Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz Janika-1982 #33264 üzenetére
Már sokszor leírtam, hogy az MS régen kiadott egy wushowhide.diagcab nevű alkalmazást. Nem települős csak futtatós. Ha hibás driver települt ezzel leszedhezted és kitilthatod. Onnan kezdve a te gondod azon driver frissítése.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Valamikor Win 7-alatt használtam az ImgBurn CD/DVD író programot. Igaz most nincs ODD a rendszerbe de egy USB-s ODD-al beakarom ISO-ba olvastatni a DVD gyűjteményemet és egy HDD-n eltárolni. Az Avira rendületlenül letakarítja az ImgBurn telepítőjét mint kártékonyt. De még a portable verziót is.
Valamit tudtok helyette ajánlani? Nem akarok valami nagy progit telepíteni.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz King Unique #33319 üzenetére
Kösz. Az Asampoot valamikor én is használtam. Megnézettem a Vírustotállal az ImageBurn telepítőjét és fele fele arányban van a rossz és jó. Állítólag csak a telepítője a bűnös. Valami csak jó lesz mert vagy 80 DVD-t kell HDD-re rakni. Nem akarok új kuckót venni, hogy legyen helye egy ODD-nak is. Alaplapon még van szabad csati. Már a hetesnél is úgy használtam, hogy a csatlakozókat kidugtam a gépből de a PicoPSU-nak nincs több tápcsatija így marad a kölcsönkért USB-s ODD. Még a zenei CD-knek kellene valamit kitalálni, hogy megmaradjon az eredeti minőség. Ugyan azok MP3-ba megvannak a gépen de az már nem az a minőség.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz davidsone #33399 üzenetére
Például 0 órakor: OfficeSoftwareProtectionPlatform 1 órakor: Automatikusan frissíti a felhasználó Windows Áruház-beli alkalmazásait., Ez a feladat elindítja a Windows Update szolgáltatást, amikor ütemezett műveleteket (például átvizsgálást) kell végezni., Ez a napi feladat elindítja a kiszolgáló által kezdeményezett javításokat végrehajtó SIH-ügyfelet, amely észleli és megjavítja a Windows és a gépre telepített Microsoft-szoftverek automatikus frissítéséhez nélkülözhetetlen rendszerösszetevőket. A feladat kapcsolódhat az internetre, kiértékelheti a javítási műveletek alkalmazhatóságát, letöltheti a műveletek végrehajtásához szükséges adatokat és végrehajthat javítási műveleteket., Ez a rendszerindítási feladat elindítja a SIH-ügyfelet, amely befejezi a Windows és a gépre telepített Microsoft-szoftverek automatikus frissítéséhez nélkülözhetetlen rendszerösszetevőkön végzett javítási műveleteket. Csak akkor engedélyezett, ha a SIH-ügyfél napi feladatának nem sikerült teljesen végrehajtani a megfelelő javítási műveleteket. A feladat sosem kapcsolódik az internetre, és nem értékeli ki a javítási műveletek alkalmazhatóságát.
Ha kell akár hálózaton keresztül bekapcsolja az arra alkalmas gépet, hogy ezeket elvégezze. Kikapcsolni már nem tudja. Ha sikerült kikapcsolni a notit és megszünteted éjszakára az internet elérést nem valószínű a felébresztés de lehet időzített bekapcsolás is beállítva. A HP sok okosságot leírt a hasonló problémákkal kapcsolatba.
Például az alvási problémák: [link]
-
raidx
őstag
Ezt lehagytam az előbb: [link]
Lehet segít a kikapcsolási problémáknál.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz ngabor2 #33343 üzenetére
Sajnos csak 32 bites XP driver volt hozzá új korában is! A VUEScan standard most 30$ a Prof verzió 70$ akciósan. A Prof árán már lehet scennert venni, ha elég a standard algondolkodtató. Én annó próbáltam egy HP scennerrel de nekem nem jött be. Ráadásul akkoriba dupla árba volt. Sajnos a régebbi kütyükhöz nem készült 64 bites driver és a wWndows 7 megjelenésekor nagyon sok nem kapott drivert, hogy vegyél újat.
-
raidx
őstag
válasz Barthezz2 #33417 üzenetére
Ezekszerint GPT partíciód volt és sajnos az nem klónozható! MBR partíció esetén nincs gond, tökéletesen klónozható. Sajna MBR átalakírható GPT-re adatvesztés nélkül vissza felé már nem megy.
GPT 2 Tera fölött jó mert nincs könyvtárszám korlát. Alatta csak a Win 10 szereti valamiért.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
Igen úgynéz ki nagyon kellene védelem a gépedre mert rossz környezetbe keveredtél. Ha van lemezképed egy visszaállítás és az ingyenes Avira vagy hasonló telepítése.
Ha nincs lemezkép akkor is telepíts egy víruskergetőt, hátha még tud segíteni a rengeteg malware kiirtásába! Defenderre ne számíts!
________________________Más.
Egy kis olvasnivaló aki jobban elakar mélyedni a Win 10 ismeretébe.
[link] Gugli fordítás aki nem tud angolul.
-
raidx
őstag
válasz Norbi095HUN #33430 üzenetére
Tiltsd le a windows alkalmazásboltot.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\WindowsStore.
new DWORD (Edit / New)
RemoveWindowsStore = 1 //Remove store enabled
RemoveWindowsStore = 0 //Remove store disabled /ez kell.Ha van gpedit.msc /pro verziód van
Felhasználó konfigurációja> Felügyeleti eszközök> Windows összetevők> Áruház
A jobb oldali panelen, láthatjuk a különleges feltételek:
Kapcsolja ki a Store alkalmazás
disable / enable a Windows App Store.
Ha ez engedélyezve van, akkor megtagadja a hozzáférést az alkalmazás tárolja, és ha hagyta tiltva vagy nincs megadva a felhasználók hozzáférhetnek a boltban.@kisbancsa
Attól függ mit cserélsz. Itt is lehet bukta.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Norbi095HUN #33441 üzenetére
Le lehet tiltani a frissítést de az MS egy idő után visszavonja az aktiválást állítólag.
Van olyan lehetőség hogy a gpedit segítségével beállítod csak akkor frissítsen amikor te akarod.
Ennek menet: [link]
@Janika-1982
Hát igen. notikon nem akar a win teljesen kikapcsolni a gyorsabb munkábaállás érdekében. Tegnap belinkeltem agy tutoriált a Win 10-ről abba lehet találni okosságot a problémádra.
[link] gugli fordítja ha kell!
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz nandi17 #33551 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy szeretnéd a régi rendszeredet átklónozni az SSD-re. H GPT partíción van a rendszer akkor sajna csak a tiszta telepítés megy. Ha MBR partíció akkor nagyon sok particionáló progrem képes a manőverre. Tekintettel, hogy valamiért a Win 10 előnybe részesíti a GPT-t, nagy a valószínűsége a telepítésnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
raidx
őstag
válasz DonThomasino #33568 üzenetére
Jobb klikk a hangszóró ikonon, Hangok, Nincsenek hangok /Hangséma/
-
raidx
őstag
válasz Odin89 #33572 üzenetére
30 napig használható kulcs nélkül. Kulcs utólag is beírható a Frissítés és biztonság, Aktiválás résznél.
Win 7, Win 8.1 Win 10 legtöbb helyen azonos árba van. Nem biztos, hogy jobban járnál.
-
raidx
őstag
válasz Dorian #33579 üzenetére
Használd a MediaCreationTool progit, ISO legyen a vége. Azt meg a Rufusz progival tedd USB-re.
Egyébként ez nem XP nincs szükség tisztatelepítésre. Anno még nem került SSD a gépbe nálam a frissítés futott. Sajna GPT partívió miatt a klónozás nem ment ezért SSD-re telepítés történt. 30 nap után magától eltakarítja a visszaállítási cuccot, ha addig nem tetted meg.
-
raidx
őstag
válasz Werkly #33580 üzenetére
Telepítésre gondolsz? Igen ott is létrehozhatók a programkönyvtárak. Célszerű csak a meghajtó betűjelét cserélni vagy menuálisan létrehozod a D:\Program Files és D:\ Program Files (x86) könyvtárakat. Majd azt használod ha oda akarsz telepíteni.
Ha egyéb netes letöltéseket akarsz oda irányítani természetesen az is lehetséges. Lehetséges a etöltési mappát is áthejezni másik meghejtóra. Jobb klikk a könyvtáron, Tulajdonságok, Hely.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Ha nincs gond majd csinálunk magunknak.
Van egy elfekvő intel atom d525 gépem 2 giga rammal és egy sata kettes öreg 80 Gigás vinyóval. Időnkét beszoktam kapcsolni (évi 1-2 alkalom) és tegnap rájött, hogy frissíteni akarja magát Win 10-re. Naívan ráhagytam. Leszedte a cuccot és harmadik nekifutásra sem jött össze. Azt írta a végén, ezen a csatornán nem frissíthető a gép készítsek telepítő médiát. Csináltam egy 32 Bites USB telepítőt. Onnan elsőre beleuntam, hogy kiírta, frissítések keresése és 45 perce nem csinált semmit. Újra indítottam a frissítést de most nem engedtem a frissítések keresését. 25 %-ig eljutva megint egyhejbe topogott cagy 40 percet. Már épp azon voltam, hogy kilövöm az egészet és marad a hetes verzió mikor tovább lépet és közel 5 órai küszködés utánn fel állt a rendszer. Boot idő a szűz rendszernél 50 másodperc. 57 volt hetes alatt. Végül úgy hejrerakrakta a rendszert, hogy még a monitor natív felbontását is beállította. Hetes alatt kicsit szórakozni kellet mire ment. Mivel kockatápom csak 1 van így abbahagytam a tesztelést de gyorsabb mint a hetes volt.
-
raidx
őstag
válasz King Unique #33719 üzenetére
Nekem a QC5000 lapnál az alap 0-1 sata portnál van választási lehetőségem, hogy külső vagy nem a csatlakoztatott eszköz. A második AsMedia A0-A1 port esetén nincs választási lehetőségem és az oda csatlakoztatott meghajtó leválasztható. Néha meg is szívom, ha sietek és nem az USB kütyüt választom le véletlen hanem a G: meghajtómat. Olyankor jön a restart. Sajna erre még nem sikerült megoldást találni mert a 4 SATA portból 3 használatba van.
-
-
raidx
őstag
válasz zazira2 #33896 üzenetére
Vasárnap ezzel én is szívtam. Win 7 frissítés és engedtem a frissítések keresését. A vége az volt, hogy állt egy helybe mentek a golyók de nem csinált semmit. Kilőttem és újra indatottam a frissítést de most nem választottam a frissítések keresés-letöltését. Szépen elkezdett települni majd 25%-nál igen hosszasan időzött de végül is kifogástalanul települt. A gép egy Intel Atom D525 2 G ram 80 G Sata1 HDD. Boot idő hasonló mint a 7-nél volt (57") működés közben kicsit gyorsabbnak tűnik mint a hetes volt.
@beci43
[Itt megnézed] és eldöntöd. Otthoni használatban nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Az advenced systemcare9 is kezd nagyon erőszakos lenni!
Kikapcsolta a cfosspeedet mert szerinte nagyon lassítja a bootidőt. Vissza kapcsoltam, kikapcsolta.
Mérgembe el akartam távolítani de nem szerepel a telapített alkalmazások közuött sehol. Végül a telepítési mappájába találtam egy unins000.exe fájlt ami leszedte.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Már elég régóta hsználom és eddig nem volt semmi baj vele. Szépen tette a dolgát. Ez a kilences verzió lett ilyen erőszakos. Szerinte minden rendszerrel induló cucc felesleges mert lassítja a bootot. Beleértve a vírusirtót is.
@Döglött Róka
XFastLan néven jár az ASROCK lapokhoz és például látom, ha valami forgalmaz a háttérbe.
-
raidx
őstag
válasz Draken #33982 üzenetére
Az MS már régen kiadott egy wushowhide.diagcab nevű appot amivel a nemkívánt frissítés vagy driver leszedhető és tiltólistára tehető. Driver esetén a továbbiakban a felhasználó dolga a megfelelő driver telepítése.
-
raidx
őstag
válasz King Unique #34015 üzenetére
Nem rég olvastam egy cikket ahol egy Google alkalmazott szabadidejébe tesztelgette az USB 3 kábeleket amíg ki nem nyíródott a laposa. Megállapította, a kábelek nagy többsége nem követi a szabványt ami komoly meghibásodásokhoz vezethet vagy nem megfelelő működéshez. Van egy ellenállás ami vagy nem megfelelő értékű vagy hiányzik ill. nem megfelelő helyen van, ezért nem tudja a vezérlő eldönteni, USB 2 USB 3 vagy USB 3.1 képes a kütyü mert mindhárom más áramerősséget igényel.
-
raidx
őstag
válasz margithid #34032 üzenetére
A virtuális gépek a lemezen foglalják a hejet akkor is ha ki vannak kapcsolva. Sőt! Kicsit többet is mint egy normál telepítés.
Ne tedd tönkre az SSD-t! A Winnek vagy 15-17 giga kell és akor még nem telepítettél programot.
-
raidx
őstag
válasz Runner_fxr #34092 üzenetére
Elképzelhető, hogy a driverek még nem a legoptimálisabbak. Szokott tévedni a WU. Lehet, az IObit Driver Booster segítene a frissitésbe. Az ingyenes is megcsinál mindent csak lassan és egyesével.
-
raidx
őstag
Lehet, nem ártana egy lemezellenőrzést lefuttatni (chkdsk C: /f /r).
Sajátgép--->jobb klikk a meghajtóra--->Tulajdonságok--->Eszközök fül--->Ellenőrzés. Amennyiben a rendszerlemezt próbálod ellenőrizni, az újraindítás után fog végrehajtódni.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Bacusuz #34115 üzenetére
Három szereplő közül az egyik minket is érint: Intel, AMD vagy NVIDIA. Mindhárom cég készít PC-s GPU-t, és abban is megegyeznek, hogy mindhárom állítja, termékei támogatják a DirectX 12-t. Ez nagyon fontos már most, de hamarosan, az újabb játékok megérkezésekor égetően kritikus lesz, csak éppen ott a kisbetűs rész, ami miatt sokan nagyon bosszúsak, miszerint nem mindegy, „mennyire támogatja” a DX12-t az adott GPU. Pedig lehet örülni a DX12-nek, legyen akár többéves videokártyánk.
Esetleg egy 3DMark teszt.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Megkergült a rendszerem! Átváltott a felbontá 1600*1200-ra az 1920*1080 ról és nem tudom visszaállítani. Próbálkoztam lemezképből visszatenni a rendszert de közölte, a telapített rendszer BIOS a lemezkép meg EFI rendszer a visszaállítás nem lehetséges. Néztem a bios beállításokat de ott nincs változás. Redon beállításoknál az 1920*1080 szerepel /Crimos/.
-
raidx
őstag
Érdekes módon a VGA frissítési frekvencia 60-ról átváltott 30-ra. Igy nem volt látható/olvasható semmi.
BIOS alapra eredménytelen. Bios frissítés HDD-k kiiktatása, Boot USB telepítőről és sikerült a rendszervisszaállítás lemezképből. Mi a fene okozhatta a kalamajkát? Olvasgattam csak.
-
raidx
őstag
válasz acura13 #34197 üzenetére
Vagy valami kártevőféleség gyomlált. A 10-t tiszta forrásból szerezted be?
Van egy tiszta telepítésű és egy frissítéses gépem Win 10-el de nem törölt még semmit. Ami elképzelhető, hogy a C: gyökerébe pakoltad a cuccokat és esetleg az nem tetszett neki.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz #14595328 #34305 üzenetére
Esetenként a letöltés többszöröse is felmehet, ha nincs jól beállítva a kliens, felkapottabb anyag esetében.
Ugyanakkor a Win 10 is rengeteget küldözget sok címre! De vissza is sok jön. Ha ezeket kitiltjuk nem jön frissítés sem. Routerrel régebben naplóztattam a forgalmat de beleuntam a címek felderítésébe!
-
raidx
őstag
válasz margithid #34353 üzenetére
Mióta SSD-n van a Win: Pagefile=1 Gb, Swapfile=16 Mb. Nem nyúltam semmihez, Win 10 csinálta. Ram 4 Giga. Hibernálást érdemes kikapcsolni bár nekem alapból ki is volt. Lassabb az ébredés mint fastboottal az indulás.
A hibernálás egyébként annyi hejet foglal amekkora a memória mennyisége.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Vevőjelölt #34402 üzenetére
A rendszer képes ISO fájlokat megnyitni egy virtuális meghajtóba. Viszont ezek a meghajtók ott maradnak a rendszerbe hátha legközelebb is kell. USB eszközök ahány portba dugod annyi lessz a rejtettek között. Ha megint ugyanoda dugod picivel gyorsabb lessz az elérés.
-
raidx
őstag
válasz Razzul #34405 üzenetére
Nincs szüksége a cleaninstallra. MediaCreationTool progival letöltöd a rendszert ISO-ba. MicroSD kártyát kártyaolvasóba és rufusz progival od íratod a telepítőt, azt be a kütyübe és megkeresve a setup. exe fájlt indulhat a frissítés. Minden cucc az eredeti állapotba marad.
Ha már van működő Win 10-ed, letöltöd az IObit driverbooster progiját és megkeresi neked a drivereket ha a Win kalózkodna. Tültsd még le a wushowhide.diagcab appot. Ezzel leszedheted és kitilthatod a hibás drivert. Erre adta ki MS már régen.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Erre a célra adta ki már régen az MS a WindowsUpdateDiagnostic.diagcab programot. Leszeded és elrejted vele a nem jó drívert. Ettől kezdve annak az eszköznek a frissítése a te dolgod.
-
raidx
őstag
válasz King Unique #34550 üzenetére
Érdekes az aida64 10586.103-at ír a gépház meg 10586.104-et.
@Sztlaci
Ezt a társítási mahinációt minden buildfrissítés után eljátsza 1-2 hétig.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest