2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Rohadt kátyú

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Beszoptam. Este fél 10-kor a Pongrác úton, nem messze a Liget tértől beleszaladtam egy kátyúba, ami délelőtt még nem volt ott. Pont a nyomvájúban volt, későn észleltem, elkaptam a kormányt, a rohadt luk pedig a kerék szélét. Volt vagy 20 centi mély, szétütötte a felnit.

Egyből el is kezdett kopogni és rázni a kocsi, az első lehetőségnél félreálltam, s bár semmi nem látszott kívülről, biztos volt, hogy ezzel így tovább nem lehet menni. Eldöcögtem a benzinkútig, kutas csávó rettentő jó arc volt, kifordítottuk a kereket és ott volt az ütés.

Azt mondta, hogy ha kártérítést akarok, akkor hívjam ki a zsarukat, 1 óra alatt talán ki is érnek. Kellemes programnak ígérkezett este 10-kor Kőbánya legzűrösebb környékén bónusz barátnő. Úgyhogy hagytam a francba, és csak reméltem, hogy a futóműnek nem lett baja.

Nem lett, a felni is javítható pár ezerből, úgyhogy nincs vész, de.

A büdös francnak nem lehet úgy megcsinálni az utakat, hogy ez ne forduljon elő. Tudom, hogy szélsőséges az időjárás, de a rohadt életbe: ahol faltól falig van aszfalt, folytonossági hiba nélkül, ott nincs kátyú. Hogy miért nem lehet úgy megcsinálni egy úthibát, hogy ott teljes szélességben kicseréljük az aszfaltot? Kéregből mondok 10 olyan utat Pesten, ami olyan, mint egy patchwork, esik szét, hullik darabokra.

De oké, még ez sem feltétlen baj. De hogy a javított utak milyen minőségűek sokszor, az kritikán aluli. Megcsinálják, két hét múlva már meg van süllyedve, és soha, senki, sehol nem veszi elő a kivitelezőket, hogy figyeljél, a fél éves unokahúgom is szebben aszfaltoz, te gyökér, most nekiállsz és megcsinálod újra, mert ez így egy rakás szar. Ilyen még az életben nem történt, pedig százával lehet sorolni azokat a helyeket, amiket képtelenek megcsinálni. (Kőbányai-Hungária kereszteződés, villamossínek. Nem is tudom, hogy hányszor álltak neki. Külső Mester utca csatornafedők: megcsinálták, és szarabb, mint volt. A Törökvészin hullámvasutasat lehet játszani. A Simony Zsigmondon olyan mélyedés van, hogy abban elfér egy tatár hadtest lovastul. A Maros utcában csak egy csíkot szedtek fel egy éve, mára a helye egy homorú fekvőrendőr. Satöbbi.)

Gyűlölöm, hogy az a kátyúzás, hogy megy egy IFA a meleg aszfalttal, megáll egy luk felett, két jóska lerámol három lapát anyagot, másik két jóska pedig a lapáttal megcsapkodja azt és kész, be van tömve, jónapot, mehetnek rá az autók, az első busz pedig a felét ki is hordja. És ezért valaki kurvasok pénzt vesz fel, mert kátyúz. Hát szakadjon rá egy raklapnyi aszfalt, de forrón.

Én pedig rettegve közlekedek, csak mert alufelnim van, és kerülőutakon megyek, mert ismerem a környéket. De arra már nincs erőm felkészülni, hogy délelőttről délutánra keletkeznek akkora lukak, amikbe belefér egy kispolák.

Hozzászólások

(#1) Drenadar


Drenadar
(PH! kedvence)

mert a beton út drága...
Tényleg félelmetes, időjárás ide oda, némely helyen nagyon durván látszik, hogy egyszerüen kijött az aszfaltpótlás, és hatalmas nagy lyuk tátong, éhesen várva a kocsik kerekeit.

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Mix 2

(#2) tibi666


tibi666
(senior tag)

én most veszek új autót, gyárilag 18"-os felnik vannak rajta. asszem ez csak autópályát fog látni magyarországon. :DDD

(#3) Mania


Mania
(őstag)

Azért meg lehet figyelni, hogy egy útfelújitás alkalmával elöbb készülnek el a környékbeli autóbejárók mint maga az út.
Aztán csodálkozunk, hogy a kispórolt anyag megbosszulja magát. :(((
Csak az a bosszantó, hogy akkor miért fizet az autós mindenféle dijat ha egyszer nincs látszata?! :(

[ Szerkesztve ]

(#4) Metalfan


Metalfan
(senior tag)

Ez már nem csak Pesten van így, ünnepekkor voltam Fehérváron, és csak lestem, hogy legutóbbi látogatásom óta (őszi szünet) hány új gödör keletkezett, pedig nem jártam be a fél várost, mondössze pár úton/utcán hajtottam végig.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#5) mukibuci


mukibuci
(MODERÁTOR)

Sőt szinte mindenhol minden út ilyen... A 4es főúton pl van 1 nagyon nagy lyuk, abba belementem már párszor, azóta rutinosan áthúzódok a másik sávba, meg lassítok. Tegnap este ugyanígy beljebb húzódtam, és ott "lett" egy kétszer akkora lyuk... Lassan már repülővel se lehet menni ezek az "utak" felett... :((

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#6) .bableWes


.bableWes
(őstag)

nem azzal van a baj, hogy tömködik a kátyut és tömik, hanem azzal, ahogy emlitetted nem csinálják meg rendesen. szerintem ha kiadnának érte kb5millioval többet akkor olyan utat lehetne oda huzni, hogy 30évig semmi baja. de mivel sporolni akarnak, kihagyják az anyagot, majd 2hetente lehet kátyuzni ujra. amibe az a pláne, hogy mire ujj aszfalt kerülne oda kb 15éve mulva, addig ra már benne vagy kb 20millioba az adott utszakasz tömködése... hol itt a logika?! :U

itt se jobb a helyzet, az ország legészak-keletibb kis városában lakom, de a zsir ujj elkerülön - tavaly márciusba adták át - márkb 15 kátyu nyom van. a multkor az egyik a busz fütömüvét szétvágta. mivel elég jo ismerösöm a söför, azt mondta, hogy ez utoljára - 2orája - még nem volt ott.

hát ez kérem szépen magyarország...

[ Szerkesztve ]

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#7) <NewL>


<NewL>
(PH! kedvence)

a legkeletibb megyében lakom,itt utak sincsenek már!!! :U

There's an app for that

(#8) BITBOYS válasza <NewL> (#7) üzenetére


BITBOYS
(PH! addikt)

Mivel közlekedtek?

Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek. Ugyanitt Crucial Ballistix Sport 2X8GB DDR4 2400MHz (16GB) eladó

(#9) Tomaaasz


Tomaaasz
(fanatikus tag)

Tordai hasadék no.2? :D

Oda mentem, ahol vagyok!

(#10) SAMYka válasza .bableWes (#6) üzenetére


SAMYka
(senior tag)

Adjon a franc tobbet erte akarmennyivel is mar csak azert is mert pla franciak fele ennyibol 2x ennyit csinalnak es az 30 evig garantaltan ut. tessek rakolteni mindet amit allambacsi ad es nem ellopni
Amugy erre mar tenyleg nincsenek utak ti is repulovel vagy MTZ-vel jartok? :DDD

Mod: BITBOYS akinek van penze repulovel akinek nincs az traktorral es a tomegkozlekedes ugy nez ki hogy egy MTZ huz egy potkocsit amin loca van. :DDD

[ Szerkesztve ]

PH! Tábor - ...mert megérdemlem...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.