Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) Serpico


Serpico
csendes tag

Srácok!

z0ty bazárjával mi történt? :F

(#1102) Superman


Superman
nagyúr

Velem nem történt semmi különös dolog, csak megemlítem, hogy a konfigurációm után érdeklődött egy srác, gondolom a szülei fizették volna az árát. Tudvalevő, hogy a videokártyát már elvitték belőle, így az összes cók-mókot leengedtem 100k-ra, de ez is az ára alatt van.
Egyszóval megállapodtunk, hogy kikocsizom az isten háta mögé. A mai napon viszont élt bennem egyfajta egészséges gyanakvás és küldtem egy SMS-t az illető újoncnak, hogy nézzen már rá a privát üzeneteire, mivel szeretném lefixálni akkor a dolgot. Erre visszaír nekem, hogy ilyen árban talált egy sokkal erősebb konfigot és bocs.
felvetődik a kérdés: ha nem kérdezem meg, nem is szól? hagyja, hogy felcipeljem a cuccot és ott mondja, hogy bocs? Pedig előtte még el is akartak jönni érte, persze azt sem nézte meg az illető gyerek, hogy nem Pesten lakom. Ennyi, nem ért kár, csak kissé furcsa, ahogyan egyesek az ügyeket intézik.

(#1103) S.Feri


S.Feri
őstag

Nos pár negatív tapasztalat:

Renatinyo: hiányosan feladott alaplap azóta b@szik szólni, telefont fel nem veszi.
Ideírom az adatait is nehogy valaki pórul járjon vele:

[személyes adatok törölve. NG]

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#1104) manutdzoli válasza S.Feri (#1103) üzenetére


manutdzoli
senior tag

Nem szép tőle :(

FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

(#1105) Krissz22 válasza S.Feri (#1103) üzenetére


Krissz22
aktív tag

Személyes adatokat nem hozunk nyilvánosságra.

(#1106) Realradical


Realradical
őstag

PH!megbízhatósági oldal [link] idáig frissítve!

[Szerkesztve]

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1107) ez_meg_emaz


ez_meg_emaz
őstag

Hát racsi69-el volt egy vagy nagy valoszinüséggel lesz negativ tapasztalat.
Dell p992-es monitort vettem tőle kb 1-2 honapja. Occso volt és ide is hozta nekem házhoz bár mondhatni utba esett neki.
A lényeg hogy elsö ránézésre nem tetszett a monitor. Elég karcos doboz nuku és a szállitása is mindenféle doboz/védelem nélkül történt. A köv dolog hogy nem is tudta mien beállitások vannak a monitoron, pedig ö az elado. A képet miután sikerült elég szépre belöni és mivel más választásom nem volt(hasonloan jo monitor nemigen volt, a régi meg szarakodott le kellett cserélnem) ezért megvettem, de már akkor se éreztem vmi jo üzletnek. Probagarit persze nem kaptam de ezt megértem mert énse szoktam régi cuccokra vállani.

Hát igy egy honap után mondhatni elég szarul fest a dolog. Bekapcsoláskor ciripel a táp és rendesen villog a kép csikozodással egybekötve a bootkernyök váltásánál (mielőtt még betölt a win.) Ezt azelőtt nem csinálta Amint bejön a win semmi baja. A másik amit még felfeseztem hogy a piros szint 0-ra, többit 50-60körülire téve lesznek normális szinek. Tehát vmi nagyon nincs rendben a monitorral és 90% hogy a halálán van. :W
Aztmondta bécsbe jár és mintha onnan hozná a moncsikat. Nemtünik nagy szakértőnek annak ellenére hogy állitása szerint ezzel foglalkozik. Kenni-vágni kéne a moncsik menüjét amit elad ha legalább 1x megnézné.
Kitudja honna szerzni a cuccost. Lehet mind lom. Aztán müxik még 1-2honapot. Szal igy vegyen bárki is moncsit töle. Jol nézzétek meg nincs e vmi gyanus a monitorban amit el akar adni.

(#1108) Realradical válasza ez_meg_emaz (#1107) üzenetére


Realradical
őstag

Igazából szerintem nincs igazad. Ha én eladok valamit és a másik fél belemegy abba, hogy no próbagari akkor ha 2 nap után beszarik a termék akkor sem az én lelkemen szárad. Nomeg ha én mindenhez értenék amit eladtam életemben akkor basszús, a mindentudás egyetemét vezetném.

