Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) lepence


lepence
tag

Csak sajnos én nem vagyok ilyen csapkodós fajta, ha az lennék, gondolod irogatnék.......

30 341 3606

(#1352) kirkri


kirkri
addikt

Lehet itt mellébeszélni, hogy a vevő volt a hibás, amiért nem nézte meg. Ez igaz, DE!

Ha én adok el valamit, ami nem kifogástalan állapotban van, azt megmondom a vevőnek, majd átvételkor, akár kéri, akár nem megmutatom neki, hogy miről van szó.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ^Boss fórumtárs nem gyengén igyekezett megvezetni a vevőt. A korrekt megoldás szerintem az lenne, ha visszavásárolná azt a billentyűzetet, ami véleményem szerint még 3k-t sem ér.



21 éve a Prohardveren! ™

(#1353) Gordiann


Gordiann
őstag

1. Boss nem volt korrekt.
2. Lepence ügyetlen volt.
3. Aki írt, hogy megvenné a billentyűzetet paraszt volt.
4. Én meg nem szólok bele ;]

Megoldás nincs.

(#1354) gban válasza Gordiann (#1353) üzenetére


gban
Közösségépítő

Senki mellé nem állok, de mindenki (vagy majdnem mindenki) véleménye egyezik pár dologban:
1. A képen látható valami az valaha billentyűzet lehetett, ma viszont nem az.
2. Azért a valamiért picit sok a 11k.
3. A vevő hibázott hogy nem nézte meg amikor megvette.

Ha ezeket súlyozva nézem, akkor jóval kisebb hibának tűnik a vevő jóhiszeműségéből eredő szemrevételezési mulasztás, mint
- kijelenteni hogy ''egy-két'', majd ''4-5'' gomb kopott
- ennyi pénzt elkérni egy ilyen állapotú valamiért
- egyáltalán eladni egy ilyen állapotú valamit
Viszont az is igaz hogy nem várható el az eladótól hogy addig-addig bizonygassa a terméke nem-megfelelőségét, szépen kifejezve, amíg a vevő meggondolja magát. Én is megmutattam volna, de ez más kérdés. Ha a vevő tudja hogy van minőségi hiba, és ennek ellenére megveszi, azért nem okolható az eladó hogy nem találta ki hogy a vevőnek ez nem fog tetszeni mégsem, és eladta. Gondolhatta akár, hogy ha meg sem nézi, akkor nem a külsőségekre megy. (Igaz, nem hiszem hogy ezt gondolta, ugyanis ő már látta a billentyűzetet, mert az övé volt... :( )

Tehát ha számszerűen nézzük, az eladó több tételben vétkes mint a vevő, de igaz hogy mindketten hibáztak.

Viszont ha a súlyozva nézzük a ''hibázásokat'', erősen az eladó felé billen a mérleg nyelve, nagyobbnak tűnik az ő ''vétke'', részemről (hangsúlyozom, ez csak az én magánvéleményem, nem akarok igazságot tenni) azt tartanám korrektnek ha visszavenné, de legalábbis csökkentené az árát.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Postázást nem vállalok.

(#1355) raver válasza lepence (#1351) üzenetére


raver
aktív tag

Én szólok, mielőtt egy modival is összeakasztod a bajszod:
A hozzászólásodat tudod szerkeszteni.


Ritkán veszek használt dolgokat. De szerintem az eladó nyugodtan kérhetett volna ezért a bill.-ért akár 30k-t is. Minden joga megvan hozzá. Max a kutya sem veszi meg. Tehát arról hogy drága volt-e vagy sem, nem vitatkozzatok.

Személyes átvétel történt. Meg kellett volna nézni az billentyűzetet. Még egy új terméknél is szokás ez. Nemhogy egy használtnál, amiről tudtad is, hogy nem teljesértékű.
Mondta az eladó, hogy nem tekintheted meg? Ha igen, nem kellett olna átvenni. Ha nem mondta, akkor meg kellett volna nézni.

Ragozhatod a végtelenségig, hogy nem tudtad milyen állapotban van.
Az a nagy helyzet, hogy ezt elb@sztad. Nem kicsit....


A fentiektől függetlenűl nem tartom etikusnak az eladó viselkedését (bármelyik idősíkról is beszélünk). Nekem egy kicsit átverész szagú a dolog. Viszont egy körűltekintő vásárlóval, a személyes találkozóig sem jutott volna el.

De mondok valami egészen érdekeset: örűlj, hogy nem egy sima genius volt a dobozban. Mert akár azt is megcsinálhatta volna miattad.

[Szerkesztve]

(#1356) Lindemann válasza gban (#1354) üzenetére


Lindemann
tag

''- egyáltalán eladni egy ilyen állapotú valamit''

azért ez így kicsit túlzás. Jusson már el mindenkinek az agyáig.
1. olyan hardwert ad el az ember amilyet akar
2. annyiért adja amennyiért csak akarja
3. hülye volt a vevő de nagyon, és szerintem nem átbaszás az ha valaki szól előre hogy nem teljesértékű a termék. Ilyenkor alap hogy megnézem mit is veszek , nem?
arról hogy mi volt etikus az eladó részéről, és mi nem, biztos lehet vitázni, ő is biztos csinálhatta volna jobban a dolgokat, de ha ez egy konkrét átbaszás lett volna , biztos vagyok benne hogy nem így ment volna a dolog.
Ne lássunk többet bele a dolgokba mint amennyi valójában benne van.

és most már nagyon de nagyon le kéne zárni ezt a témát.

(#1357) S*Tom* válasza lepence (#1277) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Nekem is Logitech G15 van kb. 1éve használom napi szinten(játékra is)és nem sikerült még kicsit sem megkarcolni vagy lekoptatni a gombokat.
Egyébként részvétem mert tényleg szép bill. gyárilag. :(

(#1358) vepe válasza Lindemann (#1356) üzenetére


vepe
senior tag

Ne védd már annyira az eladót...Az, hogy a vevő megbízott benne és nem nézte meg mi is van a dobozba, még nem azt jelenti, hogy egy tényleg csúf cuccot adjak oda valakinek...nem egy haverral boltoltam már úgy, hogy ideadtak valamit, aztán meg sem néztem mi is van a motyóban...de megjegyzem mindig az volt a csomagban, amit megbeszéltünk...ha nem az lett volna alaphangon ment volna vissza a csomag.....most is az lenne a korrekt, ha visszavenné az eladó a billt(vagy megbeszélnének egy köztes árat, ha egyáltalán kell, így a vevőnek), mert a hirdetésből egyértelműen kivehető...nem úgy volt meghirdetve a cucc, ahogy az a képek alapján kinéz

Acetonmentes körömlakk-lemosó??-pont az a lényege egy a körömlakk-lemosónak(ha még acetonmentes is), hogy lemossa a körömlakkot, ami szerintem oldja a műanyagot ....szóval, ha azzal mosogatta, akkor rátett egy jó kis lapáttal a kopásokra...

[Szerkesztve]

(#1359) Lindemann válasza vepe (#1358) üzenetére


Lindemann
tag

Nem védem annyira. Csak zavaró hogy elég beszűkült véleményeket lehet olvasni.
De igazából úgy ahogy van leszarom a témát mostmár. Ugyanolyan hozzászólásokat olvasok órák óta, úgyhogy minden jót!

(#1360) Speed®


Speed®
HARDVERAPRÓD

Általánosságban és a topikban is ez legyen a vége [link] :)
Ha a fenti/lenti vélemények alapján a két fél álláspontja közelebb kerül egymáshoz és/vagy egy lehetséges kompromisszumos megoldáshoz, akkor jó, ha nem, akkor nincs értelme a további fröcsögésnek.
písz mindenkibe ;p

(#1361) sasa311 válasza lepence (#1277) üzenetére


sasa311
veterán

Jesszus... :Y

Ez a bill kb olyan, mintha lehányták volna. 4 éves billem van, de olyan, mintha új lenne, ez simán undorító :(
Az egy dolog, hogy le van kopva minden gombja, de tiszta egy merő retek.

[Szerkesztve]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#1362) Thunder78 válasza lepence (#1351) üzenetére


Thunder78
senior tag

Most olvasom csak az esetet a G15-tel. Volt már hozzá szerencsém, az első széria tényleg kopott, de legjobb tudomásom szerint a gyártó még nem ismerte el. Legalábbis hogy szériahibás. Viszont érdekes módon a második szériától kezdve időtállóbb lett a festék :)
Az a véleményem, hogy ^Boss is és Lepence is hibázott. Az eladó nem írta le korrektan, hogy mi kopott és mennyire, a vevő meg nem nézte meg hogy mit vesz. Előbbi nem akkora hibe, mivel személyes átvétel volt, tehát lett volna alkalom arra, hogy ténylegesen szemügyre vegye a vevő, hogy mit is vesz meg. Jelen esetben teljesen mindegy, hogy ki mit mondott szóban. Ha nincs hangfelvétel, akkor akárkinek lehet igaza és soha nem fogjuk tudni eldönteni, hogy ki vert át kit. De továbbra is azt mondom, hogy szó nincs átverésről, mert ott volt a lehetőség arra, hogy megnézze a saját szemével.
Én ha veszek pl egy pulóvert, azt előtte fel szoktam próbálni, addig nem veszem meg. Ha veszek egy tv-t, azt is be szoktam kapcsoltatni. stb. Sorolhatnám a példákat.
Egyébként nem állok senki mellé, csak leírtam a véleményem :)

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1363) mcmike


mcmike
őstag

Csak 1/2 teljesen szubjektív vélemény a Lepence kontra Boss témához:
- Ez a bill. leginkább a szemétbe való, nekem soha nem lenne p0fám ilyet akár csak meghirdetni is, nem hogy eladni (az árról inkább már ne is beszéljünk) :((
- Ennél jobb alkatrészeket a kukába szórtam már, ez a billentyűzet kb. úgy néz ki (itt már korántsem csak a gombokról beszélünk) mintha már 10 éve szolgálatot teljesítene mondjuk egy esztergályosüzemben...
- Körömlakklemosóval tisztítani egy billentyűzetet? Főleg egy ilyen kaliberűt? No comment... :W
Körömlakklemosóval egyébként még a deck-ek magnófejét sem szabad! Pedig az már fém / ötvözet. Akkor mit csinálhat a műanyaggal vagy festéssel? :F Nem megyek bele, az eredmény jól látható a képeken.

Konklúzió: . Ingyen sem adnám oda a rokonomnak! Egy hányás, úgy ahogy van :Y
Az meg h lepence nem nézte meg a bill.-t az annyit jelent h megbízott az eladóban, egyszerűen jóhiszemű volt. Nem feltétlenül hanyagság, de sajnos most ennek köszönhetően pórul járt. Legközelebb már jóval gyanakvóbb / óvatosabb lesz. És ez sajnos egyre inkább általánossá válik majd, az ilyen Boss-hoz hasonló eladóknak köszönhetően...igazából ez a legszomorúbb az egészben szvsz... :(

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#1364) mcmike válasza Thunder78 (#1362) üzenetére


mcmike
őstag

Te most komolyan azt mondod, h lepence hibája h nem nézte meg, és akkor ez az egész teljesen rendben is van? :F
szó nincs átverésről - ne haragudj, de az a tény hogy:
4/5 billentyű kopott (hirdetés) / egész bill. egy hányás (valóság) között elég nagy szakadék tátong...
ha veszek pl egy pulóvert, azt előtte fel szoktam próbálni - igen, nekem is volt egy esetem: még anno egy 9600Pro-t akartam venni, a személyes átvételnél észrevettem h a RAM-okra valami szörnyű gagyi (ha úgy tetszik p@r@szt) módon volt felapplikálva (inkább eszkábálva :DDD ) 2 RAM hűtő. Mondtam is az illetőnek, hogy köszönöm de nem kérem. Erre úgy felkapta vizet, hogy köszönés nélkül elviharzott miután lehülyézett...

A boltban veled is így bánnak ha mégsem megfelelő a pulóver? :U

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#1365) Balinov válasza mcmike (#1364) üzenetére


Balinov
félisten

Jójó,lehet Thunder kicsit árnyaltan fogalmazott,de ha 11k-ért veszek billentyűzetet,még a boltban is kibontom és megnézem,nemhogy használt esetén ,ahol még ki se nyitom a dobozt.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1367) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Azzal, hogy kifizetem a terméket és megvásárlok valamit, azzal elfogadom az eladó által szabott feltételeket. Ha nincs rá se garancia, se jótállás, akkor meg nem sokat lehet reklamálni.

Egyébént tényleg ''szép'' billentyűzet. :Y

(#1368) mcmike válasza Balinov (#1365) üzenetére


mcmike
őstag

Igazad van, tényleg kicsit elragadtattam magam... :R
Tény, ogy mindenképpen érdemes egy olyan eszközt megnézni / leellenőrizni, ami kopó alkatrésznek minősül, főleg ha használt: billentyűzet, egér, gamepad, stb... ;)

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#1369) gban


gban
Közösségépítő

juliabrilke:
''Azzal, hogy kifizetem a terméket és megvásárlok valamit, azzal elfogadom az eladó által szabott feltételeket.''
Ez így nem igazán állja meg a helyét.
Pl. megveszed az alaplapom, amire azt írom, kezel minden procit, aztán mégsem tudsz vele Tualatint tesztelni :) akkor jogosan kéred vissza a pénzed, pedig megnézhetted volna hogy rajta van hogy 1.0 és mint a linkemből kiderül, 5-ös verziótól támugat Tualatint. De ha kifizetted akkor elfogadtad a feltételeimet?
Vagy egy étteremben romlott kaját kapsz, egy kútnál dízel van a benzinben és a kocsid leáll 5 perc múlva, és sorolhatnám, ezeket megbízva az eladóban veszed, de utólag jogos a reklamáció, nem? Pedig kifizetted, csak hát az eladó feltételei, amiket elfogadtál, azok nem voltak korrektek. De te azt hitted, hogy azok.

Lindemann:
''Jusson már el mindenkinek az agyáig.
1. olyan hardwert ad el az ember amilyet akar'' - megfelelő tájékoztatás mellett ez igaz, félretájékoztatás esetén már nem, jelen esetben a bizalom megléte miatt nem derült ez ki.
''2. annyiért adja amennyiért csak akarja'' jogilag még véletlenül sem igaz hogy aránytalanul magas összegért eladhatsz bármit, pláne nem kihasználva a vevő jóhiszeműségét
''3. hülye volt a vevő de nagyon, és szerintem nem átbaszás az ha valaki szól előre hogy nem teljesértékű a termék. Ilyenkor alap hogy megnézem mit is veszek , nem?'' - na ebben egyetértünk, de én inkább a ''túlzottan jóhiszemű''-t használnám jelzőként :)

Postázást nem vállalok.

(#1370) Lt. Szabó


Lt. Szabó
csendes tag

a 3 napos garivállalásra visszatérve... TÉNY h nem kötelező, de ehhez hasonló esetekben jól jön mer én úgy vélem h ezzel rákényszerítjük az eladót arra h 3 napig netudja elkölteni a pénzt mert mi van ha... és ezidő alatt kilehet próbálni a cuccotami ha nemjó/nem tetszik akkor mehet vissza. átvételnél meg akár megbízunk az eladóban akár nem meg kell nézni h mit veszünk át...

(#1371) magi20


magi20
senior tag

Hallod Lindemann:::::::::::::-dedóban élsz már megbocsáss!!!!!???

Jujj beírt egy ilyet hogy megkéne ütögetni a fejét.---Jesus.most mi lesz rögtön mehetsz a bíróságra lelence. :C :C

Bazz,ha valaki nekem adna el egy ilyen billt 12000-ért,hát én lenyomnám a torkán.

Egyébként itt pécsen már több emberrel volt elég sok üzletem,és akikkel már volt 1-2 minimum,bevallom én sem szoktam megnézni hogyha be van dobozolva akkor mi van benne,mivel úgyis elő lehetne venni az emberkét.

Srácok itt nem a próbagariról van szó,ne keverjétek.
Próbagari,ha hazaviszed és nem működik,avagy elötte vmilyen módon egyeztettétek hogyha inkombatibilis,vagy valamilyen módon neked nem jön be a cucc,akkor visszacsere.!!!

De ha valaki ad neked egy olyan billentyűzetet,amit a kutyám szájába nem adnék,vagy épp ma reggel maximum a seggemet töröltem volna ki vele,de ezt halál komolyan mondom, tehát B+ mi 21évesek vagyunk párommal 2éve vagyunk együtt,azt sem lehet mondani hogy atomfulltisztaságmániásak,de a 2 Kutyánknak tisztább a helye. Úgy hogy egyik spániel aki az egyik legigénytelenebb.


Mik azok a foltok? FEKA darabok basszus?

szerintem kurva gyorsan add vissza a pénzt.-ez nem csak a te igénytelenségedet bizonyítja,ha te használtad.-----------------DE AZÉRT VALLD BE!!!


NEM VÉLETLEN HOGY DOBOZBAN ADTAD ODA NEKI,IGAZ??

[Szerkesztve]

Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat

(#1372) juliabrilke válasza gban (#1369) üzenetére


juliabrilke
addikt

Ezért is nézek utána vagy tesztelem le előtte.

Da azért még is durva, hogy kis se bontja a dobozt...lehet, hogy egy 4-be vágott billentyűzet vagy műanyaggal megtöltött vacak van benne. :D

étteremben romlott kaját kapsz számla van. ÁNTSZ, fogyasztóvédelem.
egy kútnál dízel van a benzinben számla van. fogyasztóvédelem.
Seftelni használt cuccokkal... :F :F Eladó azt mondja, hogy nem is látott. Be se tudod bizonyítani szinte.

Egyébként az lett volna a legkevesebb, hogy elmegyek hozzád és egy procival letesztelem. Ezért nem játszok postát, meg ilyeneket. (de ahogy látom te se :D )

(#1373) gban válasza juliabrilke (#1372) üzenetére


gban
Közösségépítő

Durva hogy ki se bontja a dobozt, de ez sima jóhiszeműség, és ez a nem mindegy.
Azért mert jóhiszemű, nem kell mindent benyelnie.
Elteszed az étteremben a számlát? Már ha kapsz... Pl. egy hamburgeresnél nem igazán, de nem is szükséges amúgy bemutatni, úgyis eljárást indít panasz esetén az ÁNTSZ.
Kútnál még kevésbé rakod el a számlát, de nem is hiszem hogy kellene, ha kiderül a turpisság.
Lényeg, hogy mindkét esetben érvényesíttetni tudod a panaszodat.

''Seftelni használt cuccokkal... Eladó azt mondja, hogy nem is látott. Be se tudod bizonyítani szinte'' - na ezt hívják átverésnek...
Ezzel nem azt mondom, hogy ^Boss is átverte a vevőt, korábban írtam is hogy nem feltétlenül lehet tőle elvárni hogy addig bizonygassa a terméke alkalmatlanságát míg a vevő eláll a bolttól, de ha az eladó nem törekszik a vevő teljes tájékoztatására, az akár tekinthető félretájékoztatásnak is.

''Egyébként az lett volna a legkevesebb, hogy elmegyek hozzád és egy procival letesztelem. Ezért nem játszok postát, meg ilyeneket. (de ahogy látom te se )''
Nekem is ez volt az első, az ár meghatározása miatt. :)
De nem véletlenül írtam oda hogy 1.0 a lap, meg raktam be a linket, meg írtam is hogy no tua. :)
Meg nem véletlenül próbálom rávenni a vevőket, hogy ne itt-ott találkozzunk, hanem mindenképpen próbáljuk ki a cuccot, nézze meg hogy jól műxik, miegymás.


[Szerkesztve]

Postázást nem vállalok.

(#1374) juliabrilke válasza gban (#1373) üzenetére


juliabrilke
addikt

Mind1...nem az én gondom. Most van egy 11k-s hátvakarója.... (bár még ahhoz se túl gusztusos)... Mondjuk mortal combat-os billentyűzetnek elmegy. ;]

Én egyébként így jártam az ecc-s ramokkal már párszor. Odaírom, hogy registered ecc-s ramok. Jön az ember, hogy kell neki. Mondom ok. Meg is kérdezem, hogy tufja, hogy reg. ecc-s ramok. Válasz igen. Odaadom. Eltelik 4 nap. Jön a levél, hgoy nem megy. Meg rosszat adtam. Kiderült, hogy egyátalán nem tudta, hogy mi az és meg se nézte, hogy milyen lapba akarta beletenni. :W :W
Vissza kellene vennem? Az a gond, hogy külföldről rendelem és nekem marhára nem veszik vissza, sőtt.. még talán többet nem is küldenek, ha visszaküldöm ilyen szöveggel, hogy bocs, de nem ecc-s kell. 20k-ért meg hogy ramok legyenek a fiokomba egy kicsit luxus. :U

(#1375) old gray válasza magi20 (#1371) üzenetére


old gray
addikt

Eddig talán magi20 fejezte ki a legjobban a tényállást. Én is vettem nemrég egy cooler master centurion 532 házat. Az eladó említette, hogy pár darab mm-es karcolás van a tetején. Mivel PH!uvar-on keresztül kaptam meg, meg sem néztem, eleve: a bizalomra épül az egész biznisz (részemről). Otthon bontottam ki a dobozából, és tényleg csak az a pár karcolás vlt rajta. Ellenkező esetben ment volna vissza a feladónak. Arra nem lehet fogni, hogy miért nem bontotta ki és nézte meg a bill.-t. Ilyen alapon a vaknak a szart is el lehetne adni, mert nem látja. Vannak még (szerencsére) olyan emberek akik megbíznak az adott szóban és pozitívan állnak hozzá a dolgokhoz. Szóval lepence a helyedben küldeném vissza a feladónak ezt a romhalmazt.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#1376) Lortech


Lortech
addikt

Számomra zavaró, hogy sokan a vevőt hibáztatják. Miért is? Mert hitt az eladónak, hogy azt kapja, ahogyan az meg lett hirdetve. Ebben valóban hibázott (pont pont pont - mi következik ebből?). Ez milyen jellegű hiba? Legfeljebb magát károsította meg ezzel. Semmilyen szín alatt nem inkorrektség, szóval lehet balféknek nevezni (habár szvsz a jóhiszeműség alapból nem balfaszság, főleg hogy már egy héttel ezelőtt üzleteltek), de semmi több. Aki valóban hibázott, és inkorrekt volt, az nem ő volt, hanem az eladó.
Szvsz még a gondolat is röhejes, hogy valaki azt az álláspontot védje, hogy akár csak köszönőviszonyban volt a hirdetés, a leírás a bilentyűzet állapotával.
A kopott billentyű az én felfogásomban nem az a 11 darab, amin már nem hogy a karakter festéke nincs, de szinte egyáltalán nincs festés. Kopott billentyű kb. az összes, ami ''csak'' el van halványodva. Meg úgy az egész billentyű koszos, és kopott. lásd: idézet 1. vége.
Ha egy ilyen állapotú valamit eladok, akkor az a minimum, hogy megfelelően tájékoztatom a leendő vevőt, képet csinálok róla, az eladásnál pedig én magam kérem a szemrevételezést.
Ja, igen, de ha az eladó így tett volna, akkor a büdös életben nem kapott volna érte 11k-t. Ha a vevő kéri, hogy megnézhesse, akkor biztos vagyok benne, hogy nem veszi meg a billentyűzetet. //Én konkrétan megkérdeztem volna, hogy komolyan gondolja-e, hogy ezt el akarja adni, aztán morcos lettem volna, hogy elvette 1 órámat a találkozóval.//
De nem lett megnézve, szóval lehet orrba szájba hibáztatni az eladót, meg hogy így járt. Valóban.
Én kimondom, szerintem ez átverés, mert nem azt kapta a vevő, amiben megállapodtak, akinek van szeme, el tud számolni 10-ig, az beláthatja. És tökéletesen lényegtelen e kérdés megítélése szempontjából, hogy megnézte-e, vagy meg kellett volna nézze-e.


Idézetek: 1:kicsit kopott 1-2 billentyu, de nem veszes. mindene megvan, a kopason kivul teljesen ep, es letisztitva adom at az uj gazdinak
2:hirdetesemben szerepelt, hogy 1-2 gomb kopott.
ennek ellenere megegyeztunk 11k-ban. utana atvetelkor elmondtam, hogy tisztitottam, jobban megnezve 4-5 billentyu kopott, reakcio: nem gond.

Ezek egyszerűen összeegyeztethetetlenek a képekkel, és ez már bőven túl van azon a ponton, hogy megitélés kérdése lehessen.

^Boss: kérted mások állásfoglalását is, az enyém ez.

Thank you to god for making me an atheist

(#1377) Sylar_


Sylar_
tag

itt a ph-n mindenki a nagy bizalmat hangsúlyozza, most meg be van szólva lepencének, hogy ő a hibás, mert nem nézte meg? pfff...
egyszerűen csak jóhiszemű volt, míg az eladóról ugyanez nagyon nehezen mondható el, egyértelmű, hogy nem azt adta el ami a hirdetésben szerepel és még csak nem is azt amit a találkozón említett... ha van még egy kis gerince akkor visszaadja a pénzt, ha elköltötte akkor köhögje ki valahonnan
én is voltam már pénztelen diák és tudom, hogy ilyenkor 11k is marha soknak számít, de ez nem mentség arra, hogy másokat megvezessünk és szemeteskukánk tartalmát jó állapotban lévő árunak feltüntetve rájuk sózzuk

(#1378) Lt. Szabó


Lt. Szabó
csendes tag

Sylar_ nak igaza van. lehet hülye példa, de azért előhozom hátha jó. ha nekem van egy kis pénzem és kinézek magamnak valamit, de 2-3k-val drágább akkor fatert szoktam megkérni h a maradékot egészítse ki. igaz ezt nehezen, de megteszi, bár ha én elkövetnék egy ehhez hasonló marhaságot akkoris lehet kisegíteni, viszont akkor egy darabig le kellene mondanom minden jóról. van ameik szülő tényleg segítőkész, SŐT kisegít azzal a címszóval h ''Jól van fiam, most legalább megtanulod azt is h ne verjél át másokat és legyél tisztességes.'' vagy nem segít és akkor önként elmész dolgozni h saját magad keresd meg azt a pénzt. h meik ésszerűbb azt mindenki maga döntse el. én utóbbit tartom okosnak, bár iskola mellett kicsit nehéz dolgozni főleg ha heti 5 napot kell bejárni...

(#1379) mcmike válasza Lortech (#1376) üzenetére


mcmike
őstag

Teljes mértékben egyetértek... :R
A legfontosabb sztem: ''még köszönőviszonyban sem volt a hirdetés és leírás a bilentyűzet valódi állapotával''

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#1380) raver válasza Sylar_ (#1377) üzenetére


raver
aktív tag

A bizalom szerintem nem abból áll, hogy vakon megveszünk valamit.
Ezt még egy üzletben újonan vásárolt termék esetén is balgaság eljátszani. Nemhogy egy olyannál, aminél tudta hogy nem teljes értékű. Miután nem nézte meg hogy mit vesz ( még egy képet sem kért róla ), szerintem teljesen felesleges azon vitázni, hogy 1-2 vagy 11-12 bill kopott-e.

Még ha az eladó nem is érzi hibásnak magát (szerintem ő is az), akkor is meg kéne valahogy egyezni. Mert ha jól olvastam, nem elösször és nem is utoljára szeretne üzletelni itt a ph-n. Ez a dobálózás pedíg egyáltalán nem tesz jót ....

[Szerkesztve]

(#1381) ^Boss válasza mcmike (#1364) üzenetére


^Boss
őstag

neked hanyas, masnak nem. ez szimpla izles kerdese. 1,5 eve hasznalom ilyen allapotban, akkor en mar egy rohadek izlestelen ember vagyok? hogy mertem hasznalni ezt? szubjektiv velemenyed alapjan ne itelkezz.

es az ilyen boss-fele eladokrol pedig annyit, kerdezz korbe, hanyszor bizniszeltem es kivel, sztem lepencen kivul SENKI (kb 60 bizniszem volt) nem mondja azt, hogy nem voltam maximalisan korrekt.

(#1382) Jadro válasza ^Boss (#1381) üzenetére


Jadro
veterán

Az a baj hogy hatvan korrekt üzlet által kivívott szavahihetőséget is képes tönkreteni egy olyan, amiben kétségek merülnek fel. A Te döntésed mit teszel meg azért hogy ez az egy jól záruljon le.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#1383) ^Boss válasza Jadro (#1382) üzenetére


^Boss
őstag

ha emiatt nem vesz tolem senki semmit, akkor igy jartam, es akik emiatt allnek el 1-1 uzlettol, azokrol is megvan a velemenyem. a dontes mar reg megszuletett.

(#1384) gban válasza ^Boss (#1383) üzenetére


gban
Közösségépítő

Hát, szar helyzetben vagy az biztos, nem irigyellek.
Gondolom most már csak elvből sem engedsz az álláspontodból, viszont lehet hogy valóban így elesel pár üzlettől.
Nehéz döntés, az biztos.
Vagy tartod hogy igazad volt szerinted, vagy elismered (azt is el tudom képzelni hogy már megbántad az egészet), hogy korrektebbül is el lehetett volna járni, és akkor visszaveszed.
A te döntésed, beleszólni már nem lehet.

Félve kérdezem meg, minek kellett azt írni hogy 1-2 gomb kopott, ha most meg azt írod hogy másfél éve használod ilyen állapotban? :( :( :(


Szerintem állapodjatok meg valamiben, mindkettőtőknek javára válna.

Postázást nem vállalok.

(#1385) lepence


lepence
tag

Hát ennyit a bizalomról, korrektségről,fair-play-ről,etikáról,adott szóról,...folytathatnám
azt hiszem ezek a fogalmak nem sokat jelentenek Boss-nak (vagy lehet hogy Ő egész mást ért alatta......én még nem így tanultam)
És ha ez korrekt üzletelés az ifjúság szemében(Boss gimnazista koru, én meg majdnem több mint a 3X-a ),akkor csunya idők következnek, és sajnos egyre inkább általánossá válik ez a mentalítás......ez a legszomorúbb az egészben

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

30 341 3606

(#1386) sasa311 válasza ^Boss (#1381) üzenetére


sasa311
veterán

Már ne haragudj, nem b@sztatásként, de ha az a billentyűzet tényleg olyan állapotba került ki a kezeid közül, ahogy az a képeken látszik, akkor ez nem ízlés kérdése, hanem simán igénytelen és undorító.

Ha magadat becsületes eladónak tartod, akkor visszaveszed eredeti árért és elfelejtitek egymást. Aztán majd eladod valakinek, akinek ''kevésbé háklis'' az ízlése...

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#1387) magi20


magi20
senior tag

Figyeljetek,most komolyan.

néha mindenki túrja az orrát, ez szinte 100%-ez kb olyan hogy a nők nem finganak.de mivel a világban elég sok a szennyeződés,majd ez szárad meg az orrunkban,ezért szinte néha ez kötelesség,hogy kapjunk levegőt-mivel a dupla tripla rétegű faszányos zsebik nem mindig bírják a strapát,főleg ha valaki allergiás.!!!

Viszont nekem anno volt egy osztálytársam akinek elég komoly bányászengedélye volt,majd a saját szervezetében landolt a bányászárú,és újra is hasznosította azt.!!!

Na nálam az csapta ki a biztosítékot,egyszer voltam fennt a srácnál kb 14 lehettem,7éve..----de sosem felejtem el.

BOSS:::::::::: hogy lehetsz ennyire igénytelen?-de most komolyan.ez rosszabb mintha az orrodat túrnád, ez a tipikus esete amikor valaki nem becsüli meg amije van,más meg csak áhítózik utána.
egyszer bízom benne,ha vásárolsz még itt valamit, valaki küldjön neked egy csomagot egy jó nagy adag kutyaszarral karöltve.

Az tény::: ÉN MEGVESZEM A G15-ÖT SEGGVAKAROS VMINEK,VAGY WC PAPÍRTARTÓNAK:))) 3K-ÉRT



Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat

(#1388) Sylar_ válasza raver (#1380) üzenetére


Sylar_
tag

de igen, elhitte ami a hirdetésben áll, ez már bizalom, és emiatt ne ő legyen már a hibás
és már hogy lenne felesleges azon vitázni, amikor a leírás szöges ellentétben áll a valósággal? ilyen alapon bárki bármit írhat a hirdetésébe és - hogy csatlakozzak az előttem szólóhoz is - a kutyaszart is el lehet adni szaloncukornak csomagolva? na ne...

(#1389) Speed® válasza magi20 (#1387) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nem hinném, hogy a személyeskedő hangnem bárhová is elvezetne.
Megfelelő konzekvenciák mindenki részéről levonva, legyen vége már.

(#1390) greatchaos válasza ^Boss (#1381) üzenetére


greatchaos
addikt

vacak rongyos tizenpárezer miatt (úgyis találsz rá új vevőt, akinek így is kell) érdemes a jó hirnevet elkótyavetyélni? - én személy szerint nemrég eladtam egy általam tesztel lapot, procit, ramot, vga-t, és a vevőnél nem működött... azonnal visszavettem, itthon semmi baja nem volt, eladtam másnak ő nem jelezte, hogy bárni probléma lenne...

tehát, sztem nem ér annyit a dolog, hogy a jó hirnév elúszon, de ez az én magánvéleményem...

annyiból igazat adok (lehet már írtam korábban), hogy neki mindenképpen meg kellett volna néznie, hogy mit vesz... ez egy alap dolog

(#1391) vepe válasza magi20 (#1387) üzenetére


vepe
senior tag

Te miket tudsz felhozni... :Y :DDD

(#1392) ^Boss válasza magi20 (#1387) üzenetére


^Boss
őstag

a nevedbol arra kovetkeztetek, 20 eves vagy. ha ez igy van, csak sajnalni tudlak

(#1393) ^Boss


^Boss
őstag

amugy hogy kepzelitek a dolgot, bank vagyok? gimnazista vagyok, mint mar elhangzott, ergo nincs havi fizetesem. ebbol kikovetkeztetheto, hogy ha bejon a penz, es elkoltom, meg ha akarnam sem adhatnam vissza, azt meg senki nem varhatja el, hogy majd eladom teszem azt a vidikarimat, amiatt mert hibazott a vevo. ha szo lett volna probagarirol, 3 napig nem koltom el a penzt, es nincs ilyen. legutobb egy teamgroup memot adtam el hermanh-nak, es a topicot is nyitvahagytam, hogy a probagari idejen ha barmi gond lenne, irhasson. de ha nem ker a vevo probagarit, hadd ne en biztassam mar ra, en eladok, o vesz, neki kell a kovetelmenyeket felallitani felem, hogy milyen feltetelek mellett veszi meg a cuccot. hasznalt cuccnal ha nem nezi meg, hogy milyen allapotban van, igenis o a hibas. bizalomra lehet hivatkozni, de ez olyan, mint az hogy undorito vagy nem. en meg abban biztam, hogy ha nekem megfelelt, neki is megfog. erre hivatkozva megis nagy lokukit ernek el, mert ha belegondolnak az emberek, nevetnek rajta.

[Szerkesztve]

(#1395) greatchaos válasza ^Boss (#1393) üzenetére


greatchaos
addikt

de, tod, azért, minimális tolerancia felőled is elvárható lenne... ha mondjuk, esetlegesen nála full nem lett volna jó a bill, te gondolom akkor sem vállaltál volna garit/vetted volna visza... aznap (pár órával utána jelentkezett) sztem, akkor azért illett volna visszafizetni...

most ez egy másik pl hdd esetén, esetleg hibás alkatrész esetében mi lett volna a helyzet, ott is mosnád kezeidet?

sztem is tényleg hagyjuk abba a témát, neked pénzed nincs, szegény gimnazista vagy, aztán visszafizetni nem tod...

mod: nem okítás képpen, de pl 1giga ramot ''feláldozhatnál'' a becsület megmentésére

[Szerkesztve]

(#1396) ^Boss válasza Kalandor (#1394) üzenetére


^Boss
őstag

nem fer ossze? gondolkozz akkor, nyaron melozik egy tanulo, osszeszed penzt, es azt vesz, amire epp szuksege van. aztan suli alatt a bevetel a zsebpenzre korlatozodik. igy mar remelem ertheto.

(#1397) ^Boss válasza greatchaos (#1395) üzenetére


^Boss
őstag

hat igen ez igy megy, 1 gigat a 2 g-s kitbol kulon eladok, hogy ha gariztatni kell kulfoldon, meg veletlen sem tudjam megoldani ;) arrol hogy a dual channelt, es a vista emberi gyorsasagat elbukom, szot sem szolok.

(#1398) ^Boss


^Boss
őstag

a kisse ideges hangvetel nem nektek szol, csak eleg szar napom volt.

(#1399) szjoci válasza ^Boss (#1393) üzenetére


szjoci
őstag

érdekes hozzáállás.. szóval azt mondod hibázott azzal a vevő hogy nem nézte meg mit is vesz. Azt értem hogy néhányan ezt emlegetik, de Te miért is mondod hogy ez hiba volt? Talán nem vette volna meg? Korrekt srác vagy, gratulálok. Ezt akár beismerő vallomásnak is lehet tekinteni: átbaxtad a vevőt.

[Szerkesztve]

(#1400) ^Boss válasza szjoci (#1399) üzenetére


^Boss
őstag

jajj de imadom mikor a semmibol valaki leosztja a lapokat. ha valaki nem nezi meg, akkor utolag esztetikai szempontbol ne reklamaljon, en ennyit mondtam. ha megnezte volna, es aztmondja, hogy nemkell, semmi problema nem lett volna. en siettem, nem konyorogtem, hogy nezze meg, nem az en tisztem szvsz.

es igenm utolag en is hibanak titulalom, mert akkor nem lett volna ez az egesz cirkusz, ami mar kezd atmenni szemelyeskedesbe reges-regen.


* reszemrol ez volt az utolso hsz ebben a temaban.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.