2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Melléképületblog - 3. rész - Terasz

    Nem történt semmi az udvar betonozása óta, mert minden drága és mire leírom ezt a mondatot, még drágább lesz, szóval idő, amíg akármire is összegyűlik a tőke.
    Mindenesetre elkaptuk a szomszéd srác bátyját, aki történetesen ács és nekiszegeztem a kérdést, hogy vállalna-e egy teraszbeépítést nálunk. Tető, hátfal, oszlopok, pergola...

    A pergoláról gyorsan lebeszélt, azt mondta hogy nagyon szép, nagyon jó, csak hát van ez a közép-európai mérsékelt övi éghajlat, na azt nem szereti. Megcsinálja ő szívesen, de 6-8 év múlva neki szóljak megint, amikorra szétrohad a teteje. Ha nagyon szeretném az eget bámulni, akkor polikarbonát.
    Hát jó, akkor legyen az...
    Persze valójában akar a franc polikarbonát, kb az első évben néz ki valahogy, aztán szépen bemattul meg szétégeti a Nap.

    Pár hét múlva jött az ács az ajánlattal meg hogy akkor beszéljük meg hogy pontosan merre meddig hány méter. Vázoltam neki, hogy a polikarbonát sztornó és látszott rajta a megkönnyebbülés, hogy szerinte is egy gusztustalan dolog, csak azt hitte hogy nagyon ragaszkodunk hozzá... Szóval azt lefújtuk, és végül arra jutottunk, hogy akkor legyen telibe tető. Annyit kértem tőle, hogy legalább egy tetőablakot pajszeroljon bele, ha már nem lehet pergolám.
    - Szuper, akkor mikor tudtok jönni?
    - Hátőőőizééé...
    - Ok, majd szólsz.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 57

  • Witcher 3 helyett A Kultúra

    Ez most nem játék lesz, hanem könyv, szóval akinek tl;dr volt a jele az oviban, az nyugodtan lépjen tovább.

    Sokkal kevesebbet olvasok, mint régen, gyerekkoromban rengeteg könyvet elolvastam, rengeteg időt töltöttem a könyvtárban, sokszor ha betegen otthon kellett maradni, oda akkor is bementem (nem is volt rajtam kívül senki délelőtt 10-kor a gyerekrészlegen). Ma már tizedannyit se, sőt, szerintem többet írok, mint amennyi rendes irodalmat olvasok, de azért egy halvány szál megmaradt, a scifié. Egy időben rendszeresen vásároltam a Galaktikát, hogy legalább annyit elolvassak egy hónapban, ami abban megjelenik, de ez is elmaradt.

    A Kultúra sorozatra egészen furcsa módon akadtam rá, korábban sem a sorozatról, sem az íróról nem hallottam soha, bár ez lehet hogy engem minősít... Szóval mindannyian ismerjük a SpaceX-et, meg az ő koncepciójukat a drónhajóra leszálló rakétákról. Tudjátok hogy hívják a két drónhajót? Of course I still love you és Just read the instructions. Hogy tud valaki ilyen hülye nevet adni egy (két) hajónak? És miért?
    A válasz: Iain Banks.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.