2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Passat Projekt - első apróságok

    Pénteken meglett az autó, és gyakorlatilag a szombatom rá is ment arra, hogy elkezdtem végiglépkedni a listámon.

    Legelőször a távirányítóval ablaklehúzást akartam megoldani, ami ugyan nem volt a listán, de egyrészt már a korábbi autókon is meg akartam csinálni, mert atommenő, másrészt csak egy 1 dolláros kínai VAG-KKL kábel kell hozzá, meg egy ingyenesen letölthető cseh program. Igen, cseh. Átbillent pár bitet a számítógépben, és onnantól ha nyomvatartod a távirányítón a nyitógombot, akkor az összes motoros ablakot leengedi. A záró gombra meg felhúzza.
    Elvileg minden, 1998-2005 közti villanyablakos VAG csoportos autó megtanítható a trükkre, a kék B5-ösöm, '97-es volt, ott valamiben más volt még a komputer, így azon nem lehetett, a világoskék kombi pedig 2001-es, de valami hibaüzenettel ott sem sikerült aktiválni, és mivel a program cseh, így a hibaüzenet sem tartalmazott magánhangzókat, szóval fogalmam sincs mi baja volt, rá is hagytam.
    Itt is kellett két próba mire összejött, de szuperül megy föl-le az ablak, örömbódottá.

    Folytatás...

    Lenry 6 éve 21

  • Házépítős blog - 10. rész - Építkezés

    ... amelyben nagyon gyorsan történnek a dolgok.

    Miután meglett minden papír, megint jól nem történt egy darabig semmi. Én 1-2 hetente hívogattam a vállalkozót, akkor 1-2 hétnyi csörgetés után akár válaszolt is, miszerint:
    - A jövő héten tuti megyünk!
    - Még a tél előtt elkezdjük!
    - Karácsony előtt simán nekiállunk... - És így tovább, persze semmi sem történt, egészen január legelejéig, amikor váratlanul kiöntötték az alapra a szerelőbetont.

    Majd február elején kijelölték a falakat,

    ... egy héttel később pedig egy délelőtt felhúzták,

    ...ugyanaznap délutánra pedig beburkolták azokat.

    Folytatás...

    Lenry 6 éve 49

  • A Passat Projekt

    Miután életem első kocsija egy tizedmásodperc alatt az árokban végezte egy fával az oldalában, új kocsi kellett. Szerencsére volt kéznél egy másik, szinte ugyanolyan Passat, amelyet eladni hoztunk be, ezért ideiglenesen azzal jártam, de egyrészt azzal valahogy nem sikerült összebarátkozni, plusz ugyebár eladásra jött, és nem csak az én tőkém áll benne, ezért semmiképp nem terveztem vele hosszútávon. (Ha valakinek kell, szóljon, megvan még :) )

    Szóval mindent összevetve kellett egy új autó, és tegnapelőtt pedig meg is lett!

    2004-es évjárat, 131 lóerős 1.9 PD TDI motor, 5 sebességes TipTronic automataváltóval, friss műszakival, egy szett téli és egy szett nyári gumival, mindkettő alufelnin.

    Folytatás...

    Lenry 6 éve 56

  • Az Apple Graphing Calculator születése

    Avagy hogyan lett egy leállított szoftverfejlesztésből földalatti projekt az Apple főhadiszállásán?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Retro 6 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.