Erre példa, hogy miért mondom. Eladtam egy BE7-es lapot egyszer. A srác felutazott vidékről érte. 4k-ért vette meg. Persze be kellett invitálnom a tesztre, mert anélkül nem vitte volna el. Elcsevegtünk, adtam neki 3 nap próbagart ha bármi lenne. Rá 2 hónapra kaptam egy privit, hogy: Leégett a szar alaplapod, kösz a jó üzeletet!
Az, hogy mitől égett, ilyesmi infó az smafu...nomeg ugye eleve mi közöm van hozzá...ha előre tudnám a hardverek élettartamát akkor lényegesen gazdagabb lennék. :)

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1109) gban válasza Realradical (#1108) üzenetére


gban
Közösségépítő

Még annyit, hogy:
- ha bekapcsoláskor ciripel, az lehet kondi is, lehet hogy mostanra száradt ki, ez előre nem látható.
- Csíkozás nem biztos hogy a monitor hibája, lehet hogy ''így'' kapja a jelet az üzemmódváltáskor.
- megy a monitor, használja is a vevő, arra meg hogy ''sejti'' hogy tönkre fog menni, nem tartom korrektnek egy eladót lehúzni, pláne nem 2 hónap után. Vételkor látta hogy mit vesz, gondolom jól is működött, különben nem vette volna meg, az eladót meg gondolom nem Nostradamus-nak hívták, hogy kérdőre lehetne vonni hogy nem említette hogy mi lesz 2 hónap múlva.

Postázást nem vállalok.

(#1110) Thunder78 válasza ez_meg_emaz (#1107) üzenetére


Thunder78
senior tag

Hát ezért nem szabad venni semmit gari nélkül.
Legalább próbagari legyen rá. Ha nincs, akkor eleve tárgytalan minden üzlet. Legalábbis nálam. :)
De én inkább többet fizetek az új hardverekért, vagy olyanokért, amikre még legalább fél év jótállás vonatkozik. Persze ez szigorúan szvsz :))

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1111) Elydan válasza ez_meg_emaz (#1107) üzenetére


Elydan
aktív tag

Hát igen...Gari nélkül így járhat az ember. Szerintem ő nem feltétlenül akart neked rossz moncsit eladni,egyszerűen így jártál :( . Szerintem ezért még nem jár negatív értékelés.

(#1112) Elydan


Elydan
aktív tag

(amugy szerintem sokan nem is tudnak erről az oldalról-én is csak tök véletlenül akadtam rá-,ezért megkérdem: ha látok máshol negatív véleményeket akkor azokat ide lehet linkelni,vagy csak saját sérelmeket? Mert pont most olvastam 2 elég negatív véleményt egy nemrég indult bazárral kapcsolatban...akinek nem inge...)

(#1113) Lortech


Lortech
addikt

PH!-s pályafutásom során az első komolyabb panaszom. Odeon ([link]) a másik fél. Megbízhatatlan, komolytalan, és mindenkit óva intek attól, hogy vele üzleteljen.
Privátban érdeklődtem tőle illedelmesen egy pcmcia wifi kártya iránt, hogy megvan-e még. Leírtam, hogy postán szeretném megkapni, utalással fizetve, nem alkudoztam, és mondtam, hogy a postaköltséget is állom.
Erre kaptam néhány órán belül egy választ, ami egy tagolatlan félmondatból állt, ahol elkérte a címem, nevem, és írta, hogy majd küldi a számlaszámot. Már itt kétségeim voltak a válasz ''hányavetisége'' miatt, de egy életem egy halálom címszóval elküldtem a választ az adataimmal, és pontosítottam a postázás módját: ajánlott levél, 3000ft (a hirdetett ár), + 500FT postaköltséget ajánlottam (elsőbbségivel ajánlottan 300 körül jön ki).
Ez volt 11-én este.
13-án jött a válasz, egy újabb tagolatlan mondat formájában, hogy attól fél, hogy nem fogok utalni, és nem lehetne-e inkább utánvéttel.
Amire fél órán belül válaszoltam ezt:
Fő a bizalom. :R
Kb. 30 emberrel üzleteltem így postán, átutalással. Itt rontom a levegőt több mint 4 éve, a becsületemre senkinek nem lehet legkisebb panasza sem. Címemet, telefonszámomat tudod.
Te nem bízol bennem, én miért bízzak benned néhány hónapos újoncként, mikor sem a nevedet, sem semmit nem tudok rólad? (ez legkevésbé sem leszólás, de ez a helyzet)

Előreutalás : mi van, ha elfelejted elküldeni, hisz a pénzt már elküldtem.
Utánvét: 3 ezres tételnél nem éri meg nekem 1xxx-et kidobni utánvétre, és engem az sem biztosítana be, csak téged, mert a pénzed meglesz, de feladhatsz egy fadarabot is.

A minimális bizalom hiányában nem lehet üzletelni postán.

Jelzem, még szó nem volt arról, hogy utólag utalnék, de máris attól félsz, hogy nem fogok utalni.
Pedig utalok én előre, ha ez a feltételed, akár most azonnal OTP Direkten keresztül, ha még a lefekvésem előtt válaszolsz.
De ezesetben az én feltételem a telefonszám, név, cím, és persze bankszámlaszám.

üdv: Lortech


Itt hosszú szünet következett, 10 napig nem volt semmi reakció, már kezdtem új kártya után nézelődni. 24-én jött a válasz, hogy nem volt gépközelben, és hogy érdekel-e még engem a kártyája.
10 percen belül válaszoltam neki, hogy érdekel még mindig, csak fel kéne mostmár pörgetni az eseményeket. Erre két gyors válasz következett, amiben leírta az adatait, (bankszámlaszámot nem, azt majd később), és megigérte, hogy másnap feladja (szombaton). Leírtam neki még egyszer a postázás módját, és mondtam, hogy hétfőn ott lesz a pénz a számláján, ha kapok számlaszámot.
Természetesen szombaton nem lett semmi sem feladva, ezt szerintem még ő sem gondolta komolyan, ma fél 2-kor jött a válasz, hogy megy most a postára és feladja, és majd küldi a számlaszámot a feladószelvény másolatával együtt. Egy órával ezután jött a privi, hogy el lett intézve a posta, és küldött egy mailt.
Megnéztem, és valóban megkaptam a mailt. Ez fogadott: [link]
Azt hittem, hogy rosszul látok. Enyhén szólva felment a pumpa.
Feladta az anyukája utánvéttel, 4500 forintos utánvét összeggel! Nem elég, hogy a megbeszéltekkel ellentétben megkérdezésem nélkül utánvéttel adták fel, a kártya hirdetett 3000 forintos árán felül még rámterhelték a 810 forintos postaköltséget, és pluszban még 700 forintot a nem tudom mire. :Y :W

Pitiáner összegről van szó, nem ez a lényeg, csak egyszerűen dühít. Gondolkozom rajta, hogy nem fogom átvenni a csomagot. Legkevésbé sem azért, mert nem bírok kifizetni 1000 forinttal többet, hanem az elvek miatt, hogy ne vegyenek már hülyére, és hogy ő is tanuljon belőle.
De valószínűleg le@{#>om, át fogom venni, és elfelejtem az egész hülyeséget, mert mire ezt leírtam, elszállt a dühöm.

Nem hiszem egyébként, hogy Odeon rosszindulatú lenne, vagy nagyon fiatal lehet még, vagy buta, nem tanították meg rá, mi a korrektség. A lényeg, hogy senkinek nem ajánlom a vele való üzletelést. Főleg annak nem, aki szereti a pontos, belátható időn belül végbemenő, megbeszéltek szerinti üzletmenetet.

Thank you to god for making me an atheist

(#1114) Chaser válasza Lortech (#1113) üzenetére


Chaser
titán

Bocs, hogy beleszólok, de egy wlan kártya 48 gramm lenne? :F

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#1115) Lortech válasza Chaser (#1114) üzenetére


Lortech
addikt

Ne hozd rám az idegbajt. :D Megmértem egyet, és annyi az, 39-40gramm digitális konyhamérleggel.

Thank you to god for making me an atheist

(#1116) Chaser válasza Lortech (#1115) üzenetére


Chaser
titán

Csak? :F Akkor sorry :R

szerk: oppsz, ez off

[Szerkesztve]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#1117) sasa311 válasza Lortech (#1115) üzenetére


sasa311
veterán

dobozostul? ;]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#1118) Speed® válasza Lortech (#1113) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Csatlakozom az előttem szólóhoz..dobozostól egy szelet párizsi is nehezebb..
Bár ki tudja, lehet sima borítékban adta fel ;]
Összességében az a véleményem, hogy pontosan azért, mert nem nagy tétel, hagyni kell a francba, vigye vissza szépen neki a posta és bukja be a költséget. Mert: 1; nem így egyeztetek meg 2; kis tanulópénz árán nem annyira szar tanulni..

(#1119) Janoska26 válasza Lortech (#1113) üzenetére


Janoska26
addikt

Én biztos nem venném át. egye meg amit főzött, egy kis lecke senkinek sem árt, szvsz. ;]

(#1120) ez_meg_emaz


ez_meg_emaz
őstag

Amugy miután megirtam este melo közbe gondoltam hogy igy reagálja le mindenki.
Nah akkor leirom szerintem miért nincs igazatok:
1: Már az elején gyanus volt(irtam is a körülményeket, ha az senkinek nem gyanus akkor...)
2: Muszájbol vettem meg, nem azért mert annyira biztam benne hogy nem szivat meg.
3: Isten ments hogy tönkremenjen ez mert nincs más. De senki ne mondja hogy a 3-4 hiba amit tapasztalok (fele tegnap jött elő másik fele meg vétel után 1 nappal) nem utal arra hogy a végét járja, független attol hogy crt és nem fiatal. Ha nem nyuzták agyon mint ahogy az elado állitotta akkor még 4-5évet a trinitron képcsö lazán ki kell hogy birjon. Persze az más kérdés hogy szerintem szarrá kamuzta magát.
Amugy azért akrtam neki negativot mert azt állitotta eladáskor hogy nincs hibája a készüléknek és nemhiszem hogy merő véletlen hogy másnapra pont elöjött 2 hiba. :U De ha ti ugy gondoljátok... nekem már mind1. Nem kötelezö negativot kapnia ha nem ugy látjátok csak arra kérek mindenkit aki töle szándékozik venni hogy legyen ovatosabb a szokásosnál és ha nem muszáj akkor ne vegye meg ha gyanus a dolog. Hát sajna jo áron + házhoz meg hogy nem találtam normális áron hasonloan jo crt-t vitt rá hogy megvegyem. Adja az ég hogy ne bánjam meg és még 2 évet lehuzzon. De ezt erősen kétlem. :( Én akkoris részben átverve érzem magam részben meg sejthettem volna akkor amikor ide hozta.

(#1121) Djuree


Djuree
félisten

úgy néz ki engem is sikerült árkúrnia valakinek, életemben először :(((
igaz nem itt a ph-n történt hanem egy másik fórumon.
vettem egy x360-as játékot 6000ft-ért.
elutaltam előre a pénzt a gyereknek (én marha, mindig mondogatom hogy nem utaljon senki előre, erre én meg megteszem), mert megbízhatónak nézett ki és árult sok mindent meg már régi tag volt.
múlthét kedden adta fel elvileg a csomagot, még semmi nem jött.
nem válaszol a privikre sem.
a számlaszám alapján meg lehet tudni a címét is.
én biztos nem hagyom annyiban, ha kell leutazok hozzá, és bemártom a szüleinek (az ilyen kis 6000ft-os szarrágók mindig fiatalok), vagy ha ez nem segít, akkor rendőr haver, vagy ha ez sem akkor testi fenyítés. ne hogy már engem húzzon le 6k ft-tal egy ilyen kis...izé.
a neve blumen, lehet itt is megfordul.

[Szerkesztve]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1122) Realradical válasza Elydan (#1112) üzenetére


Realradical
őstag

Az adatbázisba azok a rosszpontok kerülnek be ami ebbe a topicba bekerül. Azért nem tartanám jó ötletnek, hogyha máshonnan linkelnél ilyesmire, mert nem Te vagy az eladó, sem a vevő, ezért nem lehet tudni mi húzódik az egész hóbelevanc mögött.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1123) gban válasza ez_meg_emaz (#1120) üzenetére


gban
Közösségépítő

''Elég karcos doboz nuku és a szállitása is mindenféle doboz/védelem nélkül történt.''
''crt és nem fiatal''

Nem sok eladó viszi bedobozolva, pufizacsival körbepárnázva a CRT-jét.
De vevőt sem láttam aki így vinné el...

Képzelj el egy boltot, legyen csak 10 monitorja, természetesen használt, hol tárolják a dobozukat?
Meg aki eladja, attól csak úgy vegyék meg ha megőrizte a dobozát????
Nem beszélve, hogy ha jól emléxem, azt írtad hogy külföldről hozza.
Gondolod ott dobozzal árulják / tárolják???
Megveszik / elhozzák a cégektől a leselejtezett / lecserélt 50 db monitort, és kérik a dobozát is?
:(

Postázást nem vállalok.

(#1124) Realradical válasza ez_meg_emaz (#1120) üzenetére


Realradical
őstag

Én meg muszájból vettem fel annó hitelt. Többet kellett visszafizetnem 80%-al...nem jártam jól. Én vettem fel a hitelt? Tudtam mikor átnéztem/olvastam a papírokat? Tudtam.

Neked gyanús volt, mégis átvetted ilyen formában. Belementél a feltételekbe.

Nem bántásból, de tényleg nincs igazad szerintem.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1125) Djuree válasza Djuree (#1121) üzenetére


Djuree
félisten

na változás van:
most jött meg a csomag, tényleg feladta múlt hét kedden, csak a posta szarakodott.
DE!
törött a cd, úgyhogy küldöm neki vissza. még ha ettől megy is a játék, így nem tudom majd eladni.
végül mégiscsak átvert.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1126) ez_meg_emaz válasza gban (#1123) üzenetére


ez_meg_emaz
őstag

Megveszik / elhozzák a cégektől a leselejtezett / lecserélt 50 db monitort, és kérik a dobozát is?
Hát pont ez az. Hogy aztmondta nem cégtől hozta ;] Meg aki elhoz ha nem is 50 de 5-6 ien monitort hát csakmegnézi már hogy hogy néz ki a menüje meg mit tud(legalább az egyiknél ha u.o bol van több darab), de neki foglama se volt.
Nah mind1. Ha ennyire kapáloztok akkor nincs igazam.
A lényeg hogy kamu volt szvsz azis honnan hozta meg az is hogy hibátlan. Azt hogy honnan hozta már átvételkor világos volt ami nem is zavart volna ha nem lenne hibás de ez csak másnap derült ki huzamosabb használat után. :((( Ezt viszont nem láthattam előre.

[Szerkesztve]

(#1127) Realradical válasza ez_meg_emaz (#1126) üzenetére


Realradical
őstag

Hát igen...Te ittad meg a levét sajnos...a 3nap cseregarihoz, én mindig ragaszkodni szoktam, mert akármi történhet a termékkel a szállítás miatt/alatt, komptibilitási gondok miatt, vagy egyszerűen azért, mert lehet, hogy én felismerek egy olyan hibát amiről az eladónak dunsztja sem volt.

Nem tudom milyen monitor ez, de ha a crt-k árából indulok ki, ez még olcsó tanulópénz volt. :)

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#1128) Sanyi2007 válasza ez_meg_emaz (#1126) üzenetére


Sanyi2007
aktív tag

szerintem sincsen igazad, ha nem tetszett akkor, akkor miért vetted át? Ha átvetted, és tudtad hogy nincs rá gari, akkor utólag csak magadat okolhatod. El kell dönteni, hogy használtat veszünk, gari nélkül, olcsón, vagy egy vadi újat, drágán, garival. A kettő együtt nem biztos hogy megy....
Hogy nem ismeri a menüjét: Rengeteg monitort eladtam, és én sem ismertem a menüjét nekik, mert ha beérkezik 10monitor, nem fogom megtanulni a menüket, a vevö ha eljön, megnézi, és ha tetszik neki, otthon vagy akár nálam megtanulhatja, kb 3perc amig rá lehet jönni.
Hogy másnapra derült ki, hogy nem tökéletes, az szomorú, de ha gari nélkül beszéltétek meg, akkor nincs miről beszélni, ő tartotta a szavát, a Te könnyelműséged volt, hogy igy bevállaltad, ami most nem jött be. Én minden termékemet próbagarival adom el, nálam bármeddig lehet tesztelni (kivéve amit netszolgáltatónak adok, arra fél év garit is adok, de nekik jóval drágábban adom a termékeket)
Még nem igazán hozták vissza öket, általában ami megy most, az 3hét múlva is megy.
-ez az én véleményem erről.
Sikeres üzletelést,
Sanyi

(#1129) Janoska26 válasza Sanyi2007 (#1128) üzenetére


Janoska26
addikt

ezt beszívta, de a 3 nap cseregari az kimondatlan szabály a korrekt eladóknál. :)

(#1130) Speed® válasza Janoska26 (#1129) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Na igen..főleg ha olyan vasat adunk el, amiről csak tartós teszttel lehet eldönteni, hogy jó-e..mert lehet, hogy egy monitor éles frankó képet ad, aztán bekapcs után 1 órával meg pápá kontraszt/élesség..
Én monitort kizárólag 6-8 óra teszt után mernék jónak ítélni.

(#1131) Janoska26 válasza Speed® (#1130) üzenetére


Janoska26
addikt

erről van itt nagybaszó :DD

(#1132) Speed® válasza Janoska26 (#1131) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Te nagybaszó, ne OFFoljál. Picsába, most én is OFFtam ;]

(#1133) akaido válasza fuzik (#1085) üzenetére


akaido
addikt

''Itt ha beteg lesz az eladó, vagy elmegy nyaralni, vagy éppen egyéb problémája adódik akkor nyilvánvaló, hogy még ha akar, akkor sem fog tudni segíteni.''

Nem beszólásként, hanem beleszólásként :) : a mai mobiltelefonos időszakban, ha valaki arra nem veszi a fáradtságot, hogy az üzletfelével számot cseréljen, akkor talán sokkal hamarabb elintéződhetnének a ''hiába vártam_nem jött'' típusú meghiúsult biznyisszelésről szóló, és a másik fél hibáját emlegető hozzászólások.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1134) akaido válasza wipes (#1098) üzenetére


akaido
addikt

Támogatom az ötletet! Ha a hirdető nem kezeli a hirdetését, ''csóközön''. Itt az X idő a kérdéses, de azért van moderátor, majd kiagyalja. :)

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1135) ez_meg_emaz válasza Realradical (#1127) üzenetére


ez_meg_emaz
őstag

Hát igen. 12k nem tul nagy lehuzás de egy nemigazán kereső diáknak nem is olyan kevés. Itt csak akkor lesz gond ha beszarik a cucc. Addig max ezekkel a hibákkal használom..mert igy jártam. Amint rendes melom lesz tuti beszerzek vmien tft-t. De még mielőtt melom lenne lehet azelőt lecserélem majd. Elválik mikor tudok összekaparni ''sok''(albérlet meg rezsi nincs de minden más van...) kiadás mellett egy moncsira.

Sanyi2007:'' használtat veszünk, gari nélkül, olcsón, vagy egy vadi újat, drágán, garival.''
1:crtből vegyél nekem ujat. :)
2:egy uj tft és egy használ crt ára között kb annyi a különbség mintha azt mondanám egy muksonak hogy az összekuporgatott pénzéből ne használt suzuki-t vegyen hanem egy uj! 7-es BMW-t. (kis tulzással :DDD ) De lásd be akinek épp van 10en x ezre az nem fog uj 50k-s tft-t venni garival. :U
A többiben meg igazatok van. De a miért mentem bele részt szerintem 2x leirtam már.

