2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Witcher 3 helyett Dragon Age: Origins

    Dragon Age: Origins
    Fejlesztő: BioWare
    Kiadó: Electronic Arts
    Megjelenés éve: 2009
    Bolt: Originen kapható, és Steamen is, ott épp akciós a minden DLC-t tartalmazó Ultimate Edition.

    Valahogy sokáig elkerült a BioWare egy időben nagyon fénylő, ma már jócskán megkopott csillaga, de a Dragon Age komoly kedvenccé nőtte ki magát nálam. Anno többször is végigjátszottam, több eredettel, és nagyon tetszett. Szokatlan volt (számomra legalábbis) a megállítható harcrendszer, ahol mikromenedzselni lehet a négy karaktered, brutális hatékonyságot elérve, és bizony voltak helyzetek, ahol csak az segített, hogy másodpercenként megállítottam a játékot, hogy mindenki PONTOSAN azt csinálja, amit kell neki, így legyűrve a végeláthatatlan darkspawn hordákat.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 9

  • Witcher 3 helyett Red Alert 2

    Command & Conquer: Red Alert 2 és Yuri's Revenge
    Fejlesztő: Westwood Studios
    Kiadó: Electronic Arts
    Megjelenés éve: 2000 (alapjáték), 2001 (Yuri's Revenge)
    Bolt: Originen kapható a Command & Conquer™ The Ultimate Collection részeként, illetve pár éve ingyen is osztogatták egy darabig.

    Örök kedvencem, ami öregebb, mint az itteni olvasóim egy jelentős része. Azt sajnos nem tudom hogy mennyit játszottam vele, mert 20 éve még nem volt Steam meg GoG meg Origin, hogy mérje a játékidőt és ha lett volna, nekem akkor se lett volna, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy dobogós helyen van nálam.
    Ma már macerás beszerezni és elindítani, nekem is virágbolti változat fut egy külön retrójátékos gépen, mert bár Originen megvan, de az meg azon a Windows XP-n nem fut, amin a Red Alert 2 meg igen, szóval marad a másolat, licencem végülis van...

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 6

  • Witcher 3 helyett

    Helló, Lenry vagyok, Witcher függő

    Négyszer játszottam végig a Witcher 3-at. Na jó, valójában kb 3 és háromnegyedszer, mert az első végigjátszás idején még nem jelent meg a Blood and Wine, szóval az csak háromszor volt meg. Az alapjáték meg a HoS négyszer.
    Ezt a GoG mérése szerint 570 óra alatt sikerült abszolválni, amivel valószínűleg még a PH vonatkozó topikjában sem lennék dobogós, ha versenyt szerveznénk "kinek-sikerült-több-kavics-alá-benéznie-Skelligén" sportágban, de azért én kellően soknak érzem.
    A következő validált eredményem a Skyrim, az ezek után nevetségesnek ható 271 órájával, ami mondjuk csak egyetlen végigjátszást takar, de az utolsó 100 óra modolással és a játszható világ minden mozdítható értékének begyűjtésével ment el, szóval mondhatni kifacsartam.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 27

  • Melléképületblog - 1. rész - A következő ötéves terv

    ... mert még akad ép idegszálam és beépítetlen területem.

    Ugyebár a családi ház nem csak azért nem készül el soha, mert mindig akad valami biszbasz, amivel el lehet rajta szöszölni, hanem mert önmagában nem elég egy ház, hanem jó lenne ha be lehetne állni valahová az autókkal. Meg betolni a bicikliket. Meg a robogót. Meg a fűnyírót (ja igen, venni kellene egy fűnyírót). Meg ha nem sárban és homokban kellene végigsétálni az autóig és vissza. Meg ha ki lehet rendesen ülni a teraszra esténként. Meg ha rendes fű lenne az udvaron, nem tarackos gaz. Már ahol legalább tarackos gaz van és nem nyomta még el a szomszédból elpusztíthatatlanul átterjedő vadszőlő. Vagy ahová még az sem jutott, ott a Duna–Tisza közi homokhátság alapvető talaja lelhető fel: a jó öreg terméketlen sívó homok. Komolyan, ha nem söprögetünk és porszívózunk a kellő gyakorisággal, akkor pár nap után úgy néz ki a ház, mintha Lut Gholein közepén lenne.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 42

  • Házblog - Mit csinálnék másképp?

    A közönség nyomására készült ez a bejegyzés, de az ötlet jó, hogy mit is kellett volna másképp kitalálni vagy szervezni.
    Nem írok most le olyan dolgokat, amik a kivitelezéssel függnek össze, azt olvashattátok a korábbi részekben, mert nyilván ma már másképp csinálnám pl a melósok felügyeletét, alapvetően feltételezve, hogy a vállalkozó hazudik, az emberei meg kontárok, és ennek eredményeképp például a terasz burkolása egészen biztosan közelebb állna az eredeti elképzeléseimhez. Bár amilyen jól leragasztották a padlólapokat, rövidesen úgyis újra kell csinálni az egészet.
    Azt viszont nem is tudom, hogy volt-e másik cikk, amit ennyire nehezen szültem meg, és ez nem csak azért van, mert lusta vagyok írni, hanem mert egyszerűen alig akadt bármi, ami eszembe jutott volna a témában. Mindjárt megírom hogy miért, de nézzük, hogy végül mi ugrott be.

    Kapcsolók, konnektorok: ezt szerintem nem tudod elkerülni. Jajj, de kellene ide egy konnektor, ezt inkább arról a falról kellene kapcsolni, ide fölösleges volt a duplaaljzat, ilyenek. Alaposabb végiggondolással csökkenthető az ilyen helyzetet száma, de voltak kapcsolók, amikért az első hetekben természetességgel nyúltunk valahová, ahol nem volt...
    Ugyanígy ház közepén végigfutó folyosóra hiba volt nem kérni legalább egy porszívózós konnektort, mert onnan tök jól el lehetne érni mindent, így meg bohóckodhatok hosszabbítókkal.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.