2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Witcher 3 helyett Witcher 3

    Ugye? Ki nem látta ezt előre?

    The Witcher 3: Wild Hunt
    Fejlesztő: CD Projekt Red
    Kiadó: CD Projekt
    Megjelenés éve: 2015
    Bolt: Minden nagyobb boltban megtalálható, és már a GOTY változat is aprópénz, úgyhogy minden gamernél kötelező darab kell hogy legyen.

    A cikksorozat befejező részének szánom ezt, és most nem is én fogom megírni, nem én fogom ajnározni a játékot, hogy mennyire jó, hanem a többiek. A Witcher 3 topik egyik sűrűn visszatérő eleme, amikor a játékot befejező kollégák megpróbálják betűbe önteni az élményt, amit kaptak, ebből gyűjtöttem össze egy csokorral. Enjoy.

    Folytatás...

    Lenry 8 hónapja 10

  • Apák napjára

    Egy hete vagyok apa.

    Tudni kell rólam, hogy alapvetően egy sztoikus fasz vagyok, és féltem, hogy majd a fiamhoz is úgy fogok viszonyulni, hogy "aha, gyerek". Aztán úgy alakult, hogy egy nehéz szülés után rögtön az intenzív osztályra került, ahol ott ültem az inkubátor mellett napokig, mert anya közben máshol lábadozott. A logikus énem erre azt mondaná, hogy fölöslegesen, mert egy újszülöttnek fogalma sincs a világról, tökmindegy neki hogy ül-e ott valaki vagy sem.

    Mégis... Mégis ott ültem, és sírtam a kicsi emberért, akit egy napja láttam először, és majd' megőrültem, várva hogy mi lesz vele. Aztán sírtam a gyönyörtől, amikor először megetettem és a szemembe nézett közben. Aztán amikor a műtét után először telepakolt egy pelust, (ezzel kapcsolatos volt a születési rendellenessége) ember nem örült még annyira szaros pelenkának, mint akkor én.

    Egyetlen hét alatt is egy borzalmas hullámvasút volt, mégse cserélném el semmiért az érzést, hogy van egy fiam.

    Most is itt alszik rajtam, kurvára fáj már a hátam meg kényelmetlen is, de olyan jót alszik :)

    Lenry 9 hónapja 37

  • Witcher 3 helyett The Last of Us

    ... depi end

    The Last of Us és The Last of Us Part II
    Fejlesztő: Naughty Dog
    Kiadó: Sony Computer Entertainment
    Megjelenés éve: 2014 és 2020 (PS4-re)

    Most mindenki azt fogja gondolni, hogy azért írok meg azért játszottam ezzel a játékkal, mert most csinált belőle az HBO sorozatot, pedig csupán véletlen egybeesés. Egyszerűen ezek voltak az első címek, amiket sikerült megvenni a Playstation mellé.
    Még csak nem is tetszett először, de amikor megvettem a PS4-et, és utánaolvastam, hogy mik a must-have alapművek, akkor mindenki hypeolta, úgyhogy annak ellenére megvettem, hogy nem szeretem se a zombis témákat, se a survival-horrort.
    Nem is volt jó bevezető a konzolok világába az első rész, 1-2 óra szenvedés után félreraktam, addigra megjött a Horizon Forbidden West, ami miatt az egész PS4 vásárlásba belevágtam. Ismerős világ, ismerős játékmechanika, sokkal könnyebben belerázódtam a kontrolleres bohóckodásba.
    Aztán szép lassan a végére értem minden másnak, ezek meg ott figyeltek a polcon, ezért kénytelen voltam újrakezdeni őket.
    Nos...

    Folytatás...

    Lenry 10 hónapja 6

  • Imre, a robotporszívó

    Valahogy mindig az én reszortom volt a porszívózás, ami önmagában még nem volna akkora probléma, de egyrészt poros atmoszférában élünk, másrészt be is hordjuk a port, harmadrészt nagy a ház, tehát sokáig tart kitakarítani, cserébe viszont utálok porszívózni.
    A tiszta lakásra viszont igényünk van, így muszáj.

    Azóta szemezek a robotporszívók műfajával, amióta először láttam, hogy ilyen létezik, és jó pár éve majdnem vettem is egyet, de nem is voltak olcsók meg nem is győzött meg a tudásuk.
    Nemrég megint fellángolt bennem, hogy kellene egy, így ismét beleástam magam a témába.

    A követelményeimet így lehetne összefoglalni: teljesen autonóm működés. Tehát elindul, porszívóz, ha úgy érzi hogy merül, akkor visszamegy a dokkolóra, majd onnan folytatja ahol abbahagyta. Az nem baj, ha valami okos applikációja van, térképet rajzol, stb. Az se baj, ha egy töltéssel kibírja a teljes ház kitakarítását (118 m²), de pl hogy tud-e felmosni, az nem érdekel. Jah... és ne legyen egy ló ára.

    Folytatás...

    Lenry 11 hónapja 18

  • Witcher 3 helyett Red Dead Redemption 2

    Red Dead Redemption II
    Fejlesztő: Rockstar Studios
    Kiadó: Rockstar Games
    Megjelenés éve: 2018
    Bolt: Kb minden nagyobb boltban megtalálható, de nem igazán esik az ára, ha valahol 50 euró alatt látod, ott kell lecsapni rá.

    Talán ezzel a játékkal sikerült leginkább pótolni a Witchert, addikció szempontjából legalábbis mindenképp. Ugyanazt a tömény ráfüggést okozta, mint anno a Witcher, az asszony már a lópata-dobogásból tudta, hogy "már megint a vadnyugatos játékkal játszol?".
    Arthur Morgan és haverjainak kalandja igazi Rockstar játékhoz méltóan hatalmas, az utolsó csavarig kidolgozott, élő, lélegző világban játszódik, ami engem azonnal berántott. Egyébként is vonz a frontier, az Assassins' Creedből is a harmadik a kedvencem, itt pedig minden megvan belőle...

    Folytatás...

    Lenry 1 éve 7

  • Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre

    Microsofték meglehetősen szigorúan húzták meg a Win11 rendszerkövetelményeit, ezek közül a TPM és a Secure Boot, amit hardvercsere nélkül nehezen ugrasz meg. Cserébe viszont az OS semmivel nem nehezebb, mint a Windows 10, ha az elgurult a gépeden, akkor valójában a Win11-el se lesz gondod.

    Jómagam megjelenése óta használom az i7-3770-el szerelt gépemen, eddig maximális megelégedésemre.

    Sok helyen lehet olvasni a neten, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy a telepítő külön hiszti nélkül fellapátolja akármilyen gépre a 11-est, én is ezt fogom most összefoglalni pár mondatban.

    TELEPÍTÉS

    Első lépésként szükséged lesz egy Windows 11 telepítőre, amit a legegyszerűbben a Media Creation Toollal tudsz létrehozni.
    Pendrivera vagy DVD-re írod, bebootolsz róla, minden ugyanúgy történik, ahogy szokott, egész addig a pillanatig, amikor a telepítő közli veled, hogy a számítógéped nem felel meg a Windows 11 rendszerkövetelményeinek.

    Folytatás...

    Lenry 1 éve 75

  • Új autót vettem - 4. rész

    Nekem újat. Nyilván.

    Aznap került fel a hirdetés, jó áron volt, faceliftes. A képek alapján nem túlságosan felextrázott darab, de ez nem feltétlenül jelent fapadot.
    Délután ér haza a tulaj, akkorra menjek. Ok nem gáz, én is dolgozok.
    Átkocsikáztam a címre, kijött az ember, beültem és azonnal éreztem: itthon vagyok.

    Azért persze körbenéztem a kocsit: légrugók csak hátul, de szépen áll. A kilométeróra egy nyilvánvalóan fikcionális értéket mutat, de ilyen apróságon nem akadunk fenn. Rozsda sehol, motorja pöccröff, finoman jár, a klíma klímul, a felszereltség pedig Avantgarde. Engem kilóra megvett.

    Jah igen, mert ezt eddig elfelejtettem megírni: számomra a selling pointja az egész W211-nek a kizárólag az Avantgarde felszereltség mellé választható alumínium alapon fehér színű óracsoport.

    A legelegánsabb műszeregység, amit valaha láttam. A szín, a textúra, a tipográfia, egyszerűen gyönyörű. Engedtem el fekete órás autót csak emiatt. Olyan a Passatban is van.

    Folytatás...

    Lenry 2 éve 13

  • Új autót veszek - 3. rész

    Nekem újat. Nyilván.

    Ahogy az előző részben kifejtettem, valójában nem az volt a kérdés, hogy milyen autót vegyek, hanem hogy az E-osztály megfelelő-e nekem?

    Akinek véletlenül nincs meg: az E-osztály a német gyártók klasszikus hármas felosztásában a középkategória képviselője, az 5-ös BMW-vel és az A6-os Audival van egy szinten. Alattuk találhatók a C-osztály, 3-as BMW, A4 trió, fölöttük az S-osztály, 7-es BMW, A8. Utóbbi triumvirátust csak szedán formában gyártják, így a középkategória adja kontinensünkön a legnagyobb kombikat.

    A W211-es modellszámú típust 2002 és 2009 közt gyártották, 2006-ban kapott egy ráncfelvarrást, és ha az ember ezen modell mellett teszi le a voksát, akkor a legfontosabb kérdés, hogy facelift előtti vagy utáni darabot keres. Apróság, hogy a két változat jópár karosszériaelemben eltér, de a mechanika is sokban különbözik.


    (A Mercedes mérnökei egy csomó különbséget rejtettek el a kép két oldala közt. Meg tudod találni mindet?)

    Folytatás...

    Lenry 2 éve 22

  • Új autót fogok venni - 2. rész

    Nekem újat. Nyilván.

    Ott tartottunk, hogy nagy legyen, automata és kombi.
    Ha egy földrésszel nyugatabbra élnék, akkor valószínűleg mostanra a sokadik Oldsmobile Vista Cruisert vagy Ford LTD-t nézném, de nekünk nem jutottak rendes acéltepsik, így marad a kommersz európai választék.

    Az automataváltó esetében a Volkswagen csoport által használt DSG működés közben nagyon szimpatikus, öcsém B8-as Passatjában a váltás egy pillanat, a mutató úgy ugrik egyik pozícióból a másikba, mintha csak egy kijelzőn váltana a kép, és nem egy fizikai mutatónak kellene átkúsznia innen oda.
    Cserébe a fenntartási költségei egyesítik a manuális és az automataváltók összes költségeit. Abban az életkorban, ahol én nézelődök, simán kinéz már egy kettőstömegű csere meg egy kuplungcsere, aminek az árát nem biztos, hogy őszinte mosollyal csengetném ki.
    Szóval maradnék a hagyományos automatánál.

    Folytatás...

    Lenry 2 éve 32

  • Új autót vennék - 1. rész

    Nekem újat. Nyilván.

    Három saját autóm volt eddig: egy 1.9 TDI Passat, egy 1.9 TDI Passat és egy 1.9 TDI Passat. Mind az ötödik generáció és annak faceliftje (B5 és B5.5).

    Úgy érzem, hogy mostanra eléggé kimaxoltam ezt a generációt. Amikor pedig elhatároztam, hogy újabb autót szeretnék, akkor adta magát, hogy olyat válasszak, ami a fenti sormintába passzol.
    A probléma, hogy a hatodik generációs (B6) Passat nem kifejezetten tetszett, és a DSG váltóval szemben is vannak fenntartásaim, főleg így ~15 év és ki tudja mennyi kilométer után, ami ezekben az autókban mára összegyűlt.

    Folytatás...

    Lenry 2 éve 127

  • Játékajánló: Milo and the Magpies

    Milo and the Magpies
    Fejlesztő: Johan Scherft
    Kiadó: Second Maze
    Megjelenés éve: 2021
    Bolt: Steam

    Valamikor a karácsonyi szünetben jött szembe egy YouTube videó, amiben a videós kolléga megnyitotta a SteamCharts.com toplistáját, legörgetett az aljára, kiválasztott néhány random játékot, amikkel senki sem játszik, és kipróbálta őket. Borzalmasak voltak.

    Kivéve egyet: ez volt a Milo.

    Egy végtelenül kedves, alig egy óra alatt végigjátszható point and click kalandjáték Milóról a macskáról, aki elkeveredik otthonról, mi pedig segítünk neki hazajutni a szomszédok udvarain keresztül.
    Az egyes pályák kézzel festettek, a játékot jegyző Johan Scherft ugyanis festőművész, ő maga készítette a pályákul szolgáló képeket, és a fejtörőket is ő találta ki, amelyek néhol egyszerűbbek, néhol bonyolultabbak, de egyik sem megoldhatatlan és mind szórakoztató.

    Folytatás...

    Lenry 2 éve 4

  • 691 nap uptime

    Úgy kezdődött a dolog, hogy van egy tök jó nyomtatónk, olcsón fenntartható, tudja, amit kell (nyomtatni), baja se volt még soha, viszont sajnos csak egy USB van rajta, és az már nem volt megoldás, hogy valakinek a gépe csak azért legyen folyamatosan bekapcsolva, hátha valaki más nyomtatni szeretne. A nyomtatót viszont nem volt ezen kívül okunk lecserélni, így a következő megoldás lett: előtúrtam egy régi laptopot, ment rá egy parancssoros Debian, meg egy CUPS, et voilà, előállt a minimális fogyasztású, minimális helyet foglaló, saját UPS-sel rendelkező nyomtatószerver :DDD

    Kikapcsolni se kellett már vagy 2 éve, annyit elbír az akkuja, amíg áramszünet esetén elindul az épületben a dízelaggregátor, szóval a végtelenségig elketyegne így, de most elektromos karbantartás miatt áramtalanítva lesz minden, annyit meg biztosan nem bír ki egy töltéssel, szóval gondoltam rögzítem az eddigi rekordot :)

    Lenry 3 éve 7

  • Melléképületblog - 3. rész - Terasz

    Nem történt semmi az udvar betonozása óta, mert minden drága és mire leírom ezt a mondatot, még drágább lesz, szóval idő, amíg akármire is összegyűlik a tőke.
    Mindenesetre elkaptuk a szomszéd srác bátyját, aki történetesen ács és nekiszegeztem a kérdést, hogy vállalna-e egy teraszbeépítést nálunk. Tető, hátfal, oszlopok, pergola...

    A pergoláról gyorsan lebeszélt, azt mondta hogy nagyon szép, nagyon jó, csak hát van ez a közép-európai mérsékelt övi éghajlat, na azt nem szereti. Megcsinálja ő szívesen, de 6-8 év múlva neki szóljak megint, amikorra szétrohad a teteje. Ha nagyon szeretném az eget bámulni, akkor polikarbonát.
    Hát jó, akkor legyen az...
    Persze valójában akar a franc polikarbonát, kb az első évben néz ki valahogy, aztán szépen bemattul meg szétégeti a Nap.

    Pár hét múlva jött az ács az ajánlattal meg hogy akkor beszéljük meg hogy pontosan merre meddig hány méter. Vázoltam neki, hogy a polikarbonát sztornó és látszott rajta a megkönnyebbülés, hogy szerinte is egy gusztustalan dolog, csak azt hitte hogy nagyon ragaszkodunk hozzá... Szóval azt lefújtuk, és végül arra jutottunk, hogy akkor legyen telibe tető. Annyit kértem tőle, hogy legalább egy tetőablakot pajszeroljon bele, ha már nem lehet pergolám.
    - Szuper, akkor mikor tudtok jönni?
    - Hátőőőizééé...
    - Ok, majd szólsz.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 57

  • Witcher 3 helyett A Kultúra

    Ez most nem játék lesz, hanem könyv, szóval akinek tl;dr volt a jele az oviban, az nyugodtan lépjen tovább.

    Sokkal kevesebbet olvasok, mint régen, gyerekkoromban rengeteg könyvet elolvastam, rengeteg időt töltöttem a könyvtárban, sokszor ha betegen otthon kellett maradni, oda akkor is bementem (nem is volt rajtam kívül senki délelőtt 10-kor a gyerekrészlegen). Ma már tizedannyit se, sőt, szerintem többet írok, mint amennyi rendes irodalmat olvasok, de azért egy halvány szál megmaradt, a scifié. Egy időben rendszeresen vásároltam a Galaktikát, hogy legalább annyit elolvassak egy hónapban, ami abban megjelenik, de ez is elmaradt.

    A Kultúra sorozatra egészen furcsa módon akadtam rá, korábban sem a sorozatról, sem az íróról nem hallottam soha, bár ez lehet hogy engem minősít... Szóval mindannyian ismerjük a SpaceX-et, meg az ő koncepciójukat a drónhajóra leszálló rakétákról. Tudjátok hogy hívják a két drónhajót? Of course I still love you és Just read the instructions. Hogy tud valaki ilyen hülye nevet adni egy (két) hajónak? És miért?
    A válasz: Iain Banks.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 21

  • Grand Theft Auto V - 100%

    Persze ez nem valódi 100%, mert valójában nem kell mindent megcsinálni a 100%-hoz, pl az 50 ugratásból elég 25-öt, meg ilyenek.
    A Rockstarnak van külön oldala, ahol nyomon lehet követni hogy állsz, én jelenleg így:

    Meglátom még, hogy a maradékot is kimaxolom-e... :)

    Lenry 3 éve 26

  • Horizon Zero Dawn - 100%

    Azt hiszem még egy játékot sem játszottam ki 100%-ra, bár az Oblivion, a Skyrim és főleg a Witcher 3 nagyon közel állhat hozzá, de ezek nem mérik így, ezért nem vagyok biztos bennük, a Witcherben pár hete is találtam számomra új dolgot.

    Na de most itt a HZD, amiről fél évvel ezelőttig még csak nem is hallottam, aztán meg úgy beszippantott, hogy mindenen végigmentem a térképen és azt vettem észre hogy a játék saját mérése szerint bő 80%-án túl vagyok az elérhető tartalomnak, úgyhogy egy reddites bejegyzés alapján végignéztem, hogy mi hiányzik még és tegnap ez is meglett.

    A játékidő a kiegészítővel együtt valamivel több, mint 70 óra felett van.
    Jó játék volt, ajánlom mindenkinek.

    Lenry 3 éve 5

  • A GTA IV és a Vulkan

    Kínomban már mindent előszedek, hogy elodázzam a Witcher 3 elkerülhetetlen ötödik újrajátszását, és mivel a GTA V-öt meg a Red Dead Redemption 2-t nagyon élveztem (egyszer talán bejegyzés is lesz róluk), a Rockstar viszont azóta sem készült el újabb GTA epizóddal, így a negyedik résznek voltam kénytelen ismét nekifutni.

    A Grand Theft Auto IV-et mindenki ismeri: a kettővel ezelőtti konzolgeneráción debütált 13 évvel ezelőtt és nem kis sikert könyvelhetett el magának. Nekem nem a kedvencem, valahogy nem az én világom Liberty City, a GTA3 sincs a "top GTA epizódok" listámon, de az ősi 3D epizódokhoz nem volt kedvem, szóval maradt ez.

    A 2008-as rendszerkövetelményeket nyilván bőven túlteljesíti a gépem, mégsem volt örömteli a dolog, mert grafikai szinttől függetlenül lassú a játék és mikrolagokkal tarkított. Ráadásul valamiért nem gondolták, hogy bárkinek is igénye lehet Anti-Aliasingra ezért még ronda is.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 33

  • Witcher 3 helyett Horizon Zero Dawn

    Horizon Zero Dawn
    Fejlesztő: Guerilla Games
    Kiadó: Sony
    Megjelenés éve: 2017 (PS4), 2020 (PC)
    Bolt: Minden nagyobb boltban megtalálható, Steamen a Winter Sale keretén belül épp' akciós.

    Milyen világokat szeretek? Az érdekes világokat szeretem. A jól kitalált világokat szeretem. Meg amiken el lehet gondolkodni. Egy RPG esetében kiemelkedően fontos a helyszínül szolgáló világ szerepe, a HZD pedig nagyon magával ragadott.

    A keretsztori ugyebár kissé sablonosan indul - én meg innentől spoileresen folytatom - miszerint a megállíthatatlan robothadsereg elpusztítja a civilizációt, de eddig akár egy Terminátor-koppintás is lehetne, azonban a HZD tovább tekerte a potmétert, azzal, hogy mivel itt a robotok biomasszát tankolnak, így az exponenciálisan növekvő robothorda nagyon záros határidőn belül felél mindent a bolygón. Értsd: mindent. Az élet teljes kipusztulása elkerülhetetlen.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 10

  • Witcher 3 helyett Half-Life: Alyx

    Half-Life: Alyx
    Fejlesztő: Valve Software
    Kiadó: Valve Software
    Megjelenés éve: 2020
    Bolt: - értelemszerűen - Steam most épp 50 euróért vesztegetik.

    Le kell szögeznem, hogy a tegnapi napig semmilyen formában nem érdekelt a virtuális valóság, sőt, igazából még most se nagyon. Az Alyx érdekelt volna, mint a Half-Life sorozat éppen 13. éve várt következő epizódja, de hát VR, és egyrészt ugye a technológia se érdekelt, másrészt a szükséges hardverre se akartam költeni.

    A munkahelyemen évek óta vannak különféle headsetek, olcsó Androidos játékszertől a HTC Vive-ig, mert fejlesztenek rá a kollégák, így 1-1 percre kipróbáltam, de vásári parasztvakításnak nézett ki az egész, minimális immerzióval, tudod, amikor kipróbálod és rezignáltan azt mondod, hogy "aha, nagyon jó", és mész vissza a dolgodra, mert hülye bohóckodásnak néz ki, és hol van ez egy jó monitorhoz meg egy egér-billentyűzet kombóhoz képest...

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 1

  • 45 AUD = 9981 HUF

    Ma szembejött redditen ez a kép, amin az látható, hogy mennyi élelmiszer vásárolható Ausztráliában egy doboz cigaretta áráért.

    A címben pedig hogy egyébként ez Jó Magyar Forintban mennyi...
    2016-os adatok szerint Ausztráliában átlagosan 917 szálat szívnak el per fő per év. Magyarországon ugyanez a szám 2060.

    Lenry 3 éve 127

  • Melléképületblog - 2. rész - Udvarrendezés

    A tavasz és a nyár hétvégéinek jelentős részében Kőműves Józsi volt az udvarunk állandó vendége, mert bár überoptimistán úgy gondoltam, hogy lebillentik a betont, elsimogatjuk, 2-3 hétvége alatt meglesz, de ez nyilvánvalóan annak ellenére sem így történt, hogy semmi különösebb fennakadás nem volt.

    Az előző részben felvázolt terv ugyebár nagy vonalakban úgy nézett ki, hogy a terasz végébe kell egy hely a garázsnak, az elé némi beton, hogy legyen hol forgolódni az autókkal, kocsibejáró meg járda.


    A garázs körülbelül ekkora lesz.

    Kőműves Józsinak még tavaly vázoltuk a terv körvonalait, de akkor azt mondta, hogy arra az évre már be van táblázva, de a következőre betervez bennünket és tavasszal beszéljünk, hogy pontosan mit szeretnénk. Kőműves Józsi abban mindenképp különbözik a többi embertől, aki a házunkon dolgozott, hogy be is tartja amit ígér, így március elején fel is hívott, hogy akkor mi a terv?.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 19

  • Második WAN kapcsolat használatbavétele Mikrotiken

    Bár száz leírás van erre, de nekem vagy 95-öt át kellett nyálaznom, mire meglett az a fele, amelyikre nem magamtól kellett rájönnöm, és nem is pont azt csinálták a leírások, ami nekem kellett volna, meg szerintem fölöslegesen bonyolultak is voltak, szóval itt van tőlem a 101-ik, hozzám hasonló bénáknak, meg nekem, ha megint kellene valamikor.

    A kiindulás az volt, hogy befolyik a Telekomos net, mindenki azt használja. Időközben lett Digi is, de nem akarok mindenkit áttenni az új vonalra, nem akarok VLAN-okkal szerencsétlenkedni, és nem akarom egyesével szétválogatni a usereket. Pár usert átrakok, minden és mindenki másnak meg maradjon úgy, ahogy eddig.
    Mint kiderült, ez egyszerűbb, mint gondoltam...

    Természetesen premissza, hogy van két jól működő WAN kapcsolatunk, amiken a router kilát a netre.

    Kell egy lista, hogy ki használja az új vonalat:
    /ip firewall address-list
    add address=kliensIPcíme list=listDigi

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 8

  • Az játékoknak árárul

    Bezzeg az én időmben...

    Idén sokkal több játékkal kezdtem játszani, mint a korábbi években, ez először abból indult ki, hogy a Witcher 3 helyett kellett valami más, mert hát biztos nem csak a CDPR tud rendes játékot összerakni. Mostanra kezd realizálódni, hogy lehet, hogy valójában egy közepes méretű kapuzárási pánik okozhatja ezt, mert hát mit csinál előbb-utóbb egy stabil kapcsolatban élő harmincas fickó? Na ugye...

    Szóval minél több játékot végigjátszanék, amíg van időm ilyenekre. Szerencsére nagyon kevés új játék érdekel, így nem nagyon kell a hardvert fejleszteni, illetve a sokadik Steam Summer Sale-n vannak túl, mire hozzám eljutnak, így túl sok pénzbe sem kerülnek, esetleg részei valamilyen előfizetéses pakknak, mint amilyen az Xbox Game Pass for PC, és mondjuk havi 1390-ért megéri. Bár most, hogy felemelik 3000-re, lehet, hogy lemondom, amint kifogynak az engem érdeklő címek.

    Ez jól működött egész a közelmúltig, amíg el nem kezdtem szemezni a Red Dead Redemption 2-vel. A Rockstar vadnyugat-szimulátora ugyanis nem egy kifejezetten öreg darab, még nincs egy éve, hogy megjelent PC-re, ennélfogva nem is vágják hozzá az emberhez bagóért.
    Na de...

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 19

  • Witcher 3 helyett Hellblade: Senua's Sacrifice

    Még egy játék, aminek nem tudom megjegyezni a címét

    Hellblade: Senua's Sacrifice
    Fejlesztő: Ninja Theory
    Kiadó: Ninja Theory
    Megjelenés éve: 2017
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, fizess elő, megéri

    Nehéz erről a játékról írni, mert úgy játszottam végig, hogy egyetlen percét sem élveztem. Nem azért, mert rossz lett volna, épp ellenkezőleg: tökéletesen összerakott mű.
    Egy-két órányi játék után világossá válik, hogy itt korántsem a szórakoztatás volt a cél... Ez egy művészeti alkotás, ami felhívja a figyelmet valamire.

    Indítás után egy fiatal nőt követhetünk, ahogy lassan evez egy furcsa folyón, és közben a narrátor elmeséli, hogy Senua a párja lelkét próbálja visszaszerezni a pokolból, a hallgatóság pedig álmélkodva hallgatja, időnként közbeszólva, ahogy Senua halad előre, biztatva őt, vagy kételkedve a döntései helyességében, hangosan ijedezve a harcok közben, vele együtt rettegve az egyre elborultabb környezetben, majd szép lassan kiderül, hogy a narrátor csak Senua fejében létezik, ahogy a hallgatóság is. Talán a világ is.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 9

  • Witcher 3 helyett Halo

    Master Chief

    Halo: The Master Chief Collection
    Fejlesztő: Bungie, 343 Industries
    Kiadó: Microsoft
    Megjelenés éve: 2001-2020
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, fizess elő, megéri.

    Egy ideje nem írtam, mert nem egy, hanem rögtön 4 játékot játszottam végig, ugyanis bejött a korai Halo epizódok feltuningolt változatát, illetve az újabb részek PC portját tartalmazó Halo MCC, ami jelenleg a Halo 1, 2, 3 és Reach címeket tartalmazza, de később jön a Halo 3: ODST, meg a Halo 4 még a Infinite megjelenése előtt (ami szintén jön PC-re), meg gondolom egyszercsak lesz Halo 5 is, mert hülyén nézne ki, ha az kimaradna, ha már az összes többi rész játszható Windowson. Mondjuk az már lehet, hogy nem lesz az MCC része.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 4

  • Witcher 3 helyett Middle-Earth: Shadow of War

    A játék, aminek képtelen vagyok megjegyezni a pontos címét

    Middle-Earth: Shadow of War
    Fejlesztő: Monolith Productions
    Kiadó: Warner Brothers
    Megjelenés éve: 2017
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, így előfizetve simán megéri.

    Párhuzamosan kezdtem el egy másik játékkal (amiről majd később írok) és az elején úgy gondoltam, hogy erre rövid idő után ráunok, a másik meg mekkora egyedi élmény. Ehhez képest negyedik hete csak ezzel játszok, a másikat meg el se indítottam azóta (ezért sincs róla egyelőre cikk).

    Miért is gondoltam, hogy ez nem fog sokáig kitartani? Ugyanazért, amiért hetek óta nem tudom lerakni: annyira buta, annyira faék, annyira agykikapcsolós, hogy nagyon.
    Mi is ez? Egy Gyűrűk Ura világba oltott Diablo.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 3

  • Witcher 3 helyett Dragon Age: Origins

    Dragon Age: Origins
    Fejlesztő: BioWare
    Kiadó: Electronic Arts
    Megjelenés éve: 2009
    Bolt: Originen kapható, és Steamen is, ott épp akciós a minden DLC-t tartalmazó Ultimate Edition.

    Valahogy sokáig elkerült a BioWare egy időben nagyon fénylő, ma már jócskán megkopott csillaga, de a Dragon Age komoly kedvenccé nőtte ki magát nálam. Anno többször is végigjátszottam, több eredettel, és nagyon tetszett. Szokatlan volt (számomra legalábbis) a megállítható harcrendszer, ahol mikromenedzselni lehet a négy karaktered, brutális hatékonyságot elérve, és bizony voltak helyzetek, ahol csak az segített, hogy másodpercenként megállítottam a játékot, hogy mindenki PONTOSAN azt csinálja, amit kell neki, így legyűrve a végeláthatatlan darkspawn hordákat.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 9

  • Witcher 3 helyett Red Alert 2

    Command & Conquer: Red Alert 2 és Yuri's Revenge
    Fejlesztő: Westwood Studios
    Kiadó: Electronic Arts
    Megjelenés éve: 2000 (alapjáték), 2001 (Yuri's Revenge)
    Bolt: Originen kapható a Command & Conquer™ The Ultimate Collection részeként, illetve pár éve ingyen is osztogatták egy darabig.

    Örök kedvencem, ami öregebb, mint az itteni olvasóim egy jelentős része. Azt sajnos nem tudom hogy mennyit játszottam vele, mert 20 éve még nem volt Steam meg GoG meg Origin, hogy mérje a játékidőt és ha lett volna, nekem akkor se lett volna, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy dobogós helyen van nálam.
    Ma már macerás beszerezni és elindítani, nekem is virágbolti változat fut egy külön retrójátékos gépen, mert bár Originen megvan, de az meg azon a Windows XP-n nem fut, amin a Red Alert 2 meg igen, szóval marad a másolat, licencem végülis van...

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.