2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Második WAN kapcsolat használatbavétele Mikrotiken

    Bár száz leírás van erre, de nekem vagy 95-öt át kellett nyálaznom, mire meglett az a fele, amelyikre nem magamtól kellett rájönnöm, és nem is pont azt csinálták a leírások, ami nekem kellett volna, meg szerintem fölöslegesen bonyolultak is voltak, szóval itt van tőlem a 101-ik, hozzám hasonló bénáknak, meg nekem, ha megint kellene valamikor.

    A kiindulás az volt, hogy befolyik a Telekomos net, mindenki azt használja. Időközben lett Digi is, de nem akarok mindenkit áttenni az új vonalra, nem akarok VLAN-okkal szerencsétlenkedni, és nem akarom egyesével szétválogatni a usereket. Pár usert átrakok, minden és mindenki másnak meg maradjon úgy, ahogy eddig.
    Mint kiderült, ez egyszerűbb, mint gondoltam...

    Természetesen premissza, hogy van két jól működő WAN kapcsolatunk, amiken a router kilát a netre.

    Kell egy lista, hogy ki használja az új vonalat:
    /ip firewall address-list
    add address=kliensIPcíme list=listDigi

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 8

  • Az játékoknak árárul

    Bezzeg az én időmben...

    Idén sokkal több játékkal kezdtem játszani, mint a korábbi években, ez először abból indult ki, hogy a Witcher 3 helyett kellett valami más, mert hát biztos nem csak a CDPR tud rendes játékot összerakni. Mostanra kezd realizálódni, hogy lehet, hogy valójában egy közepes méretű kapuzárási pánik okozhatja ezt, mert hát mit csinál előbb-utóbb egy stabil kapcsolatban élő harmincas fickó? Na ugye...

    Szóval minél több játékot végigjátszanék, amíg van időm ilyenekre. Szerencsére nagyon kevés új játék érdekel, így nem nagyon kell a hardvert fejleszteni, illetve a sokadik Steam Summer Sale-n vannak túl, mire hozzám eljutnak, így túl sok pénzbe sem kerülnek, esetleg részei valamilyen előfizetéses pakknak, mint amilyen az Xbox Game Pass for PC, és mondjuk havi 1390-ért megéri. Bár most, hogy felemelik 3000-re, lehet, hogy lemondom, amint kifogynak az engem érdeklő címek.

    Ez jól működött egész a közelmúltig, amíg el nem kezdtem szemezni a Red Dead Redemption 2-vel. A Rockstar vadnyugat-szimulátora ugyanis nem egy kifejezetten öreg darab, még nincs egy éve, hogy megjelent PC-re, ennélfogva nem is vágják hozzá az emberhez bagóért.
    Na de...

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 19

  • Witcher 3 helyett Hellblade: Senua's Sacrifice

    Még egy játék, aminek nem tudom megjegyezni a címét

    Hellblade: Senua's Sacrifice
    Fejlesztő: Ninja Theory
    Kiadó: Ninja Theory
    Megjelenés éve: 2017
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, fizess elő, megéri

    Nehéz erről a játékról írni, mert úgy játszottam végig, hogy egyetlen percét sem élveztem. Nem azért, mert rossz lett volna, épp ellenkezőleg: tökéletesen összerakott mű.
    Egy-két órányi játék után világossá válik, hogy itt korántsem a szórakoztatás volt a cél... Ez egy művészeti alkotás, ami felhívja a figyelmet valamire.

    Indítás után egy fiatal nőt követhetünk, ahogy lassan evez egy furcsa folyón, és közben a narrátor elmeséli, hogy Senua a párja lelkét próbálja visszaszerezni a pokolból, a hallgatóság pedig álmélkodva hallgatja, időnként közbeszólva, ahogy Senua halad előre, biztatva őt, vagy kételkedve a döntései helyességében, hangosan ijedezve a harcok közben, vele együtt rettegve az egyre elborultabb környezetben, majd szép lassan kiderül, hogy a narrátor csak Senua fejében létezik, ahogy a hallgatóság is. Talán a világ is.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 9

  • Witcher 3 helyett Halo

    Master Chief

    Halo: The Master Chief Collection
    Fejlesztő: Bungie, 343 Industries
    Kiadó: Microsoft
    Megjelenés éve: 2001-2020
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, fizess elő, megéri.

    Egy ideje nem írtam, mert nem egy, hanem rögtön 4 játékot játszottam végig, ugyanis bejött a korai Halo epizódok feltuningolt változatát, illetve az újabb részek PC portját tartalmazó Halo MCC, ami jelenleg a Halo 1, 2, 3 és Reach címeket tartalmazza, de később jön a Halo 3: ODST, meg a Halo 4 még a Infinite megjelenése előtt (ami szintén jön PC-re), meg gondolom egyszercsak lesz Halo 5 is, mert hülyén nézne ki, ha az kimaradna, ha már az összes többi rész játszható Windowson. Mondjuk az már lehet, hogy nem lesz az MCC része.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 4

  • Witcher 3 helyett Middle-Earth: Shadow of War

    A játék, aminek képtelen vagyok megjegyezni a pontos címét

    Middle-Earth: Shadow of War
    Fejlesztő: Monolith Productions
    Kiadó: Warner Brothers
    Megjelenés éve: 2017
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, így előfizetve simán megéri.

    Párhuzamosan kezdtem el egy másik játékkal (amiről majd később írok) és az elején úgy gondoltam, hogy erre rövid idő után ráunok, a másik meg mekkora egyedi élmény. Ehhez képest negyedik hete csak ezzel játszok, a másikat meg el se indítottam azóta (ezért sincs róla egyelőre cikk).

    Miért is gondoltam, hogy ez nem fog sokáig kitartani? Ugyanazért, amiért hetek óta nem tudom lerakni: annyira buta, annyira faék, annyira agykikapcsolós, hogy nagyon.
    Mi is ez? Egy Gyűrűk Ura világba oltott Diablo.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.