Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37201) pjg válasza #05304832 (#37196) üzenetére


pjg
csendes újonc

No, de azok marha vastag kapcsot lőttek. S ha jól tudom tekercsben volt a huzal és azt vágta hajlította a belövő szerszám.

(#37202) pjg válasza epmd (#37198) üzenetére


pjg
csendes újonc

A hátlap vastagságának 3 - 4 szerese legyen a kapocs hossza.

(#37203) epmd válasza pjg (#37202) üzenetére


epmd
tag

9-12mm hosszú?

(#37204) pjg válasza epmd (#37203) üzenetére


pjg
csendes újonc

Annyi elég.

(#37206) epmd válasza pjg (#37204) üzenetére


epmd
tag

Ok,köszi! :)

(#37207) talla válasza exlepra (#37168) üzenetére


talla
csendes újonc

én is most rendeltem meg a http://www.zakanyszerszamhaz.hu/ ról 231.990 Ft-ért a Bosch gts 10 xc gépet, a makita lb1200f szalagfűrész pedig már megérkezett de még nem veszem át majd csak hétfő vagy kedden.
közben arra gondoltam hogy egyszer talán össze röffenhetne vhol egy kis csapat akiket a szakma érdekel, esetleg ki akarnák próbálni egymás gépeit ezzel is segítve a gépvásárlást tapaszatalat átadást. persze nem egyszerű mert mindenki az ország másik szegletében él. én gy-m-s megyei vagyok.

(#37208) indianjoe23


indianjoe23
csendes tag

Segítséget szeretnék kérni. Hogyan lehetne célszerüen egy ilyen formájú konyhai munkapultot összeállítani?
Milyen elemekből, illetve az összillesztéseket hogyan?

[ Szerkesztve ]

(#37209) Winner_hun válasza indianjoe23 (#37208) üzenetére


Winner_hun
félisten

Így pl:

Alulról ilyennel
Videós segédlet

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37210) exlepra válasza talla (#37207) üzenetére


exlepra
tag

Ha minden jól megy az enyém holnap jön meg :)
Most megugrott egy kicsit a Bosch felhasználók száma.

[ Szerkesztve ]

(#37211) talla válasza indianjoe23 (#37208) üzenetére


talla
csendes újonc

3 elemet építesz, 2 oldalsót és egy sarok elemet.
a teteje általában "munkalap" szokott lenni ez 5 cm vastag konyhai munkalap amit hosszában kell elvágni vannak különböző szélességűek, vannak hőállóak, van márvány ,kő, igény és pénztárca szerint.
a konyhák többségére munkalapot tesznek már ennek folyómétere sem olcsó annyi amennyi, azt hiszem a munkalap szélessége általában 55 60 cm tehát a bútor ennél keskenyebb, a sarokba tettél egy 45 fokos szöget így a 3 elemből álló konyha sarokrészének a munkalap szélessége (lusta vagyok matekozni) sokkal több mint 60 cm és ha ehhez a tervhez ragaszkodsz akkor vágatnod kell méter széles munkalapból ha egyáltalán van ilyen a kereskedőnek ott nálatok ha van akkor sokkal drágább annalk folyómétere mint az átlag 60 cm es munkalapnak.
mi megy a sarokba?
kifordítható polcok?
mosogató mert az újságban az volt dizájnos? nekem speciel a nővérem ragaszkodott a kisméretű köralakú mosogatótálcához a sarokba mert azt a lakberendező úgy álmodta meg, hiába a jó tanács jó szándék, ne csináld nincs értelme kényelmetlen , nem férsz hozzá a mosogatnivalóhoz, körülményesebb a becsövezése, meg minek kör alakú mosogató-csak a duplatálcás a jó abban mosogatni is lehet.
ezeket a kérdéseket te magad is sakkozd le magadban hogy egyéltalán mi lesz ott a sarokban és mi lesz a két szélső elemmel.
a praktikus az lenne ha a két szélső elemnek lenne egy alsó polca (ez a fenéklemez bútorlapból) és egy esetleg állítható magasságú polc, felül egy fiók.
középső elem praktikus azaz használható felhasználása: polcos szekrény fiók nélkül vagy azzal de az növeli bonyolultságot, vagy kifordítható fém polcok. egyáltalán nem praktikus sütőt mosogatógépet, mosogatótálcát, hűtőt a sarokba tenni, de ha csak ezért hajlandó fizetni a kedves vevő akkor elfogadjuk persze elmondva a vélemélnyünket, aztán majd szerelgesse azt a jó isten vagy kuka egyből ugyanez a véleményem a bútorba épített hűtőgépekről is, mert ugye minden hűtő folyatja a vizet előbb vagy utóbb a bútorlap meg magábaszívja mint a szivasz felduzzad és elporlad....
milyen összefogatással? 8mm-es tölgy tipli vagy lamello a bútor kávaszerkezetéhez, tipli a bútortest és tető találkozásához.
a bútor alja konyhaláb műanyag legyen ami állítható magasságú jobbra vagy balra tekeréssel a padló egyenletlenségei miatt, ez elé egy lepattintható előlap mehet hogy lehessen a bútor alatt porszívózni.
a munkalapnál nem biztos hogy kell ragaszkodni ahhoz a 45 fokos szöghöz, elég derkszögben összemarni a 60 cm széles munkalapokat van ehhez marósablon, vagy ha nincs marósablon akkor munkalap rés eltakaró fém profilt lehet kapni.
kihajtható polc: https://www.youtube.com/watch?v=6hD2EUhAN-M

(#37212) exlepra válasza talla (#37211) üzenetére


exlepra
tag

Valami ilyesmit sablonnal még össze lehetne hozni 60cm pultból is, nem tudom hogy jól néz-e ki:

(#37213) Winner_hun válasza Winner_hun (#37209) üzenetére


Winner_hun
félisten

A rajzot meg lehagytam..

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37214) indianjoe23 válasza Winner_hun (#37213) üzenetére


indianjoe23
csendes tag

Köszönöm, ezt a formát meg tudom csinálni. Ez lesz a megoldás.
Talla mesternek is köszönöm, még értelmezem, hogyan tudnám hasznosítani.

[ Szerkesztve ]

(#37215) talla válasza exlepra (#37212) üzenetére


talla
csendes újonc

még pár gondolat: én kb úgy értelmeztem a kérdésedet hogy nem ez az egyetlen konyhai elem a konyhában (nem tudom miért értelmeztem így) van már hűtőd? van már sütőd ezek hol lesznek?
hol vannak az elektromos vezetékek? hol vannak a konnektorok milyen távolságra a saroktól? milyen magasságban? a konyha felső és alsó elemei között van e konnektor a konyhai kisgépeknek?
a konyha felső és alsó elemei között levő konnektor alá nem teszünk mosogatótálcát,mosogatógépet, tűzhelyet stb.
hol van a lefolyó? hol van a vízcső?
mert lehet hogy az okj-s tanfolyamot végzett határozott és markáns nő a feng shui kínai harmónia építészetalapelveit figyelembe véve megtervezett valamit de nem kéne a mosogatótálca fölé egy konnektor.....
vagy ha a vízcső mondjuk a fal közepén van akkor nem 3 méterrel arrébb tenném a mosogatót.
azt hiszem ha rendes választ szeretnél akkor konkrétabban leírnád pontosan mit szeretnél, mi van még a konyhában van e más bútorelem, van e hűtő sütő vagy ezeket be akarod ebbe az L alakba építnei , a falon hol vannak az elektromos dugaljak, ha máshova kellene akkor bevállalod e a plusz villanyszerelőt aki átköti a dugaljat (1 méterrel arrébb újravési a falat a kábelnek, majd be kell vakolni majd ismét festeni),esetleg a gázcső helyét is meg kell bolygatni a dizájn érdekében, lesz e alsó és felső elem?, hol van a vízcső?
a munkalap összemarására van pár bevált módszer amit használnak(ez a marósablon,fémprofil és a szélesebb munkalapból formára vágás), amit te odaírtál az nem bevált módszer és szerintem helytelen is, persze végtelen számú marási minta lehet de minek, amit írtál azt nem javaslom mert középen semmi tartása nem lesz a munkalapnak, persze kivitelezhető az ötlet lamello fakekszel össze lehet szintbe fogatni, de nem adnám a nevem ahhoz a munkához mert az nem lesz stabil soha sem, a munkalapnak a függőleges bútoroldalakra kell felefeküdnie amit te rajzoltál annak meg alatta nem lenne semmi tartás, lehet akár virágmintát belemarni is csak írd meg a programot- vagy írasd meg marja ki a cnc-s a pozitiv és negativ oldalakat, illeszd össze valahogy és van egy egyéni de nem annyira stabil munkalapod.

(#37216) indianjoe23 válasza talla (#37211) üzenetére


indianjoe23
csendes tag

Ez a kolléganőm bútora, meglévő bútor, csak a munkalapot kellene cserélni rajta, én nem láttam, hogy a meglévő milyen, csak a méreteket adta meg, és eddig csak elmélkedtem rajta, milyen elemeket kellene kivágnom, hogy lehetőleg ne kelljen sablonhoz folyamodnom, mert azom nincs, meg amit esetleg vennék a Kentechtől, mert ez még nem olyan vészesen drága, az is csak 650 mm-t tud.
Köszönöm még egyszer a részletes ajánlásodat.

(#37217) exlepra válasza talla (#37215) üzenetére


exlepra
tag

Köszi, a stabilitást én nem gondoltam ennyire végig, csak matekos szemmel néztem, hogyan lehetne megoldani pultot.

(#37218) talla válasza indianjoe23 (#37216) üzenetére


talla
csendes újonc

akkor 2 lehetőségen gondolkodnék el (mivel a marósablont elvetetted), 1 amit winner mutatott és ezt lamlloznám hogy szintben legyen, 2 fémprofil alkalamzása és a 45 fokos szög kihagyása.
https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/faaru-butorlap-falemez/elfolia-vizzaro/210045-forest-munkalap-vasalas-fordito-38-as-munkalaphoz
persze a megfelelő vastagságban,mint amilyen vastag a munkalap, az egyik oldala követi a munkalap ívét a másik derékszögű(mellesleg ez vmit tudna takarni a fűrészelés egyenetlenségeit is ha nem tudod megoldani a derékszögű szép tiszta vágást.

(#37219) Drebil válasza #05304832 (#37185) üzenetére


Drebil
csendes tag

Találtam Bostitch tűző- és szegezőgépet is hozzá, úgy tudom ez nem a gagyi kategória.

(#37221) Drebil válasza indianjoe23 (#37216) üzenetére


Drebil
csendes tag

Én bizony csak 3 elemből raknám össze. A középső lenne egy négyzet, vagy téglalap, amelynek a sarka le van ugye vágva 45 fokban. A többi vágást megoldják a lapszabászaton. De talán még ezt is, és az élzárást is. Az elemek kötését én DOMINO XL-lel oldanám meg, épp elég erős kötést biztosít, Kolleganő mindenképpen elzárkózik a tömörfa munkalaptól?

(#37222) DonDennis


DonDennis
senior tag

Sziasztok.
Esetleg ismertek olyan forumozót akivel tudnék beszélni, egy megrendelés ügyében? Egészen pontosan egy fali darts tábla világítás "háza" érdekelne, én csak ilyen kisebb hobbi dolgokat barkácsolok itthon, és hogy ez igazán szép legyen úgy nem hiszem, hogy megtudnám csinálni. Egy ilyenről lenne szó

A méreteket megadnám meg bele a világítást is már megoldanám, a festést is, csak a vázat nem tudom megoldani mert nincsenek hozzá szerszámaim, különösen egy falapba ilyen szép kört vágni, még nem sikerült.
Tehát,ha van ilyen forumozó esetleg annak a nevét ha megadjátok, vagy rám ír megköszönöm.

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#37223) Soká válasza indianjoe23 (#37208) üzenetére


Soká
senior tag

Kérdés, hogy hova kerülne a mosogató, de kérdezem, hogy istentől elrugaszkodott dolog lenne, ha nem egyforma színű elemekből készülne az ilyen illesztésekkel bíró munkalap?

(#37224) Soká válasza DonDennis (#37222) üzenetére


Soká
senior tag

Első meglátásra nem is olyan egyszerű, amit kérsz. És tömörfa fából gondolod vagy fának nevezed mindazt, amivel az asztalosok dolgozhatnak? :) Ezt csak azért kérdezem, mert ha létezik készen ilyen, nem biztos, hogy olcsóbban megúszod legyártatva.
Én elgondolkodnék azon, hogy hol használnak esetleg ilyen kerek keretszerű valamit. Nagyméretú falióra, dekoros cégek...

Profikkal nem fodul elő, hogy mezőn kívülre dobnak? Nálam biztosan hamar leamortizálódna az a szép fehér keret :)

(#37225) Winner_hun válasza DonDennis (#37222) üzenetére


Winner_hun
félisten

MDF-ből kimaratsz néhán réteget, összeragasztos, összecsiszolod, lefested, kész. Aztán megpróbálod a keretet nem eltalálni.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37226) DonDennis válasza Soká (#37224) üzenetére


DonDennis
senior tag

Hát nem tudom én olyanra gondoltam, hogy az egész 10szög lenne mivel hát fábol ilyen kört csinálni azt gondolom nagyon nehéz/költséges, és a 10 szög egész jó mivel az közel áll egy körhöz, egy 10 szögletű MDF lap felül (amit látunk szemből) amiből középen kivan vágva a kör, és akkor a 10 oldalát meg mondjuk olyan 1,5cm vastag és kb 10 hosszú falapokkal kirakni, össze fúrni őket, és ennyi.

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#37228) Soká válasza DonDennis (#37226) üzenetére


Soká
senior tag

Persze, hogy meg lehet csinálni, én csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez mennyibe kerül a végén és, hogy meglepődsz-e ezen vagy sem? Fából, kisebb darabokból illesztve sokkal kisebb hulladékkal jár, mint amit Winner is javasolt. És én nem festeném, mert ha sokszögletű lesz darabokból és fából, az mozogni fog, egy fehér fedőfesték pedig repedezni fog az illesztéseknél. De ez csak tipp a részemről.

Tudod, mit kellene még megnézni? Hogy spéci képkeretléc nincs-e hasonlóban?

(#37229) DonDennis válasza Soká (#37228) üzenetére


DonDennis
senior tag

Több fajta van az áruk olyan 160-110 font között mozognak+ szállítás. A festést én mindig fújom az, hogy az illesztések látszanak annyira nem zavarna mivel szemből ahol az esetek 90% látja az ember ugye nem lenne illesztés mivel egy nagyobb mdf lapból gondoltam először kivágni a 10szöget aztán ebből középről meg egy nagyobb kört, az oldalán meg nem zavarna, ha látszana a sok kis 10 darab és, hogy azok külön állóak.

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#37230) serfozotibi válasza Drebil (#37219) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Nagyon jó a Bostitch. Nekem Dewalt fejnélküli szegezőm van, de az is Bostitch belülről. ...mivel szinte mindenem Dewalt, így szegezőből is azt akartam. Ezen a weboldalon vettem amely egyébként Bostitch márkakereskedő, minden szögező, kapcsozó és hasonló eszközzel képben vannak. Még vevőjük leszek a jövőben is. :K

Apropó? Valakinek megjött már a GTS 10 XC gép? Kíváncsi vagyok a véleményekre..... a rosszra is! :B

[ Szerkesztve ]

(#37231) aszamóca válasza serfozotibi (#37230) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Mára ígérték a kiszállítást, de szerintem az utak állapota miatt csúszni fog a dolog. :U
Egyébként vagyunk páran, aki tűkön ül miatta. ;]

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37232) serfozotibi válasza aszamóca (#37231) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

....csak ne az autó csússzon amelyik hozná!
Áhh meglesz az mostmár hamarosan. Szerintem nagy csalódást nem fog okozni. Kivéve persze azoknak akik a kákán is találnak csomót..... :U
Amúgy meg, hihetetlen hogy mennyire nőnek az igényeink, annak idején még apám cirkulájával is szeltem föl anyagot, pedig az csak négy póznavas lábból állt egy kazánlemez fedéllel, meg persze villanymotor, ékszíj és fűrészlap. Mondjuk nem is került kétszázakárhányezerbe.... :)) Manapság meg, már egy rohadt kalapácsból is márkásat veszek, bár ennek is megvan az oka: túl sok gagyi kínai szerszámot láttam már és idegeskedtem miattuk. :((

(#37233) aszamóca válasza serfozotibi (#37232) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Megjött! :D
A rossz minőségű szerszám komfortérzete, használhatósága mellett még balesetveszélyes is. Egy ismerősöm bicikli kereket javított, és a kici occo 15-ös kulcs eltört meghúzásnál. Azóta egy szeme van.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37234) exlepra válasza aszamóca (#37233) üzenetére


exlepra
tag

Nekem is megjött ma. Már csak kéne bele egy rendes lap meg zero clearance :)

Jut eszembe, ha már ilyen sokan lettünk új tulajok esetleg összefoghatnánk egy group-buy keretében kedvezményt elérni Freud lapok ügyében.

[ Szerkesztve ]

(#37235) indianjoe23 válasza Drebil (#37221) üzenetére


indianjoe23
csendes tag

Valahonnan, már egy éve is annak, beszerezte a munkalapot, abból kellene összehozni. Lapszabászatra nem akarnék menni vele, biztos nem nagyon szeretik, ha viszem az anyagot, meg aztán első nekifutásból én szeretnék elboldogulni vele. A kötést lamelloval tudom megcsinálni, ahhoz van eszközöm. Azt nem értem pontosan, hogy gondolod a középső elemet, mert ha négyzet és levágom a sarkát, akkor ott nem lesz domború. Nem jól gondolom?

(#37236) Soká válasza DonDennis (#37229) üzenetére


Soká
senior tag

Kicsit félreértettelek. Egyszer csináltam egy faliórát, annak a kerete készült 12 szegmensből, hogy aztán kerekre esztergáltassam.
Csak a tanulság kedvéért mutatom, mit hogyan nem érdemes...

(#37237) dr.ac


dr.ac
csendes tag

Örülök, hogy érkeznek a zákányos rendelések. Nekem ugyanis az elmúlt bő egy évben három rendelésből háromszor kellett futnom a pénzem után ennél a cégnél. A harmadik vásárlástól - a szállítást szerdára ígérték - éppen most fogok elállni, és többé nem érdekel, ha néhány forinttal olcsóbb náluk valami..

[ Szerkesztve ]

(#37238) indianjoe23 válasza Soká (#37223) üzenetére


indianjoe23
csendes tag

A munkalapok már megvannak, de mire gondolsz, hogy nem egyforma szinűek lennének. Nem világos nekem, hogy akkor, hogyan kellene, lehetne megoldani, ha különböző szinűek?

(#37239) aszamóca válasza exlepra (#37234) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ahhoz legalább 10 lapot kellene vennünk szerintem.
Ami kedvezményt meg kapnánk, elvinné a postázás.
A szerker egyébként elég drágán postáz.
Egy ilyet vennem kell pedig nekem is hozzá. FR körfűrész D:250x3,2x30 Z=60 SS (21LU2B 0700)
Csak akkor a 2,5 hasítóéket is cserélni kellene...

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37240) Soká válasza indianjoe23 (#37238) üzenetére


Soká
senior tag

Ha a munkalapok már megvannak, akkor nyilván abból kell gazdálkodni. Én egyszerűen arra gondoltam, hogy ha már toldásról van szó, akkor ott történhet anyag- és/vagy színváltás is. Tehát én például el tudnám képzelni azt, hogy van a két 60cm széles pult, amik gérben találkoznak úgy, hogy köztük lenne egy 353,5mm széles párhuzamos csík, ami elválasztja a két munkalapot. És annak nem kötelező ugyanannak a színnek lennie, sőt, én még oda el tudnék képzelni egy rozsdamentes lemezt is. Vagy egy gránit lapot. De ez csak egy felvetés, és ha a sarokba mosogató kerül, akkor ennek semmi értelme.

(#37241) exlepra válasza aszamóca (#37239) üzenetére


exlepra
tag

10 lap simán összejönne szerintem, nekem is legalább 2 féle kellene.
Én el tudnék menni érte.

(#37242) Soká


Soká
senior tag

A napokban láttam 15.000Ft-ért Workzone névre keresztelt elektromos láncfűrést az Aldiban. Kétségem sincs afelől, hogy köszönőviszonyban sincs egy jó benzinessel, de kíváncsi vagyok érdemes lehet-e venni ilyet?
Ilyen munkám ritkán akadna vele, de évente egyszer-kétszer azért előfordul, hogy jól jönne. Az a jó, hogy ilyen eszköznél nem szempont a tizedmm-es pontosság. :)

(#37243) serfozotibi válasza aszamóca (#37233) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Gratula mindannyiótoknak! Remélem sok szép vágás lesz majd vele végezve! :K :C

(#37244) talla válasza Soká (#37242) üzenetére


talla
csendes újonc

nincs róla tapasztalatom és nem tudok róla véleményt mondani én NEM venném meg.
csak vmi minőségibb darabot, nem a vágás tisztasága érdekelne mert láncossal amúgy sem lehet szépen vágni hanem a biztonság, ha van vmi kis löttyenés kottyanás akkor a lánc leszalad, ez még egy jó stihlnél is beeshet ha nincs jól feszítve a lánc, forgó motornál leeső lánc hadd ne ecseteljem milyen sérülést okozhat....nem tudom ennél a gépnél milyen minőségű a láncvezető lap és a lánc, annak sem örülnék ha elszakadna a lánc miközben mgasabb fordulaton pörög a motor, ócska kínai ahol azt mondják jóvanazúgy és csak 100.000ből egy ilyen baleset lesz vagy esetleg kifognál vmi jobbat ki tudja. nyilván egy ilyen gép nem összehasonlítható egy 400.000Ft-os stihl vagy Husquarna termékkel, én esetleg körülnéznék a stihl alsóbb kategóriában, vagy használt gép vagy vmi bosch makita elektormos fűrészek tájékán.
van egy kis stihlem ami 60.000Ft volt már azt sem lehet összevetni egy nagyobb stihl géppel akkora a különbség,ágazni kisebb fákat dönteni az is jó, de nagyobb keresztmetszetű fánál jött egy ismerős egy 250.000Ft-os husquarna géppel dönteni.
ismétlem magam szerintem akkor inkább ha már dróthoz kötött elektromos gépet szeretnék körülnéznék vmi 35e Ft kategóriában-ez csak egyéni vélemény nincs tudományos alapokra támasztva vagy profi tesztekre csak a józan paraszti eszem azt mondja a szemem kezem többet ér mint 15e 25 e Ft spórolás.

(#37245) indianjoe23 válasza talla (#37244) üzenetére


indianjoe23
csendes tag

Nem osztom a véleményed. Ez nem Stihl, nem Husquarna, ez csak egy Einhell szintű termék. Ezzel csak gallyazni, tüzifát vágni szabad, szerintem Soká erre is gondolt. Ha szarul van beállítva, akkor persze, hogy veszélyes lehet, még a Stihl is, ahogy írod, de ez veszélyes üzem, nagyon kell figyelni a beállításra, nemcsak ennél,a Stihlnél is. A lánc és a láncvezető cserélhető jobb minőségűre, ugyanúgy, mint az XC-nél a tárcsa, és máris javítottunk a minőségen. Több Workzone márkájú cuccot vettem már, hozza a tőle elvárhatót, és a 3 év garancia nem elvetendő. Nekem Workzonet még nem kellett szervízbe küldenem, Parkside-ot már többször. Ha van még nálunk az Aldiban, akkor hétvégén veszek is egyet, ilyenem még nincs itthon, és néha szükség lehet rá.
Köszönöm Soká-nak, hogy felhívta a figyelmet rá.

(#37246) pali923 válasza talla (#37244) üzenetére


pali923
aktív tag

Ezt a zöldségboltos láncfűrészt én sem ismerem. Egy Makita villanyos láncfűrészem van, a legkisebb, valami ilyesmi. Nem vagyok profi, de már vágtam vele ki 2 elszáradt fát is, kb. 15 centis törzsekkel, meg természetesen szét is vagdostam. Tűzifadarabolás és hasonlók - erre szerintem tökéletes egy elektromos fűrész is egy kertes házban. Könnyebb kezelni és karbantartani, mint egy benzinest, és halkabb is jóval. Hogy aztán ez Makita vagy Workzone, az már más kérdés.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#37247) Soká válasza talla (#37244) üzenetére


Soká
senior tag

"nincs róla tapasztalatom és nem tudok róla véleményt mondani"

Félre ne érts, nem konkrétan a Workzone-t akarom védeni, de talán magad is érzed, hogy ahhoz képest, hogy nincs vele tapasztalatod, nem tudsz róla véleményt mondani, ahhoz képest elég alaposan taglaltad, hogy miért nem vennél ilyet.
És hát én annál többet nem olvastam ki a soraidból, mint a jogos avagy jogtalan előítélet.
Én valamelyest másképpen gondolkodom. Míg egy Stihlből 10 darabot adnak el, addig egy Workzone kategóriájú gépből 100-at. Vagy még talán többet. Vagyis ezekkel a barkács gépekkel számszerűen sokkal több a tapasztalat. És miután barkácsolók használják, akik kevésbé értenek az ilyen gépek kezeléséhez, karbantartásához így fokozottan érvényesülhet a veszélyforrás jellege. Az én következtetésem az, hogy ha az olcsósága egyben a veszélyességét is növelné, akkor egy aldi-féle multinak nem érné meg bevállalni azt, hogy kétes üzembiztonságú terméket forgalmaz. A németek azért adnak erre.

Amit az árakról írtál, az számomra a tipikus: megnyugtatom a lelkemet ha drágábban vásárolok-elv, mert azt feltételezem, hogy többet is kapok érte. Ezzel szemben én úgy gondolkodom, hogy ennek a fotózott láncfűrésznek éppen 15.000Ft az ára. Egyébként 20.000Ft-ért árulják. Miután azt is tudhatjuk, hogy az aldi/lidl elég ügyes árpolitikár folytat, főleg a 3 év gari függvényében, amit ők 20.000-ért árulnak, az másutt bőven 25.000Ft felett jár. Tehát én éppen azért venném meg 15-ért ezt a gépet, mert tudom, hogy másutt hasonlót 25-35-ért vesztegetnek.

Természetesen az hatványozottan igaz, hogy ez egy BARKÁCSGÉP! De az én esetemben az is hatványozottan igaz, hogy annak is kezelném. Mert míg valaki megvesz egy aldis körfűrészt, és esetleg iparszerűen nyüstöli (akadnak ilyen asztalosok), addig kicsi az esélye annak, hogy egy favágó ezzel a Workzone láncfűrésszel dolgozna naphosszat. És nyilván nem is bírná a gép.
Nekem kimondottan alkalmi jelleggel kellene, időnként levágni egy-egy ágat a 3-4db fánkról, félbevágni egy pallót, gerendát... ilyenek. Gyakorlatilag olyan dimenziókról van szó, amit idáig megoldottan kézzel, nyögvenyelősen. És ha a szívemre teszem a kezem, akkor nem is létszükséglet ennek a gépnek a megvétele, inkább csak hiányzik a palettámról :)
Őszintén szólva, van egy-két gépem amit jó ha 1-2 alkalommal használtam, de megvettem, hátha kell majd alapon :) (fali horonymaró, 210-es flex, aligátorfűrész, stb.)
Oregon láncvezető van rajta, ami elvileg márkásnak számít. Nyilván az Oregon legalja...
A használati útmutatója pedig tartalmaz némi munkavédelmet is, amit nekem nem árt áttanulmányozni, mert egyszer ha volt a kezemben láncfűrész.
De hétfőn felhívom, majd a szervizt és megkérdezem, hogy ajánlják-e, mire érdemes vigyázni, mi a gyengéje?

(#37248) bim


bim
veterán

Láncosnál a lánc olajzása a gyenge pont általában. A régebbi Makita elektromoson sokat szenvedtem vele. A Stihl verhetetlen ezen a téren (is). Jó vezetővel és lánccal lehet egy gyengébb géppel is dolgozni. Ezeknél a barkács gépeknél sok olyan szemet építenek be ami csökkenti a visszarúgást de cserébe nincs is vágásteljesítménye.

(#37249) talla válasza Soká (#37247) üzenetére


talla
csendes újonc

nem lebeszélni akarlak csak egyéni vélemény volt, ha gondolod vedd meg, nekem most is az a véleményem hogy 15 25 e ft spórolásnál többet ér a kezem és a szemem.
ahogy bim kolléga is mondta a lánckenés esetlegesen gyengus lehet, ez miért is talán a legfontosabb egy láncfűrésznél? mert nagyobb lesz a lánc és a vezető súrlódása ez hőt termel,a hőtől kitágul a fém ,megnyúlik a lánc, majd a lánc leesik( járó motornál..). gyakrabban utánahúzol a láncnak,besegítesz a kenésnek mint egy márkásabb minőségibb darabnál (stihl husquarna) ahol eleve a lánckenés is jobb és az anyagminőség is.
amennyiben nem kened a láncot és szakszerűtlenül használod ott a stihl és husi is bebukik, de gondolom egy gyengébb anyagminőségű cuccnál ez hamarabb történhet.
az aldi minőségbiztosítási rendszerével nem vagyok tisztában se azzal hogyan és mit ellenőriznek le ott németországban vagy itt magyarországon ahol minimálra vannak bejelentve a 8 általánost vagy szakmát végzett emberek és eleve kevesen is vannak és annyira nem érdekli őket mit csinálnak, talán ilyen a hozzáállás a kínai gyárban is ahol készítették őket, talán ebben is jobban odafigyeltek a stihlnél. az aldi nagykereskedő nem ért hozzá, majd ha valakinek kiveri a szemét a gép akkor perelhet- ez a mai magyarországon kisemberként egy multi ellen esélytelen ez nem amerika, én ezen szempontok szerint gondolkozok, bár az is igaz lehet hogy rossz állásponton vagyok és tévedek.
sok sikert a géphez legyen benne örömöd és használd biztonságosan.

(#37250) serfozotibi válasza Soká (#37247) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Figyelj én a pártodat fogom ebben a láncfűrész témában. Nekem tizenéves korom óta van egy hasonló, apám vette nekem egy faluszéli harmadosztályú barkácsboltban. Gardentechnic a neve, és egy tök alap kis fűrész. Azóta már vehettem volna százszor komolyabbat, de egyszerűen nincs rá szükség. Ha néha van egy kis tető vagy terasz készítés akkor ezzel simán elvágom amit kell. Egyedül a lánc olajzása halt be, ahogy bim kollega is mondja, az gyenge pontjuk ezeknek. De van nálam egy olajzó, és rácsurgatok egy keveset néha. Nemrég vettem rá egy oregon vezetőt lánccal együtt, hamarabb is vehettem volna mert ezzel sokkal jobb lett. :) Szóval ha jól értem neked is csak ilyen kisebb feladatokra kell, akkor meg bátran vedd meg. ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.