- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskopika
senior tag
Miert lehet az hogy egy uj homerot adtam a gatewayhez, es folyamatosan eldobalja? Megnyomom a gombot mutatja amit kell majd fel ora - ora mulva offline. 22 eszkozom van de ebbol van bt es wifis is szoval nem mind fugg a gatewaytol
-
Mauddip
aktív tag
Sziasztok,
egy másik topicban már feltettem a kérdést, java részt meg is válaszolták a kérdésemet, viszont azt kérdezném, h biztos nem érdemes usb hosszabbítót használni ehhez? Csak azért kérdem, mert a plafon sarkában szeretném elvinni kábelcsatornában a töltőkábelét a kamerának, és ha belegondolok, akkor egy hosszabbító vége + töltő nem kis méretű, így ott ki kéne hagynom belőle ezt a részt, aztán annyira ez nem elrejthető...
-
Bedside lamp: szervíz mindent rendben talált, úgyfélszolgálaton kipróáltuk, iOS-sel nem ment, az ügyfélszolgálatos telefonján igen, firmware frissítés (nem értem, miért nem csinálta meg a szervíz) lefutott, utána ott és itthon is sikerült a lámpa és a Mi Home összepattintása (egyből).
-
Degeczi
nagyúr
Az már nagyon off itt, hiszen nincs köze Xiaomihoz, ide való téma.
Mindenesetre a 433-as jeladók (kapcsolók, mozgásérzélők, ajtónyitásérzékelők, csengőgombok, ...) nem programozhatóak, fix protokoll szerint adnak, ezért egy olyan vevő kell, ami látja ezeket, és wifin tovább tudja tenni a vett jelet. Ez célszerűen a $10 körüli Sonoff RF bridge, ami alapban a saját Sonoff "Ewelink" rendszerébe dolgozik (egyszerű kapcsolgatásra ott is használható), de könnyen átflashelhető, és akkor MQTT szerverre továbbítva már bármi végezhető vele, tetszőleges házautomatizálási rendszerbe integrálható.
-
kano
nagyúr
Akkor még mindig érdemesebb kínai régióst venni mindenből...
Mondanál esetleg kicsit többet ezekről az RF cuccokról? Jól gondolom, hogy minden ilyen eszközre amely egy bizonyos vezérlőt tartalmaz fel lehet nyomni az ilyen fw-ket?
Mi volna, ha az ember tisztán ilyenekből építene egy rendszert? Mondjuk nem tudom, hogy van-e hozzá app is, akinek az kellene? -
Srácok, hazai vásárlású Xiaomi Gateway esetében ha hozzá akartok adni kézzel egy eszközt, például a tűzjelzőt, nem kaptok hibaüzenetet? Nálam azt írja, hogy nincs Zigbee Gateway rendszerben, ami baromság, hiszen a mozgásérzékelő és az ajtónyitás szenzor is zigbee-s, és tökéletesen megy. Szingapúr a régió, nem tudom, ez számíthat-e. Azonos hálózaton vagyok a gateway-jel.
-
Blizzardking
őstag
válasz
stickermajom #830 üzenetére
Értem, köszönöm.Degeczi, neked is!
Szerintem első lépésben szórakozok az égőkkel mi home-al, utána veszek egy xiaomi Gatewayt, szórakozok azzal is, utána wifis reléket, és egy domotitzot raspberryn, és ha még tart a lendület, utána az RFlink. Ezalatt kiderül beleunok-e, illetve mennyi időt emészt fel a dolog, és mennyire fog meg a gyakorlatban.
Köszi mégegyszer! -
tobias40
veterán
Van egy kérdésem:Mi Band 3 bekapcsolható a rendszerbe?
Nem találom érdekes módon az órák között pedig van ott jó pár felsorolva..AtiSnatch: lehet, nem derült ki pontosan mit szeretne..
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #826 üzenetére
Azért írom nagybetűvel a "Gateway"-t, mert a Xiaomi típusára gondolok, persze. Általánosságban egy saját stickes megoldás csak "gateway" lenne.
Nekem csak bemenetként szolgáló Xiaomi Zigbee eszközöm van, de a támogatási listán ott vannak a fali kapcsolók és a konnektoruk is, tehát a kimenetként vezérelhető eszközöknek is működniük kell, igen.
Más kérdés, h ebből a kínai szabványú konnektornak semmi értelme, sokkal jobb választás pl. egy Blitzwolf (és a házi automatizálási szerver épp erről szól, h eltérő rendszerek is együtt tudjanak működni) -
stickermajom
addikt
válasz
Blizzardking #826 üzenetére
A Xiaomi Gateway például igen. Viszont az más zigbee-s eszközöket nem fog támogatni, csak a Xiaomikat. Olcsóbb pl. egy 433 Mhz-es kapcsolót használni RFLink Gateway-jel, nálam most ez a következő projekt, ha a királyi posta meghozza végre a cuccokat hozzá.
Relének meg Sonoff Basic van úton. Ez wifis, nincs szükség gatewayre a kezeléséhez, csak egy custom firmware-t kell felflashelni rá.
-
derrik
őstag
Sziasztok!
Van egy YeeLight okos izzóm de már unom a telefonról kapcsolgatni. Van valami fizikai kapcsoló amivel működtetni lehet?
Szeretnék a Xiaomi rendszernél maradni és egy forgatható kamerát is venni mellé csak pillanatnyilag nem rendelhető -
Blizzardking
őstag
válasz
stickermajom #823 üzenetére
"a gateway-jel kommunikál" De milyen gateway? Pl Xiaomi Aquara? És vannak olyan outputok (kapcsolók, relék stb) ami nem wifin kommunikál hanem az is zigbee-n? És azt is támogatja az xiaomi gateway, a vezérlést, vagy csak az érzékelők kiolvasásának a közzétételét? Bocsánat hogy ennyit értetlenkedek.
Mindenkinekkano, Degeczi
-
kano
nagyúr
válasz
Blizzardking #822 üzenetére
Én ezt úgy gondolom, hogy a xiaomi hub, ha már megvan akkor az kezeli a kapcsolatot (és használja a saját szervered), de lehet vásárolni zigbee sticket is.
-
stickermajom
addikt
válasz
Blizzardking #822 üzenetére
A zigbee érzékelő a gateway-jel kommunikál, a gw pedig helyi hálózaton a raspberry-vel.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
stickermajom #820 üzenetére
Így van, abszolút nem az az elsődleges cél, h a kínaiak ne lássák a dolgaimat! Sokkal inkább az, h kínai kapcsolat nélkül stabilan, gyorsan működjön minden, ne legyen olyan agyrém amivel a topik tele van, h nem jönnek értesítések, és főként hogy tetszés szerinti rendszerhez tartozó idegen eszközök is együttműködjenek.
Pl. nálam is a Xiaomi ajtónyitásérzékelők mellett filléres 433-as mozgásérzékelők ill. villanykapcsolók dolgoznak össze, és vezérelnek szintén filléres Sonoff reléken keresztül lámpákat.
-
stickermajom
addikt
Domoticznál egyszerűbb az automatizációk megírása, ha jól tudom. RPi3 körülbelül 2 wattot fogyaszt amúgy idle-ben, elhanyagolható szerintem.
Szerk.: Azt azért hozzátenném, hogy nem csak annyi az előnye, hogy elhagyhatóak a kínai szerverek. A drága Xiaomi eszközök is elhagyhatóak, nem kell egy márkához ragaszkodni onnantól.
-
kezdöcske
csendes tag
Xiaomi+miui-vel használom ezt a xiaomi+aqara okos eszközöket, eddig nagy problémám nem volt (igaz aqara izzó épp kiakaszt jelenleg 808 hsz).
Üzenetekkel kapcsolatban esetleg hát ha segít vkinek.
-miui rendszerbe van olyan hogy telepített alkalmazások engedélyei, itt engedélyezni kell ha esetleg alapból nincs a mi home üzenetet tudjon küldeni.
-ez egyszer fodult elő eddig, hogy müködött az üzenet küldés, de egyszercsak megszünt létezni, mi home program adatai töröltem, aztán azóta megy. -
RAMBÓ
aktív tag
válasz
stickermajom #813 üzenetére
Olvasgattam én is ezt a saját szervert, de elsőre elég bonyolultnak nézett ki, plusz ahogy írták kell hozzá egy rasp pi vagy egy folyamatosan futó win-es kisgép. Annyi előnye volt talán, hogy így a kínaiak nem látják ha minden igaz, de vegyek még egy eszközt, vagy menjen még 1 számítógép, holott a gateway erre szolgálna, ha a program normálisan működne...
Pont azért vettem, hogy ne kelljen XY programnyelveket megtanulnom, hogy otthon magamnak tudjak leprogramozni egy ilyen rendszert, hanem megveszem és egyszerű és működik. Hát ez nem jött össze. -
tobias40
veterán
Játéknál azért több szerintem de nem lehet biztosra menni az eszközök pontossága és szoftver hibái miatt.
Pl. én is random kapom csak az értesítéseket,volt hogy csak wifin volt hogy csak mobil neten.
Nem jöttem rá miért de úgy vettem észre hogy a frissítésekkel van kapcsolatban..
Van akinél meg tökéletesen működik,nincs rá magyarázat sajnos!De valóban jó kis játék ,én nem bántam meg hogy belekezdtem!
Van egy kérdésem:Mi Band 3 bekapcsolható a rendszerbe?
Nem találom érdekes módon az órák között pedig van ott jó pár felsorolva.. -
RAMBÓ
aktív tag
válasz
nababika #763 üzenetére
Hát csak ez eléggé elszomorító.
Veszel egy rakat eszközt mint például én, 3 mozgásérzékelőt, 2 vízkifolyás érzékelőt, 2 hőmérőt, ajtónyitás érzékelőt, stb. és csak pont a lényeg nem működik, az értesítés. Így ezek az eszközök egy rakat sz.rt érnek kb. Olyan, mintha vennél egy autót, ami nagyon szép meg nagyon jó, csak menni nem lehet vele.... Pénzkihajítás volt megvenni több 10ezer forintért a cuccokat. -
kezdöcske
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki "Aqara Smart Security IP Gateway Camera" átjáróhoz "Aqara ZNLDP12LM LED Smart Bulb" izzót.
Összepárosítottam android mi home-ban, ahogy a leírásba van és sikerült is, viszont nem vezérli "timeout" feliratot dob be. Más eszközök tökéletesen mennek közben, de ez többszöri párosítás, telefon újraindítás és semmi vezérlés.
Létezne hogy ezzel az átjáróval nem menne vagy esetleg hibás az izzó? -
Köszi a választ mindkettőtöknek! Azt hittem, lemaradtam valamiről, és a Hue is támogatott platform lett!
Más. A Smart Switch-ből jól látom, hogy kétféle létezik, egy bluetooth-os, és egy zigbee-s? Továbbá, az Aqara vízfolyás jelző elvileg zigbee-s, felvehető a Xiami Smart Security szetten keresztül a Mi Hime appba? Honeywell tűzjelzőt esetleg használ itt valaki?
-
darkmann
őstag
A Philips Hue termékek az Apple HomeKit-tel kompatibilisek. Ha Xiaomi kompatibilis Philips izzókat keresel, akkor így kell keresned: "Xiaomi Philips" és akkor biztos nem fogsz mellé. Én már rendeltem pár "Xiaomi Philips Zhiroui" izzót, amiket a doboz alapján kínai belpiacra szántak (For China Mainland only), de a Xiaomi GW felismeri, ha kínai szerverre van állítva, és nagyon jó a minősége/fénye, és dimmelhető a fényerő és a színhőmérséklet is. Rendeltem már Xiaomishoptól is ilyet, ahol nem volt raktáron, ezért Kínából és nagyon lassan jött meg, és rendeltem Aliról, ahonnan kb. ugyanannyi idő alatt érkezett meg. Továbbá Aliról valamivel olcsóbb, és a firmware is frissebb. A Xiaomishop-os izzókra nem tudtam hónapok óta telepíteni a legfrissebb firmware-t, mindig hibát ír, de működnek így is kisebb-nagyobb bugokkal.
-
Brain75
senior tag
Szia
Szerintem erre csak Domoticz vagy Home assistant a megoldás.
A xiaomi MI Home-ja csak xiaomi, IKEA és Philips dolgokat kezel.Persze ha veszel egy Amazon Dot-ot vagy egy Goole Home-ot akkor azok tudják hanggal és alkalmazással is kezelni a dolgaidat, de automatizálást nem tudnak.
Maximum IFTTT lehet a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest