Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37601) AndrewBlase válasza AndrewBlase (#37567) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Ma látómezőmbe került egy újabb adag gép az újdonságok közül. :D

Íme:





Miért mindig én???

(#37602) serfozotibi válasza AndrewBlase (#37601) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Atyaisteeeeen! :B :C
Nekem ezek közül még az akksis gyalura fáj a fogam, a többi javarészt megvan. Próbáltad már azt a gyalut? Nyilván nem várok tőle csodát, de arra gondoltam hogy sokszor hasznos lenne, mikor le kell törni egy deszka élét, vagy sokszor előfordul az is, hogy el kell vékonyítani valaminek a végét hogy beférjen valahová. Nah arra tök jó lenne, csak rácsattintani az egyik akkut és hadd szóljon. Egyébként mai fejjel már szinte minden gépemből akkusat vennék. Kiváltképp a rezgővágómból, ami szintén sokkal praktikusabb lenne ha nem lenne kábele, de a fúrókalapácsommal is egyszerűbb lenne dolgozni drót nélkül, igaz hogy a kiszemelt akksisnak kisebb az ütőereje, de legtöbbször nem is kell akkora, tiplik befúrásához vagy ha pár tégla útban van, mert itt ezeknél a gépeknél könnyű vésési munkákról beszélünk ugyebár. :K Nekem nagyon beváltak ezek a Dewalt akksik, így hogy van belőlük 5, és jelenleg 8 gép használja őket, így mindig tornáztatva vannak. ;)

[ Szerkesztve ]

(#37603) TheProb válasza AndrewBlase (#37601) üzenetére


TheProb
veterán

Eladtátok a lelketeket az amcsiknak vagy mi? ;]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#37604) AndrewBlase válasza serfozotibi (#37602) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Igen, ki lett próbálva (az egyik <- 2 db-ot vett belőle). A hangja olyan, mintha egy erőtlen masina lenne, de az 50-es palló élét minden gond nélkül legyalulta. Motorfékes, tehát ez is hamar megáll. Nagyobb dologra még nem lett használva.
Ha megnézed az első képet, ahol az ütvefúró van, ott figyel alatta az akksis változat, de az már megvan évek óta.
De van még ezen kívül kőrfűrész és dekopír(ok) is ilyen 18V-os rendszerben, szintén "régiek" (1 évesek).
Ja, az előbb elfelejtettem megjegyezni, hogy a csavarbehajtóra valami iszonyat jó lámpát raktak. Van neki 3 állása, ¼ , ½ és full fényerő. Na ez utóbbin nagyon vakít! És végre a munkaterületet világítja meg, nem pedig a tokmány alá vetít.

Az akksikkal úgy vagyunk, hogy hiába van (relatíve) sok belőle, állandóan le vannak merülve, mert hát a DeWalt fűthető kabátját is az 5 Ah-s batterykkel eteti a drága Boss, de feltölteni meg lusta őket. És mint bim is írta, a terepen a mínuszokban annyira nem veszik a töltést. :(

(#37603) TheProb

Nem tudok róla. :DDD
Viszont tavaly "túl jól" dolgoztunk, és el kellett költeni egy kisebb, már szabad szemmel is látható összeget.

De amúgy a cseheknél készültek a gépek.

[ Szerkesztve ]

Miért mindig én???

(#37605) serfozotibi válasza AndrewBlase (#37604) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Nah mondom én hogy pénzt ér az a gyalu. :)
Igen, amúgy láttam az első képen, hogy ott pihen az akksis fúrókalapács a háttérben, csak addigra már megírtam a mondandómat.
Ismerem énis ennek az új akksis fúrónak a lámpáját, nemrég kaptam énis ilyet a főnökömtől. Keményen vetít! :)
Nekem itthon még van egy a tokmány alatt világítósból (DCD776), de van egy DCD995-ösöm is aminek már lenn van a ledje az akksinál de még nem 3 fokozatú a fényerő.... viszont a fúró igen. :)) Imádom mert rohadt erős, nem véletlen adtak hozzá pótfogantyút is.

(#37606) bim válasza serfozotibi (#37602) üzenetére


bim
veterán

Az akksis fúrókalapács 2,1J ütőenergiája nagyon max. a 16-os átmérőig használható egy jó 4 élű fúrószárral. Az optimális tartomány a 10-es átmérőig. Nekem egy Hilti t4-a22 van és imádjuk de az akksikat nagyon zabálja. Ha folyamatosan akarsz fúrni nagy átmérőket hidegben akkor 2 töltő és 4 akku kell hozzá de akkor tényleg folyamatosan tolhatod neki.
Most tervezem én is egy nagyobb ütőteljesítményű gép vásárlását ami szigorúan vezetékes és 3-4J körüli ütőenergiával bír kis súly mellett.
A Dewaltot mi is szeretjük, de mint Tibi mondta nem érdemes 1 cégtől gépparkot építeni csak a legjobb gépeiket bevásárolni. Nekünk is van Makita és Hilti is mellette. Akad Hitachi is és azzal is elégedettek vagyunk. Persze láncfűrészben Stihl a verhetetlen. Sajnos a Makita mostanában elég rendesen "ócsított" a gépeinek a minőségén. Szerencsére a nagy famegmunkáló gépeit nem érintette a költségek lefaragása.
Idén Dewalt Akksis szögbelövőket szeretnénk mert sajnos tapasztalatból tudjuk hogy lécezéshez kevés a 80-as szeg és 90-es szeget is duplán ütjük átlóban hogy ne csússzon meg a lécsor a terhelésre de ez viszont nagyon fárasztó. Valamit tenni kell ez ellen. ;]

(#37607) serfozotibi válasza bim (#37606) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Tudom hogy nem nagy átmérőhöz való az akksis fúrókalapács, azért is írtam hogy tiplihez meg max könnyű vésési munkákhoz, és itt sem olyanra gondolok hogy megfaragom vele egy 100négyzetméteres ház betonkoszorúját, hanem pl mikor egy konyhabútor beszerelésnél arébb kell tegyek egy konnektort mert útban van, nah arra szerintem kiválóan alkalmas. Amúgy meg ott van a vezetékes gépem, 4,2 J ütőerővel, ha nem elég az akksis, akkor elővenném azt.
Egyébként nem teljesen Dewalt gépparkom van nekem sem, a gérvágóm az Festool, meg a merülőfűrészem is. Az a két gép szerintem kategóriájában jobban át van gondolva mint amit a Dewalt gyárt. Emellett jelen van a Milwaukee is, ja meg egy Makita nagyflex, de azt kb 3szor használtam mióta megvan, de annyiért nem tudtam otthagyni. Az asztalos iparban nem sokszor kell nagyflex, de 10000Ft-nak megfelelő összeget kértek érte, bontatlan csomagolásban, itt kinn Dániában.
Amúgy meg, az egységes gépparkot elsősorban az akksis gépekre értettem, mert szerintem az akksisoknak úgy van értelme ha szinte több gép van mint akku és folyamatosan használva/töltögetve vannak ezáltal. Nagyon jól ki van ez manapság találva, hogy akku nélkül is meg lehet venni a gépet, nem úgy mint annak idején amikor nagynehezen tudtam magamnak venni egy 12 voltos Dewalt akksis fúrót, de ahhoz max egy lámpát lehetett volna szerezni, mást nem igazán gyártottak ahhoz az akksihoz. Persze még a régi, nem lítiumos, száras akksiról beszélek. :)
Egyébként nekem is ugyanolyan szögbelövőm van amit mondasz, nagyon jó erős, szépen beveri a 90-es szöget, bátran ajánlom. ;)

[ Szerkesztve ]

(#37608) pali923 válasza serfozotibi (#37607) üzenetére


pali923
aktív tag

Múltkor küldtek hírlevélben egy videót. Egy építésvezető kiosztotta reggel az akksis gépeket, és rádugta az 5-ös töltőre a pótakksikat. Aztán a telefonjára kapott üzenetet, amikor valamelyik gép akkuja lemerült. Annak a kollégának vitte az újat, és cserélte, rakta a töltőre.
Egyébként Tibivel én is egyetértek gépvásárlás ügyben, csak akkus gépeknél muszáj egyfélét venni. Mert persze elképzelhetetlen az egységesítés. Sőt, abban is mernék fogadni, hogy egyszer csak majd a gyártók lecserélik az akksiparkot is, aztán az újak nem fognak passzolni a régi gépekhez, csak hogy vehess újat abból is...

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#37609) Szalmakutya


Szalmakutya
tag

Üdv mindenkinek,

Össze szeretnék rakni magamnak egy táblásító szorítókészletet (cső vagy rúd, mindegy), ritkábban használnám.

Boltban aranyáron van.

Tudtok valahol normális áron csőszorító szettet ehhez, amihez csak a csövet kell megvennem?

Gondoltam arra is, hogy teljesen én rakom össze, amit lehet, fából megcsinálom hozzá. Néztem trapézmenetes szárat meg anyákat a szorító részhez, de csak precíziós, CNC-hez való cuccot találtam a neten.

(#37610) generatoros válasza Szalmakutya (#37609) üzenetére


generatoros
tag

Szia! beirod a googl keresőbe, hogy Bánki-sós hajtástechnika. nekem őket sikerült megtalálni ,amikor hasonló projekten dolgoztam. Az áraik nem ijesztőek.

(#37611) serfozotibi válasza pali923 (#37608) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Elképzelhető hogy lecserélik az akkut másmilyenre, de egyazon márkán belül mindig létezik átalakító adapter. Mint pl a régi szárasakksis gépekhez is van a dewaltnál átalakító, hogy használhasd őket az új rácsúszós akksikkal. De ez létezik a makitánál is. Amúgymeg nemhiszem hogy ezeket a rácsúszós akksikat lecserélnék a közeljövőben, nem olyan rég léteznek még ezek. Még mindig készítenek hozzájuk új gépeket. :)

(#37612) Szalmakutya válasza generatoros (#37610) üzenetére


Szalmakutya
tag

Kösz szépen, felhívtam őket, tényleg normálisak az áraik.

(#37613) mdk01 válasza Soká (#37566) üzenetére


mdk01
addikt

Igen, köszönöm én is erre jutottam, hogy két plexi ragasztásához verhetetlen,de sajna nekem fürdőszobába kellene kád mellé, és valamivel tömítenem kellene a rést a víz miatt.

(#37614) Adam_Shepard


Adam_Shepard
addikt

Sziasztok!

Van innen valaki a Forest-től?

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#37615) aszamóca válasza Adam_Shepard (#37614) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Igen. :C

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37616) Adam_Shepard válasza aszamóca (#37615) üzenetére


Adam_Shepard
addikt

Fuss!

Na, de viccet félretéve... Örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot. Jómagam is érintett vagyok a faáruval kapcsolatban és nagyon hasznosak ezek a user visszajelzések (a gépekről).

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#37617) python1


python1
veterán

Üdv Szakik!

Olyan kérdésem lenne,hogy szeretném fejleszteni kicsit a gépparkomat,de nem tudom,hogy melyik strapabíróbb márka.Jelenleg Makitáim vannak,de sok pozitív dolgot hallok a DeWalt márkáról a konkrét kérdésem az,hogy minőségileg vannak-e olyan szinten mint pl a Makiták.

Válaszokat előre is köszönöm!

(#37619) python1 válasza #05304832 (#37618) üzenetére


python1
veterán

1-2 DeWalt géppel már dolgoztam,de ugye az nem mérvadó most,hosszabb távra tervezek csak azért kérdeztem.
Kellene vagy 5-6 gép még ami hiányzik,és szeretném ha nem nyulnék mellé,Makitá-ból is a komolyabbakat vettem DeWalt-tól sem sajnálnám.
Köszi a választ!

Ja igen,az első észrevételezés a szín. :B

(#37621) TheProb válasza AndrewBlase (#37588) üzenetére


TheProb
veterán

Na elkezdtem a ragasztást, kicsit kitágítottam a meglévő, problémás lyukat (valójában az egyik tipli furata volt a legjobban "elfurva"), aztán ragasztó és bele a tipli, hogy száradás után újat tudja fúrni. Bár gyanítom, hogy a csavar furatát is "be kell tömni", mert egyfelől az előbb említett tiplis furat között már át van "szakadva" a fa... és nem hiszem, hogy csak a ragasztó hosszú távúan megtartaná, hogy tovább repedjen.

Kíváncsi leszek, 24h órát ír a teljes száradási időre, utána jöhet az új furat. Ilyet vettem amúgy.
Pár kérdés a szakikhoz a ragasztóval kapcsolatban.
- Ezek a kupakok mennyire zárnak jól, nem fog beszáradni? Minden esetre egy zacskót húztam azért az adagolóra és úgy tekertem rá a kupakot, hátha jobban szigetel így.
- Az egy éves szavatosság mennyire igaz a gyakorlatban? Mert ezt a 250g-os ragasztót se fogom elhasználni 1 év alatt az tuti. Ki tudja mikor veszem legközelebb elő. 1x-i alkalomra meg sok az 1500ft érte.
- 24h-át mennyire kell szigorúan venni a teljes száradásra?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#37622) python1 válasza #05304832 (#37620) üzenetére


python1
veterán

Értem.
Szerintem beújítok DeWalt irányába.

(#37623) AndrewBlase válasza TheProb (#37621) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Jól értem, a tipli furatát tágítottad ki? Tágítás alatt mit értesz, "vékonyabb"/belepasszoló fúrószárat mozgattál benne ide-oda, hogy nagyobb legyen, vagy nagyobb átmérőjű fúróval estél neki? A lyukba passzoló tiplivel tömted be? Mert ha kisebb a tipli, mint a furat, hiába töltöd ki a rést ragasztóval, az úgy nem lesz homogén, erős.
Igen, írtam is, hogy a keresztmerevítőben is tömni kell és újat fúrni.

A 24 h-t azért érdemes megvárni, mert most majdnem ugyanoda kell majd fúrnod, és így kevésbé tud félrehúzni a fúró. A ragasztás már csak ilyen, célszerű kivárni a száradási/kötési időt. (Láttam már olyat, hogy táblásításnál hamarabb le lett véve a szorító az anyagról, és az a benne lévő feszültségtől szétpattant.

Ha nem hagyod megfagyni, akkor többnyire használhatók ezek 1 év után is. A fólia jó ötlet a flakonra.
Idővel hajlamosak sűrűbbé válni, de mértékkel hozzáadott víz segítségével ismét használható(bb) lesz a ragasztó. Persze ezt csak józan paraszti ésszel lehet csinálni, a végtelenségig nem "hígítható".

Miért mindig én???

(#37624) TheProb válasza AndrewBlase (#37623) üzenetére


TheProb
veterán

Egy minimálisan vastagabb fúrószárral "tágítottam" ki, de még így is kicsit csiszolni kellett a tipliből, hogy ne szoruljon. Pont passzentos lett a furatba a tipli, kicsit kalapálni kellett és a helyére ment. A gond, ott volt, hogy alapból meg volt már repedve a 2 furat közötti "fal", így lehet, hogy a tipli kicsit megtolta a fát, bár visszagondolva, ha kicsit többet csiszolok még belőle, akkor lehet nem feszül ennyire... Bár mikor belepróbáltam a lyukba, akkor nem éreztem, hogy vastag lenne a tipli. Átmegy egyébként továbbra is a csavar a középső furaton, de kérdéses, hogy tovább reped-e idővel, bár amennyire tudtam, beragasztóztam minden repedést.

[link]

Amúgy a keresztmerevítő teljesen jól van megcsinálva, ott minden a "helyén" van, keresztmetszeten fúrva a fúratok.

Sorry amúgy, hogy konyhanyelven fogalmazok... :D

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#37625) aszamóca válasza python1 (#37619) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Minden márkának vannak jól sikerült, és kevésbé jól sikerült darabjai. Szerintem konkrét gépekre kérdezz rá inkább.
Bár itt szidják a Boscht, nekem van 3 gépem is, és elégedett vagyok velük. Na nem a ződekből, mert azoktól én is megszabadultam. :B
DeWalt gépem kettő van, az egyikkel elégedett vagyok, a másikon még rágódhattak volna a tervezők.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37626) AndrewBlase válasza TheProb (#37624) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Ezen a képen az látszik, hogy a 3 furat egyike sincs középen. Ezek után érdekelne, hogy vajon a másik oldalon is ennyire "hátra" fúrták a lyukakat, vagy csak ezen sikerült elkúrniuk a dolgot?
Szét se kell szedned, csak megnézni, hogy a másik oldalt a keresztmerevítő a láb hátuljával van egy síkban, vagy középen van a lábon? (Mert azt látom ezen a képen, hogy a keresztmerevítő anyaga vékonyabb, mint a lábé.)

Miért mindig én???

(#37627) TheProb válasza AndrewBlase (#37626) üzenetére


TheProb
veterán

A képet a felső 2 között van "átszakadva" a fa, látszik is, ha jobban megnézed. Amúgy igen, kb 3-4mm-re vékonyabb a merevítő. A másik oldalon sincs középen a furat, de egy fokkal jobb a helyzet, annyival, hogy ott nincs repedés (még).
Amúgy elég gagyi egy cumó ez, az alsó keresztmerevítónél sincsenek normálisan és egységesen kifúrva a fúratok. Bár egy gagyi ~14k-s JYSK-es cuccról van szó, annyira nem meglepő a dolog.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#37628) bim válasza python1 (#37622) üzenetére


bim
veterán

Ha van konkrét elképzelésed milyen célgépet szeretnél akkor inkább abból válaszd a legjobbat. Mondok példát.
Ha el akarnék vágni egy 75mm-es anyagot ahhoz olyan kézi körfűrészt választanék ami átér legalább 85mm.-t. A Dewalt kapásból kiesett és ebben a kategóriában a legjobb választás a Makita 5903r . 75-125mm ig kézi körfűrészben csak a Makita jöhet szóba. (esetleg Mafell de az aranyárban van)
Nyilván mondhatod erre hogy nekem nem kell ilyen nagy gép, de ez csak példa volt.

(#37630) AndrewBlase válasza TheProb (#37627) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

"A képet a felső 2 között van "átszakadva" a fa, látszik is, ha jobban megnézed."

Igen, láttam, hogy ott át van szakadva. Csak arra voltam kíváncsi, hogy vajon a másik oldalon is direkt hátrébb van a furat, vagy csak ezoldalt cseszték-e el.

(#37629) local1

"Nekem azért esett ki több márka, köztük a Dewalt ilyen szempontból mert nem lehetett belőle nullás gépeket venni."

Csak halkan jegyzem meg, DeWaltból is lehet akkumulátor és töltő nélkül gépet venni. Példának itt egy flex.

Miért mindig én???

(#37631) python1


python1
veterán

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Igen,tényleg leírhattam volna a gépfajtáket,akkor mst pótolom a hiányosságot,kézi körfűrész,gyalu,fúró,orrfűrész ezek kellenének.Darab árban 50-60 ezres kategóriára gondoltam.

(#37633) serfozotibi válasza #05304832 (#37632) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Igen, az való igaz, hogy a Dewalt régebbi akkus rendszereinél nem lehetett csak gépet venni, mindegyikhez járt a két akksi a töltővel. De igazából ez a többi márkánál is így volt kezdetben. Mivel te systainer-ről beszéltél ezért gondolom, hogy Festool cuccokat vettél, tehát -ha jól értem - náluk már sok évvel ezelőtt is lehetett csak külön gépet venni akku nélkül. :R
Én eléggé Dewalt fan vagyok, lehet hogy kicsit túlzottan is, bár - ahogy már korábban kifejtettem - néhány gépet illetően szerintem a Festool jobbat alkotott, ezért a gérvágóm, meg a merülőfűrészem az tőlük van. Van még egy gépük amire fáj a fogam, ez a Domino maró, amit szintén hamarosan be fogok szerezni. :K
Mindazonáltal a Dewalt akkus rendszerét illetően, én maximálisan elégedett vagyok, jelenleg 5 akksim van, és van rájuk 8 gépem, így tökéletesen ki van használva minden akku. Lehet hogy kevésnek tűnik az 5 akksi, de egyszerre csak egy gépet használok, és vannak olyanok mint pl a flex vagy a menetesszár daraboló, amik csak addig kellenek míg elvágok velük valamit, aztán azokon nem kell hogy folyamatosan legyen akksi. :N
Van még pár masina amit szeretnék a közeljövőben beszerezni, ilyen az akksis kinyomópisztoly, ami nemrég jelenhetett meg, mert még pár hónapja csak a régi csúcsos 18voltos akksihoz lehetett kapni ilyen pisztolyt, az újakhoz nem, valamint az akksis gyalujukat is szívesen magaménak tudnám. :U

(#37634) TheProb válasza serfozotibi (#37633) üzenetére


TheProb
veterán

Mi ez a nagy DeWalt szerelem itt az asztalos berekben? :D
Azt hittem - mint laikus, kívülálló - , hogy mindenki makitákat használ. Vagy azt inkább építőiparban számít sztendernek?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#37636) python1


python1
veterán

Még annyi,hogy a felvett teljesítmény,hogy viszonyul a minőséghez,pl a DeWalt gépek nagyobb teljesítményűek mint a Makiták. Gondolom a hatásfokuk hasonlóak,de a kiszemelt fűrésznél 400w a különbség a DW javára,Makita,DeWalt az igaz,hogy a kettő között van 5e-ft különbség,de most ez nem probléma.

(#37637) aszamóca válasza python1 (#37636) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Mármint a vágási, vagy a gép kivitelezési, használati minőségéhez?
Mivel egyik gép sem konstans elektronikával szerelt, azonos vágási feltételek-hatásfokot mellett, a nagyobb teljesítményűvel kapsz szebb vágásképet.
Használati-kiviteli minőségre meg, meg kell vizsgálni a kettőt személyesen.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37638) Soká válasza python1 (#37636) üzenetére


Soká
senior tag

A paraméterek alapján nem mindig lehet az "igazságot" megtalálni. Nekem van egy hasonló paraméterű, de még 15 évvel ezelőtt vásárolt (akkor is kb. ennyi volt, basszus...) Makita körfűrészem (nagyon ritkán használom) kimondottan harapós, erős jószág. Kétcolos egzóta keresztvágásánál kell odafigyelnem, hogy ne erőlködjön szegény, egyébként bírja. Viszont nincs benne lágyindítás és a régi otthonunkban rendre levágta a biztosítékot, tehát ha valaki nem a helyszínen használja, hanem terepen, érhetik meglepetések.
A régi kicsit másként fest mint a mostani. És fotó alapján nem tudnám eldönteni, hogy melyiket válasszam. De jó lenne belelátni a gyártó fejébe...
A DeWalt fűrészeiről én még nem hallottam rosszat.

(#37639) python1 válasza aszamóca (#37637) üzenetére


python1
veterán

Jó lenne megtapizni mindkettőt,de sajnos csak rendelni tudom,az itteni szakik tapasztalataira tudok csak hagyatkozni.

Soká : Ez 15-éves gép lenne,ahhoz képest újnak tűnik. :Y

(#37640) epmd válasza Soká (#37638) üzenetére


epmd
tag

Még most is van [link]

(#37641) epmd válasza TheProb (#37634) üzenetére


epmd
tag

Minden nevesebb gyártónak vannak faipari gépei.Sokan vannak márkafüggők,én ellenben mindig azt nézem, hogy egy bizonyos művelethez melyik a legalkalmasabb gép nekem az összes gyártó közül. :)

(#37642) serfozotibi válasza TheProb (#37634) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Hát én valahogy mindig is Dewaltos voltam. Annak idején, mikor még fiatalabb voltam és otthon laktam, csak álmodoztam ezekről a komolyabb szerszámokról, emlékszem minden katalógusuk megvolt. De ott akkor tizenéves fejjel, nem engedhettem meg magamnak, hogy ilyesmiket vegyek. Nagy nehezen hozzájutottam egy DW akksis fúróhoz amelyre minden pénzemet félre tettem, aztán egy felsőmarót sikerült még sárgát venni, mert jó barátunk volt a helyi boltos, és ideadta részletfizetésre. :U
Ma már kinn élek Dániában, itt vagyok asztalos, és ahogy írtam is, javarészt DW gépeim vannak. De itt valahogy bele is sulykolják az emberekbe, hogy azt kell megvenni, hatalmas kultusza van a Dewaltnak, otthon szerintem ennyire nem elterjedt. Itt ha bemegyek egy szerszámboltba, akkor látok pár négyzetméternyi Makitát vagy Milwaukee-t, esetleg Bosch-t a falon, és minimum 20-25 négyzetméternyi Dewaltot.
A fémmel dolgozóknál talán jobban elterjedt a Makita meg a Metabo, de a faipart magasan a DW uralja, hozzátenném hogy a Festool sincs lemaradva tőle olyan nagyon, sok szaki használja azt is, de szerintem annyiféle gépet mint a Dewalt, ők nem gyártanak, vagy ha igen akkor meg irreálisan drágák, és noha pénz itt van bőven, nem hülyék ezek sem, hogy a már amúgy is drága Dewalt helyett, egy kétszer-háromszor olyan árú Festoolt vegyenek. Hangsúlyozom, nekem is van Kapexem, meg TS55-ös merülőm, mert azok szerintem egyedülállóak kategóriájukban, de pl eszembe nem jutna akksis fúrót de még felsőmarót sem venni tőlük sok egyéb gépük meg egyszerűen nincs is. Felsőmaróm egyébként van egy kis Dewalt, de épp most készülök venni egy Triton TRA001-est, attól precízebb meg sokoldalúbb maró szerintem nem létezik. :N

(#37643) serfozotibi válasza #05304832 (#37635) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Hát az az igazság hogy én csak azért akarok egy olyan akksis gyalut, mert néha nem árt ha le kell kapni valaminek az élét vagy ilyesmi. Ráadásul bővítem is vele az akksis gépparkomat. :)
Ettől függetlenül megnézem majd ezt a Festoolt is, minden ilyesmi érdekel.
Apropó, hogyan tettél gyorscsatlakozót a párostiplizőre? Úgy értem, kifúrtad a gép végét nagyobbra és beleragasztottál oda egy aljzatot, és Festool kábellel használod? Ez jó ötlet egyébként, mert nagy ellenségeim a zsinóros gépek, pont amiatt hogy rájuk kell tekerni a kábelt tároláskor, vagy azt sem tudom mi a francot csináljak vele sokszor! :))

(#37645) TheProb válasza serfozotibi (#37642) üzenetére


TheProb
veterán

Én egyszer nyáron dolgoztam egy faipari cégnél, persze csak diákmunkásként, nem szakmabéliként.
Ott nem láttam egy DW cuccot sem, volt metabo, meg talán festool amivel találkoztam. Mondjuk az is igaz, hogy túl sok szerszámot nem használtunk azon a részlegen, csak excenteres csiszolót, meg halacskázót többnyire.

Amúgy mivel én csak hobbi szinten vagyok kapcsolatban a barkácsolással, így én a LIDL-s Parkside cuccokat "gyűjtőm", elég jó minőségűek szerintem annyiért amennyibe kerülnek. meg otthonra amúgy se kell komolyabb cucc szerintem.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#37646) python1


python1
veterán

Makita MLT100 asztali körfűrészről valakinek vélemény,használt már ilyet valaki?
Vagy erről esetleg valaki,természetesen létezik Makitában is.

Vagy ha van jobb ajánlatotok 150e forintig ne tartsátok magatokban.

(#37647) Soká válasza python1 (#37646) üzenetére


Soká
senior tag

Bocs, hogy ezt mondom, próbáld használni a keresőt, mert kb. negyedévente téma ez (az idén is volt már) és igazán sokat olvashatsz róla. Pro és kontra...

(#37648) Soká válasza python1 (#37639) üzenetére


Soká
senior tag

"Ez 15-éves gép lenne,ahhoz képest újnak tűnik."

Az egy netes fotó, ráadásul egy amcsis 110V-os gépről. De a kedvedért lefotóztam az enyémet :)

(#37640) Ezek szerint az enyém 1 kg-mal nehezebb gép, ami teljesítményben, konstrukciós szempontból előny, emelgetés szempontjából pedig...

(#37649) Soká válasza #05304832 (#37644) üzenetére


Soká
senior tag

"Megvettem az OF 2200-at de eladtam mert nehéz,"

Nem fájt a szíved? Félre ne értsd a kérdésem, de azért érdekelne, hogy neked, aki ebből él, az ilyen tévedés amolyan benne van a pakliban kategória? Mert ennél jobb felsőmarót nehéz lenne venni, az eladás meg tuti bukta. Mennyiért sikerült megválni tőle? És én csodálkozom, hogy neked nem hiányzik egy ilyen combos, erősebb felsőmaró? Nem fordul elő, hogy mondjuk egy olyan átmérőjű maróval kell dolgozni, ami el sem fér a kisebb gépekben?
Asztali maród feltételezem, hogy van.
Nekem nagyon sokáig csak 6-7kg feletti böhönc maróim voltak és utána vettem egy egykezes kis makita élmarót, hogy könnyítsek magamon :)

(#37650) python1 válasza Soká (#37648) üzenetére


python1
veterán

Igen jó állapotnak örvend látszik,hogy megvigyázott gép.
Időközben elolvastam az összes hozzászólást MLT 100 ügyben,elég vegyesek a tapasztalatok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.