Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lázadó tárgy
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigape
csendes tag
Megérkezett a NAS326. Sajnos a WD40EFRX lemezkötetként lett hozzáadva, de működik így is rendesen. TM szárnyal, portok nyitva, távoli elérés működik, a TV látja, eddig mindent lejátszott, a VOLUMIO felismerte és a zenéimet gyorsan indítja, mintha jobban szólna, mint előtte.
Egyenlőre 1 HDD marad, gondolom az újabb tároló behelyezésekor adódhat probléma. Az utóbbi négy nap a beállítással telt, de eddig amire használom tökéletes. A hangja nem zavaró, a ventilátor eddig nem túl hangos, a RED viszont a másolás alatt olyan hangot ad ki, mint egy betonkeverő. Majd megszokom, az SSD után borzalmas.
Egy érdekes dolog azért adódott, a NAS tápján levő zöld led nem világít. Ki tapasztalt már ilyet? A YouTube-on utána nézve, azt tapasztaltam, hogy akkor világít, ha hibát jelez... zölden villog. Érdekes.
Köszönöm a sok segítséget, hasznos volt elolvasni ezt a könyvtárnyi bejegyzést. Remélem, hogy hosszú ideig megbízható családtag marad, és sokat nassolunk együtt.
-
Bigape
csendes tag
Sziasztok! Ma érkezik a nasomba egy újabb WD40EFRX hdd. A jelenlegi állapot a Tárhelykezelőben: Kötet: Nincs kötet, Lemezcsoporton lévő kötet: Volume1, Disk Group1, basic (Disk1). Ha a leállítást követően beteszem az új hdd-t, milyen lehetőségeim lesznek. Nem akarok raidet, külön szeretném kezelni az új lemezt.
Az jó megoldás, hogy Volume2, Disk Group 2, basic (Disk2). Nem akarom összefűzni őket és a raid tömb kialakítása 2,67 TB másolással járna. Gondolom a bent lévő hdd-n lévő adatok megmaradnának.
-
Bigape
csendes tag
Nekem is voltak gondjaim a firmware frissítés után. A Twonky a TV-vel jól működött, de a NAS menüben lévő három dedikált mappa, Photo, Video, Music üres volt, tartalmat nem mutatott, míg a Filekezelőben és a megosztások között minden mappám látszott és a tartalom is rendben volt. Pintűt dugtam a NAS reset aljzatába, hármat csippant, húsz másodpercig bent tartottam a tűt, majd a NAS újraindulása után gyorsan beállítottam mindent újra, és láss csodát minden működik és a helyére kerültek a mappáim. A TV pár óra alatt betallózta a három mappám tartalmát és mintha gyorsabb is lenne a NAS elérése. A két Androidos Zyxel Drive és zCloud alkalmazást is újra tettem a telefonomon és a tabletemen, villám gyorsan elérem kívülről is a megosztásaimat. Egy próbát megér, a két HDD-n lévő mappák nem vesztek el, bár amíg fel nem állt a NAS paráztam kicsit, mi lesz ha elvész az összes.
Érdekes, hogy a böngészőből való elérés a http://valami.zyxel.me/r51253,/desktop,/login.html -re módosult, amit a böngésző a http://valami.zyxel.me beírása után ajánlott fel...Ki érti ezt, de legalább működik...egy darabig megint.
[ Szerkesztve ]
-
Bigape
csendes tag
https://support.zyxel.eu/hc/hu/articles/360000661479-A-Twonky-Media-Server-nem-jelen%C3%ADt-meg-f%C3%A1jlokat-nem-indul-el-vagy-nem-kezelhet%C5%91-
-
Bigape
csendes tag
Aktuális firmver-verzióV5.21(AAZF.13). Feltettem, egyenlőre nem érzek semmi változást, azon kívül, hogy a processzort 100%-on pörgeti. Talán, mintha az androidos applikációk stabilabbak lennének.
-
Bigape
csendes tag
Három hónapja használom a PLEX-et a NAS-on transzkódolás nélkül (letiltva), kizárólag 1080p felbontásban, h264 formátumban. Tökéletesen működik helyi és távoli eléréssel is. A család fullhd felbontású eszközöket használ az okostelefon, tablet és notebook terén, a TV 4KHDR, de nem igényli a műértő filmnéző a végletekig kiélezett minőséget (Dolby Vision, 4KHDR10+, stb) Egy próbát megért és működik, azt hiszem marad, mivel a Twonky-tól eltérően csodás a tematikus elrendezés és a borítók egyéb tartalmak megjelenítése. Ja és nem kellett mappákat létrehoznom, mert a PLEX az ömlesztett tartalmat elég jól kezeli, ahogy tapasztaltam.
-
Bigape
csendes tag
5.21(AAZF.18) alatt L0CK3D minden fájl, kis txt üzenet. Elveszve látszik minden. A behatolás ideje 2024. 07. 25. 07:36 reggel támad a kis szemétláda, vélhetőleg ott akkor van este.
[ Szerkesztve ]
-
Bigape
csendes tag
Tekintve, hogy a NAS326 támogatása 2023. 12. 31-én megszünt és a zsarolóvírusok kivédése miatt, a biztonsági rés foltozására kiadott 5.21(AAZF.18) firmware sem segített a 7,5 TB adatom elvesztésében, visszatettem a dobozába a kis kedvencemet és típusváltás okán beruháztam egy Synology DS224+ NAS-ra. Tudom, hogy előfordulhat újra mindez, de a további tíz év Synology support, a fejlettebb hardveres és softveres környezet a biztonsági lehetőségek tárháza mind erre az elhatározásra sarkalt. Szerettem a NAS-omat, nem őt hibáztatom, túltettem az adataim elvesztésén magam és szinte biztos vagyok, hogy az én óvatlanságom és a routeremen nyitvahagyott port(ok) okozhatták a támadás létrejöttét. Úgy gondolom, hogy a megfelelően karbantartott és felügyelt NAS326 még évekig működhet adatvesztés nélkül sokunknál.
[ Szerkesztve ]
-
Bigape
csendes tag
Jelenleg itt tartok én is. Semmit nem tudok telepíteni a resetelt újra formázott rendszeremre. Szerintem az 5.21 AAZF18. firmware a tervezett elévülés része lehet, mert a zsarolóvírus is azután jött, hogy feltettem. Lehet, hogy ez az én összeesküvés elméletem része, de nem lepődnék meg nagyon, ha beigazolódna. Synology forever, a kicsi meg megy a dobozba vissza a polcra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest