Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lázadó tárgy
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Persze, hogy nem RAID-et választottam... Akkor nem kérdeztem volna itt. A "bővíthető" opciót választottam, mert eleve az volt a célom, hogy később bővíthessek. Az meg nevetséges és védhetetlen, hogy bővíteni csak nagyobb lemezzel lehet. Ja és persze van egy 16TB-os összkorlát, szóval sok sikert, ha 8-10 terás lemezzel indítasz!
-
Tonyk
veterán
válasz kelna91 #6405 üzenetére
Tehát azt modod, hogy JBOD-ot hoztál létre?!
Mondjuk manualban írja is, hogy : "The hard disk you want to add must have capacity equal to or greater than the smallest disk in the volume or disk group."
Ez mondjuk f@szság, mert a JBOD lényege az lenne, hogy ami a kezedbe esik lemez, hozzárakod a tömbhöz, oszt hajrá...[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
FRN
tag
Sziasztok!
Friss Zyxel326 tulaj vagyok. Havernak volt egy feleslegbe, így átvettem, hogy a fiam tudjon rajta gyakorolni, de ahogy az már lenni szokott végül aztán a legtöbb dolog rám maradt.
Na persze, amikor én legutóbb számítástechnikával foglalkoztam, azokat az éveket már a történelem könyvekben is jegyzik , de a segítségetekkel, és @zsiga68 csomagjával sikerült sok mindent beállítani rajta, amiért óriási hála!
Twonky, és torrent nincs, ellenben plex igen, és a kérdésem is ehhez kapcsolódna.
Az miért van, hogy a hívatalos letölthető plex verziók közül egyik sem megy fel, ellenben zsiga68 csomagjaiból fel tudtam tölteni, sőt frissíteni is tudtam a Plexet?Én hiszek benne, hogy az idegenek köztünk élnek. Ma is csupa idegennel utaztam a metrón...
-
Prego
senior tag
Nálam is ez a baj. Elszállt a Transmission. Belemásztam ssh-val a lelkébe, valszeg frissített valamit, ezért a settings.json-t felülírta. Szerencsére csinált egy settings.old-ot, azt visszaállítottam és 99%-ban működött is.
Ami hiányzott, az online felülete, index.html hiányzott. Fogtam, letöröltem a programot, telepíteném vissza és 45%-nál megáll.
Amennyire utána jártam valszeg lelőtték a gyári repo-t vagy korrupt lett valamelyik program.
Legtöbbet egy MetaRepository nevü megoldást használnak: egy fejlesztő összerakott egy scriptet, külön repositoryval, onnan lehet egy rahedli programot letölteni a NAS-ra. Sajnos egyelőre még így sem sikerült működésre bírnom.
Linkek:
https://logout.hu/bejegyzes/odrif/nas_326_telepitese.html
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/README.html
Sajnos már ebben a világban is annyi változás történt forrásokban hogy nem egyszerű a sztori, főleg ha az ember csak használni szeretné az eszközét és nem fórumokon és paracssorban szívni napokatAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Nekem is ugyanaz a problémám, mint az előttem szóló kollégáknak. A Transmission telepítése 45%-nál elakad.
Sőt igazából bármit próbálok telepíteni az Alkalmazás központból, minden megáll 45%-nál.
Ha valakinek időközben sikerül megoldani a problémát, kérem ossza meg velünk a megoldást!
Köszönöm! -
Prego
senior tag
válasz zsiga68 #6411 üzenetére
Ohhh köszi, ezzel sikerült
Azt mondjuk nem tudom a gyári repo-val mi történt.
Egy Midnight Commandert még intézek magamnak valahogy.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
z.z
csendes tag
Sziasztok!
Ma délután a közelben vágott be a villám és úgy néz ki, hogy elhalálozott a NAS326-om LAN portja. Elől a LED normál üzemet mutat, vinyó pörög, de nem látni a hálózaton. Hátul a LAN csatlakozón se világítanak a LED-ek. Jól sejtem, hogy ez most tégla? -
zsiga68
őstag
Tölsd le [ezt] és tedd a MyRepo könyvtárba.
Az alábbi szöveget másold a ZYPKGS fájl aljába és egy újraindítás után megpróbálhatod a telepítést. /UI: a MidnightCommander-t nem telepítettem és nem használltam. /
Package: MidnightCommander
Version: 4.6.1zypkg003
Description: <i>(Repo: Mijzelf)</i> Szöveg alapú fájlkezelő a konzolhoz.
Depends:
Size: 944640
Installed-Size: 2519040
Architecture: arm
Zy-Model: all
IsBuiltin: N
Filename: MidnightCommander_4.6.1_arm_003.zpkg
MD5SUM: 28143511cfb7f557f320a7f0888b0884[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
Juhúúúú, valami rámászott a NAS-omra és kódolta az összes rajta található tartalmat, meg persze ott a TXT file hogy mit kellene tennem. Van valami megoldás hogy kiderítsem mi fertőzte végig?
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Na bekapcsoltam, megnéztem egy ilyen TXT fájlt:
C3rb3r Decryptor-t szeretne eladni nekem Tor böngészőn keresztül. a tartalmakat L0CK3D kiterjesztésre titkosítottaAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
herkulesminusz
tag
Nekem ma éjjel gyalulta végig a 8TB HDD-met pont ugyanez. Úgy látszik ez valami olyan szar, ami most(anság) aktiválódott ezeken a Zyxel nas-okon. Még a NAS működéséhez szükséges könyvtárait is lekódolta, ami nem is volt megosztva, tehát nyilván nem egy másik hálózati eszközről végezte ki, hanem internetről jutott be, és futott le a NAS operációs rendszerén. Megnéztem a routerem logját, volt egy bejövő L2TP UDP csomag az adott időpontban, ami egy amerikai virusvédelmi céghez tartozik (censys Inc)...mindenesetre gyanús, lehet, hogy előtte legyártják a virust, amitől aztán meg tudnak védeni jó pénzért...
Próbáltam kideríteni mit lehet tenni, nem sok jóval kecsegtettek, valami frissen talált authorizációs sebezhetőségen keresztül jut be a virus, és a master key nélkül nem lehetséges visszaállítani a filekat (hacsak nincs otthon elfekvőben egy kvantumszámítógép Egyenlőre ennyit sikerült kideríteni, de ha lenne valakinek valami egyéb tippje hogy lehetne visszaállítani a filekat annak nagyon örülnék.
-
Tonyk
veterán
Igazából engem csak az érdekelne, hogy mi az az ok, amiért közvetlenül kiraktok a netre egy nast?
-
Tonyk
veterán
-
C14NZ
tag
Ha még nem olvastátok volna [link]
A szakértők az EoL eszközök cseréjét javasolják, és rámutattak, hogy a PoC exploit kód nyilvánosan elérhető.
Köszi B+ -
herkulesminusz
tag
Nagyon fasza. Pont a cikkben is említett 5.21(AAZF.16)C0 volt a nas326-mon. Akkor már legalább tudom, hogy hogyan történt a dolog. Mivel nyitva volt a HTTP port működhetett a manipulált HTTP POST kérés elküldés.
-
Bigape
csendes tag
5.21(AAZF.18) alatt L0CK3D minden fájl, kis txt üzenet. Elveszve látszik minden. A behatolás ideje 2024. 07. 25. 07:36 reggel támad a kis szemétláda, vélhetőleg ott akkor van este.
[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
Jah itt nincs like gomb a kommentekhez.
Én most raktam be az első lemezt HDsentinel felület inicializálásra ...
Lehet ezt a NAS-t USB storage/RAID merevlemez házként használni?
A logikát ráhagynám egy miniPC-re, amire Ubuntu vagy valami custom op kerülne.[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
E300TD
tag
-
zsiga68
őstag
Ha túléled a nason lévő fájlok elvesztését akkor particionáld újra a merevlemezt és utána tegyél fel egy firmware-t a nasra,majd állítsd vissza gyári beállításra. Mielőtt ismét használnád én javasolnék egy ismételt merevlemez formázást. Aztán mehetnek rá a programok. UPnP Port Mapping-ot ne kapcsold be.
Ha van bármilyen más eszköz a hálózaton /pc, telefon/akkor erőssen javalt azokon is egy vírus valamint kémprogram keresés is..[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Torrent mehet. Portforwarddal nyilván, de ha az admin portját ha ki akarod rakni, akkor legalább ne a default porton kiforgatva, meg http-n, hanem máshová elpakova. Persze a legjobb az lenne, ha vpn-nel érnéd el.
NAS admininisztrációra és hasonlókra értettem.
(Ja, ha meg már torrent , ne a 10-14 éves 2.8x-es trasmissionnel bohockódjatok már amik teli vannak pont ilyen jellegű (távoli hozzáférés) hibákkal.)[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Van egy Zyxel nsa310-es nas-om,amire kell,nekem tökéletes. A kérdésem azzal kapcsolatban lenne,hogy a rajta lévő tartalmat elérem itthon az összes mobilon a vlc lejátszóval,illetve azon a gépen is a vlc-vel,amin az adminisztrációs felület fut. Viszont a gyerekek szobájában lévő asztali gépek nem látják a vlc/fájl megnyitása menüben a lejátszó tartalmát.Két különböző gép.Bármit próbálok állítgatni,egyik sem látja a nas-t. Tv-n,mobiljaikon gond nélkül ott a tartalom,és le is játszható. Mi lehet a gond? Vlc verzió azonos az enyémmel,nincs újabb kiadás belőle.Annak lehet köze hozzá,hogy csak belső hálózatra van korlátozva a nas elérése?Tehát távolról,vagy mobilnettel nem elérhető. Nem hinném,hogy ez lenne a gond,de majd ti megmondjátok.
Üdv: Attila
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
válasz tillatrilla #6444 üzenetére
"Van egy Zyxel nsa310-es nas-om,amire kell,nekem tökéletes."
Van saját topikja.
https://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/friss.html"a rajta lévő tartalmat elérem itthon az összes mobilon a vlc lejátszóval,illetve azon a gépen is a vlc-vel,amin az adminisztrációs felület fut. Viszont a gyerekek szobájában lévő asztali gépek nem látják a vlc/fájl megnyitása menüben a lejátszó tartalmát.
[...]
Mi lehet a gond?"Milyen protokolon keresztül próbálod elérni? ( VLC-t nem használok. Nagy segítség lenne néhány képernyő kivágás (screenshot). )
Első blikkre a kliensgépek (Windows 10+) SMB v1.0 hiányát tippelném, mert a gyári NSA310 csak SMB v1.0-t támogat.
Vagy ha DLNA-t segítségével próbálod elérni és olyan jelerősítőt használsz, ami más IP tartományban dolgozik mint az "alap" hálózat, akkor az nem fog sehogy sem működni.
-
herkulesminusz
tag
válasz krealon #6445 üzenetére
Nálam az admin könyvtár tartalmát, sőt a rendszerfilekat is legyakta, olyannyira, hogy a webes felülete sem jött be, ebből arra következtetek, hogy magán a NAS-on futott a vírus, ha másik hálózati kliensről nyomta volna csak az írási joggal rendelkező megosztásokat vágta volna gallyra.
Azóta nyomtam egy fw upgrade-t ...18-ra, ami mint fentebb olvasható szintén megfertőződhet, tehát nem megnyugtató. Adatok nagy része megvan még egyéb helyen, NAS portok forwardjait is letiltottam, de felmerült, hogy esetleg valami használható alternatív fw-el kellene megkínálni a vasat. Van esetleg erre vonatkozólag valakinek valami ajánlása?
-
Bigape
csendes tag
Tekintve, hogy a NAS326 támogatása 2023. 12. 31-én megszünt és a zsarolóvírusok kivédése miatt, a biztonsági rés foltozására kiadott 5.21(AAZF.18) firmware sem segített a 7,5 TB adatom elvesztésében, visszatettem a dobozába a kis kedvencemet és típusváltás okán beruháztam egy Synology DS224+ NAS-ra. Tudom, hogy előfordulhat újra mindez, de a további tíz év Synology support, a fejlettebb hardveres és softveres környezet a biztonsági lehetőségek tárháza mind erre az elhatározásra sarkalt. Szerettem a NAS-omat, nem őt hibáztatom, túltettem az adataim elvesztésén magam és szinte biztos vagyok, hogy az én óvatlanságom és a routeremen nyitvahagyott port(ok) okozhatták a támadás létrejöttét. Úgy gondolom, hogy a megfelelően karbantartott és felügyelt NAS326 még évekig működhet adatvesztés nélkül sokunknál.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"Synology DS224+"
Ennek az árának a töredékéből építhettél nas-t ugyanilyen vagy még jobb hardverrel és arra olyan rendszert teszel ami tetszik (hegyekben vannak a free megoldások, de még akár egy windows is mehetett volna rá)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony ZV-E1 BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest