- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
-
csibor
addikt
-
FPéter
aktív tag
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Cyberslider #395 üzenetére
Baromság
-
Cyberslider
őstag
Új ötlet: mi lenne ha a két rádiót balegyenes, ill jobbhorognak hívnák?
-
Jégkokó
veterán
válasz
RoyalFlush #390 üzenetére
Lesz még 2 klub rádió.
Nagyon kell ez nekünk. -
Cyberslider
őstag
válasz
Bikerman #392 üzenetére
Áh, inkább eltekerek. Tiltakozásul. (Szegény rádiók, nem indulnak túl jó sanszal) dehát ha vkiket milliók szeretnek, azokra hallgatnak az emberek...Ezt ell kell fogadni.. Persze tudom, tudom, hülyééék meg fúúúj meg stb, mégis milliók hallgatták és ez tény. El kell fogadni, én is elfogadom ha Viktor előtt tapsol 1 millió ember a téren. Eggyet nem tudok elfogadni, azt a szobafestőt régről, dehát az emberi viselkedésforma külön tananyag egyes helyeken. Majd "áttekerünk". Hiába mond bárki bármit, ha egyszer rengeteg ember hallgatta, szerette a bumerángot. (És igen, itt főképp a műsorról van szó) viszont nem frekvenciát hallgatunk, hanem rádiót. Az ORTT-ben meg mi történt? Ugyanaz, mint máshol ebben az országban: pénz, politika, igen igen eddig is ez volt bizony a sláger is biztos lobbizott bőven amikor bekerült... Mindenhol így van.. Istenem, ha lenne egy ország, vagy egy bolygó, ahol mindent szakmai szempontok alapján döntetének el, milyen világ lenne ott? Lehet hogy rossz? Vagy jó?
-
Bikerman
aktív tag
válasz
RoyalFlush #390 üzenetére
mik lesznek itt amikor betelefonálgatnak majd... hogy képzelik így meg úgy... már alig várom!
-
RoyalFlush
őstag
Neo FM és Klassz Rádió? Kik találták ezeket ki?
szerk: ilyen elnevezéseket...
-
zsid
senior tag
Komolyan mondom,mint az oviban,a béjemvé a jó,a zaudi az sz@r.
Van aki mindennap hallgatja,van aki nem, van akinek régebbi,van akinek rap,van akinek diungdisung.
Meglepő,hogy a 400hsz 75%a flame... -
LOTR
addikt
válasz
#98593280 #385 üzenetére
lehet, hogy hiánycikk, de nem érné meg üzemeltetni
nem véletlenül töltenek ki ezer féle rádiós tesztet a hallgatók, rádiós napló meg mittudom én mik voltak, ezekből azért le lehet szűrni, hogy mire van igényvalószínűleg olyan rádióra van igény amit több millióan hallgatnak/hallgattak, nem lepődnék meg ha valamelyik új adó folytatná (legalább részben) az egyik -ha nem mindkettő- korábbi adó tevékenységét
abban meg szinte biztos vagyok, hogy a reggeli műsor a bumeráng vagy a bundáskenyérmég hallható lesz az éterben, ha nem is azonos néven
és még mindig arról folyik a téma, hogy kinek melyik rádió tetszett, úgysem ti döntitek el hanem a "pénz", de sokkal jobb téma, hogy akkor vajon mi lesz ha ez a nyereségből befolyt nagy %-ok csak kicsi, esetleg sokkal kisebb összegek lesznek a végén, mint pl a sláger 670milliója?
mi van ha év végi elszámolásnál összejön mondjuk 50-100millió, akkor vajon előveszik őket, hogy melyik "h*ly*" volt a tettes, vagy szimplán az lesz, hogy hát ez volt a szerződésben ez van.....?! -
deicide
veterán
Majtényi lemondott...
-
törölt tag
2 nap alatt 400 HSZ, nem rossz, úgy látszik sokak felkapták erre a fejüket. Én konrétan nem vágom fel az ereimet, zeneileg nagyrészt mindkét adó ZÉRÓ volt számomra. Sláger mindenképp, a végletekig ismtételgetett Xezer éves számaikkal, Earth Wind and Fire, előre és visszafelé tekerve
Danubius reggelente még hallgatható volt, Balázsék jó hangulatot tudtak csinálni. Remélem ők valahol folytatják. Egyébként nálam is MR2 jön be zeneileg és nagy hiánycikk, egy ORSZÁGOS ROCK rádió! Az kellene, nem ez a sok tünytimünytipopmutyi.
-
g@bo
nagyúr
én Puzsér Róbert Apokalpiszis Rt-jét sajnálom, az is csipte valakinek a szemét. Remélem a 2 új csodaadó reklámbevétele elegendő lesz a gyors éhendögléshez, és az ORTT gazemberei se tudnak gyarapodni....
-
stangli
senior tag
válasz
V.Stryker #375 üzenetére
Nem kötekedem unaloműzésként, csak kérdeztem valami, te mint slágert fun mondj egy olyan műsor időt ami nevel.
Én nem kétkedem a Roxyval, mert ott nincs olyan műsor, amiből véleményt tudnék hallgatni. Az hogy a munkahelyen ezt hallgatom, az egy dolog, a másik dolog, hogy azon kívül nem hallgatom az az én problémám ugyebár. De ezeken a rádiókon kívül tudok neked olyan műsort mondani ami gondolatot ébreszt. Nem nyerítenek benne, nem azért lett megalkotva hogy lefikázzanak, és sztárolják magukat voga pajtással együtt... ajánlom figyelmedbe rádió café műsorát minden nap 17:00-19:00ig a bolhacirkusz műsor blokkot, mert olyan témák vannak benne amiben ténylegesen nevel. a reggeli órákban lévő műsort (reggel7-10ig) direkt nem ajánlom, mert a gazdasági dolgok gondolom nem érdekelnek, de ezen műsoron belül van könyv ajánló, kérdem én, a sláger rádióban van könyvajánló? és nem, nem gazdasági könyveket ajánlanak, ha erre gondolnál... röviden ennyit a sláger nevelésről, meg szemléletről.
és igen kb 2-3éve hallgattam bele a slágerbe, de gondolom nem veszítettem semmit ezzel, ha igen akkor légyszi írd meg, mely műsor időt hallgassam, hogy ne tudjam azt mondani, fene erről is lemaradtam. -
Foglalt név
addikt
válasz
V.Stryker #375 üzenetére
Ne haragudj, de kicsit csúsztatásnak vélem, amit írsz.
Mivel a rádióhallgatás nem egy professzionális dolog, ezért a c++-os példa úgy ülne, ha nem a testvéred barátjaként mondanál véleményt, hanem, mint programozó.
Programozol, próbáltad a nyelvet, de nem tetszett/ik. Persze, hogy ne kötekedés legyen illik a mert(objektum orientált, az asm gyorsabb, stb.), de nem hinném, hogy csak a slágerrádiót napokig hallgató mondhatna véleményt
Egy rádióműsornak elsődleges célja lenne, mint többen mondták, hogy szórakoztasson.
Én elég sokat utazok, ezért sűrűn lenne lehetőségem rádiót hallgatni, de sajnos főleg a reggeli műsorok nálam agyhalált okoznak. Nem igazán emlékszem az elmúlt évből olyan adásra, ami reggel 7 és este 8 között komolyabban le tudott volna kötni. Általában erőltetett műsorok, túlsztárolt emberekkel, amit próbálnak az arcomba tolni. Nulla eredetiség, újdonság, a műsorvezető inkább arra épít, hogy rajta nevetni, ámélkodni kell.
Nem írok konkrétumokat, mert nem akarok senkit megsérteni. Mindenkinek tetszhet más és másnak tetszhet, ami nekem nem, de akkor lehessen ez fordítva is igaz. -
fordfairlane
veterán
válasz
Depression #380 üzenetére
Ettől még mindig nem közszolgálati a Sláger, akármennyi jótékony akciót is szervez.
-
Depression
veterán
válasz
fordfairlane #378 üzenetére
Részemről a közszolgálati egyenlő az érdektelennel. És most finoman fogalmaztam.
-
fordfairlane
veterán
válasz
V.Stryker #377 üzenetére
Ez még nem jelenti azt, hogy maga a rádió közszolgálati lenne. Közszolgálati rádió egy van jelenleg (országos), a Kossuth. A Sláger és a Danubius kereskedelmi rádiók, amelyek a frekvenciaengedélyért cserébe ellátják a törvényben meghatározott kötelező közszolgálati dolgokat is, de nem az rádió fő profilja. Nem is lehet, hisz abból nem lehet megélni.
Egyébként a most nyertesek is kereskedelmi rádiót akarnak csinálni, úgyhogy szerintem elfelejthetjük, hogy olyan beszélgetős műsorokkal lesznek tele, mint a Kossuth.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Depression #376 üzenetére
Nem kell öt. Csak mondtam,hogy az én közszolgálati igényemet kielégítették az óránkénti 10 perces hírblokkal meg a reggeli bumeránggal.
-
V.Stryker
nagyúr
Csak, hogy ki ki tudja hova tenni a másik mondanivalóját, kérlek téged és kedves Vandit kollegát, hogy saccoljátok meg azt az időintervallumot, amennyi Sláger rádiót hallgattatok. Úgy vélem,hogy csak azzal az indokkal, hogy "há én útálom őket, meg a roxyt hallgatom" kevés vitázni, de annál inkább elég kötekedni unaloműzésként.
Elnézést, de én Sláger fun vagyok, így a Danubiusal kapcsolatban nem is nyilatkozom.
Bár ahogy elnézem itt nagyon sokan csak a kötekedés miatt írnak. Majd mindjárt átmegyek én is marha okosakat mondani a C++ programozós topikba, mert igaz, hogy a büdös életben még két óránál többet nem foglalkoztam vele, de nagyon sokat hallottam róla és láttam már képet is, no meg van egy haverom, akinek az ismerőse már látott olyat, aki ezzel foglalkozott. És majd én ott megmondom a tutit, mert egyébként útálom a programozást és majd jól elmondom azoknak akik szeretik csinálni, hogy mekkora egy sz@r bagázs.Ezúton is elnézést tőlük, semmi bajom velük,csak ez jutott példaként eszembe.
Részemről a kötekedés lezárva. A vitához meg vitapartner kéne....
-
Depression
veterán
Módosítottam az aláírásom. matek rulez!
-
stangli
senior tag
válasz
V.Stryker #364 üzenetére
Ami kimaradt a gondolat menetből
A közszolgálati rádiók speciális feladata „tájékoztatni, nevelni és szórakoztatni” - Jelzem részemre a Sláger megtette.Elismerem tájékoztat, mert bemondja a híreket, hisz az ortt kötelezi őket.
Szórakoztatni szórakoztat, mert szól a zene, és el lőnek egy pár poént, amin mosolyogsz egy picit a dugóban állva.
Az hogy nevel is a sláger, vagy a danubiusz ezt vitatom, mert egy olyan műsora sincs amire azt lehetne mondani, hogy hoppá ez mond valamit, érdemes ide tekerni. vagy tévedek? ha van, akkor légyszíves mondj egy műsoridőt, és komolyan mondom, odacsavarok és meghallgatom azt a nevelő szándékú műsort. -
stangli
senior tag
válasz
V.Stryker #364 üzenetére
És ez nekem több,mint a sok politikai f@szság az mr1-en.
Nem kell mr1et hallgatni, ha nem akarsz politikát hallani, akkor ott van az mr2
A másik, mindenki adományoz már, bemész a postára, megtalálod egy híres alapítvány kis malackáját, azaz perselyét beledobsz 100-200 ft-ot és ennyi... és ha már ennyire kihegyezed a gyűjtésre, akkor elárulnád, hogy te mennyivel segítetted a rászorulókat?
-
V.Stryker
nagyúr
A közszolgálati rádiók speciális feladata „tájékoztatni, nevelni és szórakoztatni” - Jelzem részemre a Sláger megtette. Sőt, ők pluszba számos egyebet is. Gyűjtés a rászorulókra, beteg gyerekeknek, vagy csak halld a mostani "Sláger karácsony" kampányukat. Vagy csak simán bemondják a közlekedési információkat, a "politikailag független" híreket. És ez nekem több,mint a sok politikai f@szság az mr1-en.
-
stangli
senior tag
válasz
fordfairlane #361 üzenetére
Fergeteges írás
"Hogy a drámai műfajoknál maradjunk: a magukat tragikus hősként láttató vesztesek a legnagyobb hazugok. Éveken át maguk mutyiztak ezerrel, elcsalták az államnak befizetendő koncessziós díjat, fű alatt frekvenciaengedélyt hosszabbíttattak, lefeküdtek a hatalommal és a hatalomnak ahányszor és amikor csak kellett, most meg zokognak, hogy jaj, irreális üzleti terv így, pártmutyi úgy, tessék kizárni mindenki mást, hadd csináljuk mi tovább, életünk végig, mert annyira, de annyira faszák vagyunk. Szánalmas."
-
spyduck
nagyúr
Egyszerűen nem hiszem le a dolgot!
Minden reggelem a "három hülyével" indult a Danubiuson és most megszüntetik. Nem tudjátok véletlenül, h a "danubius pirítós" folytatódik-e valahol? -
Bibby
addikt
válasz
fordfairlane #358 üzenetére
"Egészséges magyar ember az úgynevezett országos kereskedelmi rádiókkal, különösen azok frekvenciáival nem sokat törődik.
Az országos kereskedelmi rádiókban pocsék zene megy, és hadarva-énekelve affektáló műsorvezetők jópofiskodják végig a napot, ami minden jóérzésű embert idegesít."Ehhez nem kell sok magyarázat. Ha én hallgattam, szerettem, akkor egy beteg ember vagyok.
Köszönöm szépen az ilyen nem érdekel. -
fordfairlane
veterán
Minden ugyanaz másképp - U.P. elemez.
-
stangli
senior tag
Rádió Deejay, Rádió Extrém, Rise Fm egy pár rádió, ami megszűnt, ezen rádió hallgatói között nem volt érzelmi kötödés? Elárulom, volt. De csak egy rádiónak állítottak emléket a hallgatóik.
Akkor lehet azt mondani, hogy letett valamit a Danubius, Sláger páros, amikor a saját hallgatói táboruk ugyanúgy saját költségein emléket állít számukra, na akkor büszkék lehetnek magukra az ott dolgozók... -
Wolverine
félisten
válasz
V.Stryker #342 üzenetére
1. Szolgáltatási minőség? A két nagy kertévénél? Muhaha. Annyiban létezik, hogy mindennap van adás...
2. Látod ebben sem értünk egyet; szvsz amióta van Magyarországon kereskedelmi tv-adás, azóta a TV3 műsora volt a legszínvonalasabb (igen, az utóbbi 10 évben semmi sem volt képes jobbat nyújtani szerintem).Választások előtti hülyítés... mindig is volt '90 óta, mindig is lesz - csak az épp aktuálisan használt médium változik. Nem mellesleg még mindig nem tudja senki - én sem, te sem - a nyerteseken kívül, hogy milyen műsort szándékoznak adni.
szerk: ugye az itteni linkemet is olvastad? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
fordfairlane #351 üzenetére
Ebben az a furcsa, sehol nincs, hogy ki kiért van. Mert most van mondjuk 2 millió ember, aki felháborodik,hogy elveszik a rádiójuk és le vannak szarva. Addig míg legalább ennyi ember nem áll fel,hogy héka mi meg új adót szeretnénk, addig maradhatnának nyugodtan a demokrácia nevében.
