Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- MárkaLánc
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
Na bekapcsoltam, megnéztem egy ilyen TXT fájlt:
C3rb3r Decryptor-t szeretne eladni nekem Tor böngészőn keresztül. a tartalmakat L0CK3D kiterjesztésre titkosítottaAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
herkulesminusz
tag
Nekem ma éjjel gyalulta végig a 8TB HDD-met pont ugyanez. Úgy látszik ez valami olyan szar, ami most(anság) aktiválódott ezeken a Zyxel nas-okon. Még a NAS működéséhez szükséges könyvtárait is lekódolta, ami nem is volt megosztva, tehát nyilván nem egy másik hálózati eszközről végezte ki, hanem internetről jutott be, és futott le a NAS operációs rendszerén. Megnéztem a routerem logját, volt egy bejövő L2TP UDP csomag az adott időpontban, ami egy amerikai virusvédelmi céghez tartozik (censys Inc)...mindenesetre gyanús, lehet, hogy előtte legyártják a virust, amitől aztán meg tudnak védeni jó pénzért...
Próbáltam kideríteni mit lehet tenni, nem sok jóval kecsegtettek, valami frissen talált authorizációs sebezhetőségen keresztül jut be a virus, és a master key nélkül nem lehetséges visszaállítani a filekat (hacsak nincs otthon elfekvőben egy kvantumszámítógép Egyenlőre ennyit sikerült kideríteni, de ha lenne valakinek valami egyéb tippje hogy lehetne visszaállítani a filekat annak nagyon örülnék.
-
Tonyk
veterán
Igazából engem csak az érdekelne, hogy mi az az ok, amiért közvetlenül kiraktok a netre egy nast?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
-
C14NZ
tag
Ha még nem olvastátok volna [link]
A szakértők az EoL eszközök cseréjét javasolják, és rámutattak, hogy a PoC exploit kód nyilvánosan elérhető.
Köszi B+ -
herkulesminusz
tag
Nagyon fasza. Pont a cikkben is említett 5.21(AAZF.16)C0 volt a nas326-mon. Akkor már legalább tudom, hogy hogyan történt a dolog. Mivel nyitva volt a HTTP port működhetett a manipulált HTTP POST kérés elküldés.
-
Bigape
csendes tag
5.21(AAZF.18) alatt L0CK3D minden fájl, kis txt üzenet. Elveszve látszik minden. A behatolás ideje 2024. 07. 25. 07:36 reggel támad a kis szemétláda, vélhetőleg ott akkor van este.
[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
Jah itt nincs like gomb a kommentekhez.
Én most raktam be az első lemezt HDsentinel felület inicializálásra ...
Lehet ezt a NAS-t USB storage/RAID merevlemez házként használni?
A logikát ráhagynám egy miniPC-re, amire Ubuntu vagy valami custom op kerülne.[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
E300TD
tag
-
zsiga68
őstag
Ha túléled a nason lévő fájlok elvesztését akkor particionáld újra a merevlemezt és utána tegyél fel egy firmware-t a nasra,majd állítsd vissza gyári beállításra. Mielőtt ismét használnád én javasolnék egy ismételt merevlemez formázást. Aztán mehetnek rá a programok. UPnP Port Mapping-ot ne kapcsold be.
Ha van bármilyen más eszköz a hálózaton /pc, telefon/akkor erőssen javalt azokon is egy vírus valamint kémprogram keresés is..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen processzort vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...