Hirdetés

2020. április 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-03 14:53:22

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34015) King Unique válasza King Unique (#34014) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Amúgy, ha a Win7-es laptopon jó, akkor a külső meghajtó hibáját talán kizárhatjuk. A másik gép hardveres / BIOS beállítások / Win10 hibáját pedig a legkönnyebb úgy kizárni, ha kipróbálod rajta más OS alatt is. Viszont csak ezért nyilván macerás más Windowst, vagy egyéb oprendszert felrakni. De pl. pendrive-ról bebootolni egy live Linuxot, már egyszerű. A Windowsra hajazó Linux Mint Cinnamon kezelése könnyű. Pendrive-ra az ISO-t Rufus progival ajánlott kiírni, a gép boot módjának megfelelően, BIOS-MBR | UEFI-GPT.

A Mint is natívan támogatja az USB 3.0-át, valamint tudja írni és olvasni az NTFS fájlrendszert. Tehát elindítod a live rendszert, dokkolót csatlakoztatod, majd megnyitod a fájlkezelőjét (Win+E is működik) és rákattintva a listában, felcsatolod az SSD-t és a külső HDD-t [link]. Utána próbaképpen tologatod a fájlokat oda-vissza. A művelet végeztével pedig a kis ikonnal lecsatolod a partíciókat, majd ha minden kész, akkor leállítod a rendszert.

a.) Ha a sebesség hozza az elvárható szintet és nem akadozik a másolás, akkor a gép hardveres hibája kizárható és vsz a BIOS beállítások is jók. Tehát marad a Win10 hibája... aztán, hogy most valami bug, vagy driveres probléma, az már másik történet...

b.) Ha Mint alatt is azt produkálja, mint a 10-esnél, akkor a géppel, beállításokkal, akár az adott SSD/ HDD meghajtókkal nem stimmel valami.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.