Aktív témák

• Wodka

csendes tag

No akkor az en tapasztalataim roviden.

Kb egy honapja kezdtyem el Linux-ozni. Felnyomtam a gepre egy Mandrake-t, ami nagyon jo volt, konnyu telepites (teljesen grafikus, mindent felismert, stb), aztan egy Red Hat-ot, ami ugyanugy sikerrel jart. Sokmindent kerdezett, de mert tudom mit miert kerdez, igy nem volt vele gond.
    Probalkoztam Debiannal, de az X valamiert nem jott be, parancssorosan meg megsem kellene... Nem foglalkoztam vele tul sokat, ketszer megprobaltam, nem sikerult. Lehet, hogy a gep a baja, mert egy 233 MMX, ATi Mach64 videoval. Nem sikerult, nem baj, majd megprobalom masik gepen.
    Lassuk a kovetkezot: Redmond Linux: Nagyon szep, WinXP-hez hasonlit (de csak hasonlit, nem masoltak le egy az egyben), de hibas, mert fagyizik. Ezt irtak is rola, de gondoltam kiprobalom. Ezen a regi gepen rohadt lassu.

Tehat eddig 4 disztribet probaltam ki, a Mandrake tetszett a legjobban, ugyhogy azt visszateszen hamarosan, es az alatt tanulom meg a Linux csinnyat-binnyat.

Ja a telepitesekrol annyit, hogy a gepen volt egy Win2000 es Win98, ami melle raktam fel a Linux-okat, minden megmaradt, mindig minden latszott rendesen, nem rontotta el a fajlrendszereket. A particionalast Partition Magic-kel vegeztem, azok kozul is az 5-os DOS-os verzioval, ami rafer egy floppyra. Azzal megcsinaltam a Linux particiot es a Linux swap-ot, ezekre meg siman felment az osszes Linux, ezert nem ertem, hogy kesobbi Partition Magic-ekkel mi lehetett a problema.

Aktív témák

Hirdetés