Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37701) mdk01 válasza epmd (#37672) üzenetére


mdk01
addikt

Körbe nézegettem én is egyszer ezt az MLT100-at.
Szakmailag amiben mi gondolkodunk igazad van, de....
...én nem tudom hova rakni ezt a körfűrészt, mert árban és minőségben ott van ahol már nem barkács de még nem profi.
A megfogalmazásod pont ezért túlzó, és nagyon sok barkácsoló örülne egy ilyen körfűrésznek, viszont nagyon csalódnak majd mikor szembesülnek a lötyögő/kottyanó/karistoló mozgó alkatrészekkel és ahhoz képest amire kell nekik sok pénzt adtak érte.
Ez a gép pont az a kategória amin ha gondolkodik 3 mérnök még 1 hetet, akkor 50.000,- drágábban ellehet volna adni és már profinak neveznék.

..és még mindig inkább ez, mint egy asztalba épített kézi körfűrész, a sarokköszörűről(?!) nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

(#37702) serfozotibi válasza python1 (#37700) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Szia! Itt pár kollega nemrég vett Bosch Gts 10 XC-t, nekem kb 2 éve van meg, semmi bajom vele. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem lapszabászgép, nem kell tőle csodát várni. Ha valaki azt szeretne, tegyen hozzá egy-két százezret, és lehet venni, ott vannak a bernardok pl.... De én azért vettem ezt, mert nekem helyszínen is kell néha, és urambocsánat, nem targoncával járok dolgozni, szóval egy nagyobb gépet nem bírok elvinni. Egy ilyen összvér megoldást választottam, műhelygép is, de hordozható ha muszáj. Mostanság kétszázpár ezerért adják, annyit főleg megér. Én a Dewaltokat nézegettem annak idején, és tetszik is a DW745, de gondolom mindenki látja hogy a Bosch többet tud. Bár egy kicsit nagyobb és nehezebb is... :))

(#37703) thomgrande válasza dr.ac (#37685) üzenetére


thomgrande
tag

Ha figyelemmel kisárted a youtuber munkásságát akkor azt is láthattad hogy a sokkal nevesebb gyártó sokkal drágább gépét is reperálni kellett már. Kifogástalan géphez nagyon nagyon vastag buxtárca kell.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#37704) serfozotibi válasza mdk01 (#37701) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Az asztalba épített kézikörfűrész tényleg nem sok mindenre jó. Én senkit nem akarok megbántani, de kár az anyagot meg a drága időt rá pazarolni. Egy biztos: a youtube videók alapján nagyon jól működnek, aztán elkészíti az ember a lelkében kis rőzsedalokkal, és rájön hogy nem kevés kompromisszumra van szükség ha ezzel akar vágni. Attól tényleg jobb az MLT100, meg sok másik is. Lehet hogy kemény szavak ezek elsőre, de mondjátok meg, nem így van?

(#37705) generatoros válasza Soká (#37696) üzenetére


generatoros
tag

A lidl-ös csavarbehajtóból tegnap este az újszász utcai boltban (mátyásföld) még 6-7 db volt. Nekem bejön ez a cucc ,a tavajiból is vettem és így kevesbbszer cserélgetni a feltéteket( Fúró, süllyesztő behajtó bit). Az előző linkedben a veszprémi gépkereskedő cég jelent meg, Ő sok bernardó gépet árul, a márkáról sokat nem tudok, de ez a pali mármint a cégtulajdonos egy rendkívül inkorrekt ember aki teheti kerülje el messziről. Akit érdekel , annak---- emailem publikus----- szívesen elmesélem, hogy miért ilyen lesújtó a véleményem.

(#37706) serfozotibi


serfozotibi
csendes tag

Amúgy szép nap volt ez a mai. Végre kész lett az esztergályos a fúrósablonommal. Ezüstacél perselyekkel ahogy kell, régóta szívem vágya volt már egy ilyen. Annak idején az oktatómnak volt, azóta sem dolgoztam fatiplivel, minden lamellóztam, pedig sokszor egyszerűbb a tipli, mert csak összeütöm és megáll, nem kell szorító. Tudom, ettől már jobb egy Domino maró, csakhogy az most túl sokba kerül nekem, rajta van a listán de várok még vele. Addig meg...

(#37707) python1 válasza serfozotibi (#37702) üzenetére


python1
veterán

Lassan rábeszéltek erre a Bosch-ra,és magamat is sikerül. :B
Már csak az zavar kicsit,amit már szerettem volna megkérdezni,hogy az alsó fele ugye az műanyag,nem instabil az egy kicsikét!

Jó lett a sablon,ha kell tudom kihez kell menni ilyenért.

[ Szerkesztve ]

(#37708) serfozotibi válasza python1 (#37707) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Abszolút nem instabil a gép, nem valami hitvány műanyag, ráadásul ha megnézed, még "terpeszt" is a gép, épp azért hogy még stabilabb legyen. Én vettem hozzá egy GA6000-es állványt is, azon ülve is hibátlan a masina, nem túl olcsó az állvány sem de nekem megérte mert könnyen összecsukható, tudom azt is vinni ha szükséges.
Hát jöhetsz a sablonért, de az utiköltség kifutja ha inkább csináltatsz te is egyet, mert Dániában lakom... :))

(#37709) python1 válasza serfozotibi (#37708) üzenetére


python1
veterán

Akkor nem is vagyok tőled olyan messze (Svéd) alsó fele.

(#37710) pali923 válasza mdk01 (#37701) üzenetére


pali923
aktív tag

Szerintem a mérnököknek 2 percet sem kéne gondolkodni. Ezt a gépet is a marketingesek és a pénzügyesek alkották meg ilyenre, hogy ennyiért el lehessen adni.
Az meg külön szép, hogy olyan 2-3 év alatt felment az ára vagy 50.000 Ft-tal. Lehet, hogy nem pontos az adat, de valami hasonló ármozgás volt ennél a gépnél. Ezek szerint mégis veszik. Mondjuk a Makitának elég jó híre van barkácsolók körében.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#37711) epmd


epmd
tag

Én azt látom ezt a fórumot olvasva,hogy ez az asztalifűrészes téma igazából 2-3 gépre van csak lekorlátozva.Hetente megkérdezi egy laikus,vagy egy kezdő barkácsoló hogy milyen fűrészt vegyen,akkor nincs más csak a Makita ,a Bosch meg a Dewalt,jó drágán.Ha kérdezzük őket hogy mire akarják használni,akkor 90 százalékban bútort akarnak készíteni.Én azt látom,hogy itt sok olyan ember véleményezi ezeket a gépeket,akik díszdoboz vagy gyúródeszkánál nagyobb dolgokat nem készítettek rajta(ne sértődjön meg senki).Lehet hogy az igényeiket ez maximálisan kiszolgálja,de egy frissen kedvet kapott barkácsoló hamar túl akar majd lépni 2 szúnyoghálókereten és virágládán.Az idők folyamán már sokszor le lettek írva a gépek hibái,de a használhatóságáról nem szól a fáma,hogy az első nagyobb feladatnál már jön a pofára esés. Valaki nekiáll rajta elkészíteni az első íróasztalát,táblásított fenyőből mondjuk,fel sem bírná vágni rajta az alkatrészeket,a behatárolt vágásteljesítménye miatt.Még a hullámos élű táblát sem tudja megszélezni rajta,az alkatrészek hosszát meg 60cm felett nem is bírja leszabni méretre,akkor majd építsen a gépnek körben egy asztalt,vagy ajánlunk neki egy kézi körfűrészt a többi vágáshoz? :) Én amondó vagyok aki ilyen több százezres beruházás előtt áll,inkább fusson egy kört előtte.Akinek van rá lehetősége,az kérdezzen meg szakikat is,és próbáljon ki minél több gépet ha lehet,mert lehet hogy jobban szolgálja az igényeit hosszútávon egy használt kisebb asztalos körfűrész,mint egy ilyen kis hordozható asztalifűrész hasonló áron.Vélemények alapján kocsit se vesznek az emberek,erre jók a nyílt napok,és a tesztvezetések. :)

(#37713) Soká válasza python1 (#37700) üzenetére


Soká
senior tag

"Még jó,hogy megkérdeztem ezt a Bernardo körfűrészt,le is tettem róla"

Remélem, nem én beszéltelek le róla, mert nem ez volt a célom. Olyan árkategóriájú gépek ezek, hogy már szürkeöntvény gép, de azért nem kompromisszummentes.

Azt látom, hogy eléggé bizonytalan vagy és befolyásolható, ami önmagában nem baj, csak úgy mondunk itt neked dolgokat, hogy közben nem egyértelmű, mire is kellenek neked ezek a szerszámok? Most, hogy kiderült, hogy Svédországban tevékenykedsz, feltételezem, hogy nem csupán a magad kedvére asztaloskodsz, hanem ez megélhetés is számodra. Azt neked kell eldönteni, hogy például a körfűrésszel kizárólag a műhelyben akarsz dolgozni vagy szempont a helyszíni munka is? mert ha nem fontos a mozdíthatóság, akkor bizony jobban járnál egy szürkeöntvénnyel. Ha viszont mozogsz vele, akkor egyértelmű, hogy a kék Boschhal járnál jól. Vagy ha az sok, akkor az általam javasolt Scheppach HS 105 megérne egy szemrevételezést. Felétek még az is elképzelhető, hogy találsz valami tapogatható darabot. Én ma vettem a fáradságot, írtam a mall-nak és az alza.hu-nak, (ezen a két helyen forgalmazzák) és azzal indítottam, hogy össze tudnának-e kötni egy budapesti vásárlójukkal, mert tudom, hogy bemutatódarab nincs, de látatlanban nem vennék ilyen gépet. A mall.hu egy értelmetlen droid választ adott, az alza.hu (ezek csehek) viszont tök normális volt és elmondta, hogy magyarországra még nem adtak el ilyen gépet. A mall.hu oldalán van egy darab magyar értékelés (Kistokajból) az pozitív. Angol nyelven pedig szintén jó felhasználói véleményt találtam.

Ja, és te azért találhatsz használtan is ipari minőségű gépet is.

(#37715) Soká válasza epmd (#37711) üzenetére


Soká
senior tag

Alapvetően igazad van abban, hogy ezek a kis asztalfelületű gépek nem alkalmasak nagy munkadarabok megmunkálására. De ahogyan local1 is említi, erre való a különféle asztal kiegészítés. Hobbisták, asztalosok egyaránt igénylik a nagyobb felületet és aki vesz egy asztali körfűrészt, annak nagy valószínűséggel van/lesz maróasztala is. Ezeket pedig érdemes úgy megépíteni, hogy egymás kiegészítő felületei legyenek.
Én tehát ebben gondolkodom, amikor ilyen gépet javaslok.

Szerk: local1 megelőzött :))

[ Szerkesztve ]

(#37717) twingers válasza martong (#37698) üzenetére


twingers
tag

Koszonom a valaszt!
Erlelem meg a fejemben a valaszokat az altalad felvetett kerdesekre, es visszaterek ha mar jobban korvonalazodott minden.
Koszi neked is "Soká", olvasgatok majd ezekrol a Parkside cuccokrol is.

(#37718) serfozotibi válasza epmd (#37711) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Az a helyzet hogy tök igazad van, ezek a kis asztalfelülettel rendelkező gépek nem igazán alkalmasak nagyobb táblák szabására. Be lehet őket építeni egy nagyobb asztalba, de azt kifejtettem már hogy nálam ez nem megoldható, mert akkor elveszti a mobilitását. Énis csináltam már virágládát rajta, meg kisebb dolgokat, de legtöbbször nem erre használom, hanem nagyobb anyagok hosszvágásához valamint kisebb táblásított anyaghoz vagy bútorlaphoz, amelyeket előzőleg már felvágtam a merülőfűrésszel. Ez a két gép tökéletesen kiegészíti egymást. Először volt merülőm, és csak később vettem meg az asztali gépet, mert be kellett látni, sok dolgot azon egyszerűbb levágni. Viszont a merülővel a nagyobb táblákat sokkal egyszerűbb, főleg ha egyedül dolgozik az ember, hisz csak lefektetem a földre és ott vágom ahol akarom. :)

(#37719) serfozotibi válasza python1 (#37709) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Hoppá, nem is gondoltam hogy van a fórumtársak közül skandináv országban élő. Akkor egyszer ha erre jársz, szívesen látlak... :)

(#37720) st6969


st6969
őstag

Üdv, van nekem egy 2,2m hosszú bútorlapom, ami a konyhaszekrény lábait takarja (ha jól tudom, ezt hívják szoklinak :F ). Ki kellene vágnom belőle 60cm hosszan 1cm anyagot (lásd kép). Hogy tudnám ezt kivitelezni? Nem sok mindennel rendelkezem, ezekkel kellene összehozni valamit (mind Parkside kategória): kézi körfűrész, asztali körfűrész, dekopírfűrész. Vagy felejtsem el? :R

(#37721) Winner_hun válasza st6969 (#37720) üzenetére


Winner_hun
félisten

Dekopír, hátulról vágva. Ha frontfelület felöl vágod akkor lefele vágó lappal csináld.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37722) pali923 válasza Soká (#37713) üzenetére


pali923
aktív tag

Igazad van, de itt jön a magyar kereskedelem problémája. Én is szerettem volna megtapogatni ezeket a Bernardo gépeket. Van is egy forgalmazó Győrben, ami azért mégis csak egy nagyváros. Forgalmaznak Holzmannt is, nem is kicsi a kereskedés egyébként. A boltban azonban kiderült, hogy csak rendelésre hoznak bármelyikből. Valamilyen körfűrész volt éppen, de már be volt csomagolva, küldték a vevőnek, aki ezek szerint bátrabb vagy tapasztaltabb volt nálam. Hacsak nem mész el valami bemutatóra, vagy nem találsz valakit, aki használ ilyen gépeket, vakon kell vásárolnod, vagy olvasgatni az ilyen fórumokat. Azokból is jobb, ha tudsz nyelveket, mert külföldi fórumokon talán információ is van, nem csak találgatások, szóbeszédek, mint itt is.

Ez az ördögi kör: a kereskedő spórol a bemutató darabokon (nyilván a saját szempontjából igaza van), a vevő meg így nem vesz meg valamit látatlanban. És igazából szinte minden márkával ez van: nagyon kevés kereskedés van, ahol meg tudsz tapogatni nagyobb gépeket, legyen az Bernardo, Bosch, Dewalt vagy Makita, JET gépet meg élőben még talán sehol nem láttam, pedig lehet, hogy jók. Kézi gépek mindenhol vannak, de hát néha kéne venni nagyobbat is. Sok pénzt viszont látatlanban senki nem szeret kockáztatni. Akkor marad a zöldségbolt, az csak 40.000.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#37723) serfozotibi válasza st6969 (#37720) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Szia, a hosszanti vágást asztali cirkulával is megcsinálhatod, vezető mellett nagyon egyszerű. Gondolom hogy váltófogas fűrészlap van a gépen, az pedig ha éles akkor csak egy oldalon, mégpedig az alsón szaggatja a laminált felületet. Tehát a bútorlap azon oldala nézzen fölfele ami látszódni fog. Kipróbálhatod egy másik bútorlappal, hogy hogyan vág, vagy ugyanezzel is, ha egy centinél kevesebbet vágsz ki először, és akkor még javíthatod ha nem túl szép a vágáskép. Utoljára pedig, amikor végigértél a 60 centivel, akkor a kis egycentis sarkot kicsapod dekopírral....

(#37724) st6969 válasza serfozotibi (#37723) üzenetére


st6969
őstag

Köszönöm a visszajelzést. Én is inkább a körfűrészes megoldáson gondolkodom. Azt olvastam, ha papír "festőszalaggal" leragasztom, nem pattog fel a bútorlap laminált felülete. Mindenképp az az oldal kell, hogy felül legyen, ami látszódni fog, mert ha jól sejtem, a vágási vonal a hátoldalon kicsit hosszabb lesz (kör fűrészlap miatt), de az úgysem látszik, hiszen hátoldal...
A körfűrész lapot nem tudom, hogy váltófogas-e, gyárilag 2 fajtát adtak a Parkside-hoz, ha jól emlékszem egy 24 és egy 48 fogút, most az utóbbi van fent.
(#37721) Winner_hun
Neked is köszönöm a segítséget, őszintén szólva a dekopír fűrésszel eddig sehogy sem sikerült egyenes vonalat vágnom, vagy ha mégis, a vágás nem volt merőleges (olyan, mintha a lap hajlana vágás közben). Múltkor pl. egy félkörívet vágtam egy 5cm-es pallóba, megrajzoltam elő- és hátoldalon is. Előoldalon követtem a vonalat, amikor kész lettem, igencsak meglepődtem, hogy a hátoldalon a vonalhoz képest >1cm-es eltérések voltak plusz/mínusz...Lehet, hogy a lap se megfelelő, se az előtolás, se a sebesség, de főleg a know-how, a dekopírfűrészelés nagyon nem megy sajnos.

(#37725) pali923 válasza st6969 (#37724) üzenetére


pali923
aktív tag

Ne keseredj el, nem a te hibád, a dekopírfűrész ilyen. Lehet javítani jobbfajta pengékkel, sebességgel, jobb fűrésszel, de tökéletes vágást nem könnyű vele csinálni. Ha muszáj, akkor ráhagyással kell vágni, és maróval, csiszolással korrigálni kell.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#37726) Zola007 válasza martong (#37697) üzenetére


Zola007
veterán

kb. az 1. pontot :)
marad az OSB és a rétegelt lemez szerintem

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37727) Soká válasza pali923 (#37722) üzenetére


Soká
senior tag

Ami a Holzmann, Bernardo gépeket illeti: én itt tudtam megnézni egy nagyobbacska gérvágót, ami izgatta a fantáziámat. Ez volt legközelebb Budapesthez. Van egy nagy hangár, kiállított gépekkel. A fickó rendes volt, megmutatta, beindítottuk. Az más kérdés, hogy megijedtem, olyan k. hangos volt. Az is lehet, hogy tér akusztikája volt olyan, végül inkább vettem egy kisebb Metabót.

A gépek megtekinthetősége tényleg macerás. Azon például méltatlankodtam egyszer a Bosch illetékesének, hogy a kék gépeiknek egyszerűen nincs egyetlen bemutatóterme sem. Még boltot sem tudott mondani, ahová érdemes elmenni. Végül a Fetis-ben találtam kiállított Bosch GTS 10-est és Metabo TS250-t és a kettő egymás mellett megnyugtatott arról, hogy a Metabo nem is rossz. Ráadásul kifogtam a Bosch árának feléért...

(#37728) serfozotibi válasza st6969 (#37724) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Leragaszthatod papírszalaggal de sajnos nem mindegyik laminálást óvja meg, a keményebb felületeket könnyebben kiszaggatja.
Egyébként pontosan így van ahogy mondod, a vágás a hátoldalon kicsit hosszabb lesz, de ennek semmi jelentősége, vághatod is azzal a 48 fogú lappal az szerintem tuti váltófogas. A kis sarkot meg üsd meg egy éles vésővel, és aztán vágd ki dekopírral, akkor tuti nem pattan ki a felülete. Egyébként a dekopír miatt tényleg ne fájjon a fejed, még a drágábbakkal is nehéz derékszögű vágott élt produkálni. Már főleg ha egy körről van szó, ahol vágás közben folyamatosan menne másfelé a lap. Nemrég vettem egy Festool Triont, annak kicsit jobban meg van oldva a vezető rendszere, a talphoz közel még van berakva egy V alakban bemetszett laposvas ami rengeteget tart a lapon oldalirányban. Csak azt nem értem az olcsóbbakra miért nem lehet egy ilyet feltenni? Olyan marha nagy költség lenne? :(

(#37729) Kolty


Kolty
aktív tag

Sziasztok.
Mi a véleményetek, mennyi lenne a reális ára ezeknek a gépeknek?
Hirdetés

(#37731) AndrewBlase válasza Kolty (#37729) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Egyik-másik gép így képek alapján életveszélyes kategóriába sorolható. Főleg a mindenféle burkolat nélküli szalagfűrész.
De a többi gép közelébe se mennék szívesen. Nem túl bizalomgerjesztőek. :(

Szvsz a motorok, amik vannak rajtuk, az képviselhet értéket, a többi csak haszonvas

[ Szerkesztve ]

Miért mindig én???

(#37732) epmd válasza #05304832 (#37714) üzenetére


epmd
tag

Köszi,de ennyire nem akarok elmerülni az asztalépítésbe. :) Ez nekem csak arra kell,ha például kell egy szerelőlécnek valót kell vágnom maradék anyagból,a merülővel macerás megcsinálni,és ez miatt Obiba se kell elmenni egy darab botért,ha van hozzá anyagom.De a linkek még hasznosak lehetnek másoknak.Bár az utolsó videón látható asztal lassan mindenestül vetekszik egy ilyen [link] gép árával. :)

(#37734) Winner_hun válasza st6969 (#37724) üzenetére


Winner_hun
félisten

A laminált és az 5 cm-es anyag között hatalmas különbség van, pláne dekopíros szemmel. Lamináltnál nem fog elhajlani, pláne új lappal. Kipattogzás ellen még előkarcolással is tehetsz, többet ér mint a ragasztószalag. Konyhai lábazat nincs szem előtt, nyugodtan lehet dekopírral vágni.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37735) st6969


st6969
őstag

Mindenkinek köszönöm a hasznos segítséget (és a bátorítást) :B Várom már a tavaszi ébredést, kipakolom a gépeket és neki is esek. :K

(#37736) python1


python1
veterán

Én is köszönök minden segítséget!

serfozotibi : Nem élek kint inkább ingázom,ha lehet így jellemezni a jelenlegi állapotot.
Azért köszönöm a szíves vendéglátást!

Ja még valami,nézegettem ugye a kézi körfűrészeket,és azt vettem észre,hogy a DeWaltok műanyagban csatlakoznak a fűrészlapot fedő sisakhoz.Na most ez a Makitánál alu,jelent ez valami előnyt vagy inkább hátrányt a DeWaltra nézve?

Szimpi a DeWalt,de olyan gagyisnak hat így a Makitához képest.

(#37737) serfozotibi válasza python1 (#37736) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Hú ezt most nem igazán értem... hogy mi csatlakozik mihez? Megnéztem pár Dewalt meg Makita körfűrészről fotót de nem látom hogy mire gondolhatsz... Bocsi az értetlenkedésért de most ezt tényleg nem tudom... :)

(#37738) csibor


csibor
őstag

vékonylazúr kérdésben kérnék segítséget. Pénztárcámnak a még kapható lidl 5l-es ~3500ft felelne meg legjobban. mennyire vállalható? tavaly az OBI saját márkás verzióját használtam, az jónak tűnik. Ja igen, elő festés lenne. gondolom valami alapozó, vagy gombaölő is kéne?

(#37739) GeriCool


GeriCool
aktív tag

Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Akartam egy ilyen CMT lapot rendelni, de egy hónap várakozás után még egyet kellene várni. Néznék mást.
Ezeket néztem ki. Mivel a Felder márka elég nagy név szerintem, ezért gondolom, hogy ezek is alkalmasak lehetnének. Főleg az jelenlegi áruk miatt. Mivel nincs tapasztalatom gondolom ezek is vannak olyan jók mint a linkelt CMT.
Felder lap 1

Felder lap 2
Az első az azért szimpib, mert az több fajta fához jó csak ha nem lenne elérhető, akkor legyen egy másik alternatíva.
Köszi

szerk: találtam még ezt is

[ Szerkesztve ]

(#37740) mdk01 válasza GeriCool (#37739) üzenetére


mdk01
addikt

Mihez kell?

(#37741) GeriCool válasza mdk01 (#37740) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Igen bocsánat nem írtam. Általában puha fához. Néha rétegelt lemez. Keményfa nagyon ritkán. Egy Makita 2712be

(#37742) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Sziasztok!

Ezzel a kérdésemmel ide lettem irányítva, legalábbis az egyik kérdésemmel.

előre is köszi, ha tudtok segíteni :R

Samsung 860 EVO 1TB SSD 30eft 6,7TB írás még garis

(#37743) Winner_hun válasza csibor (#37738) üzenetére


Winner_hun
félisten

Mindenki pénztárcájának a legolcsóbb felel meg. Én Milesi-t használok, abból 1 liter ~3200 Ft. Rövid távon lehet megéri, aztán ha idő előtt gond van vele akkor a javítás sokkal többe fog kerülni mintha először normális anyaggal lett volna megcsinálva.
A Milesi-ben benne van a gombaölő, nem kell hozzá semmit venni, csak egy normális, vizes lazúrecsetet, illetve ha pl. kerítésről van szó akkor egy adag bütüvédő még ajánlott (de nem kötelező).

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37744) Winner_hun válasza ubyegon2 (#37742) üzenetére


Winner_hun
félisten

Szilikon.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37745) ubyegon2 válasza Winner_hun (#37744) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Köszi! De hová szilikon? Bocsi, de több kérdés volt egyben! :)

Samsung 860 EVO 1TB SSD 30eft 6,7TB írás még garis

(#37746) Winner_hun válasza ubyegon2 (#37745) üzenetére


Winner_hun
félisten

konyhai munkalapot mivel kell kezelni a vágásoknál, hogy vízhatlan legyen?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37747) ubyegon2 válasza Winner_hun (#37746) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Köszönöm, így már tiszta! Van itthon szaniter szilikonom, remélem jó lesz.

Samsung 860 EVO 1TB SSD 30eft 6,7TB írás még garis

(#37748) ubyegon2 válasza ubyegon2 (#37747) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Még nincs lefogatva a mosogató, aki csinálta a bevágást, azt mondta a leszorító kampók nem jók ehhez a kb. 3 cm-es laphoz, 5 cm-eshez valók, én meg nem értek hozzá, bár utólag nézegetve azt a fura csavaros kampót....szerintem összehúzta volna a csavar akkorára.

Lehet kapni a mosogató lefogatásához 3 cm-es munkalaphoz is külön lefogatót vagy egy fajta van és azzal kell megoldani?

Samsung 860 EVO 1TB SSD 30eft 6,7TB írás még garis

(#37749) raidx válasza ubyegon2 (#37747) üzenetére


raidx
őstag

Lehetőleg gombásodás gátló legyen! Például: SZANITER SZILIKON (ECETSAV NÉLKÜL, PENÉSZ-, ÉS GOMBAGÁTLÓVAL) De van több fajta.
[link]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#37750) Winner_hun válasza ubyegon2 (#37748) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nem találkoztam még ilyen lefogatóval ami csak vastag munkalaphoz jó. Az oldalán, ami a mosogatótálcába belecsatlakozik 1 vagy 2 kis kampó van? Létezik olyan lefogató amit munkalaphoz képest kell betolni a helyére, de a többségnél csak 1 kis fül van, a csavar pedig elég hosszú.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.