Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1756) Kernel válasza djyuri (#1755) üzenetére


Kernel
nagyúr

Én sem azt írtam, hogy mentené az MBR-t ilyenkor. A leírásodból valahogy az jött le, mindenáron át akartad másolni az MBR-t is, csak nem sikerült. De jobban megnézve inkább csak félreérthető.

Egy ilyen fájlszintű partíciómentés egyébként tartalmazza bootszektort, fájlokat, visszaíráskor tulajdonképpen a Ghost formázza, majd felmásolja a fájlokat, így tökéletesen közömbös az előzetes formázás, sőt előzetes fájlrendszer. Formázatlan partíción is visszaáll az eredeti állapot (a töredezettségtől eltekintve, mivel az megszűnik, szépen sorban másolódnak vissza a fájlok, ellentétben egy szektorszintű mentéstől, ami a töredezettséget is leképezi).

Az MBR-kód egy szabvány, oprendszerektől független kód, aminek feladata az aktív partíció első szektorának indítása. Ezért a partícionálás (egyúttal az indítókód felírása) történhet akár a DOS Fdisk-kel is, Linux-szal, simán működik vele az XP, régebben próbáltam is. Más kérdés, a régi Fdisk-nek mára egyéb gondjai lehetnek (nagy meghajtók, SATA).

Nem akarnám lekicsinyleni a megoldásodat, de teljesen természetes, hogy legbiztosabb egy XP által már előkészített merevlemez, azért valljuk be, ez nem egy korszakalkotó felfedezés. Makacs esetekre szokták/szoktuk is javasolni a fórumokon. De ezek nem olyan túl komplikált dolgok, más utakon is elérhető ugyanaz az eredmény.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.