2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ők a jövő szépségkirálynői?

    Blogról blogra linkelve találtam ezt a bejegyzést, és szörnyülködtem.

    Így kell 8-10 éves kislányoknak kinézni? Műköröm, meg műszempilla, meg másfél tonna hajlakk, meg smink...
    Milyen szülő, aki képes így elvenni a kicsi gyerekkorát? Mert hogy nem a gyerek erőlteti, hanem a kiskorában gátlásos és csúnya anyja, akit ezért csúfoltak az oviban, az 100. És hogy ezekből az életben nem lesz normális nő az is. Lehet, hogy nem véletlen nem mosolyog egyik sem...

    Lenry 14 éve 27

  • 3D: Város

    Ezt sincs kedvem befejezni. Pedig csak azt a pár házat kellene felUV-zni, meg textúrázni. Egy délután az egész. De semmi motivációm. Inkább nekiállok valami másnak.

    Lenry 14 éve 12

  • Ez aztán a művészet

    Plazmavágóval kicsipkézett szívlapátok :DDD
    (forrás)

    Lenry 14 éve 7

  • Rendőr UV

    Lenry 14 éve 11

  • 3. évforduló

    Ma 3 éve, hogy kimondtuk, hogy akkor mostantól hivatalosan is járunk :B
    Egész délelőtt ezen rágódtam, mígnem angol órán arra jutottam, hogy nem tudom mi a szerelem, de ez biztosan az, és én szeretem Őt.
    Délután 4 körül volt a nagy pillanat. A buszmegállóban voltunk, várta a negyed 5-ös buszt, amivel hazament, én meg kikísértem, akkorra ez szokásommá vált.
    Útközben vissza a koleszba, úgy éreztem, hogy betöltődött egy űr a lelkemben, ami pont Neki volt fenntartva.
    Másnap pedig annyira új volt a helyzet, hogy nem tudtam, hogy menjek oda hozzá, adjak-e puszit, vagy most mi legyen? :) Azért azóta belerázódtam a dologba...
    Egymáshoz csiszolódunk. Ő pont olyan lökött mint én. Szeretem, hogy mellette lehet hülyének lenni, nem kell "viselkedni", meg komolykodni. Vele minden percben jól érzem magam.

    Életem legboldogabb 3 éve. Remélem még sokszor 3, ilyen boldog évünk lesz együtt :B

    Lenry 14 éve 11

  • Lennél-e támadó katona?

    Tegyük fel, hogy a jövőben vagyunk. Magyarország gazdaságilag sokkal-sokkal a jelenlegi helyzete fölött van, a haditechnikánk fejlett, és a az aktuális kormány úgy határoz, hogy a magyar mezőgazdaságnak égető szüksége van az ukrán alföld termőterületeire. A háború azonban elhúzódik, és a hivatásos állomány fogy, sorkatonákra van szükség. Megkapod a behívó levelet.

    Mennél-e?
    Ez nem honvédő háború. Te lennél az agresszor, akinek be kell törnie egy másik országba, és elfoglalnia azt, és tisztában vagy azzal, hogy törvénybe ütközik, ha nem mész.

    (Aki valamilyen politikát kever ide, én magam vágom tarkón)

    (Egyébként ez a 100. blogbejegyzésem :B )

    Lenry 14 éve 194

  • 3D: Nissan 300ZX

    Rá kell, hogy jöjjek, hogy meglehetősen sok befejezetlen projektem van.

    Lenry 14 éve 8

  • Uptime

    Átlépte a gépem a 10.000 órányi működést. Ezt az alaplapom saját számlálója méri, az első üzembe helyezés, vagyis 2007. január 13. óta.
    Akkor vettem 42 ezer forintért, ez volt a második legnagyobb összeg, amit valaha egy hardverre költöttem. De azóta sem bántam meg :)

    Lenry 14 éve 5

  • Hány játékkaraktert ismersz fel ezen a képen?

    425 karakter 375 játékból.
    hányat tudtok megnevezni belőle?

    (a kép DeviantArtról van, és az iddqd blogon találtam)

    Lenry 14 éve 58

  • 2TB

    Kicsit lekéstem, de csak most vettem észre
    2009 április óta jött össze... büszke vagyok magamra :B

    Lenry 14 éve 23

  • A Valve nem normális

    Erre tessék
    Keresem az állam, hogy mégis hogy jut ilyen eszébe az embereknek

    Lenry 14 éve 0

  • Blogajánló: Modorosblog

    modoros.blog.hu

    A magyar blogolás egyik királya, a legnépszerűbb, legjobb, leghumorosabb, leglegleg... Tessék olvasni.
    Nagyon sok bejegyzés van, amikor ráleltem, én minden bejegyzés minden belső linkjére rákattintottam, mégis folyamatosan találok újakat.
    És hogy miről szól? Tipizálás, beskatulyázás, sztereotípiák minden mennyiségben. Aki nem ismer magára legalább az egyik bejegyzésben, az hazudik.

    Lenry 14 éve 3

  • Vége a Dokiknak

    Most néztem meg a 8. évad utolsó részét. JD elhagyja a Sacred Heartot, és mindenki elbúcsúzik tőle. Szép befejezés, tényleg szép. Nagyon szerettem ezt a sorozatot, és sajnálom, hogy vége lett, de inkább, mint hogy kifulladjon, ahogy az a South Parkkal is történt (számomra legalábbis).
    Tudom, hogy van 9. évad, de még nagyon gondolkozok rajta, hogy belevágjak-e? Így most kerek a történet, a szálakat elvarrták a végén lévő filmmel, azt hiszem így van vége.

    Tényleg sajnálom. Aki pedig nem látta még, annak csak ajánlani tudom.

    Lenry 14 éve 17

  • Blogajánló: Tévhitek blogja

    tevhit.blog.hu

    Úgy félórája, amikor már vagy egy órája olvasgattam ezt a gyöngyszemet, akkor még a fejemben volt valami frappáns szöveg, amivel bevezetem ezt a blogot, de azóta elfelejtettem. Úgyhogy ennyi marad: hajrá! Nem olyan régi a blog, nincs sok bejegyzés (56) és azok sem hosszúak, de megéri elolvasni őket.

    (Egyébként ha van rá igény, akkor szívesen ajánlgatok még általam érdekesnek tartott blogokat)

    Lenry 14 éve 6

  • De gyűlölöm az iTunes-t...

    Fel nem foghatom, hogy mi a francért erőlteti az Apple, hogy csak ezzel a hulladékkal lehessen zenéket tölteni az iPod-ra. Egy sima fájlkezelő már derogál?
    Lefagy, összekeveri a track-eket, ha véletlenül más gépen merészelem kezelni az iPod-ot, akkor utána nem hajlandó formázás nélkül bottal se megpiszkálni szerencsétlen playert.
    Apple-éknek meg persze sírhatok, hogy ez egy rakás sz*r, és a francért nem képesek Windows-ra is normálisan megírni ezt a hulladékot, ha már muszáj használni... rohadjon meg az a másfél milliárd hülye, aki nem a csodálatos OS X-et használja, másrészt a hivatalos fórumokon kb akkora a support, mint bármelyik noname kínai dzsunkagyártónál.

    Aztán persze az iTunes fagyás után nem olyan, mint bármilyen más program, hogy kilövöm, újraindítom és örülök... nem lehet kilőni sem. Indíts újra, ha akarsz valamit... biztos van rá időd :W

    Ha egyszer véletlenül lesz pénzem tapifonra, és kiderül, hogy az iPhone-t is csak ezzel a szánalommal lehet kezelni, akkor csak azért is WinMo-t vagy Androidot veszek.

    Lenry 14 éve 25

  • Cenzúra

    Sólyom: anyád!

    Lenry 14 éve

  • Ekranoplán

    Ez itt kérem a világ legnagyobb cool-faktorságú járműve, az ekranoplán. Ha egyszer én leszek a világ ura, biztos, hogy beszerzek egyet magamnak.

    Akit érdekel:
    * így néz ki egy másik változata
    * így mozog
    * itt parkol
    * és ezt érdemes elolvasni róla
    * ha tudsz angolul, akkor ezt is
    * és ha oroszul is tudsz, akkor ez a videó kihagyhatatlan (egyébként is)

    Ha bárki ellenállhatatlan vágyat érez az egyetlen Luny osztályú ekranoplán nekem ajándékozására, ne fogja vissza magát.
    (De trolibuszt is elfogadok)

    Lenry 14 éve 54

  • Hogyan készülnek a játékok modelljei?

    Modellezés, textúrázás - kevés erőforrásból

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 93

  • Legújabb kedvenc kifejezésem

    ... a fluxus összeomlási tranziens

    Lövésem nincs, mit jelent de ezért imádom a tápos topikot :D

    Mielőtt egy villanyász megsértődne: én tisztellek titeket azért, mert olyanhoz értetek, amihez én nem, és ez rádöbbent arra, hogy mit élhet át mellettem egy olyasvalaki, aki annyira ért az informatikához, mint én az elektronikához

    Lenry 14 éve 0

  • VirtualXP

    Meguntam, hogy a gyártók nem képesek Linux alá egy retkes nyomtató vagy scanner drivert írni, az iPod vagy egy telefon normális támogatásáról nem is beszélve.

    Úgyhogy tegnap felszenvedtem a Virtualbox-ot az Archra. Tényleg úgy kellett felszenvedni, mert 64 bites alá nincs a repóban, ha csak simán felrakod, amit leszedsz a hivatalos oldalról, akkor meg szórakozhatsz az AUR-ból összeszedett függőségekkel. De a lényeg, hogy sikerült :C

    XP-t tettem föl, mert annak nem kell sok erőforrás (kapott egy max 10GB-s "partíciót" meg 1GB RAM-ot), és minden program van rá, ami kell. 15 másodperc alatt elindul, baromi gyors az egész, egyáltalán nem lehet érezni, hogy nincs hardveres virtualizáció a procimban.
    A telefonomat felismeri, és a PC Suite telepítése után szépen kezeli.
    A szkenneléssel még gondok vannak, tulajdonképp b*szik szkennelni, azt nem tudom, hogy miért.
    iTunes dettó. Hibát észlel, leáll, sorry.

    3-ból 1 jó eddig. Nem túl fényes arány, de nem adom fel.

    Lenry 14 éve 12

  • A gépem esete a telefonommal

    Párommal beszélgettünk MSN-en, majd elköszöntünk, Ő lefeküdt aludni. Kicsit később megcsörgetett, mindig meg szokott, amikor lefekszik (meg amikor felkel, meg még 30 másik alkalomból is, és vice versa)
    Abban a pillanatban, ahogy megrezzent a telefon, a monitor elsötétült 2-3 másodpercre, majd visszajött a kép, beakadt a zene, és lefagyott a Windows.
    A gép az asztal alatt van, pontosan fölötte, az asztalon volt a telefon.

    Nokia E50 - Echo-Two
    1:0

    Lenry 14 éve 16

  • 3D: igényfelmérés

    Low-poly modellezéssel meg UVW textúrázással kezdtem foglalkozni az elmúlt pár héten, és számomra érdekesnek tűnik a téma. lenne-e igény egy ezzel kapcsolatos tutorialra/leírásra?

    update: igen, azt elfelejtettem leírni, hogy ez mit is takar. nos: a low-poly modellezésnek az lényege, hogy egy modellt minél kevesebb polygonból hozzunk létre, így erőforrásokat takarítsunk meg.
    az UVW textúrázás pedig... gondolom mindenki látott már GTA3/Vice City/San Andreas skint (aki nem, annak katt ide), az pl UVW textúra. az egész testre egy darab textúra van ráhajtogatva, ebbe a fények, árnyékok is előre bele vannak égetve, ezzel is erőforrást takarítunk meg.
    szinte az összes játékban használják ezeket a technikákat fix helyzetű és megvilágítású modellek készítésére, de sokszor "lényegesebb" dolgokat is így modelleznek.

    Lenry 14 éve 21

  • Cartoon Network

    Unokaöcsém Cartoon Networköt néz... ez valami borzalmas... én anno ezen a TV csatornán nőttem fel, napi több órákat néztem...
    de akkor még vagy értelmes műsorok mennek rajta, vagy én voltam fejletlenebb, de most már a fejem fáj ettől a sok agyzsibbasztó baromságtól. egyetlen egy műsor sem volt eddig, ami szólt volna valamiről.
    ellenben mindegyikben volt eddig:
    * céltalan gonosz
    * önfejű hős
    * k********rvára idegesítő hülyegyerek
    * verekedés
    ki találta ki, hogy erre van szüksége a gyerekeknek?

    meg volt Tom és Jerry. az volt jó. de azt 70(!) évvel ezelőtt készítették :W

    (ja és sokszor rosszul vágják össze a reklámokat, és lemaradnak a mondatok végei)

    Lenry 14 éve 42

  • Villamosterpesz

    A deltaforduló és hátrányai... :(
    Azért kíváncsi lennék, amikor beszólt a központba, hogy "Pulz utca... we have a problem" :U

    Lenry 14 éve 15

  • Microsoft Bing fail

    Azért többet vártam volna a Microsofttól, minthogy a saját keresőjük a saját irodai csomagjukra keresve egy adathalász, malware-telepítős oldalt dobjon elsőként. Gyanús volt, hogy kéri az Adblock kikapcsolását, meg a Javascript engedélyezését. Még szerencse, hogy időben kapcsoltam, és utána néztem WOT-on :W
    Nem lehet valahol ezt jelenteni a Microsoftnak, hogy egy kevésbé figyelmes user nehogy besz*pja?

    Most egy darabig maradok a Google-nél

    Lenry 14 éve 4

  • Újra lesz Ikarus!

    "Heteken belül megkaphatja a gyártáshoz szükséges engedélyeket az új Ikarus autóbuszcsalád"

    Nem pont ugyanaz az Ikarus, mert az ARC csinálja, de mégiscsak magyar, mégiscsak ott építik, ahol az EAG-kat és mégiscsak Ikarus. És én nagyon örülök neki. :)

    Lenry 14 éve 52

  • Scythe FenrisWolf

    Soha nem érdekeltek a gépházak, tartsák egyben a gépet és helló, de ma este valamiért nézegetni kezdtem őket, és megláttam ezt a szépséget. Ha egyszer gépházat veszek, az ilyen lesz

    További képek

    Minden pont olyan benne, mint ami tetszik:
    * normálisan hűthető
    * nincs benne idióta világítás (ez PC banyek, nem karácsonyfa!)
    * felül vannak az előlapi portok (ez fontos, mert a gépem a földön van, és ott is marad)
    * belül nagy és üres
    * a táp felül van, így el tudja szívni a levegőt a prociról
    * csavarokkal szerelhető (rühellem a csavarmentesen szerelhető házakat. marketingbullshit az egész. műanyag, egyszer bepattintom és eltörik. akinek nincs egy normális csavarhúzója, hogy rendesen összehúzza vele a gépét, az inkább ne nyúljon hozzá.)

    Dióhéjban: AKAROM!!!

    Lenry 14 éve 10

  • 3D: Rózsa (végleges változat)

    azt hiszem ez lesz a végleges, de lehet, hogy finomítok még rajta ezt-azt Valentin-napig.

    Lenry 14 éve 8

  • 3D: Rózsa 2

    A modell nagyrészt Dy mester műve, a technika totál más, mint a másik rózsánál, és mint az látható az eredmény is egész más. Több munkával jár ez a út, de sokkal szebb az eredmény.

    Még valami jelenetet kitalálok és megalkotok köré, és kész is. :)

    Lenry 14 éve 25

  • 3D: Zongora

    Persze ez sincs még kész...

    Lenry 14 éve 15

  • 3D: Rózsa

    Ezt Kedves Páromnak csinálom

    Lenry 14 éve 17

  • CRT kontra TFT

    Nem tudom, hogy valamilyen kozmikus sugárzás érte-e a pendrive-omat, hogy a Dokik összes része rádiójátékká változott a Szeged - Kiskőrös távon, vagy csak szimplán ennyire alacsony a fényereje/kontrasztaránya ennek a szerencsétlen LG CRT-nek, de ez borzalmas...
    Eddig soha nem tűnt fel, de az egyik gépemen TFT-vel tökéletesen élvezhető film, a másik gép CRT-jén láthatatlan...
    Lépek is át Linux-ba, ott legalább fel lehet csavarni a gammát a "kiégetem a szemem, de legalább látom a filmet" magasságig. Tudjátok, ez olyan, mint amikor ki alt-tabolsz a Quake 3-ból.

    Mod: Linux alatt világosabb...
    Mod2: de nem eléggé

    Lenry 14 éve 14

  • Dokik

    Állati jó ez a sorozat. Alig bírom abbahagyni
    Dr. Cox a legnagyobb arc.

    Lenry 14 éve 16

  • Szeretem

    a Páromat
    a családomat
    a barátaimat
    Szegedet
    Kiskőröst
    Csólyospálost
    Magyarországot
    az alföldet
    a villamosokat
    a trolibuszokat
    az Ikarusokat
    az SZKT-t
    a Tisza Volánt
    a gépemet
    a plüssmedvémet
    a plüsstigrisemet
    a fehér sálamat
    a kékszárú mágneses csavarhúzómat
    a PH!-t
    a Sunk-LAN-t
    a kávét
    a pudingot
    a gyümölcslevest
    a múltamat
    a WoWot
    a Star Treket
    a zenét
    a szerelmet
    a Linuxot
    a Windowst
    a Tiszát
    a Total Commandert
    az Abitot
    a szexet
    a feketét
    a fehéret
    a szürkét
    a Gyűrűk Urát
    a természetet
    a régi épületeket
    az alvást
    a Doomos könyvet

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 11

  • lo

    Keresési javaslatok...

    Lenry 14 éve 35

  • Framebuffer

    Az előbb anyu gépezett, amíg fürödtem. Ubuntun, azt szereti, azt szokta meg. Azt mondja a Windows neki bonyolult.
    Végzett, újraindítok, Windows, login, 3ds max. Betölt a max, a viewport átrakja a VGA-t 3D módba és mi villan fel egy pillanatra? Anyu háttere a Linuxból, meg a Gnome panelje alul és fölül, középen a "Számítógép 60 mp múlva újraindul" ablakkal :F :Y
    Gondolom a framebufferben maradt. Na de ilyet.... Még nem láttam.

    Lenry 14 éve 3

  • 3D: Škoda 22Tr AC (wip) - UPDATE2

    A trolibuszok iránt érzett szűnni nem akaró rajongásom egyik megnyilvánulása ezen skodálatos jármű (készülőfélben lévő) modellje.
    Magyarország egyetlen alacsonypadlós csuklós trolibusza: Škoda 22Tr AC (T-650)

    Elkezdtem a jobboldalt is...

    A szürke lapok az ajtók placeholderjei, de még az is lehet, hogy azokból lesznek az ajtók :)

    Kész a jobboldal, és az ajtók, ezt főleg emlékezetből, meg saját képek alapján.

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 21

  • Na, ezt nevezem én zenének

    Régen volt egy "Now that's what I call music" c. válogatásalbum-sorozat, melynek a címét így lehetne magyarra fordítani. Soha egyetlen olyan szám sem volt az albumon, amire én ki mertem volna jelenteni a fenti mondatot. Az itt következők viszont egytől egyig azok a darabok, amiket én Zenének nevezek. Nem vagyok egy lázadó fajta, ezért csak kevés stílust és előadót szeretek, de azokat nagyon :)

    Klasszikus:

    Mozart - Requiem - Dies Irae
    Mozart - Requiem - Confutatis
    Mozart - Requiem - Domine Jesu

    A Requiem ezen tételeiben valami elképesztő erő van.
    Csakúgy, mint Dvořák zenéjében:

    Antonín Dvořák - Novosvětská - 3. tétel
    Antonín Dvořák - Novosvětská - 4. tétel
    Igazi powersongok számomra.

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 16

  • 3D: M2 karabély

    Mégiscsak modelleztem fegyvert...
    Ezek a képek alapján.

    Lenry 14 éve 9

  • 3D-zek: szélfarm

    A múltkori bejegyzés nyomán született ez a képem.

    Lenry 14 éve 11

  • Már megint egy idióta spam

    ---------------------------------------------------------
    > ---------------------------------------------------------
    > > ---------------------------------------------------------
    > > > Szia! fontos
    > > > Ha egy személy - a neve Simon Ashton (
    > > > simon25@hotmail.com.uk) küld emailt neked, ne nyisd ki
    > az
    > > > üzenetet. Töröld ki, mert ő egy Hacker!
    > > >
    > > > Mondd el mindenkinek, aki az email listádon szerepel,
    > mert
    > > > ha közülük valamelyik felveszi a listájára, akkor a
    > tiedre
    > > > is felkerül majd. Ez a Hacker meg tudja találni a a te
    > > > komputer azonosító címedet és ellenőrzés...tovább» alá
    > > > veheti az emailedet.
    > > >
    > > > Ez az információ közvetlenül a Microsoft és Norton-tól
    > > > származik és mindenkit érint, aki a Yahoo, Hotmail,
    > Aol...
    > > > internetet használ. Küld el mindenkinek, aki
    > > > Internet-t használ. Lehet, hogy kapsz egy ártalmatlannak
    > > > tűnő emailt `Mail Server Report´ , ha kinyitod a
    > következő
    > > > üzenet jön fel a képernyődre :
    > > >
    > > > "It´s too late now, your life is no longer beautiful" -
    > > > "Már túl késő, az életed többé nem lesz szép..."

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 5

  • Apple Power Macintosh 4400

    Elővettem a régi PowerMac-em, hogy bemutassam nektek.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 60

  • Hejj, ha én így tudnék 3D-zni

    (katt a képre)

    Lenry 14 éve 6

  • Zsófcsika-szerű lávolja a Bankost xD

    Aki ismeri Tibor (a tudod melyik) blogját, annak nem lesz új a link mögötti tartalom, de aki hozzám hasonlóan most látja először, annak ajánlom elolvasni

    Zsófcsika-szerű lávolja a Bankost xD

    Egyébként a többi bejegyzésnek is érdemes nekifeküdni

    Lenry 14 éve 2

  • Alugépvasaim régtől mostanáig

    CPU:
    Echo One: Intel i486DX2 -> Intel Celeron 1200MHz -> AMD Duron 1600MHz -> AMD Athlon XP 2000+ -> Intel Pentium D 805 -> Intel Pentium DualCore E2140
    Echo Two: Intel Celeron 900 -> AMD Athlon XP 2600+ -> Intel Pentium4HT 2800MHz

    Alaplap:
    Echo One: valami Tomato -> Mercury KOB PLE133 -> ASRock K7S8X -> Asus A7N8X-X -> Abit AN7 -> Abit IL8 -> Abit AW9D
    Echo Two: Abit BX133-RAID -> Abit AN7 -> Asus P4P800-VM

    RAM:
    Echo One: 4x4MB EDO -> 1x128MB/133 SD -> 1x256/333 DDR -> 2x256/333 DDR -> 2x256/333+512/400 DDR -> 2x512/400 DDR -> 1x512/667 DDR2 -> 2x512/667 DDR2 -> 2x1GB/800 DDR2 -> 2x2GB/800 DDR2
    Echo Two: 3x64MB/100 SD -> 512MB/400 DDR -> 256+512/400 DDR

    VGA:
    Echo One: valami nem tudom milyen, de megvan még, 512kB, ISA-s -> S3 Trio3D PCI -> integrált a Mercury lapon 8MB -> Apollo GeForce FX5200 128MB/64bit AGP -> Inno3D GeForce 6600 256MB/128bit AGP -> Asus GeForce 6200 128MB/64bit AGP -> Gigabyte GeForce 7300GS 128MB/64bit PCI-E -> MSI GeForce 7900GTO 512MB/256bit PCI-E
    Echo Two: Hercules GeForce2MX 32MB/128bit AGP -> Inno3D GeForce FX5200 128MB/128bit

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.