Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• J0shu4M1ll3r

senior tag

válasz BB9000 #15029 üzenetére

Értem, rendben, köszi!
    Holnap megnézem még ezt a töltőt egy másik szobában, mert akkor lehet a dolgozós konnektorral vagy a szobával van gond, és hívom az illetőt aki végezte az ÁVK cserét és a mérést.

• J0shu4M1ll3r

senior tag

válasz BB9000 #15027 üzenetére

Legideálisabb esetben lehet a laptop töltője is a probléma? Azért próbálom arra ráfogni a dolgot, mert anélkül semmi gond, amióta félreraktam, azóta is minden rendben megy. De azt továbbra sem értem, hogy kb karácsonykor minden gond nélkül ment a gép, most meg 1 perc után lekapcsolt. Annyi eltérés volt, hogy korábban egy másik szobában néztem, most meg a dolgozós elosztóba dugtam.

• J0shu4M1ll3r

senior tag

válasz 4D4M #15025 üzenetére

Korábban is volt olyan, hogyha az ÁVK lekapcsolt és nem húztam ki a "hibás" eszközt, akkor felkapcsolása után a villanyórát kapcsolta le, vagy ha azt visszakapcsoltam, akkor meg az ÁVK-t megint. Tehát amíg be volt dugva a problémás eszköz, addig lekapcsolták egymást, de amint eltávolítottam, működött minden, hiába indult be egyszerre kb minden.
    Melyik kmsz-re gondolsz?
    Az még lemaradt, hogy pár éve teljesen újra lett húzva minden vezeték, új szerelvények és amikor ki lett cserélve az ÁVK, akkor még villamos felülvizsgálat is volt hivatalos szerelővel.

• J0shu4M1ll3r

senior tag

Sziasztok!
    Egy számomra érdekes helyzet elemzésében / megértésében kérném a segítségeteket:
    Adott egy lakás, ahol nemrég le lett cserélve az AC típusú ÁVK egy A típusúra, mert a távirányítós ledes lámpák és a billenőkapcsolós elosztó nem jöttek ki egymással. (ha csak távirányítóval volt kilőve a világítás de a kapcsolójával nem, és ezalatt fel lett kapcsolva a billenőkapcsolós elosztó, akkor lekapcsolta az ÁVK-t.)
    Hónapok óta minden szuper, semmig gond nem volt, amíg meg nem akartam javítani rokon laptopját. A töltőjét bedugtam az elosztóba és fél-1 perc után lekapcsolt az ÁVK. Visszakapcsolás után a villanyóra is lekapcsolt, ekkor kihúztam a laptop töltőjét, visszakapcsoltam mindent és azóta is minden működik rendesen. A fura az, hogy amikor rokon hozta a gépet, akkor is adtam neki áramot, néztük, hogy mit hogy kellene megcsinálni (több percig ment), majd kikapcsoltam.
    Az elosztó, ahova bedugtam egy 10-es elosztó. Van rajta az emelhető asztal tápja, 1 számítógép, 2 monitor, 1 laptop töltő, 1 Mac mini, 1 8-as switch, 2 raspberry pi (4-es és 5-ös). Amikor bedugtam a laptopot, a pc és a mac mini nem voltak bekapcsolva.
    Mi lehet a gong? Ha a töltője lenne problémás, akkor kapásból le kellett volna kapcsolnia a rendszert nem? Illetve a tesztelési és a mostani próba se eredményezte ugyanazt, egyik lekapcsolta a másik nem. A 10-es elosztó szabad helyét, ahova most ezt a laptopot kötöttem, folyamatsoan szoktam használni egyéb gépek tesztelésére.
    Elsőre arra gondoltam, hogy mivel van bedugva 7 adapter, ez a töltő már annyival több zajt generált, hogy arra már leoldott az ÁVK, de az meg az egész rendszert nézi, így korábban is le kellett volna oldania. Nem gondolnám, hogy a többi eszköz annyit fogyasztana, hogy az lenne a probléma, de bárhogy próbálom megérteni ezt a jelenséget, nem sikerül.
    Köszönöm, ha van valamit tippetek!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés