Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szili999
újonc
Szia mindenkinek
meg tudnátok nekem mondani hogy hozzájuthatok-e :kalcium-szilikát-hidrát hoz?
és ha igen akkor hol és mennyiért előre is köszönöm: szili -
djtörök
senior tag
Kálium-permanganátot lehet kapni patikában, recept nélkül 10g-ot adhat, ami olyan 50ft. A takarítóknak egy kis szuvenirként megteszi
-
sk4c
újonc
És Akkumulátor-savat egyáltalán lehet kapni??
És ha lehet is, az biztos kénsavoldat??
Teccik ez a 96%-os forralásos dolog -
mdk01
addikt
ok.....
Más:
Mi használtunk spirituszt(94-98% alkohol) asztalos iparba és simán adnak ha így kéred, de azt nem tom hol.
Ha érdekel valakit a részletek, írjon mailt. -
djtörök
senior tag
sziasztok!
Akkumulátorsavat hol lehet kapni?(az ha jól tudom ugye 37% h2so4) -
zsiga667
addikt
válasz
#65675776 #76 üzenetére
Elméletben nem hasadóanyagfüggő, a gyakorlatban viszont igen. Mivel a plutóniumot nem lehet felrobbantani az első módszerrel, ezért nyilvánvalóan a másodikat lehet csak alkalmazni. Az uránnak viszont megteszi az első is, és mivel az egyszerűbb, minek bonyolítsák feleslegesen? Egyébként igazad van.
-
törölt tag
Lehet kötözködésnek veszed, de: nem hasadóanyagfüggő, te két elvet írtál le!
1. Explóziós, vagy ágyú típusú. Annyiban igazad van, hogy ehhez csak a fegyverminőségű U-235 megfelelő.
2. Implóziós. Tipikusan Pu, de az U-235 esetén is használható. Nem gömbfelületen helyezik el a hasadóanyagot, hanem gömbtérfogatban ritkítva. Ezt veszik köröl valamilyen hagyományos robbanóanyaggal. Indítákor a gömb összesűrűsödik, a hasadóanyag eléri a szuperkritikus tömeget. A robbantásnak gömbszimmetrikusan kell történnie, különben szétszóródik a hasadóanyag, ergo nem indul be a láncreakció. Igazából a hagyományos töltet gyújtószerkezete a legkomolyabb felkészültséget igénylő rész, mivel ezredmásodpercnél is pontosabban kell indítani a résztölteteket. Az implóziós elnevezés a hagyományos töltet robbanási irányára utal.
3. Mint már más is írta D+T helyett többnyire LiD (Litium-deuterid). Háromfázisú atombomba csak elméleti szinten létezik, ekkora pusztítóerőre a mai irányítórendszerek pontossága miatt nincs szükség! Mára lényegében kihaltak a 450-500kt feletti töltetek. A valaha épített legnagyobb hatóerejű bomba (a Cár bomba, kb. 56Mt, bár 100Mt-ra tervezték) is csak két fázisú volt. -
Poctar
senior tag
válasz
Drótszamár #74 üzenetére
ott nem adtak.
-
Poctar
senior tag
Tiszta szeszt honan lehet beszerezni?
-
DaSilva
senior tag
Gondolom ez már senkit nem nagyon izgat, de a Reanal csak akkor szállít, ha van ÁNTSZ laborengedélyed.
-
ngabor2
nagyúr
Az írásod első részével nem értek egyet. A cc. sósav is tud (jóval kisebb mértékben) melegedni, ott se árt odafigyelni. Egyszerűbb, ha mindig tartjuk a sorrendhez magunkat. A lúgoknál is igaz, nem csak a NaOH melegszik erősen, a KOH is, sőt, az alkáliföldfém-oxidok is igen hevesek.
Itt speciel nem a GTN-re gondoltam, mint lehetséges anyagra, hanem KMnO4+glicerin reakciójára.
A nitro-vegyületekkel mindig csak a baj van, sose úgy működnek a reakciókban, ahogy kellene. Ennél mocskosabbak csak az aminok, na azzal érdekes dolgozni (diplomamunkámmal kapcsolatban dolgoztam egy néhánnyal...). Ezek a bonyodalmak NEM robbantgatósok, hanem reakciósok. -
Szalma
őstag
(Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy taktikai, kis hatótávolságú (pár 10m) ''neutronbombát'' plutóniumhirdrátból és egy pohárból bárki tud gyártani. Elég hozzá egy nagyobb fecskendőnyi. A ''hidrogénbomba'' pedig tök jól működik a nehezen beszerezhető deutérium+trícium helyett lítiummal. (Lsd. orosz fúziós bombák.)
De ez nagyon sz*r téma...)
Szeretettel:
Szalma -
Pá
addikt
Ok, ha így mondjátok elhiszem nektek, elvégre én különösebben nem vagyok járatos a témában, csak egyszer olvastam egy hosszabb esszét a témában, hogy miért nem kell félni, hogy a terroristák atombombákkal fognak dobálózni, és ott volt kifejtve az a bonyolúlt gyújtószerkezet, amit a plutoniumbombára írtál, én ezt általánosítottam az összes atombombára.
Bár a cikk így is helyes, és a terroristáktól továbbra sem kell félni, mivel a ''sima'' atombombát ugyan(úgy látszik) elkészíteni könnyű csak nem egyszerű hozzávalót szerezni...
Ja és bocs a sok offért a topicnyitótól. -
zsiga667
addikt
Bocsánat, lehet hogy nem fogalmaztam elég világosan. Tegyük fel hogy a 98%-ra dúsított U-235 kritikus tömege 2kg. (Csak hasraütöttem, nem tudok fejből pontos értéket.) Ha neked van két 1,5 kg-os félgömböd ebből, és azt összerakod, az bizony felrobban.
Szerk.: Mellesleg nem (csak) a neten olvastam, egyetemen tanultam.
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Ok, ez az elmélet, amit mindenki tud, mert elolvasta a neten.
Én azt mondom, hogy ha most jönne egy ember, berakna egy szobába, a hozzávalókkal hogy most csinálj neki atombombát akkor rájönnél, hogy ami ilyen remekül működik elméletben azt nem olyan egyszerű kivitelezni gyakorlatban... -
zsiga667
addikt
1. Uránbombát (amilyet Hiroshimára dobtak, és ami U-235 hasadásából nyeri az energiáját) nagyon egyszerű építeni. Tulajdonképpen a megfelelő mennyiségű (és megfelelően dúsított) uránt szétszedik két darabra, majd egy neutronvisszaverő falú cső két végébe rakják, és hagyományos robbanóanyaggal (pl. TNT-vel) a két végéről összerobbantják a két darabot. Az urán eléri a kritikus tömeget, és bumm...
Ennek a bombának az a hátránya hogy a hozzávaló U-235 nagyon kis százaléka a természetes uránércnek (nagyjából 0,5%, a maradék U-238, ami nem vesz részt a hasadásban), ezért dúsítani kell, nagyjából 95%-ra. Ez viszont iszonyú drága és lassú folyamat, gyakorlatilag az USA-n kívül egyik ország sem rendelkezik uránbombával. (Talán már ők sem.)
2. Plutóniumbombát (pl. Nagasakira ilyet dobtak, és értelemszerűen plutóniumhasadással működik) SOKKAL nehezebb készíteni, otthoni körülmények között lehetetlen, ugyanis nagyon fejlett gyújtórendszerre van szükség hogy működjön. Az elv egyébként hasonló mint az uránbombánál, csak itt egy gömbfelületen helyezik el a hasadóanyagot, és ezt robbantják össze. Viszont a működéshez tökéletes időzítésre van szükség.
Az előnye az, hogy ún. tenyésztőreaktorokban nagy menyiségben, gyorsan és relatíve egyszerűen/olcsón előállítható a plutónium.
3. Hidrogénbombát pedig úgy készítenek, hogy egy kisméretű hasadásos bomba (lásd 1. és 2. pont, de a gyakorlatban mindig plutóniumbomba) köré deutériumot+tríciumot helyeznek, amit a hasadásos bomba energiája ''gyújt be'', beindítva a magfúziót. A harmadik lépcsőben pedig a fúziós robbanás a bomba legkülső, U-238-ból álló (normális körülnények között nem hasadó) rétegét indítja be, újabb hasadásos robbanást létrehozva.
Szerk.: Helyesírás javítva.
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Sejtem én, hogy nem így megy ez, vagy ne mérezted az ironiát a hszből?
Na de most komolyan, tegyük fel hogy szerzek neked mindent, ott ülsz a konyhában körülötted az ''alkatrészek'', össze kéne dobni valamit, hogy elérd majd a ''kritikus tömeget''. Hogy fognál hozzá? Csak hogy valami olyasmit építs, ami adott időben, adott nyomást és hőt vagy tudom is én, hogy még mi kell a láncreakció beindulásához, azért ezt nem egyszerű kiszámolni... Meg még egyéb apróságok, amiket nem részletezek most, többek között mert nem értek hozzá... Vagyis papíron kiszámolni még lehet, hogy egyszerű, de más gyakorlatban megvalósítani, hogy minden összepasszoljon, komolyan érdekel hogy csinálnád. És hol tesztelnéd, a garázsban?
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Hehe.
Kicsit el vagy tévedve azt hiszem. El sem tudod képzelni milyen szigorú nemzetközi ellenőrzés alatt folyik az uránfelhasználás. Nem úgy megy ám az, hogy van dögivel, aztán azt csinálunk vele amit akarunk. Pont ezért mondtam, hogy ha valaki beszerzi, én összedobom. Csak az első lépés szinte lehetetlen. De ha neadjisten össze is dobna valaki egyet, az sem kellene a kormánynak, mert olyan nemzetközi egyezményeket szegne meg vele, ami igen komoly problémákat okozhatna.
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
Reanal Rt:
Etanol, 96 %-os (Etil-alkohol) Specifikáció
09473-2-08-72 puriss. 20 l 58 690 Ft Kosárba
Kloroform (Triklór-metán) Specifikáció
16900-1-14-19 spec 30 l 32 450 Ft Kosárba
A topic komolyságához mérten; költségtakarékos Szilveszteri buli-> 20l tisztaszesz 58K...
Ipari méretekben tevékenykedő szatírok részére, 30L Kloroform-> 32K...
''Kosárba'', ez olyan jól hangzik manapság...
Remélem, a topicnyitó hülyegyerek nem fogja újra felrobbantani a 4-6-os villamos hátsó felét; és vegyél a hátadon nyitott tripla kevlár hátizsákot, barom 'barátom'... -
DaSilva
senior tag
ja ez van az áltisis tankönyvben. Valójában a kénsavon kívül bármelyik ásványi savat/lúgot simán lehet úgy higítani, hogy beleloccsintod a vizet. Még a NaOH kicsit felmelegszik, más semmi.
Jódhoz mért kéne méregengedély?
A csupasz kobalt ionok szeretnek halvány rózsaszínűek lenni, azzal nemigen festenek semmit.
Ú meg a glicerin, ajjaj, nagyon veszélyes, rossz rossz.
Aki úgy indul neki ennek a témának, hogy glicerin+saléteromsav-›glicerintrinitrát ami jól robban hihi, annak egész bátran add a kezébe az összetevőket. Az illető előbbutóbb rájön, hogy a szerves prepi vegyészek miért kerülik el a nitrálást, ha tehetik, és inkább vesz egy kanna benzint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Politika
- Gitáros topic
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Decemberben debütál a Fallout TV sorozat 2. szezonja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elemlámpa, zseblámpa
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest