Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6251) 4D4M válasza BullZeye (#6250) üzenetére


4D4M
aktív tag

Ha valóban kondenzációshoz és nem turboshoz készült, akkor nem kellene hozzanyulni. De nem tudjuk, hogy gyujtokemenyrol vagyon-e szó vagy szólóról. Hogy milyen az új kazán és hogy van-e valami sajátossága régihez képest.
Egy ilyen lehet pl, hogy a kazánnal együtt tanúsított égéstermék elvezetővel (gyártó saját alkatrészeit) hasznalva nem kell bizonyos hatósági utakat bejárni.

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#6252) Satus válasza vampire17 (#6247) üzenetére


Satus
tag

Szia. Megjött a relékártya és a termosztát is.

Az elsö tapasztalatok alapján én megtaláltam a termosztátom. A Kp és Ki értéket lehet változtatni. [kép] [kép] [kép]

(#6253) vampire17 válasza Satus (#6252) üzenetére


vampire17
addikt

faxa :) jol nez ki :)

En ezt is ajanlom amugy (masnak) Aki nem idegenkedik attol, hogy teljesen a HA-ra bizza a futest:

[link] + [link]

(#6254) Satus válasza vampire17 (#6253) üzenetére


Satus
tag

Terveztem a hozzá adott Xiaomi hőmérőre ezt [link] feltenni, de már ez volt rajta.
Amúgy nekem nincs HA, meg nem is értek hozzá, de szoktam olvasgatni a témában.
Amúgy imádom az ilyen diy cuccokat.

[ Szerkesztve ]

(#6255) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Ha egy padlófűtés körben volna túláram szelep (és amúgy is leszabályzós "okoszivattyú" van beépítve), akkor nem igazán kell késleltetés sem a zónaszelep niytás (210 sec) és a szivattyú indítás között hőigény megjelenésekor (termosztát kapcsol) nemde?

(#6256) Audience válasza csubuka (#6255) üzenetére


Audience
aktív tag

Ha a szivattyú tud állandó nyomást biztosítani, CP üzemmód, akkor nem kell túláram szelep, padlófűtésnél én amúgy sosem láttam még beépítve. A szivattyú kezeli akár azt is ha az összes kör teljesen lezár.

[ Szerkesztve ]

(#6257) csubuka válasza Audience (#6256) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm :R , értem, ám nem csak 30%-ig (vagy hasonló) tud visszavenni ilyen állandó nyomás üzemmódban is?

Mondjuk így egész egyszerű a helyzet és simán el lehet menni zónavezérlő helyett csak pár relé irányába... az moduláris és könnyen cserélhetőek a relék, ha valamelyik meghal (finder 94.04+55.34 pl, hogy legyen jó sok kimenet :D )

[ Szerkesztve ]

(#6258) Kolty


Kolty
aktív tag

Sziasztok.
Gond-e ha a vízteres kandalló nem a legvastagabb csőre van rákötve ahova a gázkazán is, hanem az egyik radiátornál vékony csőre? Totya éden 21 kandalló. 1" a csatlakozása. Nem-e tudna több vizet elnyomni, ezáltal később megforrni ha a vastagabb csőre lenne kötve? A gerinc két colos, a többi hagyományos, vékony réz.
Köszönöm.

(#6259) gaben22


gaben22
senior tag

Helosztok, kilyukadt a hőcserélő a Beretta Smart 24 CAI kazánomban, egyelőre még bírja ill. tudok klímával is fűteni, ha kell. Esetleg tudnátok ajánlani nekem egy ügyes, normális, megbízható szerelőt? Budapest XI. kerületről lenne szó.

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#6260) body007 válasza vampire17 (#6253) üzenetére


body007
addikt

Ez dejó lett volna mikor a kazánvezérlésem akartam okosítani. Így maradt a tado - amit nem bántam meg persze :K

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6261) 4D4M válasza Kolty (#6258) üzenetére


4D4M
aktív tag

Mi a cél a rákötéssel? Biztonság, vagy ez akár fő fűtésként is használva lesz? Milyen módon van kikeringtetve a hő belőle? Ha szivattyúval, akkor az hol van és milyen típus?
Milyen átmérővel és hosszal rendelkezik a bekötésre használt radiátor cső, míg elér a gerincre?

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#6262) atika88


atika88
senior tag

Sziasztok,
padlófűtés esetén nagy moralyló áramlási sebességet hallani, főként a lamináltpadlós szobákban (amik úgy 12 m2-erek). 92 m2 földszintes az ingatlan, zónás padlófűtéssel, hőszivattyúval és 100L pufferrel.

Van egy Wilo Yonos Pico 1.0 25/1-8 keringető szivattyú az osztók és puffer között. Megnéztem a gyártói leírását, pusztán érdeklődésből. Jelenleg a középső "házikón" van beállított érték, de miért :F Ez a beállítás úgy 150-220 m2 felületfűtés esetén javasolt a leírás szerint.

A leírás azt írja, hogy már az 1-6 modell esetén is elegendő lenne a legkisebb "házikóra" állítani a szabályozót (80 m2 fűtött felület).

Nálam az 1-8 modell nem úgy lenne (leg)optimálisabb, ha a legkisebb "házikó" környékére lenne állítva a szabályozó? Vagy teljesen rossz a megközelítésem a témát érintően?

(#6263) 4D4M válasza atika88 (#6262) üzenetére


4D4M
aktív tag

Nyugodtan kipróbálhatod az összes beállítást, nem fogsz tudni vele kárt okozni. A zajt valószínűleg az osztógyűjtő szelepeken eső túl nagy nyomásesés okozza.
A kivitelezők, ha nincs mögöttük/mellettük tervezői támogatás, akkor automatikusan nagy szivattyúkat tesznek be, mert nem akarnak visszamenni, ezzel évtizedes távlatokban általában jó nagy felesleges energiafogyasztást okozva a megrendelőnek.
Ha az osztó-gyűjtőn van áramlásmérő, akkor le tudod követni a beállítás hatását is – nem lesz jelentős.

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#6264) atika88 válasza 4D4M (#6263) üzenetére


atika88
senior tag

Köszönöm, ki is próbáltuk. Az osztón az áramlásmérőn a számok csökkennek egy egyel miután lentebb vesszük a szivattyút. Akkor azt mondod, hogy érdemes lehet akár a fogyasztás végett is nyugodtan legkisebb házikóra tenni a szivattyúnkat minden további következmény nélkül? Illetve a fogyasztás biztos csökkeni fog.

(#6265) 4D4M válasza atika88 (#6264) üzenetére


4D4M
aktív tag

Nyilván csökken néhány %-ot a padlófűtés leadott teljesítménye is, de ha nincsen kicentizve a határokig semmi, akkor ebből nagyon keveset vagy semmit nem lehet észlelni emberi léptékkel.

Akkor azt mondod, hogy érdemes lehet akár a fogyasztás végett is nyugodtan legkisebb házikóra tenni a szivattyúnkat minden további következmény nélkül?
~
Minden szivattyúnál az a cél, hogy csak annyit szállítson olyan nyomáskülönbség mellett, ami már éppen elegendő a minimális igények teljesítéséhez. A felvett teljesítmény hatványozottan nő a szállított térfogatáramhoz képest.

[ Szerkesztve ]

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#6266) BullZeye válasza 4D4M (#6251) üzenetére


BullZeye
veterán

Kb 10 éves Immergas Victrix 26kw kondenzációs (nem turbó) kazán, ugyanaz a gyártó újabb Victrix Superior 26 termékére szeretném cserélni, mert a mostani kezdi elérni a végét és nyugodtabb lennék egy új kazántól.

Mostani javításnál szerelőt kérdeztem és egy 600k körüli munkadíjat/engedélyeztetési díjat emlegetett, merthogy be kell jelenteni, gázterv kell, amit nem értek, mert jelenleg is egy sárga gázcső vezet a kazánhoz, ehhez minek terv? Na meg a kémény bélelés, amit nem értek mert tudtommal 10 éve a mostani kazánhoz megcsinálták.

Kazán csere tényleg ennyire költséges, vagy újabb szaki próbál lehúzni? :)
(ezen a környéken elég sok szaki van aki 2x6 óra fizikai munkával szeretne 500ezret keresni, így már inkább kérdezek.)

(#6267) csemberlen válasza BullZeye (#6266) üzenetére


csemberlen
őstag

Gázterv nem kell ha hasonló teljesítményű kerül be, és a gázcsövet nem érinti a csere. Egyszerűsitett készülékcsere a kulcsszó. Pest, és környékén tudok ajánlani korrekt fényképes igazolványos gáz6fűtés szerelőt.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#6268) Atomantiii


Atomantiii
őstag

Arra jutottam, hogy jelen állás szerint nem hagyom a rendszerben a külső NTC-t, csak kipróbáltam tegnapelőtt. (a kikábelezéshez jobb idő kellene meg nem vagyok meggyőződve, hogy sok értelme lenne nálam).

De tegnap arra lettem figyelmes, hogy az on-off termosztáttal és 45 fokos előremenő hőmérséklettel egy fűtési ciklus alatt elkezd lekapcsolni, majd keringtetni, amikor visszahűl akkor visszakapcsol a láng (kb 2-szer játszotta el az adott ciklus alatt, de van amikor meg nem hanem szépen végigfűtötte az első bekapcsolással a ciklust). De nem értem miért csinálja, mikor korábban simán végigment az adott ciklus alatt egy bekapcsolással. Felfűtött majd a termosztát lekapcsolta. Kíváncsiságból fentebb vettem 50 fokra az előremenőt, de ekkor is előfordul. Ahogy nézem ekkor kb 45 fokon van a visszatérő ág hőmérséklete. Eddig ahogy néztem kb minimum 4 fokkal volt kevesebb a visszatérő ág hőmérséklete, mint az előremenő, de amikor ennél jobban közelít akkor kapcsolhatja le a lángot.

Ez így normális működés? Ha igen akkor azt nem értem eddig miért nem csinálta gyakrabban, viszonylag ritkán csinálhatott ilyet előtte.

A kazán minimum teljesítménye 25 %-on van, próbáltam 20%-on is, illetve korábban kisebben is, hogy tudok-e 40 fok alatti előremenővel kísérletezni de akkor arra jutottam, hogy kb 40-42 fok az a határ amikor még nem kezd el kapcsolgatni a láng ezért vettem fel 45-re és így szépen működött az utóbbi 1 hónapban.

[ Szerkesztve ]

(#6269) Atomantiii válasza Atomantiii (#6268) üzenetére


Atomantiii
őstag

Most felvettem 55 fokra az előremenőt így a visszatérő 48 foknál járt és most éppen szépen végigment az adott ciklus alatt. Vagyis ha hidegebb van odakint ezért kell fentebb venni az előremenőt? Bár azért nem értem, mert múltkor is volt már hidegebb reggel, akkor meg nem vettem észre, hogy kevés lenne neki.

(#6270) BullZeye válasza csemberlen (#6267) üzenetére


BullZeye
veterán

Az mindig jöhet, akár privátban is! :)

(#6271) 4D4M válasza Atomantiii (#6268) üzenetére


4D4M
aktív tag

Ez egy dinamikus egyensúly, aminek nagyon sok szereplője van. Bár értem, hogy miért van a fejekben az, hogy félünk attól, ha kapcsolgat az égő, de ez a dolog már abban a pillanatban eldől, amikor ráakasztják a kazánt egy hőleadó rendszerre. Az esetek döntő többségében a kiszolgált épület/lakás MAXimális hővesztesége kisebb, mint a kazán MINimális leadható teljesítménye.
Csak azért teljesen felesleges magasabb előremenőt állítani, hogy ne kapcsoljon le az égő. Ennek általában csak az a következménye, hogy nagyobb lengéseket produkálnak a helyiséghőmérsékletek és tovább áll a kazán tétlenül.
Meggyőződésem szerint nem kell rettegni az égő kapcsolásoktól annyira, hogy ezzel szándékosan rontsunk a hatásfokon és pazaroljuk az energiát. Nyilván égőtiltási időt érdemes kimaxolni, de egy kondenzációs kazánnal mindig az lesz a fő cél, hogy csak a feltétlenül szükségesre emelt előremenővel menjünk.

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#6272) Atomantiii válasza 4D4M (#6271) üzenetére


Atomantiii
őstag

Igen ezt értem csak az nem világos, hogy akkor eddig miért nem csinálta amikor kb eddig is hasonló idő volt odakint és szépen ment 45 fokos előremenővel.

(#6273) Caldera válasza Atomantiii (#6272) üzenetére


Caldera
aktív tag

Nem lett valami [elállítva] a korábbi állapothoz képest?

''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''

(#6274) vampire17 válasza 4D4M (#6271) üzenetére


vampire17
addikt

+1

Annyi h a 2-3 eves elektroda cseret be kell tervezni :) (nem akkora gond amugy, egy 10e az en kazanomhoz, ennyi idoszakonkent belefer)

[ Szerkesztve ]

(#6275) Atomantiii válasza Caldera (#6273) üzenetére


Atomantiii
őstag

Nem, a P06-os menüpont 0-án volt alapból ha megkapta az NTC-t akkor mérte a hőmérsékletet az infó 2-es menüben és 0-tól voltak állíthatók a kijelzőn a számok, ha nem volt bent az NTC akkor 25-től kezdődik és az előremenő hőmérsékletét állította.

Ezért is nem értem mert akkor délelőtt csak egy ciklusra volt benne azt NTC és a P06-os menüpontot 1-esre állítottam mert kiszedtem az NTC-t, de ezt meg másnap vettem észre délelőtt tehát még utána aznap nem csinált ilyet. De hiába állítom vissza a P06-ost 0-ra akkor is ez a helyzet (mivel azon volt gyárilag)

Pedig ugyanúgy visszaállítottam 45 fokra az előremenőt, próbáltam 50-nel is, de akkor is előfrodul, 50 felett kisebb az esélye a dolognak. Mást meg nem állítottam.

De most azt csinálja 50 fokos előremenő alatt, hogy kb 15-20 percig megy a fűtés, majd elalszik a láng, felpörög a kerintgetés nagyobb hanggal vagy 10-15 mp-re majd visszacsendül, lentebb megy a kijelzőn a hőmérséklet majd kb 20 mp múlva visszakapcsol a láng, felmegy a hőmérséklet a kijelzőn 50 fölé majd kb 15 mp múlva megint elalszik a láng majd eltelik vagy 3 perc, megy a keringtetés, visszahűl 42 fokra, visszagyújt a láng és megy még vagy 5 percet a fűtés mire a termosztát lekapcsolná.

(#6276) Borisz76


Borisz76
veterán

Sziasztok....

Véletlenül másik fórumban tettem fel a kérdésemet : [link]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#6277) body007


body007
addikt

Múltkor kérdeztem, h milyen anyaggal (szerrel) kell takarítani a kazánok "belsejét".
Találtam is egy jó cuccot:

IDRACLEAN F900, to clean condensing boilers

Esetleg valaki nem tud ilyet vagy hasonlót? :B

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6278) body007 válasza body007 (#6277) üzenetére


body007
addikt

Végigfutottam egy ilyen szernek a használatát, úgy érzem kihagynám a "mókolást" vele :D

Szóval Pest megyei agglomerációban keresek megbízható kazán "felülvizsgálót" (majd a szezon végén, tavasszal) :R

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6279) Caldera válasza Atomantiii (#6275) üzenetére


Caldera
aktív tag

Valamiért túlmelegszik a kazán, nem folyik át rajta elég víz. Biztonsági okból áll le, hogy visszahűtse magát. Ez alacsonyabb hőmérsékleten nyilván könnyebben előfordul. Nincs valami dugulás kialakulóban, vagy a gázszelep vacakol, ami véletlenül egyidőben jelentkezik az NTC próbával? Esetleg próbáld meg a szivattyút 1 fokozattal fentebb állítani.

[ Szerkesztve ]

''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''

(#6280) Atomantiii válasza Caldera (#6279) üzenetére


Atomantiii
őstag

Nem tudom mi dugulhatna el, nem igazán értek hozzá. A szívattyút sem tudom hogy kell állítani, de nem hiszem, hogy gyorsítani kéne rajta, mert épp az a baj, hogy kicsi a rendszer és gyorsan megfordul a víz benne.

Valamelyik nap engedtem ki a mágneses iszapleválasztóból a koszt, bár nem sok volt benne, utána meg feltöltöttem Protector fluiddal a rendszert, de abból sem sokat hanem arányosan kiszámoltam mennyi kellhet kb bele.

Levideóztam a jelenséget és elküldtem annak aki beüzemelte. Bár nem nagy öröm, ha az új rendszer eddig bírta. Csak ugye nem is igazán ismerem őt sem, hogy mennyire ért hozzá vagy csak paneleket cserélget.

[ Szerkesztve ]

(#6281) Caldera válasza Atomantiii (#6280) üzenetére


Caldera
aktív tag

Vissza olvasva ez egy radiátoros rendszer, amin nagyon kevés a 7 fokos különbség az előremenő és visszatérő között, legalább a dupláját el kellene érni. Valószínűleg nincs beszabályozva a rendszer, ill. így a szivattyút is lassítani kellene. Ezért melegszik túl a kazán.

''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''

(#6282) Atomantiii válasza Caldera (#6281) üzenetére


Atomantiii
őstag

Igen, de eddig a 45 fokos előremenővel vígan elvolt az esetek 98 %-ában. Az utóbbi 2-3 napban meg egyáltalán nem csak 50 fölöttivel megy kapcsolgatás nélkül és amikor lekapcsol majd vissza ilyen viszonylag erőteljes hangja van valaminek 10-12 mp-ig, mintha egy kisebb propeller forogna vagy nem is tudom mi, aztán visszakapcsol a láng majd ismét lekapcsol pár mp után majd eltelik pár perc normál hangú keringtetéssel és utána visszakapcsol a láng és megy tovább.

Eddig ilyen nem volt ha lekapcsolt a láng akkor viszonylag csendben keringtetett és utána visszakapcsolt. A menüben nem látok olyat, hogy lassítani lehetne a keringtetést és ahogy néztem olyan 4 fok volt csak az eltérés és gondolom akkor kapcsol le amikor kb majdnem egyformák lesznek.

[ Szerkesztve ]

(#6283) Atomantiii válasza Atomantiii (#6282) üzenetére


Atomantiii
őstag

Most így mire fűtött egy ciklust kb 15-20 perc alatt a végére érte el az 52 fokos előremenőt és a visszatérő ekkor 44 fokon állt. Amikor 45-47 fokon volt korábban az előremenő akkor kb 40-42 fokon volt a visszatérő az esetek többségében.

[ Szerkesztve ]

(#6284) Atomantiii


Atomantiii
őstag

Úgy tűnik, hogy ha 51-52 fokon van az előremenő akkor nem megy 45-46 foknál fentebb a visszatérő és így képes fél órán keresztül is folyamatosan menni. De eddig a 45-46-tal sem volt gond, akkor kb 40-41 fokos volt a visszatérő és azt tartotta. Hogy most mi lelte ki tudja, hívtam ma a szerelőt, azt mondta majd megnézi, engem csak az a fura hang ami zavar amikor lekapcsolt.

(#6285) Audience válasza Atomantiii (#6284) üzenetére


Audience
aktív tag

Amikor jön a fura zaj és elkezd lekapcsolni akkor -szerintem!- megérett egy savazásra és utána olyan lesz mint újkorában!

(#6286) Atomantiii válasza Audience (#6285) üzenetére


Atomantiii
őstag

A 4 hónapos kazán??? A fene megette akkor ha ennyit bírt.

[ Szerkesztve ]

(#6287) Audience válasza Atomantiii (#6286) üzenetére


Audience
aktív tag

A víztől, adalékoktól, a hőcserélő keresztmetszetétől...sokmindentől függ mennyi vízkőtől kezd bolondozni, de az is lehet, hogy mástól nincs meg a rendes áramlás, akár behordhatott valamit a rendszerből is. De az a hang a lassú áramlás miatt megforró víz a hőcserélő felületén ami miatt intenzív a vízkőkiválás ha a vízben nincs rendes adalék.

De mint írtam: Szerintem!

[ Szerkesztve ]

(#6288) 4D4M válasza Audience (#6287) üzenetére


4D4M
aktív tag

Ha dugulás lenne, akkor pont ellenkezőleg viselkedne: nőne a dT.

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#6289) Audience válasza 4D4M (#6288) üzenetére


Audience
aktív tag

Igaz, de szerintem a hirtelen felmenő előremenő miatt áll le, a lassuló áramlás miatt egyre hamarabb fölé megy a beállított előremenőnek. Amikor feljebb veszi az előremenőt akkor lassabban lendül túl, nagyobb eséllyel áll be egy hőegyensúly.

-szerintem!-

PS.: Ha lesz eredmény érdekel a megoldás!

(#6290) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok

Talán ide illik a kérdésem.

Kondenzációs kazánunkat egy eléggé bugyuta termoszról vezéreljük, 3 éve sajnos ezt építették be.

Lecserélném valami időzítősre (vagy akár okosabb verzióra is). Szakemberre bíznám a dolgot természetesen, de a kérdés a jelenlegit lecserélni mekkora dolog? Értem ez alatt vezetékek stb. :F

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#6291) Gézengúz válasza szabonagyur (#6290) üzenetére


Gézengúz
addikt

Mutasd mi van most!

(#6292) Atomantiii válasza Audience (#6287) üzenetére


Atomantiii
őstag

Szerintem meg túl gyors az áramlás, mert nagyon kicsi a rendszer. Csak az nem világos akkor eddig miért tudott alacsonyabb előremenővel is működni.Vagyis a 4-5 fok eltérés stabilan megvolt az előremenő és a visszatérő között, akkor is ha mondjuk hosszabb ideig ment a fűtési ciklus mert mondjuk meg lett emelve a kívánt hőmérséklet a termosztáton.

Gondolom ez most már nincs mindig meg az alacsonyabb előremenő esetén és azért kapcsol le egy idő után.

De ha jól gondolom lassítani kellene a keringtetést hogy jobban le tudjon hűlni a visszatérőben a víz, csak a menüben nem lehet állítani a magyar leírás szerint, a keringtetőn meg fogalmam sincs lehetne-e de mivel nem értek hozzá nem is merem piszkálni. Esetleg a radiátor torlókon tudnék zárni, de fogalmam sincs mennyit kellene. Ha nyitva van lehet rajta tekerni vagy 10 fordulatot mire teljesen bezár, de hogy mennyire kéne mondjuk visszább venni a legközelebbit nem tudom. Vagyis ér e valamit ha mondjuk 1 fordulattal bentebb zárom vagy még akkor sem zár semmit ki tudja.

De most pl ha 52 fok az előremenő akkor is stabilan tartja az 5 fokkal kisebb értéket a visszatérő hőmérséklete hosszabb fűtési ciklusban is (most ment vagy 30-40 percet is mert többet kellett visszamelegíteni reggelre).

[ Szerkesztve ]

(#6293) szabonagyur válasza Gézengúz (#6291) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ez

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#6294) Gézengúz válasza szabonagyur (#6293) üzenetére


Gézengúz
addikt

Későn értem ide, mit várnál az újtól?
Ha nem akarsz túl mélyen a pénztárcába nyúlni, ajánlanék egy Q7-et, vagy abból a Q7 RF-et.. Computherm
Használtan jófogásról pl.
Kazán micsoda? Mert lehet egy komolyabb termó nem csak ki-be kapcsolási elven működtetné...

(#6295) szabonagyur válasza Gézengúz (#6294) üzenetére


szabonagyur
félisten

Saunier Duval Semiatek Condens 24 Fali kondenzációs

Ez lenne az.

A jelenlegivel a fő gond, hogy nem tudom időzíteni, lépcsőket beállítani.

Jelenleg ahogy használjuk, hogy amikor felkelek akkor 22,5 fok egészen vagy este 9ig, akkor átrakom 21 fokra, de igazából 21,5 fok alá nem hűl le egy része sem a lakásnak, talán tavaly amikor -10 fok alá ment a kinti hőmérséklet akkor volt olyan, hogy az éjszakai 21 fok mellett be is kapcsolt a kazán.

Az előbbi 22,5 fok annyit változik, hogy amikor elmegyünk dolgozni heti 2 napot akkor leveszem 22 fokra, hogy ne hűljön ki a lakás, nem akarunk penészedést véletlenül sem, meg igazából így is max 1X ha bekapcsol a fűtés egész napot nézve, utána pedig ha hazaérek felveszem 22,5-re este 9ig.

Na és ezt szeretném okosítani, tehát pl minden reggel mielőtt felkelek már induljon el a fűtés mondjuk 22-22,5 fokkal, tehát mire felkelek már kellemes meleg van mindenhol. Estére meg levenné magát automatikusan 21-re 9 körül amit beállítok.

Na ha ezt tudnám távolról vezérleni még jobb lenne.

Nem mindenáron olcsó, hanem jó megoldást keresek.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#6296) Gézengúz válasza szabonagyur (#6295) üzenetére


Gézengúz
addikt

Heti 2 napra én nem mondanám, hogy szükség lenne wifisre...

Olvasd el mit tud a Q7, szerintem be fog jönni

Napi 6 lépcső, hiszterézis állítás....

[link]

Apróról (jófogásról) egy alig használtat 5-6 ezerért is kifoghatsz, bekötni egyszerű...
Én erre szavaznék..

[ Szerkesztve ]

(#6297) szabonagyur válasza Gézengúz (#6296) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ismerem a Q7et mivel előző helyen volt ilyesmi, azért is kellene váltani.

A kérdés kell e valami a jelenlegihez pluszban? Vagy csak áram le, leszerelem és az újat bekötöm 1:1-ben ahogy a mostani van?

A Wifis igazából a technikai oldalamnak kell, még ha feleslegesnek is tűnhet :P

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#6298) Gézengúz válasza szabonagyur (#6297) üzenetére


Gézengúz
addikt

Nem kell Neked az a wifis, eleinte nyomkodnád, aztán rájössz, hogy minek..
Úgy látom, hogy ez csak egy sima On-Off termosztát, mint egy sima lámpakapcsoló, csak
ezt a hő működteti.
Egy szál drót be, egy szál drót ki.
Arra figyelj, hogy a Q7 2 ceruzaelemmel működik, ami Neked fent van lehet 230V-al (sejtem)
A Q7-nek nem kell nulla. Csak egy bejövő kábel amit megszakíthat, illetve egy ami megy a kazánhoz.

(#6299) Atomantiii


Atomantiii
őstag

Most nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik ma ismét úgy működik 40-45 fokos előremenővel, mint korábban a rendszer és nem kapcsolgat. Az előremenő és a visszatérő között stabilan tartja a 3,5 - 4 fok eltérést és nem kapcsolgat. Kíváncsiságból lentebb vittem az előremenőt, ekkor mikor lekapcsolt akkor nem csinálta ezt a kerregő hangot, mint pár napja, nem is gyújtott vissza azonnal csak pár perc eltelvétel a keringtetés után.

A menüben egyszer átállítottam a P06-ost 1-esre, majd vissza ismét 0-ra ahogy gyárilag volt. Illetve az utóbbi pár napban nem vettem 50 fok alá az előremenő hőmérsékletét úgy nem volt vele gond. De ekkor is ktartotta a kb 4 fok eltérést stabilan a kettő között.

Most visszaállítottam 45 fokra.

Szóval nem tudom, gondolom most hiába jön ki a szerelő nemigen tud vele semmit sem csinálni. Figyelem, hátha nem fogja csinálni hosszabb távon sem.

[ Szerkesztve ]

(#6300) Atomantiii válasza Atomantiii (#6299) üzenetére


Atomantiii
őstag

Azt nem tudom mennyire normális, hogy mondjuk beállítom 44 fokra az előremenőt és akkor van mikor tartja szépen a 44-et, van mikor 46 de van mikor felmegy 49-re is az adott fűtési ciklusban. De ehhez képest a visszatérő mindig tartja a 3,5 -4 fokkal kisebb értéket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.