Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-10 23:07:05

LOGOUT.hu

A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
**************************
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16350) limpi


limpi
aktív tag

Hát, szomorúan jelentem, hogy mindkét hiba, amit a Dune HD Pro Vision 4K Solo kapcsán találtam, a Zidoo Z9X-nél is fennáll! (Ugyanazokkal Avatar és WALL-E filmekkel próbáltam. Amiket tehát a 12 éves HDI Dune HD Base 3.0 tökéletesen játszik le).

Szóval sajnos tényleg a külföldi fórumban volt igazuk és ezek a hibák már az Androidban és/vagy a Realtek driverekben vannak. (Ami annyiból jó, hogy ha egyszer ott javítják, akkor nagyon sok erre épülő lejátszóban jó lesz, csak nagy kérdés, hogy ez megtörténik-e valaha és ha igen, akkor mennyi idő múlva...)

Tehát az optikai kimeneten Pause / Resume során előbb halk búgás, majd hangos kattanás hallható.

Valamint csak Avatar és csak a DTS hangsáv esetén lejátszás esetén (és pause utáni resumee során) ez is ugyanúgy küzd kb. 7 mp-ig, amíg rendben szinkronba nem kerül a kép és hang (addig pedig akadozik és/vagy kihagy egyik-másik).

Továbbá a videólejátszást kicsit még csúnyábban indítja, mint az új Dune, ugyanis a megfelelő képfrissítést csak a lejátszás indítását követően állítja be, amitől a már elindul kép kimarad egy rövid időre. A Dune-nál dicsekedtek, hogy ők ezt még a lejátszás elindítása előtt meg tudják csinálni (és tényleg), csak ennek korábban nem éreztem a jelentőségét (tekintve, hogy a 12 éves Dune észrevehetetlenül teszi ugyanezt)... (Egyébként nagyon fura, hogy csak a képernyő módnál 23Hz-nek nevezi a 23,976Hz-et, de ez persze csak apró szépséghiba.)

Szóval mindebből én arra következtetek, hogy sajnos (jelenleg még) valóban az összes Android alapú lejátszó hasonlóan bugos lehet, de legalábbis a Realtek RTD1619D alapúak biztosan! :(

Ettől még tesztelem tovább (pl. a Samba részét, amiről már első ránézésre látszik, hogy kicsit komolyabb, mint a Dune-oké (vagy legalábbis több beállítása van)).
Csak nem tudom akkor melyiket tartsam majd meg (ha egyáltalán megtartom valamelyiket).

Mert akkor nekem főleg csak NAS-nak jók ezek. (Annak viszont jó ár/értékű megoldás, ha valóban stabilnak bizonyul.)

Van még nekem befoglalva (szintén black friday-es 70 eFt áron) egy
Dune HD Real Vision 4K médialejátszó is. Lehet, hogy végül az lesz, mint legkevésbé rossz (illetve legjobb ár/érték arányú) megoldás (számomra).
Vagy hagyom az egészet.

Igazából a két lejátszóból tudnék összesakkozni egy jót (ha az Androidon belüli hibákat is kijavítanák.) Mert mondjuk a Z9X felirat megjelenítésben jobb, de film indításban meg rosszabb, stb. ...

A gondom az, hogy jelenleg csak tökéletlen megoldásaim vannak:

1.) HDI Dune HD Base 3.0
Ez a valaha nálam járt legjobb lejátszó, 12 év óta tökéletesen megy, sokkal jobban (!), mint a mostani Android alapúak. Csak már az újabb formátumokat nem ismeri, az ethernet-je csak 10/100 Mbit-es, az USB portjai meg csak 2.0-sak és azért a felirat megjelenítése lehetne testreszabhatóbb...
2.) Apple TV 4K (+Infuse lejátszó app)
Ez nekem tökéletes volt több, mint egy évig (Infuse v6-al), de sajna kb. 9 hónapja (v7.3.7-től) elcs*szték az appot a fejlesztői, így néha – látszólag véletlenszerűen – elvetődnek frame-ek (micro stutter). Egy 45 perces sorozat epizód alatt "csak" kb. 3-4x, de akkor is rém igénytelen így. Nem hálózati gond és nem csak a 4K 1st gen HW-vel van, hanem a legújabb 3st gennel is! Kész vicc. Nem csak nekem van, de sajnos csak kevés felhasználó panaszkodik miatt, így kb. lesz*rják...
3.) Android 9.0 + Realtek RTD1619D alapú lejátszók
Ezekkel meg a fent leírt hibák vannak. SMB-re viszont jónak tűnnek (persze arra bármelyik PC-m is jó).

Na, erre kössetek csomót! :)

Van valakinek valami tippje, hogy mi lenne az a boltban kapható lejátszó, ami tényleg mindenre jó lenne nekem?
(A külföldi fórumok szerint jelenleg nincs gyártásban ilyen, semmilyen áron sem.)
Vagy szerintetek is reménytelen.)

(Nem szeretnék magam építeni multimédia PC-t, szóval pont azt akarnám elkerülni, mert rém macerás lenne (nekem legalábbis)...)

[ Szerkesztve ]

<:v)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.