Természetesen tudom,hogy ezek nem közszolgálati rádió és nem függetleníthetjük az anyagiaktól,de amíg közel olyan közszolgálati feladatot látnak el, addig lehet engedni.
-
fordfairlane
veterán
Már akkor fel kellett volna figyelni, amikor a Sláger és a Danubius mögött álló cégek képesek voltak kieszközölni egy törvénymódosítási indítványt egy 2/3-os törvényt illetően, amit az AB-nek kellett aztán visszadobnia. Mert ugye ezt bármelyik kis mezei Kft. megteheti, ez nem lobbitevékenység, korrupciónak bizonyára köze nincs hozzá, manapság akármelyik cég keresztülver a kormányzópárton egy ilyen törvénymódosítást.
Az összes pályázó lobbizott, csak más módon, és nem azok nyertek, akik eddig birtokolták a frekvenciákat, ennyi a történet. Szokásos hatalmi harc, semmi extra, csak most van hozzá drámai körítés is.
-
Bibby
addikt
Amikor ez megtörtént nem volt előttük más. Kicsit más szemmel kellene nézni azt amikor már néhány millió ember érzelmi kötődést alakított ki (értsd:szerette) a jelenlegiekkel szemben.
Ebből most nehogy azt hámozza ki valaki hogy "persze akkor 97-ben elfogadott volt blablabla...". -
Bibby
addikt
válasz
fordfairlane #343 üzenetére
Nem arról van szó hogy ki kellett írni a pályázatot, és azt elvesztették. A hogyanon van a hangsúly. Ez az amire annak is fel kellene figyelni aki nem hallgatta a rádiókat. Korrupció mindig volt, de hogy ennyire nyíltan arcul üssenek vele, az már vérlázító.
-
BITBOYS
addikt
Igazi slágerek? Azt sem tudják mi az: Beastie Boys - Girls
-
dabadab
titán
válasz
V.Stryker #335 üzenetére
"A másik kettő mit tett le az asztalra?"
Azért lássuk be, ez nem túl értelmes kérdés egy olyan rádióval kapcsolatban, ami majd pár hét múlva fog elindulni.
Egyébként meg örömmel látom, hogy szerinted a Fókusz meg a Való Világ az igazi, színvonalas, minőségi és értékteremtő műsor
-
fordfairlane
veterán
Számomra ez nem tűnik egy rossz alkunak,de a köztársasági elnök megfúrta.
Aha, megfúrta.
Eredetileg 7 évre szólt a koncessziós jog, ami 2004-ben lejárt. Akkor a médiatörvény alapján kaptak még 5 évet pályázat nélkül, és elnézőek voltak velük szemben akkor is, amikor a koncessziós díj fizetésének halasztásáról volt szó. A mostani hosszabbításhoz már 2/3-os törvényt kellett volna módosítani, mégis mennyire korrekt ez a többi rádióval szemben, mitől vállalhatóbb ez, mint az, hogy most pártérdekeket sejtünk az ORTT döntése mögött?
Ugyanúgy pártérdekek döntöttek anno, hogy 1997-ben olyan lett a médiatörvény, amilyen. Már akkor, mikor elfogadták, látszott rajta, hogy nem a szakmaiság a lényeg, hanem a pártpolitikai arányok képviselete, ezért is van az, hogy pártok delegálnak tagokat a ORTT-be.
A koncesszió idén lejár, a pályázatot ki kellett írni, és ebben benne van az is, hogy más nyeri a jogokat, függetlenül attól, hogy a mostani döntés mennyire szakmai vagy politikai alapú. Semmivel sem lett volna korrektebb, ha a mostani koncesszió birtokosai ismét halasztást kapnak, egészen a digitális átállásig.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Wolverine #338 üzenetére
1.Igen. X év alatt kialakult bizalom és szolgáltatási minőség elég alap erre.
2.Mert az egy sz@r volt. Bár Bundy-t mindig nyomták.
És azt ne hasonlítsd ide,mivel az csak kábelen volt fogható. Most országos, szabadon fogható adókról beszélünk.
De ne ezt lovagoljuk,hogy miért maradjanak. Azt lovagoljuk, hogy mi a fészkes fenéért dönt erről politikus? Senki nem tart attól, hogy ennek igencsak komoly oka van, főleg,hogy közelednek a választások? Van fogalmatok arról, hogy mennyi hűlyítés fog ezekből kifolyni?
-
LOTR
addikt
válasz
Bikerman #333 üzenetére
igen, hard rap, az kell a népnek
más
én is szerettem a slágert, bumerángot meg főleg, de ők is tudták, hogy mire szerződnek, benne volt, hogy 7 év után nem ők nyernek
bár arról nem lehet nyilatkozni, hogy mennyi is lesz a két nyertes rádió bevétele Ft-ban, de nagyon remélem, hogy több, mint a jelenlegi rádióké (még ha egyelőre elég elképzelhetetlennek is tűnik ez), mert ha esetleg mégsem így alakulna, akkor szánalmas lenne, hogy olyan rádiók kapták meg akik egy kiskaput kihasználva sikeresen elnyerték a pályázatot
inkább a befolyt pénzből építsenek autópályát, vagy bánom is én mitezt most csak azért írtam, mert mindenki a régi rádiókat siratja, az új rádiókat is meg fogják szokni, és úgyis arra formálják majd a műsortárukat amire igény van és amivel a legtöbb pénzt lehet beszedni, tehát ez majdhogynem mellékes dolog
az viszont nagyon nem mindegy, hogy a fekvenciákért mennyi pénzt fizetnek be
mi csak azt tudjuk remélni, hogy az a két elég magas % több lesz, mint a sláger 670milliója, meg a danubius valamennyije -
Wolverine
félisten
válasz
V.Stryker #335 üzenetére
1. Miért, a Sláger (mwahaha) és a Danubius mennyire támogatta a magyar előadókat? Már azon az egy tucaton kívül, akit valamiért megpróbáltak felnyomni a listák élére... (ez esetben a Petőfi sokkal jobban támogatja őket)
Illetve fordítsuk meg a kérdést: ha az országos kereskedelmi tv-frekvenciákat pályáztatnák újra, akkor az RTL-nek és a tv2-nek kötelező előnyt adni, csak mert 12 éve működnek?
2. Emlékszel a TV3 nevű adóra? Idén 10 éve, hogy egyik napról a másikra bezárták őket. Az ennél is durvább történet volt, mégsem sírt senki... -
BITBOYS
addikt
válasz
Bikerman #333 üzenetére
Az est fm-en volt egy műsor, aminek a hófehérke visszatér 2 nevet adták
Egyik adásukban, a betelefonálók közül kialakítottak 3 csapatot...az egyik ha jól emlékszem a yoda csapat nevet kapta.
Na az az adás valami hihetetlen interaktív volt..bocs, nem offolok tovább.
Csabee.: Én nem tartozok a címben szereplő rádiók hallgatói közé, de érdekel mi történik majd velük.
-
V.Stryker
nagyúr
Az, hogy te RadioDJ megszünése óta nem hallgattál rádiót az egy dolog.
De mire alapozod, hogy a jobbik pályázó győzőtt?
1. A Sláger és a Danubius már letett valamit az asztalra és én kifejezetten örülök,hogy politikától mentes, közéleti dolgokkal foglalkozó műsoraik voltak. A másik kettő mit tett le az asztalra? Linkelnél egy adást a netről tőlük? Esetleg linkelni tudnád, hogy milyen stílusú zenéket játszanak és mennyire támogatják a magyar előadókat? Köszi...
2. Még azt sem lehet mondani ugye mondani, hogy anyagilag többet ígértek. Mert nem! A két új rádió tervezett bevételének az 50% cirka 350 milliót kóstál és ehhez jön a fix 200 millió. Ez barátok közt is 550 millió körül van. A Sláger ezzel szemben ha jól emlékszem 670 millió fix összeget ajánlott. Várom részedről azt a matematikai számolást amivel legalább egyenlőre kihozod ezeket a számokat.
Ahogy nézem ide is csak azok vakkantanak be, akik egyiket sem hallgatták tartósan.
-
Bibby
addikt
válasz
fordfairlane #328 üzenetére
Én úgy tudom hogy azért cserébe kapták volna meg a 7 éves szerződést, hogy elsőként váltanak át digitális sugárzásra és elősegítik annak a terjesztését.
Másrészt meg nem ingyen kapták volna meg, hanem ugyanúgy kifizették volna az árát.Számomra ez nem tűnik egy rossz alkunak,de a köztársasági elnök megfúrta.
-
fordfairlane
veterán
Egyébként el tudom képzelni, hogy a két csatorna megmarad, csak nem országos frekvencián, hanem mondjuk Budapesten, regionális adóként. Persze az nem ugyanaz a hallgatói bázis, messze nem fizetnek annyit a hirdetésekért.
-
Bikerman
aktív tag
ha rádió, amúgy, akkor meg radiocafé, változatos a zene, munkában is tökéletes, vannak benne kulturális adások is...
-
Wolverine
félisten
válasz
fordfairlane #328 üzenetére
Nyilván ők lobbizták ki
-
fordfairlane
veterán
Azért ez nem ilyen egyszerű. A két jelenlegi miatt akarták módosítani a médiatörvényt még év elején, hogy pályáztatás nélkül kapjanak még 7 évet, de az AB az előzetes normakontroll során megsemmisítette. Szerintem ezt a törvénymódosítást a jelenlegi frekvenciatulajok lobbizták ki, csak nem jött össze.
-
dabadab
titán
"Szerinted a két mutyizó bukott el? És akik nyertek azok az igazság bajnokai?"
Ne sarkits, ez forditva se igaz. Amikor ezek a radiok megkaptak ezeket a frekvenciakat, akkor is ugyanezek az arcok ultek az ORTT-ben, ugyanilyen logika alapjan dontottek, uyganilyen hatteralkuk nyoman kapta meg a frekvenciat a Danubius meg a Slager is.
Ne jatsszuk mar el itt a vilagveget, kb osszesen az tortent, hogy a Boros-Bochkor reklamidejebol szarmazo hasznot nem az egyik banda, hanem majd egy masik rakja zsebre. -
-
stangli
senior tag
eeeej mennyien siratják ezt a két trágya rádiót... miért is? mit tettek le az asztalra? boros bochkor? pfff kik azok? kiöregedett vén celebek, nem egyenlőbbek benkőnél vagy győzikénél...
remélem az új tulajdonosok egy színvonalasabb rádiót fognak összehozni.
lehet bármire fogni, szvsz a jobbik pályázó győzött, lehet tépni a szájakat, nincs értelme, a két kereskedelmi rádió a láger meg a dumabiusz lejárató kampányit indított a mutyi társaikon keresztül lásd internet, tv, újság...
azt hitték, hogy egy pacát odabüffentenek a pályázati papírra oszt megkapják a frekvenciát, mert a múltban befizettek x milliárdot. ez a kapitalizmus. ezúttal a mutyi elvtársak elbuktak. ennyi. -
Wolverine
félisten
Hogy kik kapják? Azok, akiket a legtöbbször játszanak/játszottak a rádióban. Vagyis a Sláger törzsállományát adó 70-80-as években uralkodó előadók, Pressertől az Illésig. Akik később kerültek a térképre, azoknak esélye sincs visszatérítésre.
Egyébként itt egy vélemény a frekvenciakiosztásról.
-
hemaka
nagyúr
Szerintem meg édes mindegy mi a rádió éppen aktuális neve. A műsorok úgyis meg fognak egyezni, hisz nem akarnak az új adók sem rosszat maguknak.
Kell egy kis idő, amíg nem Sláger, meg Danubiust fogunk mondani az adott frekvenciára. De hát istenem, ez van, pénz beszél... -
BITBOYS
addikt
Ez egy rossz vicc. Ebben az országban következmények nélkül bármit meg lehet tenni?
Jó példa lehetne erre a rise fm és a pont fm bírósági ügye, amit a rise fm jogosan megnyert, de később -egy rejtélyes közbeavatkozó által szó szerint kib@szták őket a stúdióból és a pont fm folytatta tovább a sugárzást.
Sajnálom a címben szereplő csatornákat, csúnyán kijátszották őket. -
Racecam
nagyúr
cucka, 30 perc ban politikai hozzászólásért.
-
eastsider
nagyúr
válasz
#65675776 #293 üzenetére
így van! nem is véletlenül írtam azokat amiket. és, azt hiszem idézőjelbe tettem az alternatívot. ha nem akkor elnézést..
tényleg nálunk szinte minden rock alternatív, de tudni kell szelektálniviharhozo: az azért kemény, hogy hét év alatt 193 zeneszám
köv hét évre +10
kemény ezért nem kell őket hallgatni -
atike
nagyúr
A kisemmizésről jutott eszembe - leírom ide...
Azt, hogy milyen szinten megy a kisemmizés valamennyire belülről is látom. Zenegépeket gyártunk - a gépekre felkerülő zeneszámok után jogdíjat kell fizetni. Nem is keveset - 170 Ft-ot számonként (2009-től van lehetőség általányosításra, de ezt most hagyjuk). Szed egyszer jogdíjat a Mahasz (a 170 Ft-ot), és szedne az Artisjus is. Szerencsére ők most le lettek állítva, magyarul a zeneszámok után per pillanat ők nem szednek (fizetni kell nekik viszont maguk a zenegépek után). Egy gépen van 2-3 ezer szám. Ki lehet számolni a jogdíjat, hogy mit is fizet be az ember nekik. Jelentési kötelezettség van - meg kell csinálni a listát, hogy mi is van a gépeken (előadó, szám címe, kiadó kell nekik).
A befizetett pénzeket viszont egyáltalán nem a gépre kerülés vagy a befizetett pénz számonkénti arányos leosztása alapján kapják a számok előadói (vagy kiadói), hanem egy saját belső "elosztási lista" alapján. Ezen a listán a sorrend eléggé egyedi módon kerül felállításra. Lemezeladások, rádiós lejátszások, fellépések, koncertek, támogatottság (!!!) és még valami saját belső rendszer alapján működik ez.
A lényeg. Karaoke számok is vannak a gépen, aminek a kiadói és szerzői mi vagyunk (zenész ismerősök, komoly hangtechnika, szintetizátor, videóvágó segítségével sok munkaóra alatt állítjuk elő ezeket). Eddig kiadva 400 szám van kb (5 év termése), ezek kb 200 gépen szerepelnek (köztük a sajátjainkon is). Ez 80.000 szám lenne, de mivel nincs minden gépen az összes karaoke felezzük le. 40.000. Ez jogdíjbefizetés szempontjából 6.8 millió ft. Ez be is lett fizetve az évek alatt.
És vissza jött bármi is? Soha egy fillér sem. Pedig elvileg járna.
És a zenész ismerősöktől is ugyanezt visszahalljuk. Fizetik a jogdíjat saját maguk után (önerőből kiadott cdk pld) de vissza nem jött pénz még soha.
És ugyan kinek mennek azok a pénzek?
Elgondolkodtató.
Bocs az offért...
-
Aktív témák
- Mobil flották
- Amazon Kindle
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Milyen notebookot vegyek?
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG Ultrawide Ultragear 38GL950G-B Gaming IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Ideapad V330
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart