Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Tapasztalta már más is , hogy egy adott USB kábel nem működik RPi-vel? Próbáltam 3 illetve 4-es verzióval és nem látja a DAC-ot a Volumio. Egyébként PC-ről, Tanix (kvázi noname) adroidos médiajátszóval simán megy minden.
-
contaxg
veterán
Érdekes lehet! [BETA] Audirvāna for LINUX and NAS
-
contaxg
veterán
Szakcsi Rádió stream link ha valakit érdekelne.
-
contaxg
veterán
Most jött az email...
Starting April 10, 2024, you will now get access to our music library in full lossless, HiRes FLAC, and Dolby Atmos sound for the same price you pay today of 2790 Ft/month.
This is because we’re making it easier for everyone to enjoy best-in-class sound quality by combining our HiFi and HiFi Plus tiers into a single subscription tier called TIDAL.
You will see these changes reflected on your Subscription page at account.tidal.com on your first billing date on or after April 10, 2024. Thanks for choosing to be a TIDAL subscriber. -
contaxg
veterán
Másnak is sz@rakodik a TIDAL??? Szaggat, nem indul el a lejátszás, stb.
-
contaxg
veterán
A Roont megvásárolta a Samsung - Harman csoport
-
contaxg
veterán
válasz
SunMount3r #7761 üzenetére
A Roon hangja szerintem nem a legjobb, de ez valószínűleg rendszer függő is.
-
contaxg
veterán
Nálam egy PhoenixNET -> Zenith -> PhoenixUSB -> TT2 van amit hetek óta be sem kapcsoltam. Egy 1st gen iPad Mini-t hallgatok vagy egy 40 éves JVC minitornyot, külső DAC-kal, pécéről.
SunMount3r
Ügyes! Nálunk semm a Pi-vel volt gond. A rákötött BT hangszóró adta meg magát, amivel rohangált a lakásban Ekkor kezdtem el nézegetni, hogy mit kapok egy húszasért. Aztán találtam ezt negyvenért. -
contaxg
veterán
Nem építés inkább egy kész termék ajánlásom van.
https://www.kathrein-ds.com/produkte/dab/dab-10-tower
Apumnak kerestem valamit a Pi helyett és erre bukkantam rá.
Ez eredetileg egy kb 300 euros Sangean webrádió Kathrein néven, Van fejhallgató és vonali kimenete. Képes helyi hálózatról DLNA szerverről zenélni. Van benne Tidal Spotidy, Deezer kliens. Persze DAB+ és FM vételre is alkalmas. Aksis üzemmódot is tud. Ingyen postázzák Fedexxel, mindezt 111 euroért. -
-
contaxg
veterán
Létezik olyan rendszer Rpi-re ami memóriából játsza ki a zenét?
-
contaxg
veterán
Próbálta már valaki a Neotech NEET-3008 ethernet kábelét?
Rendeltem egyet, miután a minap az USB kábeleket cserélgettem és a vége az lett, hogy azt a pici "dögöt" amit szerettem volna, egy LAN kábellel kaptam.
Nem mellesleg döbbenet jó áron van az Audiophonicsnál. -
contaxg
veterán
Köszi, de ennyire nem fontos.
Csak gondoltam ha van, akkor már kipróbálom.
Ez a Huawei router nagyon meglepett. Stabil, gyors, stb. Előtte egy Mikrotik volt (még meg van) de az pár havonta elfelejtette a passwordjét (vagy feltörték?) és baromira untam újra telepíteni a nem fehér embernek való rendszerét. Kikötöttem. -
contaxg
veterán
válasz
Polllen #7508 üzenetére
Aszongya...
There are two basic ways this can happen:
Case A - You can have two devices inside your home that are both configured to perform NAT
Case B - Your ISP can perform NAT between your home network and the public internet
A Diginél alapból NAT mőgé teszi a júzereket Ez másoknál, más alkalmazásoknál is okozott gondot. Akkor nem görcsölök vele tovább. Köszönöm szépen a segítséget!! -
contaxg
veterán
+Polllen
Köszönöm a segítséget.
Ez az egy menü ahol valamit érdemben lehet állítani a Digis routerben. Az IP cím jelenleg nem fix, de nem gond beállítani.
Gondolom a portokhoz minden ablakba az 55000-et kell illetve azt amit a Roon felkínál (volt már 55002 is)
Ilyeneket nem tudok pl. , hogy mire állítsam a külső forrás IP címét.Vagy az alkalmazásoknál milyen protokollt adjak meg. Eddig HTTPS-sel próbálkoztam.
-
contaxg
veterán
Huawei routeren nem tudom, hogy kell beállítani a Roon ARC-ot. Írogathattam 55000-t IP címet ide-oda akkor sem látja a külső eszköz a szervert.
A Roon hibaüzenet a következő:
{
"connectivity": {"status":"NetworkError","status_code":504,"error":"error: Error: ETIMEDOUT, response code: undefined, body: undefined connected? undefined"},
"external_ip": {"actual_external_ip":"94.aaa.bbb.ccc","actual_external_ipv6":"null","router_external_ip":"null"},
"natpmp_autoconfig": {"status":"NotFound"},
"upnp_autoconfig": {"status":"NotFound"}
}
Esetleg lenne valakinek ötlete, hogy hol lehet a bibi?? -
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz
tome0001 #6676 üzenetére
Főleg táp a tápkábel jöhet utána (ha fontos és/vagy van rá még keret)
Egyszer próbáltam ki a Tidal Connect-et, de engem nem győzött meg. Olyan kis zötyögős az egész a Roon-hoz képest. Egyébként ha a Volumio-ra fel lehet tenni akkor jó eséllyel a Moode-ra is rá lehet majd valahogy varázsolni.
-
contaxg
veterán
válasz
letoltobeze #6626 üzenetére
Szerintem az fontosabb hogy Rpi4 legyen. A memóriának ezen a szinten nincs érdemi jelentősége, hacsak nem akarsz zenéket is tárolni rajta.
-
contaxg
veterán
válasz
Ba cy lus #6618 üzenetére
Most így ahogy mondod elkezdtem azon gondolkodni hogy lecserélem a 10 kilós hálózati lejátszómat (amiből kb 8kg a táp) egy Pi-re. Bár már ez is bővítve van mert van előtte reklokkolós hálózati elosztó és utána meg egy USB reclock, de valószínű, hogy a Pi azért egy hajszállal jobb ennél már magában is.
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
pi zerohoz hallgatható minőségű mono erősítőt tud esetleg ajánlani vki?
-
contaxg
veterán
Moode-val meg lehet oldani, hogy szoftveresen megcserélem a jobb és a bal csatornát?
-
contaxg
veterán
válasz
SunMount3r #6376 üzenetére
Volt Pi3 is régebben azzal sem volt gond emlékeim szerint,
Más...
Mai csemege! Egy elég komoly hálózati lejátszó tesztje magyarul!!!
https://www.youtube.com/watch?v=Fv_Je3e7ioI -
contaxg
veterán
válasz
SunMount3r #6373 üzenetére
Pi4 maxon, hangerő a hangszórón állítva KLIKK IDE!
-
contaxg
veterán
válasz
Ba cy lus #6367 üzenetére
Allo Shanti?? Vagy ez már túl drága?? Dupla tápkimenetes, tehát két a Pi mellett egy kis áramigényű USB DAC-ot is meg tud táplálni.
#6370 alphamooncam
Pedig én most pont így használom Moode-val Roon alatta Pi4-et, apró aktív PC hangszórókkal. Ez muzsikál míg renoválom a lakást. Nem olyan para szerintem. Régebben hallgattam fejesről éjszakánként is. OK nem egy dedikált DAC de nem mondanám hallgathatatlannak. -
contaxg
veterán
Hifista az aki többet hallgat kütyüt mint zenét. Szerintem itt többen hallgatnak a mindennapokban jobb eszközöket mint én. Van hogy napokig egy BT hangszóróval sétálok fel-alá a lakásban, mert az egész hókusz-pókusznál jobban érdekel a zene. De mint ahogy a jó bort vagy más hedonista dolgokat sem vettem meg a jó hangú készülékeket sem és izgalmas dolog találkozni ilyen ritkaságokkal.
-
contaxg
veterán
Jogos, elírtam ez valóban egy switch. Nyilván olyan láncban lesz érezhető a változás ahol megfelelő egységek vannak hozzá. A hálózati lejátszom egy InnuOS Zenith, ami gondolom már elég jó hozzá. Sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de eddig nem olvastam rosszat róla, max annyit hogy drága, de járt már nálem ennél drágább switch is.
-
contaxg
veterán
Most kaptam kölcsön egy routert.
Kíváncsi leszek. -
contaxg
veterán
válasz
dugesz77 #6111 üzenetére
Szerintem azok nem tesztek, hanem anyagi érdekből mesélget mindenféle szépet és jót dolgokról. A DAC-ok világban egy lépéssel lehet jobb mint egy alaplapi hangkártya. De már volt olyan is hogy egy Thinkpadnak jobb volt a belső hangkeltője, mint egy olcsó Topping. ((saját fülemmel hallottam)
S4tch ajánlatát érdemesebb inkább megfogadni és valahogy becserkészni egy európai, amerikai kezet (fület) látott (halott) terméket. Gedeont meg felejtsétek el. Abban a pillanatban lett hiteltelen, amikor a saját webshopjába kapható lett a dicsért termék. Így nem több mint egy a "kofa a piacon".
-
contaxg
veterán
Ne kapcsold ki, hagyd úgy. Nem lesz semmi baja.
Az utolsó pár hétben brutál fejlődésen mentem át Steamen. Nem értettem miért. Hát bakker olyan pingem van mint még soha. Eddig nem értettem ha én lövök először, miért halok meg hamarabb. Most már nem így van. Az eddigi legjobb pingen Ooklával mérve 1 azaz egy!! Szóval a Wifit használd telóhoz, tabletthez, ágyban laptophoz, de ezeken kívül minden menjen inkább kábelről ha lehet.
-
contaxg
veterán
Ha nálam egyszer bekötik a gigabites optikai netet akkor a ZTE bridge üzemben lesz. Rákötöm a saját routerem optikával, és ha további utp kimenet kell akkor használok hozzá egy switchet (van is egy Cisco pont ezért)
Nagyon sok dolog hirtelen el kezd majd működni mikor rendes hálózati eszközöket használsz. A Digi routeremmel például egy lottó sorsolással felért hogy látom-e egy másik gép adatait. Amikor betettem a Cisco switcet hirtelen minden gép megosztott könyvtára látható lett. Érdekes dolgok ezek.. -
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz
Dißnäëß #6015 üzenetére
https://flirc.tv/more/raspberry-pi-4-case
nekem eddig ez jött be a legjobban hifis házként, csak kellene rendelni párat, hogy a szállítás megérje
Patice
Valahogy nem ugyanaz...pl az USB sem működikDe tényleg jobban szól eddig bárminél ami azért meglep. Lehet, hogy a kernel paraméterei mások.
-
contaxg
veterán
Összemókoltam egy Roon Bridge-t. A rendszer Raspberian Lite alapú, erre került fel a real-time kernel
Linux raspberrypi 4.19.71-rt24-v7l+ #2 SMP PREEMPT RT
Még pár dolgot le kell majd kapcsolnom (HDMI hang, VGA, stb) de amit nem értek, hogy miért nem látja az USB DAC-ot a rendszer? A belső hangkártya megy, látja és kezeli az Alsamixer és a Roon is. Egyébként a belső hangkártyáról hallgatva mintha testesebb, sötétebbnek tűnik a hangkép ezzel a kernellel.
A hűtésen is dolgozni kell mert melegszik szegény rendesen. -
contaxg
veterán
Bemész a MédiaMarktba veszel egy ilyet 7000 Forintért és szerintem arra pont jó lesz amire kell. A gyerekemnek is így oldottam meg, a célra tökéletes!
-
contaxg
veterán
válasz
SunMount3r #5916 üzenetére
Szinte biztos, hogy USB DAC-kal használja. Az alaplapinak elég alap és lapi hangja van..
. Viszont háttérzenére, beszélgetős műsorokra elegendő.
A lényeg, hogy mindenki elégedett!
A S905W vagy más megoldás azért érdekes mert van egy öreg Philips rádiónk, egy replika, amit át szeretnék alakítani mert a beépített rádióegység gyakorlatilag használhatatlan
-
contaxg
veterán
válasz
funkmester #5912 üzenetére
Anno 6-8 éve €120 volt az ára, most már nem gyártják ebben a formában.
bala6120
How I got DietPi running on my S905X and S912 Android TV Boxes
https://dietpi.com/phpbb/viewtopic.php?t=5643Polllen
az ALSA jó beállítása talán számít, de maga a Kodi borzasztó hangilag. Fapados linux-szal és MPD-vel érdemes próbálkozni. Az meglepően jó tudni. -
-
contaxg
veterán
válasz
funkmester #5900 üzenetére
Neki szaladtam egy rövid tesztre a tápokkal, mert nem éreztem kielégítőnek a tegnapi válaszom.
Szereplők:
Amazon "kocka" adapter Bauhaus-féle USB kábellel.
Allo Shanti, ami egyébként 2in1 mert két tápot vesz ezzel az ember egy 3A-t és egy 1A-t. Ez azért kell, mert a DigiOne kártya megtáplálása külön történik. A két táp karakterében hasonló, de nekem a kisebb teljesítményű jobban tetszett. Valamivel több részlet és szélesebb sztereó képet kapunk erről.SBooster MkI. passzív szűrővel kiegészítve. Semmi extra, szerintem Made in China egy trafó lehet benne a súlya alapján egy nem túl izgalmasa műanyag házban. (megjegyzem a Shanti full fém)
A lejátszó egy Rpi4B 2G-os verzió, alaplapi hangkártyáról megszólaltva. Tehettem volna rá egy Chord Mojo-t de úgy gondoltam, hogy a tápok hangbéli küllönbsége jobban kijön ezzel a felállással. A meghallgatás alatt a Beyerdynamic DT1350 fejhallgatómat használtam. Ez egy on-ear utcai fejes hangmérnököknek egy kicsit beteg hangképpel, de a Pi-vel meglepően hallgatható.
Teszt felvételek a Roon-on keresztül WiFi kapcsolattal érkeznek egy Linux munkaállomásról amin a háttérben fut a Roon szerver csomagja. Előszőr egy számot kezdtem el hallgatni a Chateau Flight - Chato Flight Loves You felvételét. Nem is akartam többet erdetileg. Ez egy rövid kis "velős" darab, ami zeneilegnekem bejön, vagyis nem leszek ideges amikor hallgatnom kell többször...
Eredmények :
A kocka adapter végzett utolsónak, de nem volt egyáltalán hallgathatatlan, tehát ha nem lenne más ezzel is el tudnék (és szoktam is) lenni.
Harmadik helyezetnek a Shanti erősebb kimenetét gondolom. Hangja hasonlít az Amazon tápjára, de tisztább és dögösebb annál. Részlet is több valamivel.
Másodiknak nálam a Shanti kisebb tápvonala futott be. Több részlet jelenet meg a felvételen, szélesebb is a sztereó színpad, a hangok is távolabb szólalnak meg.
Az SBooster lett nálam a befutó (aminek örülök mert ez saját). Nyugodtabb hang, de nem döglött szélesebb és magasabb lágéban szólal meg a középtónusok transzparenciája.
A kapott eredmény megerősítése képpen a The XX - Intro felvételét is meghallgattam a Shanti 1 Amperes kimenetéről. Nagyjából azonos volt továbbra is a véleményem de egyértelmű, hogy a Shanti egy kicsit egyszerűbb de dögösebb hangot képvisel. Ez főleg a lábdobnál volt érezhető. A Shantival könyebben beindul a lábad dobogtatása.
Hát röviden ennyit, remélem haznosnak fogjátok találni soraimat.
-
contaxg
veterán
válasz
funkmester #5900 üzenetére
Megéri? Hát ez annyira egyéni.. Én nem tudom eldönteni, hogy Neked mi az ami megéri. Igazából azt sem tudom mennyibe kerül
Egyébként ez egy tisztességes táp, ami szerintem (nagyon szűk keresztmetszetű láncban hallgatva is) hallhatóan dinamikusabban szólaltatja meg a Pi-t mint egy töltő. Ehhez képest a S-Booster tápom simább, nyugodtabb kevésbé dinamikusabb. Talán olyan naimos (ha ezt mond valamit) a Shanti nálam, nekem. -
contaxg
veterán
Volt valahol egy leírás hogy lehetett átrakni Ubuntu programokat DietPi-re. ez alapján gondoltam hogy akkor elvileg ez sem lehetetlen.
Közben rájöttem mi volt a hiányérzetem tárgya Pi4 esetén: a tápkábel. A Bauhausban lehet kapni (persze néha nem) egy multi fejes (iPhone/micro/type-c) USB kábelt ami valódi fém köpennyel van szőve és ennek a hangja is elég patent. Saját márkás termék, általában a kasszáknál van valahol és 1200Ft az ára.
Ha kell le tudom fotózni mert van belőle bontatlan mert vettem fél tucattal a múltkor.
-
contaxg
veterán
Lejátszáskor is van változás és elvileg fontos lenne. Nem találtam eddig erre megoldást. Most megpróbálom talán felmegy a Roon server a Pi-re. Az is érdekes lenne szerintem.
(Már csak a móka kedvéért mert van egy InnuOS Zenith-em erre a célra) -
contaxg
veterán
válasz
contaxg #5890 üzenetére
Köszönöm de már sikerült megtalálnom. Persze mohon levettem minimumra vagyis 100-ra és ez nem igazán tetszett neki: szakadozott. A recommended 300-nál maradva minden rendben volt.
Találtam még egy értékes, érdekes beállítási lehetőséget. A HDMI videó rendszer lekapcsolható szoftverből atvservice -o
paranccsal. A nagyszerű hogy ez fixen így is marad. Ezt atvservice -status
utasítással lehet ellenőrizni.(Egy picit bugos a fórum szerkesztője
, bocs a duplázásért! )
-
contaxg
veterán
Nem, de nem rossz ötlet. Hol lehet beállítani?
Továbbléptem közben...a Pi4-re letöltöttem a 64-bites DietPi -tés manuálisan felkonfiguráltam a Roon Bridge-t. Érdekes, hogy az Allo-féle 32-bites rendszerrel szemben talán nyugodtabb lett a hangja a cuccnak (aka HeadPi). Az valahogy nem volt OK. Ez sem olyan még mint a Pi3 a 32-bitessel de már jobb. Talán járatni kell? m. Meglátjuk... még az alsa beállításokba lenne érdemes belemászni azt hiszem.
-
contaxg
veterán
Érdekes opció található a DietPi beállításai között
PSU noise reduction:
This mode attempts to reduce power consumption on your SBC. In turn, this may reduce PSU inflicted noise, that may degrade audio output quality.
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
Van nálam egy Allo USBridge Signature DietPi+Allo GUI-val a táp egy Shanti és a digiOne adja le az SPDIF jelet, Emlékül ha más is ebbe a kakiba lépni legyen itt a rendszerhez szükséges belépési adatok.
Allo GUI:
admin@allo.com/allo
A wlan SSH-val állítható be:
root/dietpi
Hangra egyébként nem rossz!! -
contaxg
veterán
Ami nagyon megdöbbentett hogy az amúgy hallgathatatlan monitor alatti PC hangszórókból Roon-nal képes vagyok zenét hallgatni. De az ellenkezője is meg volt, mert a nappaliban egy Technics öklömnyi effekt sugárzó van most monoban!!!! beüzemelve a Heed DAC-ra és az Obelisk erősítőre és ez a trio jobb lett a piCore-ral. Szóval nincs semmi kőbe vésve.
-
contaxg
veterán
Jön az új Roon, az 1.8-as. Napok óta kapom róla a maileket...Állítólag átszabták a felületet becsülettel és a klasszikus zene rajongok örülhetnek mert pontosabban lehet mostantól szerzőre, műre és előadóra keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Minden ami hőszivattyú
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Óra topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...