2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alapítvány

    * Az Alapítvány előtt
    * Előjáték az Alapítványhoz
    * Alapítvány
    * Alapítvány és Birodalom
    * Második Alapítvány
    * Az Alapítvány pereme
    * Alapítvány és Föld

    Mind elolvasva. Sok könyvet olvastam már, de ezek... Ezek voltak a csúcsok. Ajánlom bárkinek, aki szereti a scifit, de annak is, aki nem. Egyszerűen fantasztikusak!

    Dr. Asimov, köszönöm :R

    Most jöhet a Robotok és a Birodalom-sorozat...

    Lenry 13 éve 12

  • Dokumentumfilmek

    Csernobil mindig jó téma a dokumentumfilmeseknek, mert a jó népet általában érdekli a téma, engem is. Letöltöttem egy, a témához kapcsolódó filmet, ami bemutatja, hogyan hódítja vissza a Zónát a természet, miként költöznek be vadállatok az elhagyatott urbán területre...

    Ez eddig mind szép és jó... lenne, ha nem lenne annyira bénán megcsinálva, hogy ordítson az ember arcába, hogy az egész meg van rendezve.

    A történet középpontjában egy macskacsalád van, cicamama és a 3 kicsinye, akik egy régi tanyába fészkelték be magukat és még sosem láttak embert. Anyuka mindennap vadászni megy, és természetesen nem zavarja, ha HD kamerát nyomnak időnként az arcába, attól ő még profi predátor marad, de természetesen azt nem tudja, hogy minden zsákmányával mekkora plutónium adagot visz be a kicsiknek.
    Lakásukat először két mackótestvér, majd egy magányos farkas foglalja el, így menekülniük kell. Mackóék nagyon ügyesen tudnak ajtót és ablakot nyitni, szeretik a lekvárt és aranyosan birkóznak.
    A macskák először egy régi istállóban találnak menedéket, de azt már egy bagoly lakja, a cicamama, pedig féltve a kicsiket, akik már egyébként is csak ketten vannak, mert a kis feltűnő feketét elragadta valami ragadozómadár, inkább továbbviszi a családját.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 3

  • Böngésző miniteszt

    Adott anyámék gépe: Pentium 4HT 2.8GHz, 768MB DDR1, szoftverileg Windows XP és Arch Linux, természetesen minden frissítés fenn van.

    Főleg netezésre használjuk, de ma már ez is elég gépigényes dolog tud lenni a sok script meg flash miatt, így aztán jó lenne, ha nem a böngésző zabálná fel az összes erőforrást.

    A tegnap estét meg a mai napot rászántam, hogy kiderítem, melyik lesz a legjobb nekem, az eredményt az alábbi táblázat foglalja össze:

    A táblázat gondolom egyértelmű, de azért pár dolgot hozzáfűzök:

    - a Peacekeeper gondolom egyértelmű, hogy micsoda, a részletek ezen a linken megnézhetők. Linuxon jó pár grafikai, renderteszt rosszabbul futott, fogalmam sincs miért.
    - a Memory Use (1p) azt jelenti, hogy mennyi RAMot eszik az adott böngésző, az iGoogle-ös kezdőoldalammal betöltve. van rajta egy fél marék RSS, meg ilyesmik.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 9

  • xkcd: Jelentés

    Tudja mikor alszol, tudja mikor vagy ébren és másolata van a /var/spool/mail/root-odról, úgyhogy légy jó.

    Lenry 13 éve 4

  • Karácsonyi VLC

    szerintetek is kis mikulás sapija és szakálla van a VLC logónak?

    Lenry 13 éve 10

  • Más is van olyan szerencsés, hogy ma is dolgozhat?

    Mer én igen :((( :O
    Kombájn modellezés-rulezz -_-

    Lenry 13 éve 35

  • Ezt Mátyásföldön nem biztos, hogy pont így képzelték

    Mindenesetre abban biztosak lehetünk, hogy Kubában nem ismerik a "teli busz" fogalmát.

    Lenry 13 éve 13

  • 44 444 444k

    a lényeg, hogy meló közben a fontos dolgokkal törődünk.

    Lenry 13 éve 8

  • 3D: TGV

    Lenry 13 éve 8

  • Also Sprach Zarathustra és Asimov

    (Katt a képre a videóért)

    Nektek mi jut eszetekbe erről a zenéről? Milyen érzéseket kelt?

    Bennem a büszkeséget az emberre. Hogy ez a faj mennyi mindent elért, és mennyi mindent el fog. Hogy ez a faj egy nap képes lesz elhagyni a végzete által nekirendelt világot, hogy újakat keressen, hogy benépesítse ezt a fölfoghatatlanul hatalmas Galaxist körülöttünk, mely most kiaknázatlanul létezik körülöttünk.

    Talán csak mert nagyon Asimov-mániás lettem mostanában, talán mert a 2001: Űrodüsszeiának is ez a főcíme (a film első 20 percét láttam, az baromi unalmas volt), de akkor is, ha valami, hát ez a zene tökéletesen fog illeni azon bátor felfedezőkhöz, akik először hagyják el a Naprendszert, népesítenek be egy másik bolygót, terjesztik ki az emberiség életét a Földről a Galaxisra.

    A Galaktikus Birodalomban 25 millió világ 4 kvadrilliárd embere él, és már nem is emlékeznek ezekre a felfedezőkre, már abban sem biztosak, hogy egyáltalán ugyanarról az egy világról származik-e az egész emberiség, azt meg pláne nem tudják, hogy melyik is lehetett ez.

    Én pedig csak fantáziálhatok róluk, mert még meg sem születtek.

    Folytatás...

    Lenry 13 éve 9

  • xkcd: Open Source

    Sajna a "For a GNU Dawn"-t nehéz lett volna fordítani...

    Eredeti: xkcd #225

    Lenry 13 éve 3

  • xkcd: Szendvics

    A helyes eljárás persze a "Simon mondja..."

    Eredeti: xkcd #149

    Lenry 13 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.