Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-05 13:51:56

LOGOUT.hu

Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6151) feket663


feket663
tag

Még annyit felejtettem el írni, hogy Volumio-t használok, de nem feltétlenül a hangzása miatt, hanem mert próbáltam a Moode-t, de egyszerűen én már egy olyan vén hü...e vagyok, aki albumokat szeret hallgatni, és nem bajlódok lejátszási listákkal, ez a Volumioban szerintem jobban működik, a Moode-nál elő se tudtam ilyen lejátszási módot hozni, ott egy kiválasztott dal lejátszása után megállt, itt meg szépen lejátssza az egész albumot.

(#6152) wassermann válasza feket663 (#6149) üzenetére


wassermann
addikt

A jó táp fantasztikus dolgokat tud művelni! Sok évvel ezelőtt, még egy Raspberry Pi 2-esem volt, amit egy drága és nagy, hagyományos TV-okosítására használtam SCART csatlakozón keresztül (analóg hang kimenet). Elég vacak tápom volt, emiatt a Pi gyakran lefagyott. Ezért a Pi táp-buszára beforrasztottam egy jó minőségű 25V, 1000 mikroF-os kondit:


A Pi is stabilabb lett, de a hanggal csodák történtek: kitisztult a hangkép és olyan basszusok jöttek elő, amiknek a létezéséről korábban nem is hallottam :-)

(#6153) csergyuri válasza feket663 (#6149) üzenetére


csergyuri
tag

Grat, csak ez számít, mennyire képes megszűnni az idő zenehallgatás közben. Számomra ez a paraméter fontosabb a többinél :)
Tegnap én is foglalatoskodtam a másod rendszeremben a Pi4/volumio -val. Kicseréltem a régebbide jó hangú Topping D2 dac-ot egy SMSL sanskrit V2-re és leesett az állam. Én is ott ragadtam pár röpke órára.
Jobb fajta táp megoldáson én is gondolkodok, de én a DAC-nak szánom. A pi stransfer feladatait bőven ellátja egy 3A-es 30W-os huawei, ha külső dac van rákötve. Viszont a sanskrit usb adat kapcsolattól függetlenül külön tápolható. A hifiberry HAT rajta van, de az majd vszleg lekerül, csak még nem jött meg a normális ház hozzá.
(sry a ronda foóért)

(#6154) weinmaker válasza csergyuri (#6153) üzenetére


weinmaker
őstag

Ugyanilyen dac-om van, egy Ifi audio táppal, és elég jó szerintem is. Gondolkodom egy raspberry pi beszerzésén, hogy mit tud, de ez még a jövő zenéje.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6155) feket663


feket663
tag

Nekem nagyon bevált a Sajti féle analóg HTPC táp, így most is ebben gondolkodom. Ami még most megtetszett, az ez a modifikáció:
[link]

(#6156) csergyuri


csergyuri
tag

Kíváncsiságból rákötöttem a pi-t a tv-re HDMI-n, de csak jelszót kért, nem jelent meg a volumio. Klell valami külön plugin, beállítás, más egyéb?

(#6157) csergyuri válasza weinmaker (#6154) üzenetére


csergyuri
tag

Nehéz rajta nagyot bukni annyira népszerű, hogy ha nem tetszik hamar el lehet adni. Nemrég vettem újra, és nagyon nem bántam meg.
Egyelőre csak spotify streaming és nasról megy a zenehallgatás az ingyenes volumio-val.
Azt még próbálgatom hogy digi kártyával az SPDIF kapcsolat vagy közvetlen usb-n jobb.
Nem tudom lesz-e és ha igen, milyen különbséget mutat az AK 4493-as sanskrit és az ES9038Q2M chipes topping D10.

(#6158) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Itt is megkérdezem, mert lehet ez jobban pörög: Ezt a Hi-Fi Shield-et Odroid N2+-hoz is lehet használni, vagy csak amiket a weblapon írnak, hogy C2 / C1+ / C4-hoz való?

Köszi!

Szerk: közben rájöttem, hogy akkor lehet, hogy nem, mert az N2-őről hiányzik a 7 PIN-es GPIO csatlakozó és gondolom a 40 PIN GPIO-sra meg ezt nem lehet így rákötni...?

[ Szerkesztve ]

(#6159) weinmaker válasza csergyuri (#6157) üzenetére


weinmaker
őstag

Egyelőre nem tudom, hogy mit használjak, mert jó lenne zenét lejátszani róla (ez ugye a volumio), de jó lenne filmet, horizon go, netflix, youtube (ez vagy rasbian vgay nem tudom, hogy a corelec, vagy osmc tudja-e ezeket), kellene egy torrent kliens, szóval tanácstalan vagyok még. Ráadásul nem is értek annyira hozzá. Esetleg valami multiboot, vagy a fene sem tudja.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6160) vrob71 válasza weinmaker (#6159) üzenetére


vrob71
tag

Én OSMC-t használok Rpi4 + SMSL SK10 MKII. Van torrent kliens, egy halom plugin. Nekem megfelel, egyedül az audiot 48kHz mintavételezésre konvertálja, ezt nem tudom változtatni függetlenül attól, hogy fix 44.1kHz-re állítom be.

(#6161) weinmaker válasza vrob71 (#6160) üzenetére


weinmaker
őstag

Nekem is ugyanaz a dac-om :D
Tudom, hogy sok plugin van, de azok működnek amiket kérdeztem?

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6162) vrob71 válasza weinmaker (#6161) üzenetére


vrob71
tag

A transmission igen, a többit nem próbáltam.

(#6163) Patice válasza weinmaker (#6159) üzenetére


Patice
Topikgazda

Én megpróbálnék multiboot-tal két rendszert felrakni egy microSD kártyára. (pl.)
Volumio-hoz képest más hangja lesz egy OSMC-nek.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#6164) wassermann válasza weinmaker (#6159) üzenetére


wassermann
addikt

Én Raspberry-n használok OSMC-t és Raspbian-t is (Noobs-sal dual boot-os a kártyám):

OSMC:
Helyi fájlok lejátszására pl. merevlemezről vagy pendrive-ról. Az OSMC képe gyönyörű, jobb mint a TV lejátszójáé. Hangja sem rossz, nekem elég.Vannak mindenféle plugin-ok. Én csak a TVheadend-et használom (kell hozzá egy USB-s vevő és olyan mint egy videomagnó, beprogramozod és rögzíti a műsort)

Raspbian:
kb. Windows XP-hez hasonló, ha nincs itthon más néha használom a böngészőjét. Rosszabb az élmény mint egy PC-n (pl sok ablakot nyitsz akkor kiakad). Youtube csak alacsonyabb felbontásokon megy, mert a Linux-okban még közel sincs olyan finoman kidolgozva a videók böngészőbe ágyazása, mint a Windowsban (de dolgoznak rajta)

(#6165) dugesz77 válasza weinmaker (#6159) üzenetére


dugesz77
őstag

Egy Xiaomi Mibox s -en nem gondolkodtál még? Van normális Youtube, Netflix, Hbo go, Horizon go. Megy mindenféle zenei,filmes stream plusz a chromecast. Egyedül talán a torrent maradna le.

(#6166) weinmaker válasza wassermann (#6164) üzenetére


weinmaker
őstag

Valami ilyesmiben gondolkodnék én, is, hogy multibootban OMSC, Volumio, Raspbian mindez egy pendrive-on (mert pendriveom van 64-es, kártyám csak 32-es). Megnéztem pár viedót, meg leírást, de egyelőre kifogott rajtam. :)

[ Szerkesztve ]

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6167) weinmaker válasza dugesz77 (#6165) üzenetére


weinmaker
őstag

Van android tvbox-om, azon megy minden, kivéve a torrent. De ahelyett akartem egy multifunkciós eszközt. Aztán kiderül, hogy mi lesz belőle.

[ Szerkesztve ]

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6168) wassermann válasza weinmaker (#6166) üzenetére


wassermann
addikt

Nekem Noobs csinálja a multiboot-ot, nem tudom hogy USB-s bootra tudja-e. Próbáld a 32-es kártyán, ezeknek a csöppnyi linux-oknak talán az is elég. Először a Noobs-ot kell telepíteni, utána ott adod meg miket szeretnél.

(#6169) weinmaker válasza wassermann (#6168) üzenetére


weinmaker
őstag

Most ott tartok, hogy kipróbáltam a volumiot (tetszik), illetve a coreelec-et, és a raspbiant. Mondom a nyűgeim:
Ha noobs-al csinálom, akkor csak a raspbian és corelec lehet rajta, mert a volumionak nem találtam olyan fájlt, amit a noobs elfogad. Hiába csinálja meg a noobs a multibootos kártyát. A raspbian elindul, de a coreelec nem. Ugyanez van, amikor a corelec-et külön kártyára teszem, hogy csak úgy hajlandó elindulni, ha feléled a pi400, és csak utána dugom bele a kártyát. Ha benne van a kártya és úgy kapcsolom be, akkor semmi.
Ha ezt a 3 rendszert nem lehet multibootba tenni, akkor már azzal is megelégednék ha a raspbian és coreelec menne multibootban és a volumiot ha használom, akkor kicserélem a kártyát, bár ez tök gagyi megoldás. Az a vicc, hogy azt gondoltam, hogy sokkal jobb lesz, mint az androidos tv boxom, de kezdem belátni, hogy nem feltétlen, pedig azt akartam kiváltani. Jelenleg a nagy lelkesedés után erősen leszálló ágon vagyok. :(

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6170) ilovedigweed válasza weinmaker (#6169) üzenetére


ilovedigweed
senior tag

Ha belefér a keretbe, akkor vegyél még egy rpi-t a volumionak és kész is vagy. A volumionak elég a rpi 3b+-is, de lehet még a 2-es verzió is használtan.

[ Szerkesztve ]

-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer Naga Trinity -Razer Tartarus V2 -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core

(#6171) Patice válasza weinmaker (#6169) üzenetére


Patice
Topikgazda

Androidos TV boxra nem lehet rakni CoreELEC-et?
Ha van két eszközöd, akkor én nem görcsölnék azon, hogy egy vason fussanak.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#6172) weinmaker válasza Patice (#6171) üzenetére


weinmaker
őstag

De lehet, de pont azt szeretném kiváltani, ami úgy néz ki, hogy nem megy :D.
Azon fut minden: horizon go, youtube, netflix
Az is lehet, hogy tényleg eladom pi400-at és veszek a volumionak egy pi3-at. Egyelőre gondolkodom, hogy lenne a legjobb. Ja és torrentet elfelejtettem, mert az is kéne. :) Túl sokat akarok? :D Maradjak a win10-nél? :D

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6173) Patice válasza weinmaker (#6172) üzenetére


Patice
Topikgazda

Torrentezést egyikre sem bíznám, bár korlátozottan lehet a TV boxszal menne. CoreELEC-re asszem lehet rakni Transmission-t plugin-ként.
Én inkább harmadik eszközzel oldanám meg.
Nekem az a megoldás vállt be, hogy egy hazi szerverre bíztam minden ilyesmit (torrent, fájlmegosztás, virtualizáció, meg egyéb szerver szolgáltatások) és így mindenhová elég egy kicsi, alacsony fogyasztású kliens, mint pl. a Raspberry Pi.
Én Roon-t használok, a szerveren megy a Core, és a z egyik kliensem (a konyhában) pont egy sima Pi3, amin OSMC fut. Az OSMC debian alapú így simán fel tudtam rá rakni egy Roon Bridge-t, ami csak egy háttér alkalmazás, így egyben van a video lejátszóm Kodi felülettel (HDMI-n TV-re kötve), míg USB-n megy ki a zenei jel egy DAC-os erősítőbe (SMSL Q5 Pro).
Simán mehet a két dolog egyszerre, mert más kimenetet használnak a hanghoz. :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#6174) SunMount3r válasza weinmaker (#6172) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Milyen Android Box? CE szempontjából csak az Amlogic megy, úgyhogy gondolom olyan, ha pedig jófajta, akkor azt Pi-al aligha váltod ki, ha a CE filmezésre, videózásra kell, legfeljebb egy még jobb Amlogic-os Box-al.

(#6175) weinmaker válasza SunMount3r (#6174) üzenetére


weinmaker
őstag

Amlogic-os, jól megy rajta minden.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6176) Polllen válasza Patice (#6173) üzenetére


Polllen
nagyúr

Miért korlátozott? Tökéletesen kezel mindent. A szűk keresztmetszet a sávszélesség lehet, ha nincs usb 3.0 és gigabit, de ettől még azért lehet torrentezni.

SunMount3r

Igénytől függően simán kiválhatja.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#6177) weinmaker válasza Polllen (#6176) üzenetére


weinmaker
őstag

Újratervezés után arra jutottam, hogy az android box marad, nem tudom normálisan kiváltani, csak nagyon kompromisszumos módon. A rapberryvel meg kellene oldanom a torrentet, meg a volumiot valahogy egy füst alatt (nem tudom, hogy ez egyáltalán kivitelezhető-e valahogy), esetleg ajánljatok egy raspberrys lehetőleg magyar fórumot, hogy ne itt szemeteljem tele vele a topikot.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6178) Polllen válasza weinmaker (#6177) üzenetére


Polllen
nagyúr

Van itt is rpi fórum, ott lehet tudnak segíteni. Nem nagyon vagyok otthon a multiboot-ban, de amennyire látom a volumio, moode és hasonszőrű rendszerek nem annyira barátok a multiboot-tal.

Amúgy lehet egy ilyen megoldaná az összes gondod:
[link]

Vagy usb boot engedélyez és két pendrive.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#6179) weinmaker válasza Polllen (#6178) üzenetére


weinmaker
őstag

Félreértetted, nem akarok már dual boot-ot, hanem hogy fusson folyamatosan a volumio, és mellette egy torrent kliens. Így az android box-al együtt minden le lenne fedve.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6180) Polllen válasza weinmaker (#6179) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezt próbáltad?

https://community.volumio.org/t/possible-to-run-a-torrent-client-on-volumio/3470/6

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#6181) dugesz77 válasza weinmaker (#6179) üzenetére


dugesz77
őstag

Volumio-t hagyd meg csak zenére. A boxra van coreelec az alá meg van torren kliens(igaz nagyon rég használtam, ma nem tudom ,hogy áll anno jól működött)

(#6182) weinmaker válasza dugesz77 (#6181) üzenetére


weinmaker
őstag

Nem corelec-et használok a boxon, mert kell netflix, youtube, horizon go is. Azzal meg csak szenvedős. Így inkább a saját appjukat használom és no probléma, filmekhez meg a kodit. Box-on kipróbáltam a utorrentet, de sajnos nem túl megbízható.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6183) SunMount3r válasza Polllen (#6178) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

FHD-ig lehet, a felett úgy hallom vannak még gondok. De pl. FHD-hoz VC-1 dekóder sincs már.

weinmaker: Transmission, vagy T-torrent Android-ra. CoreElec alá pedig qBittorrent. Az biztos, hogy CE alatt a torrent is jobb. Milyen Box amúgy?

[ Szerkesztve ]

(#6184) weinmaker válasza SunMount3r (#6183) üzenetére


weinmaker
őstag

x96 2/16-os

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6185) weinmaker


weinmaker
őstag

Ha volumio ios app-ot megveszem azt használhatom telefonon és ipad-en is, vagy külön-külön meg kell venni?

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6186) contaxg


contaxg
veterán

Most kaptam kölcsön egy routert.
Kíváncsi leszek. ;)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#6187) robi-k válasza contaxg (#6186) üzenetére


robi-k
őstag

Az csak egy switch, nem router. Amúgy placebo hatást még gyakorolhat a rendszerre ;]

(#6188) contaxg válasza robi-k (#6187) üzenetére


contaxg
veterán

Jogos, elírtam ez valóban egy switch. Nyilván olyan láncban lesz érezhető a változás ahol megfelelő egységek vannak hozzá. A hálózati lejátszom egy InnuOS Zenith, ami gondolom már elég jó hozzá. Sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de eddig nem olvastam rosszat róla, max annyit hogy drága, de járt már nálem ennél drágább switch is.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#6189) Dorian válasza contaxg (#6188) üzenetére


Dorian
félisten

"Nyilván olyan láncban lesz érezhető a változás ahol megfelelő egységek vannak hozzá"
Főleg a hifista fejében ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6190) contaxg válasza Dorian (#6189) üzenetére


contaxg
veterán

Hifista az aki többet hallgat kütyüt mint zenét. Szerintem itt többen hallgatnak a mindennapokban jobb eszközöket mint én. Van hogy napokig egy BT hangszóróval sétálok fel-alá a lakásban, mert az egész hókusz-pókusznál jobban érdekel a zene. De mint ahogy a jó bort vagy más hedonista dolgokat sem vettem meg a jó hangú készülékeket sem és izgalmas dolog találkozni ilyen ritkaságokkal. :R

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#6191) Ear001 válasza contaxg (#6188) üzenetére


Ear001
addikt

Valamit nagyon el kell, hogy ronts, hogy ne halld a difit. ;]

(#6192) Patice válasza contaxg (#6190) üzenetére


Patice
Topikgazda

Részemről várom a tapasztalataidat.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#6193) #03969024


#03969024
törölt tag

Sziasztok!
Először itt érdeklődnék, mert főként audioPC téma, ill. egy kicsit HTPC.
Szóval, épülget a vas, AMD 3200G, B450 chipset, MZ/X analóg táp, rendszer M2 SSD-n, a tároló egyelőre HDD. Szoftverezni szeretnék, szándékomban állna elhagyni a Win-t, bár, ha jól látom, 4k HDR még nem megy Linuxon, így félő, marad még az ablakos, mozira. E mellé szeretnék valamilyen Linux disztrót, általános dolgokra, s harmadikként AP-Linux lenne a kiszemelt, esetleg Daphile. Igyekeztem átböngészni a topikot, most csupán annyi érdekelne, vajon a legfrissebb tapasztalatok alapján mi lenne a legüdvözítőbb megoldás?

(#6194) Dorian válasza #03969024 (#6193) üzenetére


Dorian
félisten

Legfontosabb, hogy tanulj az én hibámból. Olyan alaplapot válassz, amely bios-ánál a boot sorrend fixen beállítható, tehát ha épp nincs az USB-re bootolható pen dugva, akkor nem felejti el ezt a beállítást.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6195) #03969024 válasza Dorian (#6194) üzenetére


#03969024
törölt tag

Ha lehet, akkor kerülném a pen használatát, csak megoldható a multiboot az SSD-ről is...

(#6196) Dorian válasza #03969024 (#6195) üzenetére


Dorian
félisten

Azzal gondolom megoldható, csak ha zenéhez nem használsz képernyőt (mert minek), akkor kicsit nehézkes.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6197) SunMount3r válasza Dorian (#6196) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

csak ha zenéhez nem használsz képernyőt (mert minek), akkor kicsit nehézkes.-> :F

(#6198) weinmaker


weinmaker
őstag

Ha valaki használ volumiot raspberryn kipróbálná, hogy működik-e neki az airplay? Nálam olyan szinten akadozik, hogy teljesen használhatatlan, míg kodival teljesen tökéletes.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#6199) csergyuri válasza weinmaker (#6198) üzenetére


csergyuri
tag

Megtenném, de fogalmam sincs hogy műxik.
Aktuális (alap) volumio fut egy új pi4-en, androidos tabletről, telefonról, néha pc-ről van kezelve a lejátszó felület.

(#6200) weinmaker válasza csergyuri (#6199) üzenetére


weinmaker
őstag

Iphone-ról indítasz zenét a volumióra. Nem bonyolult, sőt! :D Nekem sajnos akadozott. A kodi meg tökéletes volt.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.