- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Márciusban milyen buzgó a Microsoft: 6-án, 14-én és 22-én is települt újraindítós frissítés. Rendszer azért ne legyen ebből, havi egyről volt szó.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #75654 üzenetére
SSD akkor admin parancssorba "powercfg.exe /hibernate off" ez kilövi a hibernálást és gyorsindítást is. Legalábbis én így szoktam, a gép sleep-ben van éjjel vagy rendes leállás, rendes boot. Arra figyelj áprilisban a build frissítés visszafogja kapcsolni, majd újra be kell írni a parancsot.
-
törölt tag
válasz
Pityke78 #75574 üzenetére
1. ha ezen az asztal eszköztár dolgot érted ugyanúgy jobb klikk a tálcán eszköztáraknál találod, ha az asztal mutatását érted ott tálca jobbszélén a legvégén
2. nem változott semmi, ugyanúgy jobb klikk a tálcán, zárolás feloldása és a szélét felhúzod amilyen magasra akarod majd zárolás vissza -
törölt tag
2015 óta sok vírus lefolyt a Dunán. XP korszakban voltak jelentősek, az elmúlt tíz évben csak a balhékról hallani. A téves riasztás a legkisebb bajuk. BSOD okozás, zavaró riogató pop-up, eladták reklámcégnek a gyűjtött user adatokat, a toolbarjuk egy szar, a feleslegesen beépülő kiegészítőjük biztonsági rést vitt Chrome-ba...
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #75518 üzenetére
Összehúzod a tálcát normál méretre és jobb klikk zárolás.
(#75522) Ferenc. Az érdekes, mik vannak...
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #75519 üzenetére
Néha elszálló UWP alapú dolgokat leszámítva nem tapasztaltam ilyesmit, miért is lassulna, fagyna le egy frissítéstől rendszeresen? Mi volt a konkrét eset, milyen szoftver nem indult?
-
törölt tag
Felső azt jelenti záróképernyőre kiírja a fiók email címed. Például arra jó, ha elhagyod a laptopod jószándékú megtaláló az alapján vissza tudja adni. Alsó azt jelenti, hogy jelszó beírás előtt már mintha belépnél betölt dolgokat a Windows hogy amikor tényleges bejelentkezel minden készen várjon.
-
törölt tag
False positive bármelyik termékkel előfordulhat. Nem lesz tőle a Defender kevésbé értelmes.
https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2018/03/avc_factsheet2018_02.pdf -
-
törölt tag
válasz
ro_bert17 #75253 üzenetére
IE-t ne használj már. Edge vagy Firefox inkább, ha a Chromium alapúak nem jönnek be. Az Adguard böngészős kiegészítője ingyenes Edge-ben is, nem trial. Én is Adguardot használok. Azzal keverheted, hogy van Adguard Premium desktop telepítős programjuk is pénzért, ami egy böngésző kiegészítőnél jóval több funkciót kínál, rendszerszinten szűr minden programban és annak a fizetős programnak van trial verziója pár hétig.
-
törölt tag
válasz
bazsi83vp #75225 üzenetére
Nincs semmi dolgod, nem kell pagefile-t áthelyezni, nem kell kikapcsolni az indexelést és más régi tippek. Azok még az első generációs SSD meghajtókra vonatkoztak. Arra figyelj kb. 10% szabad hely minimum legyen, a TRIM parancsot a Win10 futtatja magától időnként. Előbb veszel új gépet vagy előbb romlik el a vezérlő az SSD-ben mint írásmennyiség miatt gond legyen. Nem szükséges kímélni, megbízhatósági tesztek alapján többszáz terabyte írást kibírnak. Akár petabyte is.
Ha nem használod a hibernálás funkciót, vagy kevés a tárhely, akkor adminisztrátorként megnyitott cmd vagy powershell ablakban a "powercfg.exe /hibernate off" paranccsal felszabadíthatsz pár gigabyte helyet. Ez a parancs megszünteti a Win10 fast startup funkciót, aminek SSD mellett egyébként sincs sok haszna. Ha mégis használnád ezt, akkor "powercfg /h /type reduced" parancs ajánlott, ez csökkenti a hibernációs fájl méretét és megmarad a fast startup funkció.
Adataidról biztonsági mentés mindig legyen, HDD esetén látszanak jelek előre amikor haldoklik szektorhibákkal, kerregéssel. Egy SSD vezérlője egy pillanat alatt száll el.
-
törölt tag
A mai frissítés elég gyors volt. Ebédszünet alatt 5 perc alatt megtörtént letöltéssel, telepítéssel és újraindítással együtt.
-
törölt tag
Mail apphoz tipp: kezdetek óta létező bug, hogy értesítési központból megnyitott levelet elolvasás és törlés után is reklámoz a start menü csempén. Le kell venni a Mail csempét és az appból közvetlenül a fiókot (esetemben Outlook) kitűzni. Így minden változás azonnali lesz.
(#75052) DagiGere1: Már nem 2008 van. Az MPV, VLC, MPC-BE mind tartalmazzák beépítve a szükséges dolgokat 99%-nak elegendően. Egy codec pack csak pluszban belemászik a rendszerbe.
-
törölt tag
Insiderre panaszkodni?
Nálam normál verzión jelez mindent azonnal hónapok óta.
Garada: Mik vannak
lehet hülyeség, mi történik ha jobb klikk helyett rendesen elindítva a programokat tünteted el a new feliratokat?
A maradványokra jobb katt, more és open file location ez megnyitja a start menü mappát ahonnan törölheted a maradékot. -
törölt tag
válasz
benedekco #74992 üzenetére
Ha 3rd party "optimalizáló" program kizárható, lehet összetojta magát a profilmappa és korrupt lett. A kereső folyamat a leírtak alapján fut szolgáltatásoknál. Esetleg másik fiók alól tesztelni még a keresőt. A start menü lista részén egyébként látni a dolgokat? A banális gép újraindítás megvolt?
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs mappába is be lehet dobálni manuálisan parancsikonokat és fel kéne dobnia ezeket. -
törölt tag
válasz
NdrewSunix #74966 üzenetére
alaphelyzetbe állítás:
ha nincs pendrive kéznél
kevésbé hozzáértőknek egy next-next lehetőség
megtarthatod a személyes fájlokat
driver és registry apróságok megmaradhatnak a létezőből
windows.old mappa is keletkezik, utólag kell letakarítani
ha újratelepítés közben elszáll valamiért, ott vagy minden nélkülpendrive tiszta telepítés:
formázhatsz, gyalulhatod a partíciókat
minden nulláról frissen gyári beállítással települ
kevésbé időigényes -
törölt tag
Rendben mi kockák 1709 után úgyis 1803-ként hivatkozunk rá (vagy Redstone4), viszont a marketing szerint folytatják az ostoba elnevezést: Spring Creators Update. Olyan gagyi, semmi kreatív dolog nem volt tavaly se aminek köze lenne fotókhoz, videókhoz, zenékhez. Tudásban a Win7 a Movie Makerrel és Photo Gallery-vel ötször kreatívabb volt.
-
törölt tag
Nálam lutri minden hónapban. Egyszer szöszöl 25-30 percig is, máskor 5 perc se kell neki. A havi frissítések maradékának mérete hasonló szokott lenni. Pár napja ami volt, percek alatt eltakarította, cserébe 46 MB-ot meghagyott. Régen volt olyan is a windows.old mappát képtelen volt leszedni, ahhoz Linux pendrive kellett.
-
törölt tag
válasz
HeliumA #74823 üzenetére
Ha a fenti javaslatokkal nem sikerül kinyomoznod, a Windirstat program megmutatja mi hol hány GB a meghajtón.
-
törölt tag
Frissítések seedelése -> helyi hálózaton alapból, hasznos funkció
Store-t kikérte? -> nem kötelező használnod
Engedély nélkül -> EULA-t elfogadtad Win10 telepítéskorA tavaszi verzióban még jobban átláthatóbbá teszik a diagnosztika adatokat és törölhető is lesz.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #74716 üzenetére
Azt figyeltem meg a normál Windows Update, karbantartás, telemetria akármi szolgáltatások mellett az áruház automatikus frissítése is trigger és ébreszti állandóan a plusz winchestereket. Én percre pontosan lekövettem minden órában ugyanakkor a 2. HDD-t és a külső USB winchestert is ébresztgeti a Win10 feleslegesen. Beállításoknál a háttérben futó appoknál kivettem az áruházat, így csökkent kicsit az ébresztések száma, próbáltam eszközkezelőben is ideiglenesen tiltani a HDD-t. Egyszerűen rémes így kell harcolni a rendszerrel. Még kedvencem amikor alapból kikapcsoláskor felébreszti, biztos jót tesz neki... MS komolyan gondolja alapból
1. folyton ébresztgesse
2. állítsam pörögjön állandóan feleslegesen?
3. Most átszerveztem kicsit a dolgokat a 2. HDD-re olyan adatokat tettem amihez nem kell hozzáférnem hetente és egyszerűen lehúztam tápról. Rendszer SSD mellett egy USB winchester van most napi használatban, azt is lehúzom amikor végeztem. A háromból egyik sem normális megoldás, 3.-nál jobbat nem tudok most. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #74639 üzenetére
Szeretem amikor szakmai topikban alátámasztott, megindokolt választ ír valaki mint te most elég tényszerűen leírtad a frissítés seed helyzetét, és akkor mégis osztják neked, hogy nem úgy van mert csak.
(#74647) DagiGere1: ha megszoktad a BS Playert... amúgy van még MPC-BE, VLC, mpv lehet válogatni a lényeg codec packot ne telepíts, ha nem muszáj. (én mpv párti vagyok mostanában, de nem mindenkinek jön be ennyire minimalista felületű lejátszó, az mpv.io oldalon elérhető)
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #74612 üzenetére
Sajnos a marketing előrébb van a programozóknál. Edge: FCU előtt nem lett volna szabad kiadni. Frissítés szigorítása: Anniversary előtt aktív órák nélkül nem lett volna szabad kiadni. Képnézőben nincs egy átméretezés gomb se. UWP ablakkezelés, UI design elkapkodott zavaros káosz. A jobb kéz nem tudja mit csinál a bal. Sajnos az alapoknál a parasztvakító új funkciók előrébb vannak a rangsorban. El is vették a kedvem régen a feedbacktől. Redditen is ott vannak MS dolgozók, látják a power user haragot mégis a marketingosztály az úr.
-
törölt tag
Akit zavar a záróképernyőn egy percen belül elsötétül a monitor, én most settings/gépház beállítottam monitor: never/soha és a gép 25 perc tétlenség után aludjon. Így már nincs sötétség egy perc után.
-
törölt tag
Írtam milyen lehetőségeket kínál a Windows. Válassza ki mindenki a neki szimpatikusabbat, ha neked nem elég a Home, szabad a pálya a Pro verzióra. Win10 gépek 85%-án már a 1709 verzió fut armageddon nélkül. Több lényegesen idegesítőbb dolgot tudnék mondani a rendszerről, az évi két nagy feature és havi egy-két javító frissítésen sok értelme nincs ennyire fennakadni. (amilyen hiszti volt itt, amilyen stílusban)
-
törölt tag
válasz
vampire17 #74496 üzenetére
Ezt nehéz kinyomozni hardverhibától szoftverek összeakadásán át bányász scriptig bármi lehet. Ha táp, RAM, VGA hiba kizárható akkor milyen oldalak böngészése közben történik? Nyitva lehet hagyni a feladatkezelőt, tekeri-e valami túlságosan is a CPU-t. Úgy fagy le csak reset segít, vagy idővel magához tér?