Janoska26: Azért azzal is vissza lehet élni. Visszahozzák hogy jaj tönkrement aztán lehet ők baszták el(volt már ien). Bár ennek mi értelme nemtom(hiszen ekkor minden visszaáll eredeti helyzetbe). Ez mindig áru függö. Pl monitort nehéz ugy elbaszni szvsz hogy ne jöjjön rá az elado hogy nem magátol ment tönkre. De aki ugy adja el hogy nem szakértő azt meglehet szivatni ugy hogy kivesznek vmien alkatrészt monitorbol vagy tudja fene mit csinálnak. Lényeg hogy azis megszivhatja aki probagarit ad. Meg ugye addig tartogatni kell a pénzt is az eladonak hátha... Nehéz dolog ez a netes biznisz. :))

(#1136) fuzik válasza akaido (#1133) üzenetére


fuzik
aktív tag

:(((

Kiragadtál egy mondatot egy litániából, ami
1) nem az általad leírt szituról szólt
2) két olyan ember vitájához kapcsolódott, akik nagyon jól ismerték egymás mobilszámát
3) és az a mondat sem arról szólt, amire utalni próbálsz

Esetleg az előzményeket is elolvashattad volna....


Nem beleszólásként, hanem beszólásként :P

Te elolvastad, amit leírtál?

''a mai mobiltelefonos időszakban, ha valaki arra nem veszi a fáradtságot, hogy az üzletfelével számot cseréljen, akkor talán sokkal hamarabb elintéződhetnének a ''hiába vártam_nem jött'' típusú meghiúsult biznyisszelésről szóló, és a másik fél hibáját emlegető hozzászólások''

De azért még így is értjük :D !

peace...

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

(#1137) gban válasza fuzik (#1136) üzenetére


gban
Közösségépítő

A másik meg hogy nehogymá' be legyen kapcsova az eladó mobilja New Yorkban - Mallorcán - Bulgáriában - Ukrajnában - Romániában, ki hova megy nyaralni vagy rokonlátogatóba vagy akárhová, és fogadja horror összegért a hívásokat. Vagy akár csak levigye magával a telót a Balaton-partra a strandra, megfürdetni, vagy ellopatni. Iyen esetben én is midig közöltem, hogy nem fognak elérni eddig és eddig, utána viszont állok rendelkezésükre ha bármi gond lenne.

Postázást nem vállalok.

(#1138) Djuree válasza ez_meg_emaz (#1135) üzenetére


Djuree
félisten

ezért nem szabad próbagarit adni.
én adtam 1 hetet, jön a gyerek hogy szar (3 nap után), mondom eddig miért nem jöttél? mert nem ért rá. de legalább hívhatott volna hogy szar, majd hozza vissza, csak most nem ér rá. visszavettem, erre kiderítettem hogy a gyerek baszta el. szóltam neki de rá se baszott.

a legtisztább az hogy eljön, kipróbálja, ha jó akkor megveszi ha nem jó nem veszi meg. ennyi.
faszér adjak próbagarit, hogy utána engem szopassanak meg vele?
használt cuccban van rizikó tessék elfogadni, azért olcsóbb mint az új.
meg a számtech cuccoknál ami épp működik az általában fog is még sokáig, itt nem kopik semmi, habár ahogy gyorsan futkosnak belül az elektronok lehet kopik a nyák alattuk :D
persze vannak kivételek.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1139) Balinov válasza Djuree (#1138) üzenetére


Balinov
félisten

''használt cuccban van rizikó tessék elfogadni, azért olcsóbb mint az új.'' ezt itten kéremszépen a kulcsszó! :R ha ezt szem előtt tartjuk,akkor kevesebb rosszemlékü meglepetés érheti az embert.
Sajnos viszont ez csak az eladni/venni kívánt áru esetén örökérvényü,az emberi tényező már nem ennyire 1xrü képlet

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1140) Calibos válasza Djuree (#1138) üzenetére


Calibos
addikt

meg a számtech cuccoknál ami épp működik az általában fog is még sokáig, itt nem kopik semmi, habár ahogy gyorsan futkosnak belül az elektronok lehet kopik a nyák alattuk

Ezzel egyáltalán nem értek egyet, adtam én már el működőképes cuccot, ami az új gazdájánál rögtön el is romlott. Egy alaplap, vga, egér, táp(is) előjelek nélkül bármikkor bedögölhetnek…

(#1141) Male


Male
nagyúr

Úgytűnik nekem is ide kell jönnöm :(

Július végén vettem Victor-y-tól egy Philips webkamerát [link] . A pénzt csekken küldtem neki Július 27-én... ami állítása szerint csak augusztus 4-én érkezett meg. Ezután augusztus 7-én adta postára a kamerát egy bélelt borítékban. A kamera megérkezett, azonban hiányzott a lába, illetve alul szét volt nyílva. Szerencsére ezt vissza lehetett pattintani.

Ekkor jött a meglepetés: a driverét egyszerűen nem lehet feltelepíteni a gépre (telepítés közben kiírja mikor kell csatlakoztatni a kamerát, akkor rádugtam, eltűnik az üzenet, és bejön, hogy ''Waiting for windpws to install Audio device'', és itt megáll...).

Jeleztem neki a problémát, és hogy azért még megnézem más gépen/OS alatt is... mire annyi javaslata volt, hogy használjak Win98-at :W . (vétel elött direkt rákérdeztem, hogy megy e XP alatt... és van is XP-s driver hozzá, a Philips oldaláról letölthető)

Ekkor még arra gondoltam, hogy csak a windowsom nem tetszik neki, hát kipróbáltam még 3 másik gépen, összesen ötféle kombinációban (Windows 2000, Windows XP és Vista alatt), de egyikkel sem működött. Vista kivételével ugyan az volt a gond mindenütt.... (Vistához nincs hivatalos driver, csak felhasználók által készített, de azzal sem ment.)

Azóta MSN-en elérhetetlen (19 napja), küldtem neki Privit (aug 16-án), nem válaszolt, és mostmár a hírdetés topicja is zárva van.... Így arra jutottam, hogy ez már nem lehet véletlen, itt bizony szándékos átverésről van szó.
(közben kellett, hogy itt járjon, mert az adatlapjáról törölte az MSN címét... illetve úgytudom a topicja sem záródik magától, bár ez utobbiban nem vagyok biztos)

Szóval senkinek sem javaslom, hogy vele üzleteljen. (nem tudom, hogy ezt szokás e itt megadni, de a neve: T**** V****, K****... pontos címet azért nem írok be, de egy üzletnél így már beazonosítható akkor is, ha más nicken jön ide).

"Fejlemények azóta:
2009.04.23.-án megkeresett Victor-y, hogy szeretné rendezni ezt a dolgot. Mégpedig úgy, hogy visszautalná a webkamera árát. Ezt elfogadtam, adtam neki számlaszámot, és tényleg meg is tette. A pénzem rendben megérkezett, így most beírtam/beírattam ide a történetnek ezt a befejező részét is, hiszen így korrekt.
"

**** - Moderálva. - Grafiqs

[ Módosította: Grafiqs ]

(#1142) spieler válasza Male (#1141) üzenetére


spieler
csendes tag

Nekem is volt dolgom Victor-y-val. Ugyan nem akartam ide írni, de ha már neked is problémád volt vele, akkor azért szóvá teszem. Augusztus 23.-án vásároltam tőle egy, a hirdetése szerint kifogástalan PC-kormányt. Átvétel után, otthon jött a meglepetés, a cucc nem működött jól, a csavarokon barbár beavatkozás nyomai látszottak, belül az elfordulást érzékelő poti fehér a pillanatragasztótól -ami el is engedett-, és ezért egy darab szigetelőszalag csíkkal középállástól eltérő állapotban volt ''rögzítve''. A pedálokat őrült módjára használhatták, mert a potik a helyükből ki voltak ugorva. Jeleztem neki ezt levélben, mire a következő választ kaptam:
''A pedálok teljesen hibátlanok, kétség nem fér hozzá. Kormánnyal nem tudtam mi van, mert kölcsönadtam 1 hétre egyik barátomnak. De ha problémás is, simán tudod konfigurálni bármelyik játékban. Miért pontosan mi a baja?
Ja és mielőtt negatív kritikát fogalmazol meg velem szemben, nem ártana kipróbálni több játékban is, például egy Test Drive Unlimitedben!

Üdvözletem''


Erre adott válaszomban közöltem vele, hogy tudom hogy hogyan kell egy ilyen eszköznek működnie, és a beüzemelésének menetével is tisztában vagyok. A reakció a következő volt:
''A pedálok legfeljebb szállításkor sérülhettek, mert vidékről hoztam fel a kormányt busszal. A kormány 1-2 fokot húzott balra, de ez nem volt vészes, mert volt akkora holtjátéka a kormánynak is. Gondolom ez zavarhatta barátomat is és cselekedett, majd visszaadta, mondán, hogy perpillanat most ninsc rá pénze. Én ezt a kormányt úgy cseréltem néhány hete, és úgy gondoltam inkább továbbadom, mivel én a klaviatúrás irányításban több kedvemet leltem.
Üdv''


Szóval... Lenyeltem a békát, és megjavítottam (műszerészként dolgozom), eltököltem vele pár órát, csak hogy ne bukjam el a pénzem. Mindazok után, amit te is leírtál, nem hiszem el, hogy nem tudta azt, az eszköz nem működik megfelelően. Sőt. A levelében -ugyan erősen szépítve-, de ezt el is ismerte.

(#1143) akaido válasza fuzik (#1136) üzenetére


akaido
addikt

Természetesen értettem, hogy Te egy concret témához kapcsolódtál, nekem pedig nem konkretizáló hanem általánosító jellegű szándékom volt és ezért csak pont azt a részt emeltem ki Tőled. Pont ezért nem ellened, vagy a véleményeddel ellentétben próbáltam fogalmazni(ezek szerint félrérthetően).
peace no 2. :)

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1144) Calibos válasza Male (#1141) üzenetére


Calibos
addikt

Pedig több mint 1200 napja van a PH-án :(((

(#1145) Warnen


Warnen
tag

Nekem is volt egy érdekes kalandom gekko84 -el. 7600gt-t árul, beszámítással. Megegyeztünk, megígérte, hogy hétfőn de feladja a karit. Mivel hétfőn egész nap melóztam, kedden du tudtam leghamarabb feladni a csomagját, és a pénzt. Mivel addigra nem jött meg az állítólag hétfő délelőtt feladott kari, úgy döntöttem, megvárom míg ideér, úgyis egy 60napja regelt újoncról van szó, és jobb az óvatosság. Azóta sem jött meg a vga, és még pofátlanul rám is telefonált tegnap este, hogy: ''na, hol a kari?'' Bár belátom, nem voltam én sem teljesen korrekt, jól tettem, mivel buktam volna a karim, és még 10k-t, amit nem engedhetek meg magamnak.


[Szerkesztve]

Beteg? HÁEGYENEGY almát...

(#1146) Lortech válasza Warnen (#1145) üzenetére


Lortech
addikt

Bár belátom, nem voltam én sem teljesen korrekt, jól tettem, mivel buktam volna a karim, és még 10k-t, amit nem engedhetek meg magamnak.

Nem teljesen? Ahogy én látom, pont ugyanannyira voltál korrekt (semennyire), mint ő. Illetve ő azt mondta, feladta a csomagot, amit akár a posta is elkeverhetett, te viszont bevallottan nem adtál fel semmit. A másik fél is leírhatta volna ide ugyanezt, mert neki meg te nem küldted a kártyát.
Valamennyire megértelek egyébként, csak nem tudok azonosulni veled.

Ha kétségeid vannak az eladó felől, nem kötelező üzletelni, de ha mégis megállapodtok, akkor ahhoz kell tartanod magad. Lehet biztosítékokat találni posta esetére is, például én azzal nyitok mostanában mindig, hogy ajánlottan adja fel a csomagot, és a feladószelvényt tartsa mag, probléma esetére. Ezt tudom ajánlani mindenkinek, mivel így számonkérheted a feladás tényét és a feladás idejét is, nincs sumákolás, mutogatás a postára.

[Szerkesztve]

Thank you to god for making me an atheist

(#1147) Speed® válasza Male (#1141) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Pitiáner összeg, mégis milyen sz@rul esik, hogy hülyére vettek :((( Az utánad leírt történet után számomra teljesen nyílvánvaló a szándékosság a delikvenstől, egy alapos ''fejmosás'' ráférne, hogy megtanulja mit lehet és mit nem :((

(#1148) Male válasza spieler (#1142) üzenetére


Male
nagyúr

Na ez szép... ráadásul ez drágbb is lehetett, mint az én webcamom...

Direkt vártam pár hetet, hogy hátha csak nyaralni ment, stb... hiába, jópár dolgot vettem már itt, és még soha nem volt semmi problémám, így alig akartam elhinni.



Calibos: igen, részben ezért is bíztam meg benne annyira, hogy előre küldtem a pénzt (meg azért, mert nem volt nagy összeg). Nem tudom ez miért érte meg neki, kemény 1200-1300Ft-ot nyert az egészen.

Speed(R): Szerintem arra számított, hogy ekkora összeggel senki nem fog igazán foglalkozni (végülis én sem fogom meglátogatni az ország túlsó végén, hiába tudom a pontos címét).

(#1149) greatchaos válasza ez_meg_emaz (#1126) üzenetére


greatchaos
addikt

erre nekem is lenne ge személyes pédám: pár éve, pár hónap gyűjtögetés után megvettem életem első 17''-s ctr-jét jópár éve volt már) egy boltból, karácsonyra:D - egy szép panasonic-ot, 1 hónap garanciával 25k-ért... a monitor faja volt, király képpel, de február 16-án reggel nem kapcsolt már be. elvittem szervizbe, aztán mondták, hogy tápegység, aztán a javíáts 30k... aztán azóta megjöttem a használt monitorokból... tehát, biztosra veszem én is, hogy nem ő volt a ludas...

(#1150) Male


Male
nagyúr

Ez a ''PH! megbízhatósági összesítés'', ami az első hsz-ban van linkelve hogy működik? Van egy pozitív értékelésem szerinte, de fogalmam sicns kitől... mondjuk nem ez a lényeg, hanem Victor-y, akire itt ketten panaszkodtunk nincs benne értékelve... hol kell jelezni, vagy hogy megy ez???

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.