- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Meggyi001: Kuponok....
-
LOGOUT
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
Ez igy ebben a formaban hulyeseg. Iment kifejtettem az okat, de leirom meg 1x.
Ha a router erzekenyebb, es erosebb jelet kepes kuldeni, akkor a gyengebb teljesitmenyu es felsuket eszkozod is meg fogja hallani es valaszolni fog amit a routered a jobb fuleivel meg is hall. Nyilvanvalo, hogy egy ponton tul nincs ertelme tultolni az adoteljesitmenyt, mert sok problemat tud okozni. Egyreszt egeszsegugyi, masreszt interferencia problemakat generalhat. A problemad lehetseges magyarazata a kovetkezo:1. Nem voltal olyan messze, h erezd a kisebb es nagyobb teljesitmeny kozti kulonbseget.
Ha nincs nagy tavolsag, akkor nem erdemes a nagyobb teljesitmenyt valasztani.2. Konnyen lehet, hogy a nagyobb teljesitmennyel zart terben mar akkora interferenciat okoztal sajat magaddal, hogy tobbet art mint hasznal.
3. 5Ghz es 2.5Ghz kozott oriasi kulonbseg van!
Az 5Ghz-es jelek sokkal konyebben visszaverodnek feluletekrol es okoznak karos interferenciat, valamint a targyakba utkozve sokkal jobban elnyelodnek, mint a 2.5Ghz-es jel.4. Ergo a 2.4Ghz-es jel joval stabilabb halozatot kepes biztositani, konyebben athatol a falakon, mint az 5Ghz. Nem hiaba hasznalnak az okos eszkozok 2.4Ghz-es halozatot. Hatranya a kisebb savszelesseg. Ezt viszont pont lexarja az okoseszkoz, mert nem kell neki nagy savszel.
5. Az adott frekin valami zavaro jel lehet es ez okozhat problemat.
6. Ne feledjuk, hogy a wifinel nem csak a teljesitmeny szamit, sokkal inkabb a jel minosege! Baxhatod a nagy teljesitmenyt, ha a jeled olyan zajos, hogy 20x kell elmondani azt, hogy "Neeem leeesz gaaazaremeles!" Hogy egyszer megertsd :) rogton lassabb lesz a beszelgetes.
-
Rick4
félisten
Jól értelmeztem a rosszul megírt kérdésedet...
Azt írtad:"Nem lényeges, hogy én mit érzek és mit nem."
előtte meg:"
Valaki kifejtené ezt a jelerősség dolgot, hogy műszakilag hogy is van ez?
Nekem kínai routerem van és nem érzek különbséget a legerősebb és a leggyengébb jelerősség között. (Illetve bizonyos körülmények között még jobb is a kisebb jelerősségen.)
Szóval én azt gondolnám, hogy mivel itt két eszköz közti oda-vissza kapcsolatról van szó, ezért ideális esetben mindkét oldalnak egyforma jelerősséggel és hasonlóan jó antennával kellene rendelkeznie. Ha valamelyik oldal gyengébb, akkor az lesz a szűk keresztmetszet és ezt nem kellene befolyásolja, ha másik oldalon jelerősséget emelünk. A mobil eszközök antennája és adóteljesítménye is elmarad a routerétől, ezért hiába kapná az adatokat, ha amit ő küld, az már nem jut el a routerig. Rosszul gondolom? És itt jön be amit írtam, hogy nekem néha még jobbnak is tűnik a routeren beállított kisebb adóteljesítmény: Amikor maximumra van állítva, akkor két szobával arrébb is 5 GHz-en csatlakozik a telefonom és 2-3 Mbitet mérek, ráadásul állandóan szakadozik a hálózat. Az adóteljesítményt kicsire állítva viszont már kénytelen 2,4 GHz-en csatlakozni a telefon, és máris stabil és használható sebességű a kapcsolat."És ebben ott a félreértés, hogy leredukáltad a folyamatot antennaméretre, sugárzási értékre, holott a telítettebb frekin, telítettebb csatornán ugyanaz a sebességcsökkenés sokkal hamarabb következik be, szóval nem csak hogy arra nem emlékszel, mi volt a fontos, még visszaolvasni se voltál hajlandó, hogy mit jelöltél meg, de ezek szerint még leírni se tudtad, mit akarsz, és csodálkozol, hogy az erre adott logikailag hibátlan válaszokat sem érted.
Nincs több kérdésem!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Battlefield 6
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Meletrix ZOOM TKL DYNA - féláron
- AMD Ryzen 5 5600 6-Core 3.5GHz AM4 Box (100-100000927BOX) - Azonnal átvehető, Számla + Garancia: 1év
- PS4 Pro 1Tb Destiny Edition Elado
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Logitech MX Anywhere 3 egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest