2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Apák napjára

    Egy hete vagyok apa.

    Tudni kell rólam, hogy alapvetően egy sztoikus fasz vagyok, és féltem, hogy majd a fiamhoz is úgy fogok viszonyulni, hogy "aha, gyerek". Aztán úgy alakult, hogy egy nehéz szülés után rögtön az intenzív osztályra került, ahol ott ültem az inkubátor mellett napokig, mert anya közben máshol lábadozott. A logikus énem erre azt mondaná, hogy fölöslegesen, mert egy újszülöttnek fogalma sincs a világról, tökmindegy neki hogy ül-e ott valaki vagy sem.

    Mégis... Mégis ott ültem, és sírtam a kicsi emberért, akit egy napja láttam először, és majd' megőrültem, várva hogy mi lesz vele. Aztán sírtam a gyönyörtől, amikor először megetettem és a szemembe nézett közben. Aztán amikor a műtét után először telepakolt egy pelust, (ezzel kapcsolatos volt a születési rendellenessége) ember nem örült még annyira szaros pelenkának, mint akkor én.

    Egyetlen hét alatt is egy borzalmas hullámvasút volt, mégse cserélném el semmiért az érzést, hogy van egy fiam.

    Most is itt alszik rajtam, kurvára fáj már a hátam meg kényelmetlen is, de olyan jót alszik :)

    Lenry 10 hónapja 37

  • Witcher 3 helyett The Last of Us

    ... depi end

    The Last of Us és The Last of Us Part II
    Fejlesztő: Naughty Dog
    Kiadó: Sony Computer Entertainment
    Megjelenés éve: 2014 és 2020 (PS4-re)

    Most mindenki azt fogja gondolni, hogy azért írok meg azért játszottam ezzel a játékkal, mert most csinált belőle az HBO sorozatot, pedig csupán véletlen egybeesés. Egyszerűen ezek voltak az első címek, amiket sikerült megvenni a Playstation mellé.
    Még csak nem is tetszett először, de amikor megvettem a PS4-et, és utánaolvastam, hogy mik a must-have alapművek, akkor mindenki hypeolta, úgyhogy annak ellenére megvettem, hogy nem szeretem se a zombis témákat, se a survival-horrort.
    Nem is volt jó bevezető a konzolok világába az első rész, 1-2 óra szenvedés után félreraktam, addigra megjött a Horizon Forbidden West, ami miatt az egész PS4 vásárlásba belevágtam. Ismerős világ, ismerős játékmechanika, sokkal könnyebben belerázódtam a kontrolleres bohóckodásba.
    Aztán szép lassan a végére értem minden másnak, ezek meg ott figyeltek a polcon, ezért kénytelen voltam újrakezdeni őket.
    Nos...

    Folytatás...

    Lenry 11 hónapja 6

  • Imre, a robotporszívó

    Valahogy mindig az én reszortom volt a porszívózás, ami önmagában még nem volna akkora probléma, de egyrészt poros atmoszférában élünk, másrészt be is hordjuk a port, harmadrészt nagy a ház, tehát sokáig tart kitakarítani, cserébe viszont utálok porszívózni.
    A tiszta lakásra viszont igényünk van, így muszáj.

    Azóta szemezek a robotporszívók műfajával, amióta először láttam, hogy ilyen létezik, és jó pár éve majdnem vettem is egyet, de nem is voltak olcsók meg nem is győzött meg a tudásuk.
    Nemrég megint fellángolt bennem, hogy kellene egy, így ismét beleástam magam a témába.

    A követelményeimet így lehetne összefoglalni: teljesen autonóm működés. Tehát elindul, porszívóz, ha úgy érzi hogy merül, akkor visszamegy a dokkolóra, majd onnan folytatja ahol abbahagyta. Az nem baj, ha valami okos applikációja van, térképet rajzol, stb. Az se baj, ha egy töltéssel kibírja a teljes ház kitakarítását (118 m²), de pl hogy tud-e felmosni, az nem érdekel. Jah... és ne legyen egy ló ára.

    Folytatás...

    Lenry 1 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.