Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#38051) martong válasza st6969 (#38050) üzenetére


martong
tag

Szia, de lehet csavarozni és nagyon jó is, én is így csináltam eddig. Csak az sokkal lassúbb.
Leszedhető a szögelt hátfal is, ügyesen le kell feszegetni, csak legközelebb nem pontosan ugyanoda kell ütni a szögeket. Ez eljátszható párszor.

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#38052) serfozotibi válasza st6969 (#38050) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Szia,
Ahogy martong kollega is mondja, lehet csavarozni a hátfalat, énis szoktam, de nem mindegyiket. Akinek viszont van rá ideje nyugodtan csavarozhatja az összeset, gondolok itt olyanokra akik pl hobbyból saját részre készítenek szekrényt. Én megmondom őszintén, hogy azokat szoktam csavarozni amelyekről tudom hogy nem lesz mögöttük fal. Tehát egy fali szekrény hátulját pl mindig csak kapcsozom, mert ha fel van fúrva szorosan a falra, úgysem tudja lerúgni a hátfalat. :) De a fiókalját pl mindig fölcsavarozom, valami 3x25 vagy hasonló csavarral, mert az csak akkor marad fönn hosszútávon. Ugyanígy az alsó szekrényekét is, azok sem szoktak a falig érni hátul, hajlamosak is rá, hogy ha a háziasszony megtömi őket valami edénnyel vagy ruhákkal akkor lejön a hátuljuk.
Egyébként én ezzel az elektromos tűzővel dolgozom, jobban szeretem mert semmi hangja, nem zörög nekem a kompresszor az agyam legmélyebb bugyraiba, de ugyanakkor simán elég erős a hátfalhoz.
Ja amúgy meg, tényleg le lehet szépen szedni a szegelt hátfalat is, rákoppintasz belülről párat egy gumikalapáccsal vagy egy lécet teszel rá és sima mezei kalapáccsal. Bár az Ikeának van egy olyan hátfal "megoldása" manapság, hogy egy nútba kell csúsztatni magát a hátfalat, amely közel van a szekrényoldal hátsó éléhez és így onnan még meg is kell szögelni. Nah azt nem könnyű szétszedni, azt már tényleg okosabb csavarozni. :)

(#38053) fasyrt


fasyrt
őstag

Sziasztok!

Zaklattam par topiklakot konyhabutor ügyben kb fel eve, köszönet a segitö valaszokert. Vegül nem lett belöle semmi, mert idöközben kiderült, hogy a föberlö nem teljesen korrekt, hat leleptünk. Az uj kegliben mar van konyhabutor... :)

Viszont most agyat (es komodot, meg nappaliba valo butorokat) nezünk, az elkepzeles az egy agynemütartos fa agykeret, gazrugos raccsal, 160x200-as meretben, fenyöböl. Nagyon tetszik a kepen levö agy, viszont csak kemenyfabol keszül, horror aron.

Tudnatok egy sacc/kb arat mondani ha ez asztalosnal keszülne egyediben? Annyi elteres lenne csak, hogy a közepsö hosszanti merevitö leerhet a földig megosztva a tarolot, de ne emelkedjen ki az agyracs sikjabol, hogy egy, nagy matracot lehessen hasznalni. (Halkan megjegyeznem, hogy az ejjeliszekreny is nagyon helyes... ;) )

Köszönettel veszem mindenki valaszat! :R

Kepek:

[ Szerkesztve ]

(#38054) P-LoW válasza GeriCool (#37977) üzenetére


P-LoW
újonc

Sziasztok

GeriCool, hasonló cipőben járok, mint te, én is gyalu vásárláson töröm a fejem. Mivel hobbi célra lenne, és a költségvetés és a műhely mérete is véges, bármennyire is szeretném, a fix, nehéz, öntvényasztalos gépek nekem sem jöhetnek szóba. Szóval maradnak a dobozos vastagoló gyaluk, a már említett márkákkal, vagy a gaggyertől félgaggyerig tartó kombi gyaluk. Szélességre legalább a 25-öst szeretném. Nekem is megakadt a szemem a JET márkán, szimpatikusnak is tűnik az említett vastagoló és kombi gyalu is. Örültem neki, mert a forgalmazó (Kentech) itt van a közelemben, gondoltam felhívom, és elmegyek, megtapizom a gépeket. Sajnos nem tartanak készleten, csak rendelésre, úgyhogy nincs mód a személyes megtekintésre :(
Amit viszont az internetes keresgélésből sikerült kiderítenem: a kombi gyalut (egészen pontosan az USA verzióját, ami sztem csak a motorjában és a védőben tér el) eléggé szidják. A legnagyobb hibája az egyengető részen van, ugyanis (mint általában az olcsóbb gépeknél is) az egyengető asztalok nem állíthatóak. Sok hozzászólást olvastam, akik szidták, mert nem voltak síkban az asztalok, és nem állítható, emiatt nem is lehet vele normálisan egyengetni. A vastagoló résszel talán nem voltak gondok. Ha viszont így van, akkor nem érdemes olyan gépet venni, amiből csak egy funkciót tudsz jól használni, akkor inkább egy vastagoló. Szélesebbet is vastagabbat is tud gyalulni, erősebb is. . És a JET márkánál maradva viszont az általad is említett vastagolót (ami 120ért repked) dicsérik sokan. A kései élezhetők és jár hozzá plusz egy szett. Megvan persze a relatív olcsóságnak az ára (kis átmérőjű 50es elszívócsonk, ráadásul állítólag nem is a legjobb helyen, ill. ha jól láttam, akkor nem fixálható a beállítás), viszont alapvetően szinte csak dicsérő hozzászólásokat olvastam róla (árulják az axminster honlapján is, ott is van róla több hozzászólás).
Remélem tudtam valamelyest segíteni a dilemmában. Nekem a tegnapi nap volt a fordulópont, amikor fej-fej melletti harcban lemondtam az olcsó kombi gépekről, és inkább a dedikált vastagoló felé fordulok. Valószínűleg hamarosan venni is fogok ilyen gépet, úgyhogy, ha minden jól megy, akkor nem sokára első kézből is tudok remélhetően jó véleményt írni róla.
120 az ára jelenleg, az árkülönbözetből (a drágábbakhoz képest) meg marad elszívóra (de az később).

Üdv,

P-LoW

(#38055) twingers


twingers
tag

Sziasztok!
Szerintetek ezek a kézi vésők használhatóak hobbi szinten (nem napi rendszerességgel), vagy felejtős?
https://www.zomko.hu/szakipari-szerszamok/faipari-keziszerszamok/asztalosvesok/lapos-faveso-keszlet-fa-nyellel/

(#38056) pbujna


pbujna
aktív tag

Tud valaki megbízható lépcsőburkolót Budapesten (XVIII. ker)? Egy beltéri betonlépcsőt kellene a barátom igényeinek megfelelően keményfával megépíteni/burkolni! Köszönöm előre is!

(#38057) talla válasza P-LoW (#38054) üzenetére


talla
csendes újonc

ez a dilemmám nekem is, nézegetm a kombigépeket a neten sehol sincs egy kiállítva Győrben egy szaküzletben.... és ilyen fórumok véleményére hagyatkozva hozza meg az ember a döntést.
gondolkodom én is egy csak vastagolón- a Makita 2012NB 178ezer Ft, szóba jöhet még a metabo, dewalt is 190ezer Ft környékén.
jó lenne derékszöget gyalulni egyengetőn de talán majd egy oldalát legyalulom vastagolón és körfűrésszel derékszöget vágok,kérdés mennyire marad meg a fűrész nyoma.
mind1 addig gondolkodom míg nincs rá meg a keret, június előtt biztos nem lesz meg,de inkább később.
én eddig csak ilyen 220 voltos kisebb gépeket vettem, megvan az előnyük és hátrányuk, igen sokat nem használom őket, ezért a 380 voltot nem akarom bevezetettetni úgy tudom csak annak a bevezetése lenne 300 ezer Ft <--- ez is egy szempont mert ez egy kombigyalu ára!

(#38058) pbujna válasza talla (#38057) üzenetére


pbujna
aktív tag

nem kerül 300.000-be a 3 fázis bevezetése, illetve nem biztos, hogy annyi lenne. Én úgy tudom, hogy most 36A jár, de csak akkor húznak be vezetéket, illetve most már a 6mm-es alut cserélik nagyobbra ingyen, ha a mérőórád külső falon van, illetve nincsen benne törés. Ha belül van, akkor ki kell tenni a külső falra, tehát doboz kell, hosszú cső a tetőn felülre, illetve visszakötni az eredeti biztosítódobozhoz, ha azt nem akarod áttenni, illetve ott van szétosztva a házon.

Nekem 3x16A kellett a 16+10+10 helyett, ami 54.000 Ft az Eonnál, illetve 6.000-ért vitte be a papírt a villanyszerelő és intézte a többit. Sajnos nekem is belül volt az órám, így azt hiszem, +130.000 volt a beszerelés. Ha csak a műhelyig kell elhúzni a vezetéket és kívül van az óra, akkor veszel 5x?mx2,5mm-es tömör kábelt vagy 5 eres kábelt és áthúzod a biztosítékoktól a műhelyig. Viheted földben, levegőben, gégecsőben...

Vagy átjössz hozzám Szabadhegyre, aztán segítesz rendbe rakni a gyalumat és gyalulsz rajta :D Most vettem késeket, illetve építem ki rajta a derékszöghöz a vezetőt.

(#38059) talla válasza pbujna (#38058) üzenetére


talla
csendes újonc

nem értek a gépek rendberakásához:( se a normális beállításához. egyébként már párszor gondoltam rá hogy vmi fórumtársakkal innen vagy az index hobbiasztalosról összeállni és mittudomén gépeket nézegetni.
úgy értem aki mondjuk páran eljönnének hozzám a megbízhatóbbak akiknek szintén van már gépparkjuk , de mivel nem láttak élőben egy egy gépet de gondolkodóba estek a vásárláson ezért mondjuk nálam megnézhetnek egyet kettőt- persze munka közben , nem csak nézegetni hanem akkorra valami értelmeset is csinálni velük, nem szórakozási nap ez hanem méregetés megcsinálás stb. pl milyen élőben a bosch gcm 12 gérvágóm, a makita lbf 1200f szalagfűrészem, a bosch gts 10 xc kiskörfűrészem. csrébe meg beállítanak nekem pár dolgot rajta, vagy elhozzák az ő dewalt metabo cuccaikat 1 napra és mehet az összehasonlítgatás élőben anyaggal dolgozva.
félreértés ne essen NEM ingyen munkaerőt keresek, mert amit össze akarok állítani az egyedül is meglesz, csak aki nézegetni akar mérethelyességet ,élőben tapizni állítgatni gépet, fűrészelni vele, belekukkantani hogy hol van műanyag hol van fém, és csak élőben munka közben lehet megnézni hogy mi merre hány óra hogyan teljesít élőben a gép, nemcsak a reklámdumát olvasni meg neten nézegetni vagy a kirakatot bámulva vagy megérinthetni a szaküzletbe de bekapcsolni már nem lehet.
(OFF TOPIC: ránéztem a profilodra nekem is 6870es video kártyám van:) már vagy 4 5 éves de még mindig nagyon jó).

(#38060) Tzupi válasza pbujna (#38058) üzenetére


Tzupi
csendes tag

25A jár most. Nekem kb 150re jönne ki most a 3*16. Nekem is kell mondjuk egy külső doboz neki, mert földkábelen jön be és kívül van a bekötés. Viszont nekem simán egy fázis van jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#38061) Winner_hun válasza pbujna (#38056) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha nyár végén, ősz elején jó lehet neki akkor add meg neki az elérhetőségemet.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#38062) csemberlen válasza Tzupi (#38060) üzenetére


csemberlen
őstag

Langyos, 32A az igazi szám. felette 4572Ft/Amper, de az órahelynek meg kell felelnie a szabványank, és ennek minden költsége a tulajé! 10-es réz a minimum már

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#38063) Tzupi válasza csemberlen (#38062) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Akkor rossz infót kaptam. Köszi a helyesbítést!

(#38064) pbujna válasza talla (#38059) üzenetére


pbujna
aktív tag

Sajnos nem én leszek, aki elviszi a gépeit. A gyalum kb 200kg, a marógép 80-90, a szalagcsiszolóm szintén. A körfűrész, a gérvágó és a szalagfűrész "hordozható". A számítógépem pedig már nem a régi, illetve régebbi lett. Meghalt a 6870, most integrált van :). Havonta egyszer kapcsolom be. Játszani nincs időm

(#38065) pbujna válasza Winner_hun (#38061) üzenetére


pbujna
aktív tag

Max június. Azért köszönöm. Ha lesz időd hamarabb, szólj!

(#38066) Winner_hun válasza pbujna (#38065) üzenetére


Winner_hun
félisten

Biztos hogy nem lesz, nyárra már nem igazán vállalok munkát. Igaz a 2. fele még itt-ott szabad, de nyár eleje kizárt.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#38067) bim


bim
veterán

Tegnap kicsit előrébb jutottam.
Lehet csak az én szemem látja a színhibát de ott van... :(

(#38068) talla válasza bim (#38067) üzenetére


talla
csendes újonc

megtennéd hogy dokumentálnád ennek az építését lépésről lépésre? az építőiparban nem vagyok otthon inkább a belsőépítészetben. pl kérdések: tettél a betonba fóliát hogy ne szívja fel az alap a vizet? a beton alapon fekvő gerendák alá tettél kátrányt vagy kátránypapírt? a betonhoz hogyan van odafogatva a gernda( menetes szár a betonba fúrva és szerelőragasztózva)? csapolások lettek vagy szeg csavarozás? milyen felületkezelő szert alkalmaztál a kültéri építményre (tetol plusz szín vagy vmi olajos cucc vagy vékonylazúr)?
a színben nem tudom mit kellene nézni így szép ahogy van,ez miatt ne aggódj szerintem, habár mindenki maga látja a saját munkája hibáit, így én is tudom mit hol basztam el de aztán a végeredmény mások szerint mégis jó.

(#38069) talla válasza talla (#38068) üzenetére


talla
csendes újonc

plsuz miért tettél kavicsot az építmény köré? csak azért kérdezem mert én is építeni fogok egy kisebb építményt még a nyáron vagy tacvasszal kis rusztikus tárolót, régi tégla falakkal, fa tetővel .már most tudom hogy én fűkaszázni fogok körülötte és ehhez nem bizti hogy a kavicsokat szanaszéjjel akarnám veretni a géppel az építmény körül.

(#38070) GeriCool válasza P-LoW (#38054) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Köszönöm ajánlásodat! Sokat gondolkodtam én is ezen. De végül arra jutottam, hogy inkébb megveszem a metabot. Most 160 körül mozog az ára. Csak egyszerűen nincs időm elmenni.
Viszont az egyengetővel bajban leszek, mert a helyhiány miatt nekem egy mobil verzio kellene.
Az a baj, hogy itthon kos méretű egyengetőt nem lehet kapni csak kombiban. Azok meg olyanok amilyenek.
ilyen kellene

(#38071) Tzupi válasza bim (#38067) üzenetére


Tzupi
csendes tag

Ha megjelölöd, hogy konkrétan hol a színhiba (most kb sejtem, mivel külön felhívtad rá a figyelmet), akkor nagyon szívesen fikázom ha szeretnéd, de egyébiránt nem találnék kivetnivalót :)

Előadóként keresem a kenyerem alapvetően és nálunk erős szabály az, hogy csak az a hiba a színpadon, amit engedünk láttatni. Egy külső szemlélődő csak a nagyon súlyos hibákat veszi észre, vagy amikre rámutatsz. Persze a saját munkáinkat mindig gyűlöljük, mert tudjuk, hogy hol sikerült rosszul lépni, hol maradt ki egy trükk, vagy hogy hol színhibás a fal. De ez kívülről mindig koncepcionálisnak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#38072) pbujna


pbujna
aktív tag

Akadt egy kis problémám a gyalugépemmel, amihez kérem a tanácsokat, észrevételeket.

Cseréltem késeket, be is állítottam őket, ahogyan tudtam. Nagyjából sikerült a dolog, de nem vagyok elégedett a végeredménnyel.

Az eddigi kések elkoptak, illetve apróbb sérülések voltak rajta, ezért vettem 3db HSS 18%-os kést. Amint beraktam őket, és kipróbáltam, erősen szaggatni kezdte a fát (légszáraz tölgy deszkák).
Mi lehet a probléma, mert eddig a régi kések semmi ilyesmit nem csináltak. Lehetséges, hogy túl nagyot fognak az anyagban? Ha feljebb engedem az asztalt, akkor nem fogják csinálni? Lehetséges, hogy a fa szárazsága sem megfelelő? Légszáraznak vettem, de a lidliben vásárolt mérő 19,7% és 17,8% között mutat. Kipróbáltam a korábban parkettagyárból kapott "széldeszkán", ott 6,6% és 7,2% között mér különböző helyeken. Van ennek valamilyen hatása a gyalulásra? Szabad egyáltalán ilyen nedvességű tölggyel dolgozni vagy vigyem száríttatni?

Vegyem visszább a fordulatot? 2db ékszíjtárcsa van a motoron.

Köszönöm

(#38073) AndrewBlase válasza bim (#38067) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Ha nem hívod fel rá a figyelmet, szerintem senki se veszi észre. De így, hogy mondtad, látszik, hogy 3-8 sorban van kissé eltérő színű zsindely, de szvsz nem zavaró. :N

Miért mindig én???

(#38074) bim válasza talla (#38068) üzenetére


bim
veterán

Az alap kavicságyon van ami kizárja a víz felvételét ennek ellenére az alátétlemezből tettem a talpgerenda alá amit alapcsavarral rögzítettem. A tulajdonos mindent ken Milesi-vel.
A színhibát sajnos nem tudom jól megfotózni de ott van. Ha a tietek lenne biztosan zavarna benneteket is.

(#38075) GeriCool válasza GeriCool (#38070) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Üdv!
A kocka el lett vetve. Megvettem a Metabo dh330-at. 2016-os példányt 158 db ezresért. Vettem hozzá egy tartalék késpárt is. Itt 20k ért adták. Lehet, hogy van olcsóbban, de most akkor el vagyok látva. Ki lett próbálva bár kutyafuttában, mert nem volt időm.
Szóval a készülék hangos mint az állat (mondjuk mással nincs tapasztalatom). A forgácsot nagyon szépen el lehet szívni. Kb 50-60mm (nem mértem) megy ki a forgács, de 100mm csövet is rá lehet tenni. A magasságállítás könnyedén, gördülékenyen megy. Tolófát, késbeállítót és elszívócsonkot adtak hozzá. A váz az nagyon masszív és jók a fogantyúk kialakítása. Stabil szerkezetet mutat. Egy nagy negatívum számomra, hogy a elszívócsonk felszerelése után a hátsó asztal nem hajtható fel, pedig nekem kellene, mivel szekrényben tárolnám.

Még tanulnom kell az eszköz a használatát. Az anyag betolását határozottan kell tenni, mivel ha nagyon lassan toltam be, akkor a henger egy kicsit megdöntötte.
A gyalulási képről majd teszek fel fotót, mert ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem.

Amit még kérdeznék, hogy a késeket idővel mivel szokás tisztítani, illetve a gumihengert. Ez nagyon felszedi a koszt.

Köszi a válaszokat előre is és remélem nem volt fárasztó. Gondolom sokaknak unalmas lehet, mivel a szakmában vannak vagy már régebb óta dolgoznak ilyen eszközökkel, de lehet, hogy lelkes amatőröknek jó lehet :D

u.i: azért a matricán a made in Taiwan olyan nem odaillő

(#38077) prannk


prannk
őstag

Hali. Kerti padoknak mekkora ülésmélysége van? 450 az sok? 8 fokos a háttámla

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#38078) Sanyabá válasza pbujna (#38072) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Így elsőre ahogy leírod, a kések élszögével is lehet a baj. Mert ha jól gondolom, akkor nem vitted el meg éleztetni?
Aztán a tölgynél előfordulhat hogyha gyorsan szárítják, forgács leválasztásnál kiszaggathatja
Más fajta fánál is produkálta ?

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#38079) pbujna válasza Sanyabá (#38078) üzenetére


pbujna
aktív tag

Vadonatúj kések, élesek, mint a fene. Sajnos nem száraz a fa. Csak fenyőm van még. Attól félek, hogy azt is szaggatja majd, és az arcomba fogja vágni. Ez a tölgy is csattog, illetve nem kellemes érzés, amikor egy 10.000-et forgó gyalugép mellett állva dobálja az arcomba a kiszaggatott darabokat.

(#38080) mdk01 válasza pbujna (#38079) üzenetére


mdk01
addikt

A tölgyed légszáraz azzal.nincs gond. Az élszögét nézd meg a késnek az lehet a gond. Meg próbáld meg más fával is.

(#38081) pbujna válasza mdk01 (#38080) üzenetére


pbujna
aktív tag

A másik kopotthoz képest nincs különbség, csak sokkal élesebb. Így vettem a késeket egy szaküzletben, ahol foglalkoznak élezéssel is. Délután kipróbálom fenyővel.

(#38082) jimy_l válasza pbujna (#38081) üzenetére


jimy_l
tag

Hali!
A tengelyre ne merőlegesen told az anyagot, hanem kis szöget bezárva. Így kevésbé szaggat.
De azért óvatosan, kísérletezz a szög megválasztásával, nehogy az ujjad bánja.

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#38083) pbujna válasza jimy_l (#38082) üzenetére


pbujna
aktív tag

Már készül a késtakaró

(#38084) bim


bim
veterán

Elkészültem.
Anyag 6 kiló körül állt meg .
Egy részletkép amiből azt gondolná az ember hogy ért valamihez amit tanult. :U :P

(#38086) bim válasza #05304832 (#38085) üzenetére


bim
veterán

Kb 20m2. 5x4méter amiből szinte nincs veszteség mert belülről nincs burkolva a szerkezet.

(#38087) r.levente75 válasza bim (#38086) üzenetére


r.levente75
addikt

Gratulálok, szép lett! :C

(#38088) deter


deter
aktív tag

Sziasztok!

Barkács célra tudnátok ajánlani, cca. 130e forintig vastagoló gyalut?

üdv_
deter

(#38089) dudi6


dudi6
senior tag

Sziasztok! Szeretném lekenni a fa bejárati ajtónkat. Mivel és hogy lenne érdemes? Szeretném megtartani a fa eredeti színét. Társasházban élünk, felettünk van egy emelet, így eső nem éri, napi pár órát érheti a nap. Színtelen vékonylazúrra gondoltam ecsettel felkenni 3 rétegben. Ezek közül melyik lenne a legjobb erre a célra?
Supralux xyladecor, Lazurán AQUA, Holzlasur, Lazurán

(#38090) talla válasza deter (#38088) üzenetére


talla
csendes újonc

metabo dh 330 158.000Ft https://gyalugep.arukereso.hu/metabo/dh-330-p39006211/?gclid=CMjExIbt9tICFRMTGwodVYIAZA én erre mennék rá, a 120-hoz hozzátennék még 30-at. vagy esetleg kérdezz utána a JET vastagológyalunak ha mindenigaz a kentech kft árulja , úgy istenigazából magyar vélemény nincs nagyon róla, vki dícsérte a vastagolójukat vki leszólta a kombigépüket. azért érdeklődésképp nézz rá a makitára is meg a dewaltra is. nem tudom hogy a metabo estleg élezhetetlen(eldobható) késsel jön e vagy sem azmég plusz költség lehet.

(#38091) deter válasza talla (#38090) üzenetére


deter
aktív tag

Köszönöm a választ! Kicsit pontatlanul fogalmaztam. Valójában kombigyalut keresek. Az alábbiak közül nem tudok választani:

PowerPlus POWX204
Güde GADH 254 P
Güde GADH 204
Bernando PT 200 ED
Bernando PT 250
Hyundai MBY 10
Zipper HB204
Scheppach HMS850

üdv_
deter

(#38092) Soká válasza deter (#38091) üzenetére


Soká
senior tag

Az árak alapján a Sceppach mutatkozik a legjobb ár/érték arányúnak. Legalábbis a kicsit elszállt árúakhoz képest (Zipper, 200-as Bernardo) Utána a Hiunday, illetve a 250-es Bernardo.
De az az igazság, hogy elég kompromisszumosak ezek a gépek. A Scheppachnál érdemes elolvasni a véleményt, elég korrekt a fickó, aki leírta. Ugyanakkor nem oly rég olvastam rossz tapasztalatot a Scheppach vékony alu dróttal tekercselt motorjairól. Csak ki tudja, hogy a többi motorja jobb-e bármivel is?
Én egyébként azt mondanám, hogy figyeld a súlyokat és kerüld a könnyű gépeket. Sajnos nem könnyű tisztán látni, mert van ahol a nettó súlyt írják, másutt állvánnyal, dobozzal együtt értendő.
Csak viszonyításképpen: az Aldiban, ha lehet kapni, mondjuk évente egyszer, akkor ilyet, ehhez hasonlót árulnak, mostanság Workzone néven. Ez néhány éve 50.000Ft volt, most mondjuk 60-65.000 körül lehet. Akkoriban 70-75.000 volt ugyanez más néven a barkácsáruházakban.
A lényeg, hogy kis fogásokkal dolgozz vele, mert nem bírja...

(#38093) pbujna válasza deter (#38091) üzenetére


pbujna
aktív tag

Scheppach!

Egyébként tegnap este ránéztem telefonról a linkekre. Ma már az irodai gépemen is ezek a reklámok jelennek meg. Most épp a Scheppach-ot akarják eladni nekem. Egyre okosabbak a reklámok, pedig különféle tűzfal, adblocker és internet security, sütitörlő alkalmazás fut.

Ha nem kell könnyen mozgatható, akár hordozható, akkor vegyél inkább egy kisipari használt kombigyalut 3-4kw motorral, 3-4 késes gyalutengellyel. Azokat akár folyamatosan is lehet üzemeltetni.

[ Szerkesztve ]

(#38095) pbujna válasza bim (#38084) üzenetére


pbujna
aktív tag

[kép] Készül az enyém is

(#38096) Soká válasza #05304832 (#38094) üzenetére


Soká
senior tag

Ezen én is pár hete kezdtem el szörnyülködni. Teljesen egyértelmű, hogy a google eladja a keresési adatainkat a facebooknak. Pedig én általában nem vagyok belépve a google fiókomba, mégis, IP cím alapján pofátlanul azonosít. Éppen csak azt nem értem a dologban, hogy ők tényleg úgy gondolják, hogy ez nekem jó? Mert inkább csak zavar, hogy tudom, minden lépésemet figyelik. ha már egyszer rákerestem arra a k. gépre, akkor miért gondolják, hogy jó az nekem, ha újra abba futok bele. Ha lenne eszük, nem ugyanazt reklámoznák, hanem mondjuk a konkurenciáját :) tulajdonképpen csak maguk a reklámozók futnak lyukra, mert fizetnek a googlenak, facebooknak az irányított reklámért, aztán ki tudja, mennyi hasznuk származik ebből. Az biztos, hogy én még ilyen reklám alapján semmit sem vettem. Viszont feltelepítettem egy Ghostery nevű blokkolót (ami fogalmam sincs mennyit ér...)

(#38097) pbujna válasza Soká (#38096) üzenetére


pbujna
aktív tag

Szerintem akár a szolgáltatótól kaphatják az adatokat. Én nem hiszem, hogy ennyi program ellenére folyamatosan megkapom ezeket. Csak a gépemet lassítják a progik, aztán semmi értelme.

(#38098) Soká válasza pbujna (#38097) üzenetére


Soká
senior tag

hidd el, hogy a gugli. Próbálj ki más keresőt. Én csináltam próbát, direkt rákerestem egy etetős karórára, másnap már ott virított a facebookon. Ahogyan most például a kombigyalu, csak mert itt téma volt...

[ Szerkesztve ]

(#38099) pbujna


pbujna
aktív tag

Ezért ez már durva. Kerestem a műhelyemben a gőztisztító ablaklehúzóját, de sehol sem találtam. Majdnem 45 perc keresés után végre megtaláltam. Szerintetek milyen hirdetés ugrott fel a facen? Igen, Kärcher gőztisztító kiegészítők! Elég régen vásároltam már személyesen a boltban. Lassan felkeresem PCA igazgatót.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.