-
törölt tag
"Nem érdekel se az aktív időszak se a szüneteltetés
ilyen időablakokkal meg marhaságokkal nem akarom az időmet pazarolni"Szóval megoldás nem érdekel, csak jól esik háborogni két oldalon át időt pazarolva? Ennyi időbe egy teljes clean install még programokkal együtt is belefért volna már és talán 1709 megoldott volna 1703 hibákat is.
"Nekem az XP-s "szól, ha van valami, ad egy listát, megnézem, majd amikor ráérek, felrakom" kell."
Használj XP-t akkor. Nem véletlenül történt a változás, azt rontották el a kezdeti Win10 túl szigorú volt a frissítéssekkel, csak később tették be az aktív órákat.
Elég sokan használnak automatán naprakészre frissített Win10 gépeket armageddon nélkül.
18 órás aktív órák időszak
build update halasztása pár hónapig
restart options megadható mikor
gpedit policy
ennyi lehetőséggel jobban kell félni egy kósza áramszünettől hogy gondot okoz -
törölt tag
Ezzel én is küzdök régóta, záróképernyőn egy percen belül lekapcsolja a monitort. Sehol nem állítottam be ilyesmit. Ha a záróképernyőre slideshow-t választok, akkor meg figyelmen kívül hagyja a power options résznél beállított 30 perc tétlenség után aludjon a gép. Spotlight esetében legalább ez működik beállítás szerint.
Régi hiba az is a második HDD-t óránként felébreszti feleslegesen, gondolom az áruház app és win frissítés a trigger. Mivel ha a háttérben futó appoknál kikapcsolom a store-t akkor nyugton van egy darabig.
A reklámozott új screen sketch funkció szart sem ér évek után se, mert homályosra összetömöríti a képet. (a régi print screen és paint módszer vagy snipping tool természetesen jó)
Ősszel kivették a mappanézetben a fájlnevek elrejtése lehetőséget is.
Tavasszal állítólag jobb lesz a csendes órák és értesítések kezelése. Kezdetben úgy kellett volna kiadni! Lehessen ütemezni mikor ne zaklasson és ha teljes képernyőn fut valami, akkor egyáltalán ne dobálja a felugró értesítéseket. Annak örülök három év után most eljutottunk odáig egy számológép megnyitása majdnem azonnal megtörténik, nem kell már három másodpercet várni az UWP splash screen eltűnésére.
UWP stabilitással van még gondjuk, most az Age of Empires áruházi verzióból van botrányuk. (egy villanással hibaüzenet nélkül elszáll) -
törölt tag
válasz
Doky586 #74310 üzenetére
Az eredeti cikkben szerepel legális Win7-8 kulcsokkal tesztelték és fogadja el továbbra is a Win10. A kalózkodás hogy jön a témához
technikailag lehet felmegy arra is, aztán ugyanúgy lelőhetik gondolom. A legális Win7-8 kulcsot pedig nem, hiába a sok kamu határidő után történt a kulcs vindóztizesítése. MS érdeke az új rendszerre terelni a népet.
-
törölt tag
Hozott gépet raktam rendbe hétvégén ismerősnek. Majdnem kipipálható volt az összes "olvastam valahol" felesleges tipp: kikapcsolt pagefile, Samsung Magician Rapid Mode parasztvakítás, Driver booster szerencsére nem volt, helyette Ccleaner minden pipával, Codec pack, eltérített böngésző. Legalább a WinUpdate nem volt kikapcsolva és az ESET sem volt tört. Gyorsan újrahúztam, pár beállítás, reklámszűrő, utorrent helyett qbittorrent, lejátszónak egy mpv. Szívem szerint szólnék mit ne csináljon ezentúl, eszemre hallgatva könnyű pénz félév múlva hozza vissza.
-
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #74232 üzenetére
Valószínűleg elcsesződött a profilmappa. Pár lehetőség:
Powershell parancsokkal újratelepíteni az appokatÚj fiók létrehozása és költözés
Media Creation Tool által készített telepítőt Windows alól futtatva in-place-upgrade személyes fájlok megtartásával (ezekről feltételezem van máshol biztonsági mentés is)
-
törölt tag
válasz
King Unique #74174 üzenetére
Arra próbáltam utalni 40 ezres Ablakok nevű op. rendszer reklámozott UWP Paintből nem tudsz két ablakot megnyitni. Win10 megjelenése után közel 3 évvel most elvileg menni fog. Hurrá...
-
törölt tag
1803 verzióban már több példányban is meg lehet majd nyitni UWP appokat. 2018-ban bámulatos fejlesztés 40-80 ezer forintért, köszi MS.
-
törölt tag
válasz
YASKATIR #74118 üzenetére
A kedvenc programod honlapján szerepel a cikk linkje mint önreklám.
Olvasd csak a kommenteket és csomó más véleményt, ha linkelném neked az összes iobit problémás topikot a netről rámenne a napom.
Bevásárolták magukat a kínaiak, de nem kínai cég? Leírják világosan kínai jog vonatkozik, de nem kínai cég?
Vicces vagy.
Többszáz komment a neten, hogy driver booster hazavágta a rendszerüket nem mérvadó?
Vicces így a vergődésed, egyedül abban értünk egyet zárjuk le a felesleges vitát, kicsit azért aggasztó ilyen véresszájú fanatikusan véded ezt a programot. Te használd, de laikusoknak káros ajánlani szakmai topikban ilyeneket.
"A gyarto oldalarol csak abban az esetben erdemes drivert leszedni, ha valami sehogy sem akar mukodni, mert szinte mindig, minden outdated (esetemben a Intel 620-as driver majdnem 1 evvel van lemaradva az intel aktualis driveretol)"
Éppen hogy a gyártó hivatalos oldala ajánlott Windows Update mellett. Intel 620 driver javíts ki ha rosszul kerestem, ezen az Intel honlapján lévő 620 driveren mi van egy évvel lemaradva? Friss ropogós a legutolsó és az azelőtti is december végi. 5500 is tessék ott van. Leszakad a kezed a nagy munkában párat kattintani a gyártó hivatalos honlapján? Másrészt az átlagnak bőven megfelel amilyen ütemben a Microsoft adagolja a drivereket automatikusan minden izé nélkül. Abból van a legtöbb baj, amikor a vérpistikék hangos tanácsaira felraknak mindenféle booster, cleaner cuccot.
Téma lezárva részemről.
-
törölt tag
válasz
YASKATIR #74115 üzenetére
Érdekes módon lassan heti szinten nyafognak az emberek nem működő hardver miatt a szar Windows 10-t okolva, pedig ők aztán boosterrel frissítettek. Iobit oldalán az ajánlásukként valószínűleg szponzorált megvett PR cikk kommentjeit is érdemes átfutni. Vagy csak írd be google-be: "driver booster problems" számtalan hozzászólás hogy tönkrevágta a gépet, ami elrontja a géped az nem malware? Milyen órákat vesztegetünk? Win10 magától felismer 99% ismert hardvert.
Nem kínai? Csak azért mert USA-ban is be van jegyezve, attól még kínai. Ha nem kínai akkor szerinted a honlapjuk legal részén alul miért olvasható ez:
If you live outside of the United States, the terms of this Notice shall be governed by the laws of the Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China.
Úgy tűnik kettőnk közül te vagy a fogalmatlan...
-
törölt tag
Driver booster az új registry cleaner és RAM tweaker mánia
Egyszerűen nem értem miért izgul ilyenekre a nép. Felrakom a Windows-t felismer és telepít mindent: nyomtató, VGA, gyártó honlapjáról telepítem az egér kiegészítő Logitech Options szoftverét és kész. Windows Update frissít mindent magától, vagy ott a gyártó honlapja, minden működik. Mások meg önként felrakják ezt a kínai szarkupacot feleslegesen, rosszabb esetben elrontva vagy ajándék malware-rel? -
törölt tag
196 MB maradék nem sok vizet zavar szerintem. Ha mégis lehet próbálni még újra a karbantartót futtatni. Lehet a tavaszi buildre frissítéskor majd rendesen törli. Azt hiszem olvastam erről bugjavítást. Ha nagyon zavar egy linux live pendrive-ról kézzel is lehet törölni a windows.old mappát.
-
törölt tag
válasz
HartgeH3-2.8 #73695 üzenetére
Előzményeket nem olvastam: Ha így behatároltad legutolsó Windows frissítés eltávolítása? Korábbi VGA driver telepítése?
-
törölt tag
válasz
Bogyó bá' #73618 üzenetére
Furcsa. Ez alapján próbáld meg resetelni az áruház appot.
-
törölt tag
Emiatt írtam féllegális módszer. Nem tudom az EULA-ban hogy ki van-e kötve mennyi ideig lehet aktiváció nélkül használni. A jogi dolgokat félretéve technikailag biztos ha az illető ingyen akar Windows-t a gépére:
hivatalos forrásból származó de jogilag aktiválatlan rendszer >>> ki tudja milyen torrentezett tört kalóz szar -
törölt tag
válasz
Imilenni #73146 üzenetére
A Windows mappád mekkora? 14-15 GB-nál nem kéne jelentősen többnek lenni. Lemezkarbantartó volt futtatva admin módban? Tippelés helyett pl. a WinDirStat program meg tudja mutatni mi foglalja a helyet.
-
törölt tag
válasz
YASKATIR #73113 üzenetére
Szívesen. Azt hiszem 1703-as Win10 verziónál került be ez a reset funkció, azelőtt ilyen rejtélyeknél csak áruházból vagy powershellből újratelepítés segített. 1709 óta már én is gyakrabban használom a mailt és calendart, végre pofásabban néznek ki. Tavasszal jön majd az újabb is.
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem értem a karbantartónak miért tart 1-2 giga update maradék eltávolítása folyton olyan sokáig.
-
törölt tag
válasz
profit #72826 üzenetére
Valószínűleg egyénfüggő. Az én szememnek a Mac rendszer betű megjelenítése a legszebb, és jobb ott a skálázás is. Windows alatt nekem éppen az IE vagy Edge megjelenítése tetszik, a Chromium böngészők vékonyabb betűi kifejezetten zavarnak. PDF regényeket nem olvasok annyit, hogy zavarjon valami. A cleartype beállítást én nem állítottam, a monitorom élesítési beállításaival játszottam kicsit. Megszokás kérdése, lehet ami valakinek jó, másnak rossz.
-
törölt tag
válasz
drmotto #72710 üzenetére
Ha telepítéskor MS fiókot adsz meg, akkor a rendszer user mappa neve mindig az emailből származtatott első öt karakter lesz kisbetűvel. Utólag nem lehet átnevezni. Én úgy szoktam telepítéskor helyi fiókot csinálok, beírom a keresztnevem (enyém ötbetűs) nagy kezdőbetűvel hogy teljesen precíz legyen. Ilyenkor a rendszer user mappa neve is ez lesz helyesen. Ezután upgradelem a helyi fiókot MS fiókká az outlook emailemmel.
Settings (gépház? vagy mi a szösz magyarul) aztán fiókok, ott családi és egyéb fiókok, válaszd ki és fiók típusának megváltoztatása adminból standard.
-
törölt tag
válasz
HurkaLES #72650 üzenetére
Ha feldobja a lehetőséget hogy fájlok megtartásával, akkor annak úgy is kell lennie. Viszont a legtisztább először egy live linux pendrive segítségével másik adathordozóra másolni az adatokat és azután mehet a windows újratelepítés. Aztán amikor minden jó legyen biztonsági mentés. Nem is értem hogyan vannak anélkül emberek.
-
törölt tag
válasz
OceanStorm #72245 üzenetére
2020-ban azért majd ne panaszkodj, ha botnet részévé válik a géped. (2020 január amikor lejár a Win7 támogatása)
-
törölt tag
Én úgy csináltam friss telepítés után amikor tapasztaltam az általad is írt három jelenséget, elmentem kávét főzni, hagytam közben frissítsen a store, véglegesítse a nyomtató, egér drivereket, visszajöttem még pár extra újraindítás és kész azután már működött rendben. Azóta se volt olyan ne menne a start menü vagy más UWP cucc. Szóval jahh szar, de nem 1-2 hét kell neki.
Az nem tudom mennyit számít, hogy én telepítéskor helyi fiókod készítek, végez lefrissít mindent és csak akkor alakítom át MS fióknak. (outlook.com emailes belépés, szinkron stb.)
A képeden az látszik még nem frissítette le az appokat. Menj az áruházra és frissítsd és várd ki, amikor kész még újraindítás akkor is ha nem kéri és jónak kell lennie. -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #71812 üzenetére
-
törölt tag
válasz
sinick #71804 üzenetére
Átlag user ezt nem tudja. Csak fejből FCU mit piszkált el szó nélkül sunyiban:
fájlnevek elrejtését kivették
thumbnail törlés
fast startup visszakapcsolva
magától induló programok mivel változott a shutdown paraméter
start menü csempéket összekevert, törölt
asztali ikonokat mozgatja
egérkurzor bug mozgatja képernyő tetején
Edge címsorát hazavágták két hónap kellett mire javították
4. service pack ez mégis szokásos start menü, tálca, spotlight, alvás, 2. HDD felébresztése, driver bugok ezekkel két éve tele minden fórumLegalább build váltáskor egy figyelmeztető listát kiírnának: "bocsi ezt és azt megváltoztattuk"
Ha akad egy bug, hát jó együtt élek vele.
Ha csúsznak egy beharangozott feature-rel, az kellemetlen.
Ha elrontanak olyat ami eddig jó volt, az ciki.
Ha sunyiban sok dolgot megváltoztatnak, az gáz.Egy tanulmány amit két és fél év alatt művelt a Microsoft fejlesztés, kommunikáció mennyi baki. Örülnék egy olyan buildnek amiben semmi marketing kamu feature és ígérgetés, hanem annyi: "kivasaltunk évek óta meglévő, szembetűnő hibákat és átgondoltuk a rendszert, appokat minden gyorsabb és stabilabb"
Elég vicces amikor adják ki a kamu rizsát pl. most is a héten a fotós appról kéretlen feature, közben alapvető feladatát nem látja el: átméretezés, ne takarja ki a képet a menüsáv... A control panel - settings költözés még hány évig tart?
-
törölt tag
válasz
Werkly #71793 üzenetére
FCU óta olyat is csinált sunyiban a Microsoft, hogy egy silent cleanup feladat törli a thumbnaileket, ezzel összecseszve egy fotókkal teli mappát. És FCU visszakapcsolt beállításokat alapértelmezettre. Figyelmeztetés nélkül. Egyszerűen el kell fogadni Win10-nél mi csak nézők vagyunk.
-
törölt tag
FCU óta bizonyos programok böngésző, Spotify... tele ezzel a reddit (naponta panaszkodnak) és sok fórum. Engem azért nem idegesít annyira, mert legtöbbször altatom a gépet. Csak meglepődtem amikor FCU után egy újraindításkor magától elindította a Spotify-t (direkt ki szoktam kapcsolni automatikus indításban), magától elindult a Onenote, az Edge a korábbi lapokkal (direkt egy darab kezdőlap van beállítva) szóval hirtelen csak néztem milyen önálló életet él a Win10. Régen az ilyen viselkedésre mi azt mondtuk vírus.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia