Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37801) GeriCool válasza unreg1 (#37800) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Köszi!

Más: ha kb 4-5 méteren elvezetem fixen (kemémy 110es lefolypoócsővel) és onnan szűkítem 50mm-re és onnan csatlakoztatotok rá porszívócsövet az járható út? Vagy nagyon veszít a teljesítményből?

[ Szerkesztve ]

(#37802) Soká válasza GeriCool (#37799) üzenetére


Soká
senior tag

Megnyugtatlak, teljes árán sincs jobb vétel.
Amire viszont feltétlenül áldozz, ha mozgatni akarod, akkor az egy PU cső. Amit adnak hozzá, az tényleg csak arra jó, hogy egy géppel összekösd.

ha leszűkíted, az nagyon rontja a hatásfokát, de feltételezhetően aminek porszívócső kimenete van, az nem termel annyi forgácsot mint egy gyalugép.

(#37804) generatoros válasza GeriCool (#37799) üzenetére


generatoros
tag

Gyalugéphez nem kell ennél jobb. A félár pedíg nagyon vonzó. Remélem megveszed, de, ha mégsem küld már el az emailmra, hol van ez, én megvenném biztosan ennyiért.

(#37805) epmd válasza twingers (#37793) üzenetére


epmd
tag

Nekem van egy pár hónapja,bekapcsolva már volt,de még fát nem látott. :) Ilyen [link] Makitám már volt,de sok különbséget nem látok köztük,a fordulatszámszabályzó kivételével.

(#37806) twingers válasza epmd (#37805) üzenetére


twingers
tag

Teljesen kezdőként szerintem maradok a piros Makitánál, gyakorolni jó lesz :)
Azért ha esetleg munkára fognád a kis masinát a közeljövőben, megírhatnád a tapasztalataidat ;)

(#37807) twingers


twingers
tag

Előre is elnézést az amatőr kérdésért, de lehet kapni kivetőpántot olyan méretben, ami 15mm-es ajtóhoz használható?
Én csak olyan méretűt találtam eddig, ami 18-20mm -es ajtókhoz való.

(#37808) GeriCool válasza generatoros (#37804) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Szia!
El kell, hogy keserítselek, mert megvettem a kis masinát (bocs). Egyébként a Budakalászi Obiban volt. Állítólag kiállított darab volt. Garit megkaptam. Ki is próbáltam. Működik. Természetesen jobban szív mint a kis philips porszívó :).
Viszont ami nagy meglepetés volt számomra, hogy sokkal hangosabbra számítottam. Egészen meglepődtem a hangján. Pedig kertvárosi környezetben próbáltam ki (néma csend mindenhol este kilenckor).

Esetleg erre gondolat?

[ Szerkesztve ]

(#37809) GeriCool válasza Soká (#37802) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Köszi az észrevételt! Azért kipróbálom a szűkítést, mivel jelenleg egy gépem sincs aminek 110es csonkja lenne. Majd a körfűrészt akarom úgy átalakítani, hogy tudjam csatlakoztatni, illetve a gérvágónál. Ennek ugyan is van egy doboz építve és hátul ki lehetne alakítani az elszívást. Nem jönne minden vissza az arcomba. A szűkítést a kézi gépek miatt gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#37810) Soká válasza GeriCool (#37809) üzenetére


Soká
senior tag

"Azért kipróbálom a szűkítést"

Én nem lebeszélni akartalak róla, csak jeleztem, hogy romlik a hatásfok. Sajnos a fizikáját nem értem, de az a lényeg, hogy egy porszívó nagyobb szívóerőt produkál porszívócsövön keresztül, mintha egy a forgácselszívót leszűkítesz ekkora átmérőre.
Ezzel együtt elég lesz. és nem mindegy, hogy egy 1500W-os porszívó üvölt melletted, vagy egy 750W-os indukciós motor pörög elég halkan.

(#37811) Drebil válasza Winner_hun (#37783) üzenetére


Drebil
csendes tag

Köszi szépen Winner, ez remek cuccos. Ezekkel a Blum sablonokkal is csak egy baj van, az áruk. Még nem leltem rá a legolcsóbb forrásra

(#37812) P-LoW válasza python1 (#37700) üzenetére


P-LoW
újonc

Sziasztok,

Alkalmankénti olvasója vagyok a fórumnak, és ma reggel ismét idetévedve megakadt a szemem a mindig vissza-visszatérő témán: a "milyen körfűrészt vegyek"-en.
python1, ha még aktuális, akkor örömmel megnehezítem a választásod :) Kb másfél éve, vagy egy évnyi lamentálás (és persze pénzgyűjtés) után elhatároztam magam, és megvettem életem első asztali körfűrészét. Végigmentem én is az összes lehetőségen, MLT 100, Zöldbosch, KékBosch, Metabo TS250, nagyobb Bernardo Holzmann gépek, de ilyen vagy olyan okok miatt végül egyik sem nyerte el a tetszésemet. A Bernardo-Holzmann vonalról nem hallottam túl jót (bár valószínűleg hobbi célra megfelelő lehet, ha nem túl nagy elvárásokkal állsz neki, de ahhoz meg drága). Az MLT 100 és társai, amennyiben nem hordozható gépre van szükséged, (amatőr vélemény szerint) ár/érték arányban pedig mér rosszabb.
Ahol végül én kilyukadtam az ez: http://www.axminster.co.uk/axminster-hobby-series-ts-250m-2-table-saw-ax943888
Angol cég hobbi kategóriájú, viszont már szürkeöntvény-asztalos gépe. Szállítással együtt halványan volt 200e fölött. Én úgy voltam vele, hogy nekem nem volt fontos a hordozhatóság, és ez nem sokkal volt drágább, mint az említett gépek, viszont szimpatikusabb volt a szürkeöntvény asztal, a szíjhajtásos motor, meg valahogy az egész termék. Én az alapgépet vettem, amit beépítettem egy taszigálható asztalba, hogy nagyobb felületem legyen. A benne levő lapot megfelelő minőségűnek tartom, hosszvágásra vettem hozzá egy Freud hosszvágó lapot, amivel jobban muzsikál ilyen vágásoknál. Legvastagabb a a két collos juhar, bükk, dió volt, amit nem eszeveszett sebességgel, de folyamatosan, szépen vágott.
Vannak hátrányai (ha érdekel, írok róla neked pár sort privátban), de ha nem irreális elvárásokat támasztasz vele szemben, igazán szerethető gép, amiből a kezdeti alapos babrálás/kalibrálás után egész szép pontosságot lehet kicsikarni.
Elnézést a hosszúért, de visszaemlékeztem azokra a kétségbeesett időkre, mikor én kerestem a majdani fűrészemet, és tudom, hogy nagy öröm volt, ha olyas valakire akadtam, aki első kézből tudott róla véleményt mondani. Remélem tudtam valamit segíteni, és sok sikert a választáshoz!

Sziasztok!

(#37813) mdk01 válasza twingers (#37807) üzenetére


mdk01
addikt

Pánt mechanika tekintetében, mindegy egyedül a 13mm- edényfurat mélység a problémás, illetve a rögzítőcsavar hossza.
A 13mm-es probléma a fúróból adódik, mert a középső megvezető tüske 2-3mm-t kiáll a forgácsoló éltől.
Persze van alternatíva egy 35mm-es furatsablon és egy felsőcsapágyas egyenesélű marókés képében, de nem tudom ér-e annyit a mutatvány.

(#37814) Soká válasza P-LoW (#37812) üzenetére


Soká
senior tag

"Vannak hátrányai (ha érdekel, írok róla neked pár sort privátban)"

De ezt miért is kéne privátban? Jó esetben a tesztújságok sem csak a pozitívumokat említik meg.

Egyébként nagyon hasznos volt a hozzászólásod. Én is ilyen gépet vennék ha most kellene választanom, mert nekem sem szempont igazán a szállíthatóság (bár néha azért jól jön) és a nagy asztalfelület sem hiányzik, mert a körbeépítés megoldja a problémát.
Nekem a következő dilemmáim vannak vele:
- a stellere (ha jól látom) nem rögzül hátul
- a szögvezetője elég kicsinyke

Persze, ezek olyan kiegészítők, amit így-úgy lehet orvosolni, pótolni.
Ha tuti pontosak a hornyok, ha valóban sík az asztallap, ha kellően merev az öntvény, ha jó a motor és a fűrészlap felfüggesztése, ha jól állítható a fűrészlap, akkor minden rendben.

(#37815) P-LoW válasza Soká (#37814) üzenetére


P-LoW
újonc

"De ezt miért is kéne privátban?"

Jogos, csak nem akartam annyira bőre ereszteni, de szívesen leírom ide is.
Tehát, néhány negatívum a fűrészről:
- Szögben vágásnál a stelleren lévő beosztás használhatatlanná válik, ugyanis valahogy úgy van megoldva a lap döntési mechanizmusa, hogy ha megdöntöd, elmászik, és nem tudsz a stelleren szélességet (pontosan) beállítani
- Szintén szögben vágásnál jelent problémát, hogy a motor megdöntve és leeresztve "leér", minek következtében szögben vágáskor nem lehet teljesen leereszteni a lapot (vagy olyan egyedileg méretezett, nyitott alátámasztás kell, ahol az alátámasztás síkja alá tud merülni a motorrész)
- A fűrészlap körül betétlap (nem tudom, hogy mi a hivatalos neve, angolul a zero clearance insert) nem túl acélos, kissé nehézkes teljesen szintbe hozni a lappal, és egyébként sem túl passzentos, mindenképp érdemes hozzá házilag csinálni (van hozzá Savas Papassava videó között egy hasznos, illetve több is, mert többféle kiegészítőt csinált az ő gépéhez)
- A szögvezető tényleg kicsinyke, és nem is túl pontosan állítható, inkább csak körülbelüli beállításra van lehetőség, és érkezéskor kicsit lötyögött is a nútban (orvosolható, szintén az említett videók között látható módon is akár, ahol a csúszó rúdra ragasztott valamilyen kis ellenállású ragasztócsíkot)
- Az asztalba mart nút nem standard méret (ez az egyik legbosszantóbb hiba), 15mm széles, úgyhogy a jó márkájú utángyártott szögvezető (pl. Incra, UJK) nem megy bele. Keresztvágást megoldottam kis szánkók építésével (15ös rétegelt lemez kiváló csuszka a núthoz), de a pontos szögvágás sajnos kihívás.
- Nekem (még) nincs elvszívóm, így erről nem tudok nyilatkozni, de többi vásárlói hozzászólást olvasva az elszívás elég gány
- A hasítóék a fűrészlap szintje fölött van, ami bizonyos vágásokat (pl nútolást) lehetetlenné tesz, így azt le kellett vágjam. Emiatt viszont a hozzá tartozó kézvédő/elszívó nem tehető rá, csak bizonyos vágási magasság felett, ami miatt aztán sajnos nem is használom... :( tudom, tudom... tervben (sok között) egy polikarbonát fej feletti védő/elszívó, csak kicsit bonyesz, mert mivel ide-oda tologatom, még nem tudom, hogy hova legyen rögzítve)

- Fél év használat után a hajtószíj meglazult (egyébként állítható a feszesség), max feszességnél is csúszott, ami miatt nem is vágott a gép.
- Kb. szintén fél év után az emelő szerkezetben található trapézmenetes résznél (a folyamatos szárazkenés ellenére) elfogyott a menet, valószínűleg feszült egy kicsit, ami szépen lassan elette a menetet.
- Szállításkor a hozzávaló elszívó cső (ami egyébként meglehetősen merev, barátságtalan, csúnya darab) elrepedt

Ezt az utolsó három dolgot azért vettem külön, mert mindegyiket sikerült garanciálisan megoldani. Volt egy félelmem, hogy Angliából hogy oldható majd meg a garanciális ügyintézés, de ha valakit ez tartana csak vissza, hogy innen vásároljon, akkor nyugodjon meg. Sok helyen olvastam, hogy kiemelkedő (vásárlás előtti ÉS utáni!) az ügyfélszolgálatuk, nagy szakmai tudásbázis van náluk, és készségesen segítenek, és ez abszolút igaz. Ez a három dolog úgy rendeződött, hogy írtam nekik levelet mondjuk hétfőn (erre egyébként semmi válasz, meg is ijedtem), és egyszer csak jön az értesítés, hogy feladtak egy csomagot a nevemre. Csütörtökre megjött az új alkatrész, semmi kérdés, semmi faxni, semmi költség. 3 év gari van egyébként a gépre.

A steller tényleg csak elől rögzül, viszont meglepő módon stabilan teszi mindezt. De, ahogy mondtam, első körfűrész, és amatőr is vagyok, szóval nincs összehasonlítási alapom, de nem izeg-mozog vágás közben. Egyetlen hátránya, hogy a hozzávaló stellerrel a max vágási szélesség kb 30 cm. Eddig nem volt vele problémám, de ez attól függ persze, hogy mire akarod használni. Tervben van egyébként egy házilag készített steller hozzá (AskWoodman videó között találtam ihletet, szögvas, zártszelvény, néhány nylon hernyócsavar és egy Bessey szorító, az a fajta, ami előrefele szorít)
Az asztal síkja nekem megfelelő, és öntvény lévén nem is valószínű, hogy egy komolyabb odacsapás ezen változtatna.
A hornyok szintén megfelelőek, és mivel a motor felfüggesztése úgy van megoldva, hogy mozgatható, egyszerűen be lehet állítani (persze azért türelem kell hozzá) párhuzamosra a núttal. Illetve a steller is állítható természetesen.

Na, hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem valakinek hasznosak lesznek az észrevételeim.

Üdv,

P-LoW

(#37816) pali923 válasza Soká (#37814) üzenetére


pali923
aktív tag

De ezt miért is kéne privátban? Jó esetben a tesztújságok sem csak a pozitívumokat említik meg.

+1
A pozitívumokat úgyis el tudom olvasni bármelyik áruház weblapján. Éppen ez lenne a fórumok értelme.
Ránéztem a minap egy bolt weboldalára a Metabo építőipari fűrésszel kapcsolatban. Van vagy 5 változata 5féle árral A weblapról semmi nem derült ki a különbségekről, még az sem, hogy melyik a 380V-os verzió.
Volt itt olyan, aki le merte írni, hogy inkább tört volna el a lába, amikor elindult egy fűrészért... Szóval bátran az információkkal,mindennek örülünk.

Szerk. látom,lassan írok. :)

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#37817) GeriCool válasza P-LoW (#37815) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Annak idején én is nagyon nézegettem ezt a masinát. Csak a végösszeg meg bizonyos kérdések (amire most meg is adtad a választ) merültek fel. Végül letettem róla. Az említett Papas videókat én is nagyon kedveltem, pont azért mert a hiányosságokra ő is felhívja a figyelmet, sőt orvosolja is. Igaz ő rögtön rászerelt egy ilyen vezetőt pluszba. Ha a kettő árát nézed, akkor már azért elgondolkodtató. Viszont nagyon vonzó az öntvény asztal.

Egyébként én is pont AskWood_Man-től néztem ki egy T-square vezető építését. Csak sajna várat magára..

(#37818) twingers válasza mdk01 (#37813) üzenetére


twingers
tag

Köszi a választ.
A furattal való macera lehet, hogy tényleg nem ér annyit, keresek valami más megoldást szerintem.

(#37820) epmd válasza twingers (#37807) üzenetére


epmd
tag

Szia!
Ha még nincs kifúrva az ajtón a pánt helye akkor rakhatsz békapántot [link] is,ezt csak fel kell csavarozni.

(#37821) Soká válasza P-LoW (#37815) üzenetére


Soká
senior tag

Na, köszönjük, ez hasznos volt! :)

A garanciális ügyektől eltekintve a hibalista - ha nem is végzetes - de azért nem elhanyagolható.
Engem mondjuk nem zavar, hogy döntésnél "elmásznak" a vonalzó méretei, azt sem várom már el egyetlen géptől sem, hogy a fűrészlap körüli betét tuti legyen (azt mindenki csinálja meg magának) és a szögvezető gyengeségeivel is úgy vagyok, hogy kell oda egy jót venni vagy készíteni, éppen csak probléma ha a nút nagyon nem szabványos méretű.
Ami a felsorolásból engem meglepett a hasítóék ügyetlenségei. Azért egy jobb gépen gond nélkül megoldható a hasítóék emelése-süllyesztése a kívánalmaknak megfelelően. utoljára egy Kinzo asztali körfűrésznél kényszerültem leflexelni a felesleget, hogy tudjak nútot marni.
Elhiszem, hogy a steller kellően merev egy ponzon felfüggesztve is, de a kétpontos rögzítésnek van egy olyan előnye, hogy a steller automatikus beállását könnyen lehet manipulálni, ha hátul is kapaszkodik. Arra gondolok, hogy a steller nálam alapvetően tuti párhuzamosra van belőve. De amikor azt szeretném, hogy nyíljon kicsit hátrafelé, akkor nem kell az automatikus fixáláson változtatni, hanem hátul érzésre kicsit odébb nyomom és úgy rögzítem, máris megoldottam a problémát.
És ami még bosszantó, hogy jobb oldalra a stellert nem lehet az asztalszárnnyal együtt kihúzni. Azért ez sok gépen jól van megoldva.

Érdekelne, hogy a Metabo TS250-től téged mi tántorított el? Az árán kívül. Mert én úgy vagyok vele, hogy némi buherálás után (saját betét alumíniumból lézerrel vágatva + elöl hátul egy besüllyesztett saját vonalzó) én elégedetten használom. Nem nagy az asztala, de jobbra kihúzható, így viszonylag széles anyagot is tudok vele vágni.

(#37822) Winner_hun válasza Drebil (#37811) üzenetére


Winner_hun
félisten

Sevroland;)

Optimális esetben egyszer kell megvenni, aztán évtizedekig haszálni - amennyiben nem változtatnak a felhasznált termékek furatpozícióin.

Mai termés, nagyon is jól jött az említett sablon (tavaly évvégén vagy idén év elején vettem, már nem is emlékszek rá).

A régi ajtókkal nincs képem, mire odamentünk már mind le volt szerelve.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37823) mdk01 válasza #05304832 (#37819) üzenetére


mdk01
addikt

Igen, ezt akartam még írni, hogy lehet van valamelyik gyártónak olyan pántja aminek nem kell olyan mély furat, csak kiment a fejemből a hsz.végére. Köszi

(#37824) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Kelleni fog nekem egy dekopírfűrész. Igazából a múltkori lidlis parkside is megfelelne, de arról mér biztosan lekéstem, így lehet eggyel fentebbről választanék. A régi befutó most is Makita 4329 lenne, amiről már érdeklődtem itt. Van esetleg még más javaslat ebben az ársávban (max. 25e)?

(#37822) Winner_hun
Egy ilyen csere nálunk elférne. :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#37826) pbujna válasza fi:zi'k (#37824) üzenetére


pbujna
aktív tag

Nem biztos, hogy lecsúsztál róla. Kérdezd meg a központi telefonszámon, hogy a környékeden hol elérhető. Azonnali választ nem biztos, hogy tudnak adni, de 3 napon belül elküldik emailben és le is foglalják. Sok áruházban kinn vannak még a megmaradt korábbi gépek.

Visszatérve korábbi hozzászólásokhoz: Elég jó minőséget képviselnek a Parkside cuccok ebben az árkategóriában. Persze vannak gagyi megoldásaik is, de a legtöbb gépről már fogásra is meg lehet állapítani, hogy nem CMI vagy Tesco gazdaságos kategória. Én szeretem őket, bár abból, amit sokat használok, inkább Makita, Metabo gépeket választottam. Bár a gérvágó éppen Parkside és nagyon szeretem.

(#37827) fi:zi'k válasza pbujna (#37826) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy nem látnak rá a boltok készletére, így megmondani sem tudják. :(

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#37828) pbujna válasza fi:zi'k (#37827) üzenetére


pbujna
aktív tag

Nekem segítettek, amikor a multigépet kerestem Győr környékén. Már 2 hete nem volt akcióban. Felhívtam a központi számot, majd tájékoztattak, hogy 2-3 napon belül válaszolnak, hogy hol elérhető. Megadták a csornai boltot, hogy ott még található 4 darab, illetve 3 napig foglalnak nekem egyet. Igaz, addigra már elhozattam magamnak Csornáról egyet a haverommal.

(#37829) twingers válasza #05304832 (#37819) üzenetére


twingers
tag

Szia!
Köszönöm az iránymutatást! Nem a 107°-ra gondoltál inkább? A Blum honlapján én az alábbit találtam:
"CLIP top BLUMOTION 107° csak 11,5 mm edényfurat mélységgel, vékonyabb ajtókhoz 15 mm-től."

(#37830) twingers válasza epmd (#37820) üzenetére


twingers
tag

Köszi a tippet, megpróbálkozom először a kivetőpántos megoldással egy próbadarabon, aztán ha nem jó, akkor marad a békapánt.

(#37831) python1 válasza P-LoW (#37812) üzenetére


python1
veterán

Köszönöm az ismertetést!
Tényleg jónak tűnik így elsőre,egyelőre a kézi gépeket vásárolgatom össze,és utoljára hagyom a nagyobb gépeket.

(#37833) python1


python1
veterán

Ja igen,valaki kérdezte,hogy milyen minőségűek ezek a Maktec (piros Makita) gépek.Bátran ajánlom mindenkinek őket,van itthon pár darab,árukat nagyon érik és pontosan lehet velük dolgozni.Ergonómiailag is nagyon jók,szóval bátran lehet velük számolni.

(#37834) twingers válasza #05304832 (#37832) üzenetére


twingers
tag

Rendben, köszi előre is.

(#37835) twingers válasza python1 (#37833) üzenetére


twingers
tag

Én voltam :)
A Makita MT M9204 excentercsiszoló volt konkrétan, ami kapcsán felmerült bennem a kérdés, de ha általánosságban jók a piros gépek, akkor teszek vele egy próbát. :R

(#37836) Bandinho


Bandinho
tag

Sziasztok!
Darts tábla világításhoz szeretnék egy "led ring" szerűséget csinálni. E videó alapján tervezem nagyjából elkészíteni. A koszorú alap szerűséget valami lemezből tervezem kivágni dekopírral, gondolom ez nem egy ördögtől való dolog. A keret résszel viszont kicsit bajban vagyok. Kisebb méretekben kapni hímzőkeret névvel, de nekem körülbelül 80cm átmérőjűre lenne szükségem. Javasolták, hogy furnérlemezekből hajlítással és ragasztással oldjam meg, ez nekem is szimpatikus megoldásnak tűnik, de szeretném a ti véleményeteket is kikérni hátha tudtok jobbat.
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/

(#37837) csmat


csmat
senior tag

Sziasztok!

Asztallaphoz hol találok táblásított keményfát jó áron? 120*60* min 2,5 kellene, az mindegy hogy akác, tölgy, bükk, csak valami jó kemény legyen. Lehetőleg Bp és vonzáskörzetében

(#37838) AndrewBlase


AndrewBlase
senior tag

Ha már annyi szó esett a kfg-ekről...

Ma dolgoztam egy kicsikét a DeWalt 7491-el.
Nem vagyok elájulva tőle. A "zero clearance insert" feljebb áll az asztallap síkjától, ami elég zavaró tud lenni. A szögvezetője rohadt kicsi, és lötyög a sínben az egész, pontos vágásra alkalmatlan. Azt hittem, van valami normálisabb (hosszabb) támasztója erre a célra, de nem találtam a dobozában. Kicsit hangos is. Amit még hiányolok róla, az a skála, hogy lássam, mennyire áll ki a lap az asztalból. Saccperkábé. De semmi.

De hogy jót is mondjak róla. A hasítóék a felső burkolattal együtt egy kar meghúzásával egyszerűen kivehető, nem kell hozzá kulcs. A párhuzamvezetője két oldalt fogasléccel van megvezetve, bár hiányolom róla a rögzítőt. Lehetséges, hogy nincs hozzá? (Mondjuk a kombigyalu vastagoló részén sincs, el is mászik munka közben kissé a méret.) Ami tetszik még rajta, az a lábbal (combbal) való leállíthatóság. Nem kell kézzel keresgélni, hogy hol van a kikapcsoló, csak "hozzá dörgölőzők", és kész. Nem, nem úgy! :DD
A párhuzamvezetőn van az a vízszintes kis zártszelvény. Ha az asztallap síkjától ki van tolva a vezető, akkor az egy mozdulattal az asztallap síkjába süllyeszthető, így azon feltámaszkodik az anyag.

Szóval jónak jók ezek a DW gépek, de azért a tervezők még gondolkodhattak volna egy kicsikét.

Miért mindig én???

(#37839) fi:zi'k válasza pbujna (#37828) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Utána jött egy mail, hogy 3 munkanapon belül írnak, hogy találtak-e vhol. :DDD

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#37841) Soká válasza AndrewBlase (#37838) üzenetére


Soká
senior tag

"A "zero clearance insert" feljebb áll az asztallap síkjától, ami elég zavaró tud lenni."

Na, ilyennel sem találkoztam még! :)
Viszont én azt mondanám, hogy örülj neki, mert ebből le tudsz venni, hogy pontosan síkban legyen. Ezek a betétek általában (hogy ne akadjon véletlenül se?) mélyebben vannak, ami a kis munkadarabok esetén hiba tud lenni.

"Amit még hiányolok róla, az a skála, hogy lássam, mennyire áll ki a lap az asztalból."

Látod, ez nekem még sosem hiányzott mert vagy szemre állítom be (hogy átérje a munkadarabot) vagy úgyis sublerrel mérek. Ha lenne rajta skála, akkor garantálnod kellene a fűrészlap átmérőjét. És mi van, ha 250 vagy 254-es lapot használsz? (feltételezem, hogy elfér benne a colos méretű is)

"A párhuzamvezetője két oldalt fogasléccel van megvezetve, bár hiányolom róla a rögzítőt."

Ezt nem értem. Arra gondolsz, hogy az a két szelvény, amibe a steller kapaszkodik elmozdítható oldalirányban de nem rögzíthető? Furcsa lenne.

Ezen a képen azt vélem látni, hogy elől kiáll, hátul besüllyed...

[ Szerkesztve ]

(#37842) AndrewBlase válasza Soká (#37841) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

1.) Kakasülőn kellett a taréjszelemen részére fészket kivágnom, és ahogy mozgattam jobbra-balra, elég zavaró volt, hogy megakad, elemeli a fadarabot. A mi példányunkon elől síkban van, de a lap két oldalán és mögötte kiáll az asztal síkjából.

szerk.: Bár ez eltér a videókon látottaktól, de majd megnézem, lehet, hogy ez is állítható? (Nem én raktam össze, így nem tudom, hogy mi a helyzet vele) :F Ha ez így van, akkor módosítom az előbbi kijelentésemet, jó gép ez. :D

2.) Persze, úgyis rámér az ember, de a korábbi munkahelyemen, ahol egy All in kombinált gyalu/kőrfűrész/asztali marógép/hosszlyukfúró öntvény vázas gép volt, azon volt, és valahogy bejött, hogy saccra be lehetett állítani vele a vágás magasságát. De lehet nélküle élni.

3.) Arra gondoltam, hogy a fogasléc nem rögzíthető, ezáltal a párhuzamvezető el tud mozdulni. De most megnéztem egy-két review-t, és látom, hogy én voltam a vak. A tekerentyűn/környékén kerestem a rögzítőt, de most már látom, hogy az asztallap alatt jobb oldalt van a rögzítő. Ezt benéztem! :)) :W

Miért mindig én???

(#37843) Soká válasza AndrewBlase (#37842) üzenetére


Soká
senior tag

3. sejtettem, hogy Te néztél el valamit :)

(#37844) fi:zi'k válasza fi:zi'k (#37839) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Már válaszoltak is, hogy nem találtak, mert régen volt az akció.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#37845) jimy_l válasza csmat (#37837) üzenetére


jimy_l
tag

Hali! Bp-n van a műhelyem, szívesen készítek egy ekkora darabot.
Írj privátba, ha érdekel.

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#37846) Kolty


Kolty
aktív tag

Sziasztok. Ez a parkside gyalu milyen lehet?
Vajon kapok majd hozzá kést ha véletlenül kell?

(#37847) AndrewBlase válasza Kolty (#37846) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Igen, kapsz hozzá gyalukést. Nekem kicsit vastag a fogantyúja, ettől eltekintve használható. Ennyi pénzért meg pláne. :)

Miért mindig én???

(#37848) Tzupi válasza Kolty (#37846) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Nekem van egy ilyenem.
Mondjuk összehasonlítási alapom nincs, mert másfajta kézi gyalugépem nem volt még, de teszi a dolgát.

(#37849) Tzupi válasza GeriCool (#37801) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Nekem van egy elszívóm aminek valahogy 130as a nyílása, és 63as csövezéssel csináltam meg a rendszert. Gondolván, hogy jó lesz. Annyira leesett a szívóerő, hogy a kezemet odatartva a cső végéhez se akarta kienni belőle a forgácsot.

Elszívók nagy légszállításra vannak kitalálva, és nem igazán kedvelik, ha le vannak fojtva.

Ugyanitt sok 63as pvc cső, könyök, elosztó és lezáró szelep eladó :))

(#37850) veze


veze
őstag

500mm-es fűrészlaphoz 1fazis 2,6KW-os (fordulat 2880 /perc) motor elég lesz? (meghajtás direktben)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.