Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#15301) Phvhun válasza Feri1977 (#15299) üzenetére


Phvhun
őstag

Ha már infós fórum akkor jó analógia erre, ami szemlélteti hogy miért fura a gondolatod:

Minek szenvedni egyedi konfigok összerakásával, amikor simán be tud baktatni az ember a media marktba, és megveheti készen?

(#15302) Feri1977 válasza PumpkinSeed (#15300) üzenetére


Feri1977
senior tag

Komolyan kérdezem, kérdés volt, egymillió totál fogalmam sincs milyen szakmai dolgokról beszéltek itt oldalakon át, coocyba így meg úgy jelszó berakása, meg egy rakás szakmai szó, meg ezt így azt úgy, meg programozzátok a dolgokat le stb. minek, van egy rakás grafikus weboldalkészítő program. Nem promo eszküszöm, én sima kompozerbe ütöttem össze egy tök jó kis weboldalt, se htlm se css se php*ben nem tudo programozni, akkor meg minek proramozgattok itt, ha felesleges és ezt úgy is elvégzik a weboldalkészítő programok?

Phvhun: értelek, de egyedit csinálsz így is, mert úgy csinálod a kinézetét ahogy akarod, továbbra sem értem én a programozás szenvedését ezek után. Látom a forráskódját mit ír a program html php és társaiban, de ok, tudomásul vettem, nem értek hozzá, nem érdekel, és anélkül is szuper lett a weboldalam.

[ Szerkesztve ]

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#15303) PumpkinSeed válasza Feri1977 (#15302) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Tegyük fel, hogy szeretnék bejelentkezni a weboldaladra, hol tudom megtenni?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#15304) Phvhun válasza Feri1977 (#15302) üzenetére


Phvhun
őstag

Várj kifejtem jobban:

Van akinek mindegy milyen a weboldal, csak legyen valahogy. Erre tökéletesek az általad vázolt megoldások.

Viszont van amikor vannak egyedi igények, pl nagy látogatottságú oldalaknál egyszerűen muszáj okoskodni a kóddal, mert minél gagyibban van megcsinálva az oldal, annál jobban terhelheti a szervert, ami nagyobb költség, stb..

Van akinek teljesen egyedi design igényei vannak, és a weboldal készítő programokban nem lehet elég finoman szabályozni a kinézetet, oda is egyedi kódolás kell.

Vagy ha egy komplex marketing rendszerbe akarja vaalaki beleintegrálni a weboldalt, és nem csak sima promó oldalként csapja ki a netre, akkor is sok egyedi munkálat szükséges a háttérben.

Szóval azért nem akarod elfogadni az egyedi webfejlesztés létjogosultságát, mert a saját esetedben elég volt a saját tudásod és az általad választott szoftver, és nem ismered másoknak azokat a extra igényeit amik miatt számukra csak az egyedi megoldás a megfelelő.

(#15305) martonx válasza PumpkinSeed (#15298) üzenetére


martonx
veterán

Meg úgy általában az egész teszt nálam ott került idézőjelbe, hogy van benne C#, amit Linux-on monoval futtatnak, aztán ebből vonnak le messzemenő következtetéseket.

Plusz probléma az ilyen tesztekkel, hogy a frameworköket egyszerűen szvsz nincs értelme pusztán teljesítmény alapján összevetni. PLáne úgy, hogy vannak frameworkök, amik alapból több mindent tudnak, emiatt alapból bonyolultabb kódok futnak alattuk, míg vannak frameworkök, ahol szinte a legalapabb dologhoz is húzhatod be az extra csomagokat, függőségeket. Így aztán mire az eleinte gyorsnak hitt, és ez alapján kiválasztott Frameworkkel eléred ugyanazt a tudás szintet, mint másokkal, addigra egyrészt az is pont úgy belassul, másrészt addigra akár heteket dolgoztál vele, és sokkal jobb eséllyel futhatsz bele 3rd party inkompatibilitásokba.

Frameworköt egyéni szimpátia, munka megkönnyítés, és az adott feladatra való megfelelés alapján kell választani, nem pedig béna sebességtesztek alapján.

Ha én pl. írok egy általam Frameworknek tudó valamit, ami garantáltan lepipálja a többit egy-két általam készített mesterséges teszt esetben, akkor attól jó lesz vajon az összekókányolt frameworköm? Csak azért, mert tudok olyan tesztet mutatni, amiben toronymagasan vezet?

Ezzel persze nem akarom semelyik frameworköt se mentegetni, se isteníteni, se véleményt mondani róla, csak rá akartam mutatni az ilyen tesztek visszásságaira, illetve hogy a sebesség sokszor sokadlagos szempont kellene, hogy legyen egy framework kiválasztásánál.

Én kérek elnézést!

(#15306) martonx válasza Feri1977 (#15302) üzenetére


martonx
veterán

Mi van akkor, ha az ily módon elkészült statikus oldaladra híreket akarsz kitenni, amiket adminisztrálni akarsz? Netán egy szobafoglaló rendszert? Vagy látni akarsz statisztikákat a szobáid foglaltságáról? Netán a végén SAP-vel akarsz számlázni, hogy rögtön még könyvelni is tudd?
Na ezt oldd meg kompozer-rel :)

Én kérek elnézést!

(#15307) fordfairlane válasza Feri1977 (#15302) üzenetére


fordfairlane
veterán

Mert a grafikus weboldal-készítő programokkal nem tudsz funkcionalitást implementálni. A mai weboldalak többsége nem egyszerűen egy oldal szöveggel, grafikával, hanem alkalmazás, amelyik szolgáltatásokat nyújt. Shop, tárhely, dinamikusan szerkeszthető infóoldal, blog, kommunikációs platform, stb, stb...

x gon' give it to ya

(#15308) PumpkinSeed válasza martonx (#15305) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Na és akkor még azt fel se hoztad, hogy PHP framework, Swift framework meg egyéb programozási nyelvek frameworkjeinek összehasonlítása pure Go-val az első két esetben. Hát milyen programozási nyelv lenne az amelyik ne lenne képes így toronymagasan nyerni, hogy a beépített függvényeket (ebben az esetben C-ben megírt függvényeket) hasonlítják össze egy framework függvényeivel.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#15309) martonx válasza PumpkinSeed (#15308) üzenetére


martonx
veterán

Igen, ezért is mondtam, hogy az az összehasonlítás erősen sántít, amellett hogy eleve nem igazán van értelme ezeknek az összehasonlításoknak.

Én kérek elnézést!

(#15310) randras


randras
veterán

A Laravel mindettől még lassú marad. :)

[ Szerkesztve ]

(#15311) martonx válasza randras (#15310) üzenetére


martonx
veterán

Nézd a linkelt összehasonlításban egyedül a Lumen vs Laravel a normálisan összevethető két érték PHP-n belül. Viszont hehe a Lumen nem más, mint egy erősen csonkolt Laravel, ami persze, hogy gyorsabb, mint a sokszor annyit tudó böszme nagy testvére. És pont ez bizonyítja, hogy a Laravel is tud gyors lenni, ha ballasztokat levesszük róla. És fordítva, a leggyorsabb mikro-framework is ugyanolyan lassú lesz, mire mindazt ráaggatjuk, ami mondjuk egy komolyabb projektben esetleg kellene.

Azaz semmi értelme ilyen kijelentéseket tenni, hogy a Laravel lassú. Mihez képest? Egy Mercedes lassú? Egy forma 1-es autóhoz képest persze. Amúgy meg ki nem szarja le, ha minden benne van, amit csak el tud képzelni az ember. És a forma 1-es autó is lassú lesz, mire rárakod a 4 ülést, légzsákot stb...

Én kérek elnézést!

(#15312) Feri1977


Feri1977
senior tag

Sziasztok! Egy nagyon mezei de fontos kérdésem lenne, ne nézzetek kérlek hülyének de tényleg nem értem. Van egy weboldal ugye, ha lementem mondjuk, akkor ott van a forráskódja. Na már most mondjuk ha ez egy híroldal, hirstart.hu, vagy index.hu, vagy akár ez a prohardver tök mind1, lényeg, hogy a hírek percenként változnak rajta, és a programozó gondolom nem veszettül tolja a html és php programozást egyenként minden hírnél, hanem valami sablonba rakja bele, vagy szerkeszti, és így frissül az oldal. Ezt hogy oldják meg? Mert egy weboldalt megcsinálsz html-be azt jónapot, de minden más amilet itt írtam példának vagy akár a facebook, hiába nézed meg a forráskódját, nem hinném, hogy egymillió programozó egyfolytába írja a sorat, hanem automatikusan generálja valami az oldalt. Írjatok kérlek erre, mert fontos lenne. Köszönöm!

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#15313) randras válasza Feri1977 (#15312) üzenetére


randras
veterán

programozás szenvedéssel

(#15314) Feri1977 válasza randras (#15313) üzenetére


Feri1977
senior tag

Na komolyan nem vicces. Hogy változnak a hírek és minden az oldalon, nem hiszem hogy html meg php programok millióit írják egyfolytába ahogy a cikk neve van stb egy oldalon, hanem valahogy szerkesztik valamivel. Más valaki?

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#15315) martonx válasza Feri1977 (#15314) üzenetére


martonx
veterán

A szó amit keresel: Adatbázis

Én kérek elnézést!

(#15316) Feri1977 válasza martonx (#15315) üzenetére


Feri1977
senior tag

..értem ok...rendben..köszönöm..de elmondod röviden, hogy amire gondolok akkor ez hogy működik..? :-/

[ Szerkesztve ]

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#15317) martonx válasza Feri1977 (#15316) üzenetére


martonx
veterán

Van egy webszervered, és van egy adatbázisod. Nincsenek html oldalaid. Amikor valaki beírja a böngészőjébe, hogy feri1977.hu/index.php (mondjuk most a fapados példa kedvéért legyen php, de bármilyen programnyelv lehetne), akkor a webszervereden lévő program fogja azt a hívást fogadni, és az adatbázisban lévő adatok alapján hirtelenjében ő fogja legenerálni a html kimenetet, amit a böngésződ visszakap a szervertől, és te látod megjelenni a weboldalt a böngésződben.
S, hogy mi az a hirtelenjében előállított html, amit te válasz gyanánt megkapsz, az az adatbázisban lévő adatokból fog összeállni.
Mondjuk híroldal példánál maradva, az újságírók folyamatosan veszik fel a cikkeiket egy adatbázisba, és amikor te rámész az oldalukra, mindig az aktuális adatokat generálja le neked a webszerver.

Én kérek elnézést!

(#15318) Phvhun


Phvhun
őstag

Nemrég volt sessionos kérdés, amire leirtam hogy mi a tuti megoldás, viszont most elgondolkodtam rajta, hogy miért is nem elég simán mondjuk 1 hetesre csinálni a session cookie életét, és letárolni belépéskor a user ip-jét.

Utána minden oldalbetöltéskor megnézni hogy egyezik-e a belépő ip és az aktuális, és ha nem akkor kiléptetni, és viszontlátásra.

(#15319) biker válasza Phvhun (#15318) üzenetére


biker
nagyúr

Hű de boldog lennék, ha egy nap 4x kellene belépjek a ph-ra :)
Otthonról, bkvról mobilnettel, irodából wifin, haza bkv, otthon este.
Ezt gondold ujra pls

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#15320) Phvhun válasza biker (#15319) üzenetére


Phvhun
őstag

Jogos amit írsz.

És mi van azzal a speciális esettel, amikor olyan cuccról van szó, amit tuti csak irodai gépről használsz helyi hálón?

Ha ez a feltétel teljesül akkor viszont már az egyszerű megoldás is elég lehet.

(#15321) Phvhun válasza Phvhun (#15320) üzenetére


Phvhun
őstag

Közben rájöttem, hogy az iroda ip-je is változhat.

Nem egyszerű a programozó élete az biztos..

(#15322) GG888 válasza Phvhun (#15321) üzenetére


GG888
senior tag

ha nem fontos az élettartam, akkor meg lehet fejelni localStorage -dzsel (szépszó) is.

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#15323) 74hakansukur


74hakansukur
csendes újonc

Sziasztok. Egy nyomorult google fontot ( fonts.google.com) keresek ami a mgyar ő és ű-t rendesen megjeleníti...
A furcsa az , hogy a főoldalon ha a szövegekbe beírom az ő-t meg az ű-t, a két karaktert gyönyörűen megjeleníti a legtöbb font, azonban ha a typecast-on kipróbálom már nem működik... Tud valaki ötletet adni?
Köszönöm előre is.

(#15324) 74hakansukur válasza 74hakansukur (#15323) üzenetére


74hakansukur
csendes újonc

megint előbb kérdeztem mint gopndolkodtzam volna :)
Letöltöm otf-ként beszerkesztem egy font editorral a két hiányzó karaktert aztén custom fontként megjelenítem az oldalon. Bocs a kérdésért...

(#15325) PumpkinSeed válasza 74hakansukur (#15323) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Szerintem elég csak kipipálni, hogy latin-extended.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#15326) Zedz válasza PumpkinSeed (#15325) üzenetére


Zedz
addikt

:K +1
Ha az oldalon jól jelenik meg a példában, akkor nem a fonttal lesz a probléma.

(#15327) Tatejka84


Tatejka84
tag

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni.

Egy olyan weblapot szeretnék csinálni, ahol szolgáltatást értékesítenék. Wordpress alapú lenne. A problémám az, hogy nem találok olyan bővítményt, ami lehető tenné az értékesítést, de nem webshop az alapja. Ugye itt csak pár termék/szolgáltatás lenne. Vagy a woocommerce betudom úgy állítani?

(#15328) GG888 válasza Tatejka84 (#15327) üzenetére


GG888
senior tag

Hát értékesíteni áruházban szokás :)
De lényegében a válasz igen, a woocommerce-t be tudod állítani úgy. Bármit is jelentsen.

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#15329) Jim-Y válasza Tatejka84 (#15327) üzenetére


Jim-Y
veterán

Wordpressel és WordPress pluginokkal nincs tapasztalatom. De amit te keresel az egy ezek közül. Ahol a lista elején a magas szintű megoldások állnak az alján az alacsonyabb szintuek.

Shopify
Chargify
Recurly
Zoho Subscriptions
Braintree
PayPal standard payments
Authorize.net

(#15330) Tatejka84 válasza Jim-Y (#15329) üzenetére


Tatejka84
tag

Köszönöm. Utánuk nézek.

(#15331) Tatejka84 válasza GG888 (#15328) üzenetére


Tatejka84
tag

Nem termékeket hanem csak szolgáltatásokat és abból is csak négy darab lesz. Az 'úgy' úgy értendő, hogy nem webáruház kinézet, hanem igényesebb.

Köszönöm Neked is a gyors választ, még csak most ismerkedem vele, lehet még nem jöttem rá, hogy kell, de ha lehet akkor megtalálom.

[ Szerkesztve ]

(#15332) martonx válasza GG888 (#15328) üzenetére


martonx
veterán

És tajteka84-nek is szól

Manapság már nem feltétlen kell webáruház némi termék eladáshoz. Egyre több 3rd party shopping cart api van, amiket bármilyen site-ra be lehet húzni. Kapsz hozzájuk egy admin felületet, az eladott cuccokból levonnak pár százalékot, és már mehet is a biznisz.

Például: snipcart

[ Szerkesztve ]

Én kérek elnézést!

(#15333) Jim-Y válasza martonx (#15332) üzenetére


Jim-Y
veterán

Igy van, amiket en ajanlottam azok is kb pont ugyanezt nyujtjak csak nem termek eladasa hanem szolgatatasra. Szolgaltatas alatt azt kell erteni, hogy a customerek elo tudnak fizetni valamire 1 honapi / 1 evig aminek van egy dija es ezt a rendszer havonta automatikusan levonja a customer szamlajarol amig le nem mondja a szolgaltatast. Itt is mint a martonx altal linkelt weboldalon a platform nagyon sok mindent megold helyetted es admin feluleten tudod nezni a szolgaltatasodra feliratkozo usereket. Amiket linkeltem azokat ugy lehet megtalalni neten, hogy "subscription management and recurring payments platform". Nagyon jo cuccok egyebkent :)

(#15334) Tatejka84 válasza Jim-Y (#15333) üzenetére


Tatejka84
tag

Akkor egy kezdő is megtud csinálni egy html weblapot, sablonnal, meg egy ilyen 'szolgáltatóval'?

[ Szerkesztve ]

(#15335) Jim-Y válasza Tatejka84 (#15334) üzenetére


Jim-Y
veterán

Meg. Legtöbb helyen egy weblapon osszeallitasz 1-2 plan-t a szolgaltatasodhoz. Bár itt megjegyeznem hogy nem ártana tudni hogy mit akarsz eladni mert attól függ hogy mivel kell megoldani. Na de tegyük fel hogy szolgaltatast akarsz árulni, csinálsz egy oldalon 3 csomagot, mondjuk Alap, Haladó és Extra. Kapsz hozzájuk 3 linket felteszed az oldaladra a felhasználó rakattint, feljon egy form amibe a user be tudja írni a bankkártya adatait és megtortenik a fizetés.

(#15336) martonx válasza Jim-Y (#15333) üzenetére


martonx
veterán

Mondjuk amit én linkeltem az valamivel több azoknál, amiket te linkeltél, mert ez egy komplett kosarat is ad, és mögé termékek komplett adminisztrációját. Közben még egy jópofát találtam: foxycart

De egyébként egyetértünk, ezeket elég egyszerű beüzemelni, manapság azért, hogy az ember egy jól meghatározható termék / szolgáltatás kört áruljon és azt weben meg lehessen tőle rendelni, ki lehessen fizetni, nem kell nagy dög eCommerce rendszereket beüzemelni, még csak webáruházat se kell bérelni.
Egy statikus oldal / bármilyen handy CMS valami majdnem ingyenes helyen, kirakva rá az az 5-10 termék / szolgáltatás, behúzva rá egy ilyen szolgáltató, amiért kb. csak vásárlások után kell minimális jutalékot fizetni, és már pöröghet is az üzlet.

Én kérek elnézést!

(#15337) rootkiller


rootkiller
őstag

Szevasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy önálló labor feladatom, bővebben egy honlapot fogok készíteni egy jelenlegi helyett egy intézetnek. Mivel vannak kutatók meg van titkárnő akiknek fel kell tudnia tölteni tartalmat a honlapra.

A jelenlegi oldal typo3-ra épül. Nézegettem hogy elég sok féle CMS létezik, konkrétan az AMPPS-ban a CMS-ek között annyi van felsorolva hogy nem fér ki egymás alá görgetés nélkül az összes. Egyik havernál rákérdeztem a dologra, ő azt mondja hogy kezdőknek a typo3 előnyös(ebb) mint mondjuk a drupal vagy a joomla. Van még a wordpress amire gondoltam, úgy látom ez népszerű, van is itt külön topicja a PH-n. Ebbe szerenék segítséget kérni hogy jól válasszak.

Felraktam egyébként egy typo3-at (az AMPPS-ból), de tovább nem jutottam a sztorival még sajnos, keresem honnan lehetne elindulni vele meg mit kéne csinálni, de nem sok ötletem van.

Köszi :)

Artengo TR 990 Pro

(#15338) disy68 válasza rootkiller (#15337) üzenetére


disy68
aktív tag

Random "top" cms cikk. Sanszosan a többi ilyesmi cikk is hasonló eredményt hozna. Az ilyen cikkek tükrözik a népszerűséget is, azzal meg jön a közösségi támogatás is, tehát kezdőként főleg ezekből érdemes csemegézni. Szerintem egy wordpress-el nem lőhetsz mellé.

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#15339) zeix


zeix
senior tag

Sziasztok!
Bocs, hogy ide is beírom, de látom a css topik nemigazán pörög.
Problémám van a box-shadow z-index beállításával.
Az árnyékolási effekt "rálóg" a mellette lévő div-re.
[link]
Tudnátok segíteni?
:R

[ Szerkesztve ]

(#15340) envagyok


envagyok
veterán

Sziasztok,

Telepítettem egyelőre itthon a routerre egy lighttpd, phpmyadmin, mysql szervert.
A nulláról kezdeném.
Szeretnék egy ingatlanközvetítői oldalt összerakni.
A következőkre lenne szükségem:
Ingatlanok felrakása (csak én) az oldalra, lehetőleg webes alapon, listázás, különböző keresési lehetőség (méret, hely, stb.)
Ingatlanokról több fotó megtekintése.
Érdeklődők nyilvántartása, üzenetküldés.

Ezt hogy tudom saját erőből a legegyszerűbben megoldani?
Találtam pár template-t, amik könyvtárból megnyitva szépen betöltenek, de a lighttpd szerverre feltöltve se képek, se rendezés...
Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#15341) Jim-Y válasza envagyok (#15340) üzenetére


Jim-Y
veterán

Hát..

Ezt olyan egyszerűen kérdezted meg mintha erre lenne out-of-the-box megoldás. Holott szerintem ez web.programozói ismereteket kíván. Tulajdon képpen egy web-appot kéne csinálnod de az 0 előismerettel nehéz lesz. Ha ez nem gond, mert úgyis csak tanulni szeretnél akkor persze vágj bele, de előre szólok, hogy mire kész lesz az hosszú út lesz, de ne keseredj el, mert ha egy ilyet megcsinálsz akkor tulajdon képpen már nyugodtan pályázhatnád egy webfejlesztői állásra.

Na szóval, html, css, javascript, nodejs megvannak? Ha nincsenek akkor ezeket tanuld meg mert szükséged lesz rájuk.
Valamilyen adatbázis ismerete? MySQL, PostgreSQL, Oracle? Erre is szükséged lesz.

Na ha én ugranék neki akkor csinálnék ennek egy web appot valamilyen admin felülettel. Admin felületetn feltölteni tudnál új ingatlanokat.

Én elvetnék a routeren lévő fejlesztés gondolatát, 2016-ot írunk annyi ingyenes lehetőséged van a felhőben is gyakorolni, hogy felesleges ezzel szenvedni. Először csináld meg az appot localhoston, majd ha már működik akkor mehet valami ingyenes, vagy olcsó hostingra.

Checklist:

- frontend framework (angular, angular2, react, vue)
- css framework (bootstrap, material light, foundation, etc)
- backend oldali programnyelv + framework (mivel ez főleg I/O ezért node.js-el járnál a legjobban)
- hosting + db + file storage (pl heroku PaaS az alkalmazásnak, AWS RDB (mysql/postgres/redis) vagy akár firebase a mindenféle adatnak, AWS S3 a képeknek)
- kell majd valami domain name is
- Üzenetküldés: sendgrid, mailchim, AWS SES
- CloudFlare az SSL meg security miatt

Van pár dolog mi? :D Welcome to Web Development 2016 ;)

[ Szerkesztve ]

(#15342) GG888 válasza envagyok (#15340) üzenetére


GG888
senior tag

Template mögött nem nagyon szokott lenni adatbázis, nem úgy mint a demooldalon, ahol kattintgatod. Szerintem ez lehet a gond a leírtak alapján. WordPress alapon van csilliárd Real Estate sablon, gondolom némelyikhez jár olyan plugin is, ami tudja amit te szeretnél (Én is dolgozom hasonlón, most épp parkolópályán van a projekt, egyedi fejlesztés lesz, nem WP és társai ha egyszer elkészül)

pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.

(#15343) martonx válasza envagyok (#15340) üzenetére


martonx
veterán

Szerintem nem igazán jó helyen kérdezted, ehhez egy szimpla CMS bőven elég kezdetnek. Vagy akár webshopot is bérelhetsz e célra.

Én kérek elnézést!

(#15344) envagyok válasza envagyok (#15340) üzenetére


envagyok
veterán

Eljutottam addig, hogy a routerre telepített lighttpd helyett inkább egy 7/24-ben működő linux alapú minigépre a kodi mellé (libreelec) ferakott apache alapú web/mysql/php szerverre tettem fel példákat.
Ezek így már mennek.
Most ezeket törlöm, és próbálom feltenni a wordpress-t mysql-el.
Most néztem arra placester plugint

https://hu.wordpress.org/plugins/placester/

Nekem ezek új dolgok, de olyasmi lehetőség nincs, hogy gyakorlatilag webes kezelőfelületen rakom össze a weblapot?
Régen az orvosom simán csinált a feleségének webshopot vmi joomla , vagy más rendszeren.
Ha neki sikerült talán nekem is fog :)

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#15345) envagyok


envagyok
veterán

Wordpress vagy joomla vagy drupal lenne szerintetek a legjobb erre a célre?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#15346) The DJ válasza envagyok (#15345) üzenetére


The DJ
addikt

WordPress alá ezer és egy ilyen theme van Themeforesten 50-60 dollár körül, mind tudja az összes funkciót, amit felsoroltál. Csak megveszed és összekattintgatod. Jól néz ki, relatíve olcsó is és programoznod sem kell tudni hozzá, hacsak nincsenek nagyon egyedi igényeid.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#15347) Joci93 válasza Jim-Y (#15341) üzenetére


Joci93
senior tag

A Mailgun-t, mint e-mail küldő api-t nem ismered véletlenül? Olvasgattam róla sok mindent, csábító, hogy 10000 emailt lehet vele ingyenesen kiküldeni egy hónapban.

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#15348) Jim-Y válasza Joci93 (#15347) üzenetére


Jim-Y
veterán

Szia, nem ismerem sajnos, nekem Amazon SES-el van "tapasztalatom", sendmail ugyileg egyedul a transactional email templatejeiket hasznaltam fel http://blog.mailgun.com/transactional-html-email-templates/ hogy Litmus-sal sajat email templateket csinaljak.

(#15349) martonx válasza Joci93 (#15347) üzenetére


martonx
veterán

Akkor már inkább SendGrid. C#-hoz jobb az SDK-ja, az admin felületének tudása nagyon komoly, és valamivel több email küldési lehetőséget ad ingyen.

Én kérek elnézést!

(#15350) Phvhun válasza martonx (#15349) üzenetére


Phvhun
őstag

Én most mailgun-t használok egyik projekthez, és teljesen korrekt a cucc. Mondjuk php-t használok C#-ban nem néztem a lehetőségeit.

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.