- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letoltobeze
aktív tag
válasz
Balerik #6899 üzenetére
Elolvastam már a telepítési útmutatót. Látszólag minden rendben is van, de egyszerűen nem szólal meg.
Pedig a kezelőfelület szerint felismerte az USB-re kötött DAC-ot, le is játssza látszólag a fájlt, de nem szól. Ha kicseréltem az SD kártyát a Volumio-sra, akkor szól, tehát a rendszer többi részével nem lehet gond.
Másik kérdés: Xpenology NAS-hoz Samba-val, vagy NFS-el érdemes/lehet kapcsolódni?
-
Balerik
aktív tag
válasz
letoltobeze #6897 üzenetére
Nekem ez segített (google fordítót használtam
)! De szívesen segítek én is.
-
:AMF:
senior tag
válasz
letoltobeze #6897 üzenetére
Pedig nem egy bonyolult dolog a Moode. Mivel szívsz?
-
Warter
addikt
válasz
SunMount3r #6893 üzenetére
Pendriveot ezért most nem dugdosok sehova, de bárhonnan másolom bármit bárhova, nálam helyesen jelenik meg. RpiZero2 a Volumio, de ez nem hiszem, hogy bármit számítana.
-
dugesz77
őstag
válasz
letoltobeze #6894 üzenetére
-
letoltobeze
aktív tag
válasz
letoltobeze #6883 üzenetére
Sziasztok, időközben sikerült egy Raspberry-t szerezni használtan. Erre is fektettem a Volumio-t. Egyenlőre nem hallok hangminőségben különbséget a két lapka között.
Amúgy van a Volumio-nak olyan alternatívája, ami hasonlóan egyszerűen kezelhető, de esetleg hallhatóan másként szól? -
SunMount3r
nagyúr
Ha Windows alól (Linux-ot most hagyjuk, tudjuk, hogy Volumio is az) hálózatról létre akarsz hozni (vagy át akarsz másolni) egy olyan mappát a Pendrive-ra, ami a Volumio-s eszközben van, aminek ékezetek is vannak a nevében azt engedi neked és rendesen meg is csinálja?
Pl.:
Tésztáló Máppő
(most ez jutott eszembe).Nekem valami hibát ír ki (de semmi hasznosat) és nem hozza létre, míg ékezetek nélkül bármilyen mappát és file-t enged.
Amúgy milyen eszközön van a Volumio neked, valami Pi?
-
Warter
addikt
válasz
SunMount3r #6891 üzenetére
Linux/Windows/osX geprol nezek egy Linuxos NFS vagy Samba share-n levo zenefajlokat amik helyesen jelennek meg mindenhol.
-
Warter
addikt
válasz
SunMount3r #6889 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #6887 üzenetére
Szerk.: most látom, hogy file-ok esetén csak akkor jelenik meg ? az ékezetes betűk helyén, ha az mp3 file-ba nincs beleszerkesztve a szám címe az mp3Tag-be. Ekkor a Volumio a helyett a file és "igazi" teljes nevét fogja megjeleníteni és ekkor már az ékezetes betűk helyett ?-jelek vannak. Ez onnan is látszik, hogy a szám neve pl. .mp3-al (tehát a kiterjesztésével) végződik.
Persze ez csak a Zenetár a Volumio-n belül, mert hálózati eléréskor meg az totál zagyvaság van, ami a fenti képeken is látszik.
#6888 Warter: Igen, mert amiket nézel, azoknak mind van rendes cím adva az mp3Tag-ben, azokkal nincs ilyen gond. De ha rádugsz egy USB pendrive-ot ilyen mappával pl.:
Csöngetve ugrott át a ló
Akkor szerintem ha pl. egy PC-ről, hálózatról akarod betallózni róla, akkor neked is olyan katyvaszt fog helyette mutatni. Meg a Volumio-n belül is a Zenetárban, ha betallózod, akkor csupa ?-jel lesz az ékezetes betűk helyén. -
Warter
addikt
válasz
SunMount3r #6887 üzenetére
Ez onnan van nalam es helyesen jelenik meg.
NAS/Server/Folder -
SunMount3r
nagyúr
Ezek nálad betag-olt/bescan-nelt file-ok, mert a címüket a tag-ből olvassa ki, én arról beszélek, amikor a könyvtárak és file-ok neveit írja ki rosszul.
Amikor a zenetárba bemész és forrást választasz, utána a Könyvtárak következnek, nézd meg aminek a nevében ékezet van, ott egy ?-jel lesz a helyében... És a zene file-oknál is, ha nincs rendes tag-ja, amiből kiolvassa, akkor a file nevét fogja megjeleníteni és abban is ott a ?-jel. (Ez látható az előző fenti képen, a könyvtárak meg ezen : )
-
Warter
addikt
válasz
SunMount3r #6885 üzenetére
Nem, nalam normalisan jelennek meg.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello, most váltottam Volumio 2.917-ről 3.233-ra, az ékezetes betűkkel nektek is ugyan ez van?:
Jobb oldalon ahogy látni kellene a mappákat, bal oldalon, ahogy a Volumio-s Pi-ba dugott Pendrive-ot látom Windows-os gépről Total Commander-ben a hálózatról. Az ékezetes betűs könyvtárakat és file neveket lecseréli ezekre az "összevisszaságokra".Ez a 2.917-nál még rendesen működött. Volumio-n belül meg most az ékezetes betűs Playlist-ek és file nevekben is ?-karakterek vannak az ékezetes betűk helyett.
-
letoltobeze
aktív tag
Na kipróbáltam. Nem keveset kínlódtam a dologgal.
Fel sikerült nyomni az Androidot a CoreElec helyére PC-ről, de valamiért nem ment rendesen: hol elment a kép, hol visszajött. Aztán nem is az UUAP jött be, mert az borzalmasan kezelhetetlen volt így, hanem megint a BubbleUPNP. Az egy zseniális program. Viszont nagyon idegesített ez a van-nincs kép dolog.
Itt jött egy kis kínlódás SD kártyával. Borzalmas, semmi nem működött úgy ahogy le volt írva.
Végül megtaláltam az eddigi legjobb és végre működő megoldást: Krescue
Ezzel hálózaton még a Volumio-t is fel tudtam rakni.
Hogy hogy szól, azt még nem tudtam tesztelni, de legalább már szól.Szóval ha valaki arra vetemedne, hogy Khadas mint lejátszó, akkor csak is Krescue!
-
s4tch
veterán
Ha a cimborának csinálod a streamert, akkor gondolom, még nálad van az ő málnája is. Helyi hálón a volumio automatikusan, minden különösebb konfig nélkül, smb-n keresztül közzé teszi a belső kártya tárhelyét mint megosztott mappát. Mondjuk windowson belül fogsz egy total commandert, egyik oldal nas/hdd, másik oldal málna, aztán mehet a másolás.
Alternatív megoldás: volumióra ssh-n beputtyolsz, telepítesz egy mc-t (sudo apt install mc -y), ami egy klasszik két ablakos fájlkezelő. Parancssorból elindítod az mc-t (telepítés után "mc"), és voilá. Így közvetlenül a málnára dugott hdd-ről is tudsz másolni a málna belső tárhelyére.
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Egy "láma" kérdésem lenne Volumio-val kapcsolatban.
A sajátomat NAS-ról etetem + az online rádiók.
Most az egyik cimborámnak csinálok egy RPI-t Volumio-val, 32GB-os kártya van benne, van rajta 27GB szabad hely.Gondoltam, hogy a NAS-omról felmásolok az üres helyre némi flac-ot, de azt hogyan tudom megcsinálni? Illetve már külső HDD-re másoltam ki zenéket, lejátszani le is tudom, de hogyan kell felmásolni a kártyán lévő üres helyre?
A HDD NTFS-re van formázva... emez meg ext4... linux kezdő vagyok.
Üdv.: Tazi
-
Balerik
aktív tag
válasz
letoltobeze #6872 üzenetére
Bocsi. Ezt nem néztem.
-
Ear001
addikt
válasz
letoltobeze #6873 üzenetére
Vagy ha felmegy rá a Roon core, az is működhet.
-
Patice
Topikgazda
válasz
letoltobeze #6873 üzenetére
Működőképesnek hangzik. Próbáld ki.
-
senior tag
válasz
Aprón van pár darab 3b+ használtan, ha nagyon sürgős.
-
dugesz77
őstag
válasz
Málnapc sem tud semmi jót ígérni pi4-el kapcsolatba.
-
Patice
Topikgazda
válasz
letoltobeze #6869 üzenetére
Khadas Vim3 Amlogic procis SBC, én két-három lehetőséget olvastam, amit kipróbálhatsz:
1. Odroid C2-höz készült DietPi képet megpróbálni, fut-e rajta.
2. Armbian-ból elméletileg lehet csinálni egy DietPi-t, láttam hozzá videót.
3. Armbian biztos van rá. Ez egy Debian, így szinte bármit tudsz rárakni parancssorból.
Milyen környezetbe kellene amúgy beilleszteni? -
Balerik
aktív tag
válasz
letoltobeze #6869 üzenetére
Hát talán itt kapható.
-
letoltobeze
aktív tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem hozzátok:
Mégiscsak szeretnék kipróbálni egy Raspberry Pi-t forrásként. Márcsak kíváncsiságból is.
Lehet azt most valahol kapni? Mert én nem találok.Másik kérdés: van egy khadas vim3-asom. Mivel az is ilyen single bord computer, nem lehetne valahogy abból is hálózati audio lejátszót csinálni? Túrom a netet egy ideje, de csak régebbi fórumokat találtam, ahol a Volumio ígéri, hogy majd csinál ilyet, meg vannak ilyen videók is, de az új Volumio weboldalon nincs semmi OS hozzá.
Van tippetek, ötletetek, hogy hogy lehetne ezt megoldani?
Előre is köszi a válaszokat! -
törölt tag
Üdv Urak!
PC-re telepített Daphile rak fel GRUB-ot, vagy hozzáadható? Egyáltalán win mellé felmegy egy másik partícióra, mint pl. egy Ubuntu? -
Kacsasült
tag
Hi, uj rendszert fogok telepiteni...foobar beallitasait kilehet exportalni?
-
Balerik
aktív tag
Bár nem szorosan a fórum témája, de...
Hogy lehet (ha lehet) online rádiót a moOde alá felvenni (pl. Rádió 1)?
OSMC alatt hogy lehet a hangot előcsalni?
-
Mathiask
senior tag
Szerintem sok mindentől függ a Pi-nél, hogy USB vagy digit coax HAT ad jobb eredményt, mennyire számít a táp, stb. Az, hogy USB vagy az spdif-lesz jobb neked szerintem elsősorban a DAC-on múlik. Vannak olyan DAC-ok melyeknél pl USB-ről etetve alacsonyabb jittert tudnak, de vannak olyanok is, hogy egy jobb SPDIF-ről érnek el jobb eredményt. Táp szerintem hasonló. Pl ha a DAC olyan, hogy az USB-je jól le van választva, akkor kevesebbet számít, vagy pl digi HAT-nál is van olyan, ami le van választva a PI tápellátásáról és agyon van szűrve pufferelve a tápvonal(pl az Allo digione signature is szól kb 1 percig, ha lehúzod a tápról). Szóval sok mindentől függ, hogy mi mennyit számít.
Szerintem az a legköltséghatékonyabb a Pi-vel kezdőknek, hogy ha egy sima Pi-vel próbálkoznak USB-t használva és kitapasztalják, hogy funkcionalitásban, szoftveresen megfelel-e nekik egyáltalán, utána lehet próbálkozni ha minden ok egy digi HAT-al és akkor kiderül jobb-e az SPDIF-et használva, végül táp. De fordítva is lehet. -
senior tag
Nekem Allo és TMP táp is van itthon. Egy Rpi3b+ -al használom őket. Véleményem szerint elég az egyikre beruházni a kettőből, attól függően, hogy usb-ről vagy coax-ról etetnéd inkább a dac-ot.
Nekem a táp volt először. Az Allo már nem hozott igazán észrevehető javulást a hangban.
-
s4tch
veterán
Nálam 4 táp van, ebből 3 ment sokat: egy sima univerzális táp (cikkszám alapján valószínűleg a MeanWell lehet az oem), egy iFi iPower és a TMP. Utóbbi hozott egy kis nyugit, simaságot a zenébe, anélkül, hogy részletek tűntek volna el, vagy maszatolt volna. Múltkor kontrollból visszatettem az univerzális tápot, nem volt kellemes.
Az iFi sem rossz egyébként, ha látsz belőle használtan (15e alatt szokott menni), akkor megér egy próbát.
-
Balerik
aktív tag
...hogy a Digi2 Pro nem támogatja a Pi4 -et
Csak a Rev. 1.5-t nem.
This board is not compatible with the Pi4 Hardware release 1.5
-
Alu
senior tag
Jó lesz az a digi+
Illetve még a TMP tápegységre szerettem volna rákérdezni, hogy hoz-e hallható különbséget a rendszerbe? -
Alu
senior tag
válasz
Polllen #6850 üzenetére
SPDIF transzportból milyet javasolsz? Hifiberryből néztem a Digi+ Standardot és a Digi2 Pro -t. Ezek még árban is elfogadhatóak lennének, viszont nem tudom mi köztük a lényegi különbség, még nem néztem annyira utánuk. Talán hosszú távon lényeges, hogy a Digi2 Pro nem támogatja a Pi4 -et. Esetleg Allo DigiOne, de az árban a Digi2 Pro kb duplája lenne...
-
s4tch
veterán
válasz
bitrograde #6851 üzenetére
[link] - a kolléga biztos szívesen segít. Mondjuk azt nem értem, ilyenkor mi értelme privátban csacsarászni arról, ami egyébként közérdek is lehet, de ez legyen az én bajom.
-
bitrograde
senior tag
Én Strawberry alá szeretném a Tidalt egyszer beműteni, de hiába olvasgatom a fórumokat, hogy hogyan kellene megszerezni valami kódot a Tidal lejátszóból, nem jutottam sokra vele. Szívesen vennék egy kis útmutatást, ha tud valaki segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Tőzsde és gazdaság
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- GTA V
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Asus F15 FX516PM 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged