin volt vagy ez lényegtelen, ha elfér rajta?"
Legalább akkora legyen, kisebb ne.
(Klónozásnál(szintén szoftverfüggő lehet) vagy van lehetőség a partícióméretét állítani, vagy nem, ez utóbbi esetben pont akkora lesz az új partíció mérete, mint az eredeti)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2734) hoolio010


hoolio010
csendes tag

Sziasztok uj vagyok ezen a forumon, nagyon nagy segitseget szeretnek kerni:

most fogok uj vinyot venni, szeretnem a regi hdd-m teljes tartalmat at klonozni, vagy nem tom, hogy mondjak.

Felepites:
C: Rendszer (100 GB)
D: Adat (355 GB)
* System reserved
* Recovery
Kerdeseim:
1. Melyik programmal?
2.Hogyan? ( reszletesen pls)
3. Megoldhato, hogy a patricio szerkezet megmaradjon foleg a recovery patricio?
4. Elotte a D meghajtot formatalom, az ossz adat mennyiseg igy kb 20 giga lesz, nem gond, lehet tobb lemezre irni?
5. Hogyan bootolok be?
6. Az uj laptop vinyot, hogyan formazom?
7. A recovery patriciot tudja majd hasznalni a Vaio recovery?

Koszonom elorre is a nem keves valaszt es segitseget!
Ja:
Sony Vaio vpcf12m0e
windows 7 64bit

Sony Vaio VPCF12M0E/B

(#2735) Fire/SOUL/CD válasza hoolio010 (#2734) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

lépésről-lépésre nem írom most le (meg végül is nem olyan bonyolult), de a D partíciót le ne formázd!
(Mellesleg jó eséllyel van azon a HDD-n még egy partíció, egy rejtett 100 MB-os a lemez elején, lemezkezelőben látszik csak, fájlkezelőkben nem, és az is fontos)
Ha jól írtad, akkor azon vannak a Recovery-hez szükséges adatok is, ha azt letakarítod, akkor nem kell többet a laptop menüjéből telepítést indítanod.
(Feltételezem előtelepített laptopról van szó)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2736) Fire/SOUL/CD válasza Fire/SOUL/CD (#2735) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Magyarul, amíg nem sikerült egy másik HDD-re átklónozni a mostani HDD-t(és meg nem lesz győződve arról, hogy indul is a laptop az új hdd-ről, elérhetőek a recovery szolgáltatások stb stb), addig semmit se törölj le róla, hagyd békén a partíciókat!
(Persze a felesleges zene, film stb az törölhető, de más nem)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2737) hoolio010 válasza Fire/SOUL/CD (#2736) üzenetére


hoolio010
csendes tag

koszonom a gyors valaszt.
A D meghajton csak filmek es zenek vannak a fontos dolgokat mentettem dvd-re. Akkor lehetseges amit szeretnek?
*system reserved ez a 100 megas particio, meg van egy recovery+c+d meghajto
Ha lesz idod ird mar le hogyan es, ha tudsz legyszives valaszolj a tobbi kerdesemre.
Kosznom

Sony Vaio VPCF12M0E/B

(#2738) Veriakilis


Veriakilis
senior tag

Sziasztok!

Valaki le tudja írni, hogy miket kell beállítani az Acronis-nál, ha egy HDD-ről, amin két partíció van, le akarom menteni a C partíciót a win-wp-vel együtt?

A D:\ partíción az adatok vannak,- tehát fontos, hogy ez megmaradjon eredeti állapotában.
A kép állomány mehet a D-re.

Próbáltam mentést, és visszarakást, de indításnál azt írja ki az XP, hogy hiányzó NTLDR.

Az én acronisom 2008-as lehet, mert az állományok dátuma 2008.07.26.
Ez még egyszerűbb, mint a mostani 2010-es.

Miket kell beállítani, hogy bootolható mentést készítsek?

Van egy pipa MBR-el (visszaállítási résznél) ott, ahol a C partíciót lehet választani, de szerintem ha azt bepipálom, akkor tönkreteszi a D:\ partíciót,,- gondolom átírja az MBR-t...

Segítséget előre is köszönöm: Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#2739) Fire/SOUL/CD válasza hoolio010 (#2737) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Készíts egy képet a lemezkezelőben látható partíciókról légy szíves, és linkeld be
(Asztalon Számítógép ikonon jobb egér/Kezelés/bal oldalt Lemezkezelés)
Itt meg fognak jelenni a partíciók és azok típusai, na erről a képernyőről egy képet dobj be

Veriakilis
ATI 2010-ben meg tudom mutatni hogy kell, az is megfelel?
(2008-ast nem ismerem, lehet, hogy másképp is "néz ki", mint a 2010-es, nem ott vannak dolgok stb stb)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2740) hoolio010 válasza Fire/SOUL/CD (#2739) üzenetére


hoolio010
csendes tag

Kép: [link]
Koszonom, hogy segitesz.

Ja, a c patriciorol, hogy tudok bootolhato dvd-t kesziteni, fel van telepitve a windows meg egy par progi, szeretnem hogy ha legkozelebb elszal a windows akkor bedobom a lemezt es mar progikkal es driverekkel egyutt kapom a windowst.

[ Szerkesztve ]

Sony Vaio VPCF12M0E/B

(#2741) Fire/SOUL/CD válasza hoolio010 (#2740) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Kösz, ez egy remek kép, jól lehet látni, hogy ahhoz, hogy laptop (nem csak a W7) tudja használni a Recovery funkcióit, ahhoz kell az első 10,22 G-s terület, ezt követi a 100mb-os, illetve maga a C- rendszerpartíció.

Egy ilyen HDD-t célszerű egészben klónozni (nem csak az első 3 partíciót)

Még egy kérdés, ugye a D partíción nem volt semmi sem gyárilag, pl DRIVER mappa vagy hasonlók?

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2742) hoolio010 válasza Fire/SOUL/CD (#2741) üzenetére


hoolio010
csendes tag

Nem, a D meghajton nem volt semmi, en krealtam azt a meghajtot a C-bol.

De most mar leirhatnad, hogy kell :)

[ Szerkesztve ]

Sony Vaio VPCF12M0E/B

(#2743) Fire/SOUL/CD válasza hoolio010 (#2742) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igyenes progival még nem csináltam ilyet (mármint klónozás), de amiről nem hallok rosszat, az ez: Easeus Disk Copy
használati utasítás

Ha megvagy vele, akkor FELTÉTLENÜL meggyőződni arról, hogy az eredetivel teljesen megegyező partícióstruktúra jött létre, és arról indul is a gép rendesen!!!

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2744) hoolio010 válasza Fire/SOUL/CD (#2743) üzenetére


hoolio010
csendes tag

Koszonom!

Ezzel dvd-re is ki tudom irni az egeszet es mikor be rakom az uj vinyot, akkor ratudom tenni a regi vinyom tartalmat a patriciokkal eggyutt?

Azt hogy tudom megoldani, hogy a mostani feltelepitett windowsombol csinalni egy boot lemezt, tehat a c meghajtot lementeni es ha osszeomlik a rendszer akkor ezt rakni fel?

[ Szerkesztve ]

Sony Vaio VPCF12M0E/B

(#2745) Fire/SOUL/CD válasza hoolio010 (#2744) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Ezzel dvd-re is ki tudom irni az egeszet es mikor be rakom az uj vinyot, akkor ratudom tenni a regi vinyom tartalmat a patriciokkal eggyutt?"

Nem, ez a progi arra való, hogy a régi hdd-d teljes tartalmát(mindenestül), átklónozd egy új(másik) HDD-re... Ha meggyőződtél róla, hogy az új hdd-ről simán elindul a rendszered, valamint a laptop is el tudja indítani a recovery funkcióját, akkor (és csak akkor) sikeres a klónozás.

"Azt hogy tudom megoldani, hogy a mostani feltelepitett windowsombol csinalni egy boot lemezt, tehat a c meghajtot lementeni es ha osszeomlik a rendszer akkor ezt rakni fel?"

Az összetettebb művelet, mint ez a klónozás, ez a progi nem is alkalmas rá. Természetesen kivitelezhető, de az odébb van. (Egy DVD-re nem lesz kiírható (még dupla rétegűre sem) a backup(mentés), mivel 10 gigás magában a recovery partíció + a C rendszerpartíció és ezt a kettőt (na meg a 100 megásat is, tehát 3-at) egyben kell menteni. Ezen 3 partíció(és a rajtuk található adatmennyiség) kizárja, hogy bootlemez formájában ez kivitelezhető lenne

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2746) kircipeti


kircipeti
senior tag

EASEUS Todo Backup progival raktam ma at egy 10GB-os winyo egyetlen particiojat egy 320GB-osra. A Clone opciot hasznaltam es a 320-as winyon egy 10GB-os particiot krealt. Az EASEUS Partition Master-ral atmereteztem ezt a particiot a teljes winyora. Ekkor gondoltam, hogy annyi ennek a klonozasnak, de csodak csodajara mukodott.

Van arra valami modszer, hogy ne meretezze at a cel winyon levo particiot akkorara, mint a forras, hanem hagyja meg eredetiben?

(#2747) Tosee válasza kircipeti (#2746) üzenetére


Tosee
őstag

Hallottam már a programról, de még nem használtam...
Viszont lehetséges, hogy lehet variálni a partíció méretével, csak azt nem tudom, hogy ez clonozás esetén is működik-e!
Viszont ha készítesz egy backup-ot, és utána visszaállítod egy másik hdd-re, akkor ott lehet variálni a partíció méretével!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#2748) Fire/SOUL/CD válasza kircipeti (#2746) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Van arra valami modszer, hogy ne meretezze at a cel winyon levo particiot akkorara, mint a forras, hanem hagyja meg eredetiben?"

Nem teljesen értem a kérdésed, mivel a program pont ezt tette, vagyis egy 10G partíciót klónoztál egy 320-as hdd-re, amin egy 10 gigás partíciót is hozott létre. :F

Ez esetben nem kellett volna átméretezni, hanem a 320 nem particionált területen létrehozni egy partíciót, így 10g-s rendszerpartíció + ~310g-s adat partíció lenne a 320G-on...

Bocs, ha félreértettem a kérdésed...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#2749) kircipeti válasza Fire/SOUL/CD (#2748) üzenetére


kircipeti
senior tag

Jol ertetted, csak en azt hittem, hogy a klonozastol meg egyben marad alapbol is a 320-as particio. Vegulis mukodik a dolog szepen es ez a lenyeg.

(#2750) Veriakilis válasza Fire/SOUL/CD (#2739) üzenetére


Veriakilis
senior tag

"ATI 2010-ben meg tudom mutatni hogy kell, az is megfelel?"

Igen persze, megfelel. :-)

Légy szíves mutasd meg hogyan kell,- miket kell beállítani.

Egy vinyó, két partíció: C-n van az XP(SP3), a D-n meg az adatok.
A D meg kell, hogy maradjon, és oda szeretném menteni a "ghost-kép állományt"

Ezt sikerült letöltenem:
TrueImage10.0_p_en.exe 97 424 KB a mérete.

Gondolom ezzel tudok készíteni egy indító CD-t, amiről elindul az Acronis?

Ez egyébként ingyenes verzió, vagy csak sikerült letöltenem egy "ingyenesítettet"?

Köszönettel: Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.