- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga pista
őstag
válasz
sicc_innen #13199 üzenetére
Kérni szerintem nem lehet, nagyon rég lehetett, meg akkor ha forgalmazónál rendelted meg. De majd aki jobban tudja ír, nekem már jópár éve (mióta kivették az Eurosportot) nincs előfizum.
Milyen márkájú a saját boxod? -
sicc_innen
tag
válasz
garga pista #13198 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az lenne a jó, ha nem párosított kártyát adnának, így használhatnám a meglévő HD beltérim, mivel tudja a Conax kártyát fogadni.
Lehet ilyet kérni a megrendeléskor, vagy csak a szerencsén múlik, hogy milyen kártyát kapunk? -
garga pista
őstag
válasz
sicc_innen #13197 üzenetére
Tippre szerintem nem tudja, végtelenségig lebutított a menüje amiket adnak. Az első digitális vevőm többet tudott mint amit most adnak, pedig azt 2006 körül vettem
Meg amilyen élmény (szívás) a szolga boxon a sorba rendezés, jobban jársz a sajátoddal. Ha esetleg nem párosított kártyát kapsz (vagy legalábbis kártyás boxot és nem integrált cardless-t) megpróbálhatod a sajátodban működik-e. -
sicc_innen
tag
Sziasztok!
A DirectOne milyen szolgaboxot ad a műholdas előfizetéshez? Lehet vele antennaforgató-motort is vezérelni?
Csak azért kérdezem, mert 19,2˚K-ről is néznék (nézek) időnként FTA csatornákat, nemcsak a DO csomagját. (Az antennám a forgatómotorral, a jelenlegi beltérimmel tökéletesen üzemel.) -
makoss
veterán
válasz
Maladar #13194 üzenetére
Tudom, van külön topikja is ennek de már nem borzolom a kedélyeket ott mivel csak az igazam állítanám
Akkor nálatok is katymaz az egész
Mondták, hogy engedélyeztetés + telepítés + engedélyeztetés használatra....pfff időhúzás!
Pedig minden engedély meg van már, az NMHH 2023 szeptember 1 (!!) [kép]
Meg az önkormányzattól is
Állítólag 4 oszlop hiányzik
Csak ezt nem hiszem el! -
Maladar
tag
válasz
makoss #13192 üzenetére
Trékom.. legalább ezt is tudom.. :-) Akkor Nektek marad a Digi Műholdas, azon van eurosport. (gőzöm nincs a DirectOne ról hova lett...)
Még annyit a telekomról, nálunk (Fejér megye eldugott települése), oszlopon légkábellel évtizedek óta van egy nagyon drága sokat kimaradó Tarr Kft (tv+net+tel) . 2023 elején beharangozta a telekom, hogy jön Ő is, tervezett 2024 tavaszi bekötéssel. Végül is 2024 nyarán jártak sokat szerelni, minden villanypóznára felkerül Telekom doboz és egy nagy köteg kábel. De reklámozva, hogy lehet köttetni még nincs.. Állítólag tesztelik. Szóval ha már látod az utcában hogy dolgoztak még akkor is sok hónap a telekom..
-
garga pista
őstag
-
makoss
veterán
válasz
Maladar #13191 üzenetére
Levél jött a Telekomtól, hogy megszűnik a műholdas adás
Rézhálózatra akartak rávenni, de azt du... fel magának!
A giganetet várom, nem tudom mit szerencsétlenkednek ezek -
-
Maladar
tag
válasz
makoss #13187 üzenetére
Igen a legtöbb csatornát a plus adja. Abban van több csatorna. (Műholdas Smart van és Plus, a HBO Cinemax stb ezen kívül lenne. ( A Now pedig az onlinet jelenti)) UPC hez képest nem tudom, olyanunk nem volt, 2 éve ezt rendeltem, csak akkor még lehetett kártyával tv-hez mediabox nélkül. Most ha 3 műholdas vétel kell, 3 beltérit tudsz rendelni.
Nem nagy összeg a + beltéri, de azt azért végiggondolhatod, hogy kell e annyi, ha van bőséggel netetek , android, lg, samsung pár éves tv-n tudjátok majd nézni az onlinet is, mert ahhoz is kapsz hozzáférést. (online kevesebb az adó, csatornakiosztás fent van a honlapjukon) -
lemcsi
tag
válasz
sicc_innen #13186 üzenetére
Igen, egyszerű lenne, de csak 1 kábel van behúzva. DiSEqC intézné a kapcsolást, igy amelyik beltéritöl kapja a jelet, arra a műholdra "áll" rá. De mivel egy kábel van, és 2 beltéri, igy max akkor müködhet, ha minden egyes alkalommal a koax át van csavarozva, kivéve ha nincs egyeb opció.
-
makoss
veterán
Üdv!
Régebben UPC ügyfél voltam, de most megint vissza kell álljak, mert 2024-ben a T nem képes bekötni még mindig bekötni a településünkre az optikai kábelt (3587 Tiszapalkonya)
Ráadásul a Telekom megszünteti a műholdas adást ezév novemberétől
Olyan kérdésem lenne, hogy ha nem nézzük az extra csatornákat mint a HBO meg hasonlókat a legtöbb csatornát adó csomag a Plus? Régen ez szerintem a UPC Direct+ volt nem?
3 beltérivel kellene, beüzemeléssel. Csoportos díjbeszedéssel. -
sicc_innen
tag
válasz
lemcsi #13185 üzenetére
Nem teljesen tiszta, hogy mit szeretnél átcsavarozni.
A multifókuszos antennához több fej szükséges. A Thor-ra állított fejről menne a kábel a UPC-s boxba, a Astráról pedig a régebbi beltéribe. A boxok pedig a TV-be küldik a jeleiket pl. HDMI1 és HDMI2 bemenetekre, attől függően kiválasztva, hogy melyik egységről nézed az adásokat. -
lemcsi
tag
Üdv
Adott egy évek óta müködő müholdas rendszer, viszont most bővülne a repertoár. Cserélném a meglevő antennát multifókuszosra és 2 mühold befogása lenne a cél.(Thor/Astra) Az új szolgáltatótól már megkaptam a boxot(Sky-Ausztria),de az antenna cseréhez még nem vásároltam be, közben adódott egy kérdésem is.
Mivel a nappaliban lenne a Sky+Upc beltéri, valahogy szeretném elkerülni az antenna kábelének átcsavarozását egyikböl a másikba, erre létezik valami koax elosztó vagy akármi is?
Milyen módon lehetne a legegyszerübben megoldani(asszony kompatibilis), hogy csak nézni kelljen a müsort, amelyik beltérin épp akarjuk? -
GoodSpeed
addikt
Helló, a lakásban DIGI optika van a nappaliban. Viszont a szobámban minden Streamről megy, pl Telekom TV GO PC-ről.
Újabban Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd médialejátszót csatlakoztattam az ASUS TUF VG27AQ Gaming monitorra egy Edifier R1600T III Sztereó hangfalrendszerrel együtt.
Most vagy az a megoldás, hogy a DIGI koaxot húzatom át a nappaliból - ehhez fúrni kell -, és bár FTTH DigiNet 1000-es netem van a DIGI képminőséget veri a Telekom TV GO is, vagy pedig ha működik akkor idővel a Digitől csak az 1000-es net maradna, a Direct One pedig az Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd-ről futna.
A kérdések:
1. Van itt aki így használja?
2. Milyen a minősége? Felbontás, bitráta, pl DIGI-nél a NAT Geo nagyon gyepa.
3. Xiaomi TV Box S 2nd Gen-re is fel lehet tenni?
4. Nekem műhold nem kellene csak online, ez első hónapban 1590 Ft, utána pedig 3000. Hány készüléken használhatom egyszerre? -
kovyhun
tag
Szia,
Esetleg valakinek ötlete RTL HD és TV2 HD vételére a legolcsóbban 3db TV készüléken?
Ha elég lenne két tévére és van a rokonságban mindigtv előfizető, akkor ahhoz is adják pluszban a GO-t, amit legtöbben nem is használnak az antenna mellett, így beregisztrálhatod az eszközüket magadnak a GO-n és "okos" tévés alkalmazáson nézheted. Ott a TV2 és RTL is 1080p. -
rekop
senior tag
válasz
4Grider #13178 üzenetére
Köszönöm! Közben több helyről is kaptam megerősítést, hogy csak azok mennének vele, amik a Now-ban is vannak. Ez nem jó nekem, mert abban nincsen HD csatorna, ezek a műholdas SD adások pedig vállalhatatlanok egy nagyobb TV-n.
Esetleg valakinek ötlete RTL HD és TV2 HD vételére a legolcsóbban 3db TV készüléken? Mindegyikhez van FireTv Stick4K, valamint az egyikhez egy ZGemma H8 beltéri. Kábeltévé kizárva, és egyéb boxokat/beltériket sem tennék sehova. -
4Grider
félisten
Nem kérhetsz működő előfizetői kártyát Now csomagokhoz (az más kérdés, hogy anno én is kaptam). Ha mindenképpen erre van szükséged, akkor a Smart műholdas csomagra kell előfizetned és nem a Smart Now-ra, mert a Smart-hoz jár ingyenes kiegészítő szolgáltatásként a Smart Now elérés is.
-
rekop
senior tag
Sziasztok! Kérlek valaki világosítson fel, mert számomra nem teljesen egyértelműek a honlapon található információk. Aki csak az online "Smart Now" csomagot rendelte, és kapott vagy kért előfizetői kártyát, amit a saját eszközében használ, azzal a műholdas "Smart" csomagban található összes csatornát tudja nézni, vagy csak azt a 67-et ami online is elérhető? Köszönöm!
-
garga pista
őstag
válasz
kutyuska #13173 üzenetére
Dejó fejek. Sikerült a CI modulokat is szétbarmolni, nehogy normálisan kompatibilis legyen mással.
Régen ha vmi tudott egy kódolást akkor nyitotta a csatornákat, függetlenül attól melyik szolgáltató. Pont ez a lényege a CI moduloknak, de a kedved szolgáltatók ezt (is) megoldják
-
kutyuska
aktív tag
válasz
garga pista #13172 üzenetére
Megkerestem a gyártót.
Fél óra múlva már választ is kaptam:
"Irdeto is a security platform which decodes the signal. But this is indeed different for every form of reception (DVC-C/-S/-T) and usually limited to regions.
Our CI+ modules are only meant for Dutch cable TV (DVB-C) operators. There is no workaround for this. It is not possible to get this working for satellite use or in countries besides The Netherlands. "
-
garga pista
őstag
válasz
kutyuska #13171 üzenetére
A kártyád valóban nem párosított, anno nekem ilyen volt. Habár ez egy ICE kártya, ez megy Cryptoworks és Irdeto módon is. A Ziggo egy holland kábelszolgáltató, akár elképzelhetető, hogy korlátozott a modul fw-je. Esetleg nincs gyári visszaállítás a modul beállításaiban?
Ha sehogy nem megy, nézzél Skylink vagy ORF modult, azokkal biztos megy. -
kutyuska
aktív tag
válasz
garga pista #13169 üzenetére
A kártyafrissítés sem segített,
Ez a kártya, a serial 4-el kezdődik. [kép]
Hibaüzenetet dob - E33-04 ennek magyarázata eléggé semmitmondó.
De a hibaüzenetben ziggo.nl oldalra hivatkozik, amelyik egy TV szolgáltató és forgalmaznak ilyen Quantis CI+ modult. A modulomon semmilyen jelzés nincs erre a szolgáltatóra vonatkozólag, de lehet, hogy csak az ő kártyájukkal működik.
Megkérdezem az üfsz-t. -
garga pista
őstag
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Quantis Interactive CI+ 1.3/1.4 modulom, ami elvileg Irdeto CI+ kompatibilis. [kép]
A DirectOne kártyát felismeri, de egyetlen csatornát sem nyit. Kártyás előfizetésem van, nem párosított a kártya.
Hogyan lehetne működésre bírni? -
sicc_innen
tag
válasz
Maladar #13164 üzenetére
Köszönöm!
Strong Leap S3 box okosítóm van. GoogleTV fut rajta, ami az AndroidTV újabb szoftverváltozata (2022 óta).
A nyolcéves Samu okostévém nem Androidos, tehát arra a DirectOne appja valszeg nem telepíthető. De majd utánanézek...
(Olvastam, hogy műholdon több csatorna nézhető, ezért az lenne az elsődleges technika. Az online tévé csak kiegészítő lenne, ha egy időben két különböző műsort szeretnénk nézni.) -
Maladar
tag
válasz
sicc_innen #13163 üzenetére
Hi!
Androidos tv okosítóval nézheted. (A Google okosítóját nem ismerem). Pl Xiaomi (androidos) tv okosítóval igen. Pont ahogy írtad. Egyiken megy a műholdról, másikon a net-androidos sticken keresztül. (Persze ha androidos a 2. tvd akkor ez sem kell) Androidos tv stickkel kb bárhova magaddal viheted ahol van net. Így neten át egyszerre 2 készüléken nézheted (ez lehet androidos tv, androidos tv okosító, lg, samsung tv, pc böngésző, telefon -max2db-). Tehát műholdastul 3 készüléken tudod nézni. Viszont műholdon át több adó jön, online kevesebb.
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
DirectOne műholdas előfizetésen gondolkozom, mivel parabola antennám és a kábelezés is megvan a tévéig.
Sajnos eddig nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre. A DirectOne honlapján úgy hirdetik a műholdas előfizetést - többek közt -, hogy "Direct Now mobilalkalmazással, hogy ne maradj le kedvenceidről".
Arra lennék kíváncsi, hogy ez az online elérési lehetőség csak mobiltelóval használható, vagy esetleg GoogleTV-s okosítón keresztül pl. a másik szobában, a másik tévénken is nézhetnénk a műsorokat? (Az egyik tévén lenne a műholdas, a másikon az online. Mobiltelón nem tévéznénk.)
Köszönöm a válaszokat előre is. -
geri094
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy találkozott-e már valaki olyan hibával, hogy az Android TV-s applikáción nem indul újra rendesen a stream ha kilépek a főmenübe a TV távirányító home gombjával, majd visszalépek az applikációba?
Az alany egy Sony XR-55A80L TV a legfrissebb OS-el. A stream nézése közben megnyomom a home gombot a távirányítón, és "háttérbe kerül" az alkalmazás, viszont amikor újraindítom a főmenüből akkor 5-10 másodpercig megy tovább a stream majd fekete képernyő fogad. Ilyenkor ha kilépek a home gombbal és vissza akkor megint kapok 5-10 másodpercet a stream-ből mielőtt megismétlődik a hiba, de rendes megoldást csak az app kényszerített leállítása jelent.
Köszönöm!
-
Zúzz
csendes tag
Üdv ! Kérdésem ha előfizetek műholdas plus csomagra,akkor alkalmazàsban,és műholdon ,mennyi sport adó lesz hd- S ?
-
norbi3344
csendes újonc
minden jó erre ?
mindenkinek megy a tv ? -
-
Debilon
addikt
Itt nincsen geo tiltás? Hogy pl bizonyos műsorokat csak magyar ip-rol lehet nézni? (Jellemzően sport közvetítések amiknel eddig láttam (hallottam ilyesmit)
-
-
csabi717
friss újonc
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne, mivel a holnapon kutakodva nem teljesen világos. Directone-on kizárólag online tv-re szerződés köthető vagy csak műholdas + online tv lehetséges? Csak, mert a holnapon ezt írja: Online TV szolgáltatásunk a műholdas előfizetés kiegészítő szolgáltatásaként érhető el.
Műholdas tv-re nincs szükségem, mivel külföldről szeretném nézni magyarul a sportcsatornákat. Kizárólag a Spíler TV miatt fizetnék elő az online tv-re.
Köszi a választ előre is! -
csabi63
senior tag
...valami hasonló történik velem is.
Június közepén lemondtam a szolgáltatást, a kapott kártyát visszaadtam. Ennek ellenére a szolgáltatás még mindig aktív. Újra beszéltem velük. Az ügyfélszolga kedves, utánanéz. Vissza nem hívott, helyette egy tört havi új számla jött. Azt még hagytam levonni, aztán kikapcsoltam az automatikus Paypal fizetést.
Most várakozó állásponton vagyok...
-
garga pista
őstag
válasz
jozsi252 #13144 üzenetére
Lehet a HDMI-CEC hülyül meg. Bizonyos boxok támogatják, hogy a tv vezérelje hdmi-n keresztül a tv távirányítójával, meg ki-be kapcsopjon a tv-vel.
Ezt próbáld megkeresni a box és a tv menüjében is és tiltsd le. Nem biztos hogy ezen a néven lesz, régebben saját nevet is használtak rá, pl. Samsungnál Anynet+, LG-nél Simplink, stb.. -
jozsi252
veterán
válasz
garga pista #13141 üzenetére
Kiderült hogy a TV okozza. Utolsó mentsvárként végül csak egy tv csere maradt ideiglenesen, mert minden létező dolgot kizártunk. A TV-t kicseréltük és megszűnt a fent említett hiba. Egyszerűen nem értem mi okozza a zavart.
-
Debilon
addikt
elkeserítő, hogy nincs a DSR8111 beltérinek rendes utódja, ami rögzítés képes, és 2 tuner van benne
csak ez a MZ-52, nekem meg jól jönne a dual tuner, mert előfordul, hogy az aktuálisan nézett műsor alatt rögzítenék
van valami olyan ajánlott használt beltéri, ami ennek megfelel? van egy nem párosított, nem nagra kártyám is, amit lehetne használni benne?
-
jozsi252
veterán
válasz
garga pista #13141 üzenetére
Nem lehet hibás a távirányító mivel a másik helyen hibátlanul működik a beltéri a távirányítóval együtt. Nálam mindkettő beltéri hibátlan a távirányítóval együtt, a másik szobába viszont mindkettő beltéri szar.
A fejnél megcseréltük a kábeleket hogy hátha az egyik kimenettel van gond de nem az okozta. HDMI kábelt cseréltünk, akkor se lett jó.
A szobába semmi dolog nem változott, nem lett berakva új kütyü. Egyszerűen nem értjük mi okozza ezt a jelenséget. Igazából minden létező dolgot kizártunk már.
Ledes izzók vannak a szobában.
Egyszerűen nem találunk megoldást, nagyjából minden létező dolgot kizártunk. -
garga pista
őstag
válasz
jozsi252 #13140 üzenetére
Fejnek ehhez semmi köze. Amit írtál az alapján a távirányító a hibás. De nézd meg egy mobil kamerája elé rakod látnod kell ahogy villog az infra led az elején, ahogy nyomod a gombokat. Csak akkor szabadna villognia, ha nyomsz vmit,amúgy nem. Szóval ha a távirányító a hibás látnod kell, h folyamatosan villog. Esetleg próbálj új elemeket belerakni (és megnézni, a régi nem folyt-e ki). Ha ezek után se jó, valószínű belül elkoszolódott és az okozza a gondot.
Illetve még arra érdemes figyelni, ha van a szobában régi energiatakarékos izzó (cfl), az is tud infra zavart kiadni, nekem házimozi váltott random bementet, ha fel volt kapcsolva a csillár a szobában. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van a házban 2db Kaon MZ-52 típusú beltéri. Ma du. az egyik azt produkálta hogy a távirányítón bármit nyomtunk meg úgy reagált a beltéri mintha folyamatosan nyomva tartanánk a gombot. Teljesen mindegy hogy hangerő fel le, vagy programváltás, vagy bármi más. Másiknak a távirányítójával próbáltam a rossznak hitt beltérit és ugyanez a helyzet.
Jó akkor mondom kipróbálom az én jól működő beltérim, ugyanez a helyzet.. mintha a gomb le lenne nyomva folyamatosan. Másik helyen viszont nincs gond vele.
Szerintetek mi lehet a gond? A vétel minősége jó és erőssége jó, fej hiba lehet szerintetek? Nem igazán tudok azon kívül másra gondolni. -
Debilon
addikt
válasz
Debilon #13127 üzenetére
no, ma sikerült egy kölcsön beltérivel kipróbálni
kiderült, hogy a dsr8111 feladta a küzdelmet
innentől kérdés, hogy mit csináljak, mivel nem vagyok nagy TV néző, igazából ha nézem néha akkor is csak sport (ami miatt kell a felvételi lehetőség NFL )
- a legegyszerűbb a szolgáltatói beltéri, ami Kaon MZ52 lesz + kell hozzá egy külső HDD-t, nagyobb pendrive-ot tennem a felvétel miatt
- veszek valami sajátot, annak minden előnyével/hátrányával, ami tud rögzíteni (elvileg itt van egy társkártya ami Freesat feliratos, és eddig DSR4111 szürke Philips-ben ment, elvileg nem párosított, ki tudja működik-e még)
a Kaon miatt azért gondolkozom, mert a full manual nem elérhető a direct oldalán, csak a gyors üzembehelyezési, de jó volna tudni, hogy felvétel közben lehet-e valamit nézni (az egy antenna csatlakozó miatt gondolom nem), vagy a felvétel visszanézése közben képes-e rögzíteni
-
norbi3344
csendes újonc
Mit vesz meg a 4iG a Canal+-tól?
A mára már lefeleződött előfizetői létszámmal rendelkező (a 4iG bejelentésében 155 ezer előfizető szerepel), korábban UPC Direct-ként működő műholdas szolgáltatás ügyfélállománya kerül át a 4iG csoporthoz, így a nyugati 1 fokról sugárzó 2 műholdas szolgáltató ügyfélkörét már együtt birtokolják. A tranzakció lezárását követően a Direct One előfizetők változatlan formában és tartalommal vehetik igénybe a műholdas televíziószolgáltatást.
Mivel a 4iG rövidesen bevezeti a One márkanevet, a DirectOne név akár meg is maradhat, viszont a Digi márkanév valószínűleg kivezetésre kerül és várhatóan a műholdas Digi TV ügyfelek lesznek majd idővel beolvasztva a DirectOne alá. (A Digi és a DirectOne már eddig is átvett egymástól csatornákat, az összeolvadás után teljesen megszűnhet a csatornák párhuzamos továbbítása.)
Érdemes megemlíteni, hogy a Canal+ a kábeles piacon is jelen van: a DirectOne műholdas szolgáltatásának csatornáit a Canal+ Distribution Hungary Kft. biztosítja a szerződött kábelhálózatok számára (hasonlóan az I-TV/Digi megoldásához). A 4iG közleménye alapján ennek a cégnek az átvétele opcionális, a helyi kábelszolgáltatók hozzájárulásától függ.
Mit nyújt a Canal+ a jövőben?
A DirectOne internetalapú tv-je, tehát a DirectNow, marad a Canal+ kezében, de 2025-től jelentősen átalakul és Ausztriához, Csehországhoz és Szlovákiához hasonlóan Canal+ néven fut majd tovább kibővült videotárat biztosítva. A Canal+ megújuló szolgáltatása a 4iG ügyfelei számára is elérhető lesz és várhatóan a magyarországi bevezetésben is nagy szerepet kap majd a magyar távközlési társaság. A Canal+ közleménye kitér arra, hogy a 4iG a Canal+ lineáris csatornáját is terjeszteni fogja: ez most a Direct One TV, ami várhatóan valamilyen "Canal+" nevű csatornává alakul.
[link] -
oroszlan12
tag
Sziasztok.külföldön élek (csak info).Akarom nézni a Duna World -ot mobilról erre azt írja ki fizessek elő vmi mobilnet szolgáltatásra náluk.Eddig ilyen nem volt.Ez milyen korlátozás?Tud vki erről vmi? és pont a Duna World???
-
Inspi
friss újonc
Apró részlet mindenkinek.
Többször lemondtunk az előfizetést ( írásban és szóban). Majd ez után is küldték a számlákat illetve a szolgaltás sem szünt meg. Úgy csináltak mintha mi sem történt volna.
Majd kénytelenek voltunk pár hónapig késni a szamlákkal gondoltuk akkor megszünik befiezetjük a végszamlát és vége. A végszamla valóban meg is jött de a beltéri egységnek a megnövelt árával hivatkoztak arra ,hogy nem adtuk le a beltérit. Hol és kinek azt előtte nem jelezték de kinyomoztuk és leadtuk. Kértük ez után írasban a végszámla korrekcióját mivel le adtuk a beltéri egységet és küldtük az átvétel igazolását is. Szokás szerint úgy csináltak mintha mi sem történt volna. Majd ez után mindjárt egy behajtó cég követelte a végszamlát a leadott beltéri egység árával együtt. Gondoltam elmegyek a fogysztóvédelemhez de mivel sem idegem, kedvem ,időm nincs és általában alapból sem vagyok ilyen. Befizettük a végszámlát a beltéri egység árával együtt és remélem a nagyjából 40 ezer forinttal gazdagabb lett a kedves szolgáltató és akin ez múlott az ügyfélszolgálaton vagy jogi berkekben azt remélem elkapja a szapora és gyógyszerre költi ezt a pénzt.
Gusztustalan a kedves a szolgáltató az eljárást illetőleg és egyaltalán nem ajánlott. -
devilzero
tag
Sziasztok!
Botrányos ez a Direct One oldal. Jelenleg Telekomnál vagyok, de irgalmatlan sokat fizetek. Szeretnék Direct One ügyfél lenni, ugyanakkor a sportcsatornák a legfontosabbak és szeretnék Plus Now előfizetést Max szolgáltatással valamint Max-on belül Eurosportot is. Ezeket külön-külön sehol nem találom, hogy mennyibe kerülne Direct One-osként. Tudja valaki merre találok erről infót? Köszi! -
Mike88
senior tag
válasz
garga pista #13130 üzenetére
A műholdas igen, de az online-nál már ahogy írtam kapacitással nem volna probléma... mégis gyér a kínálat. Na ott majd az "új", (ami nem új) kíváncsi vagyok mit alakít, mivel abból pedig Canal+ lesz. Műholdas szolgáltatásban akkor történik érdemben változás, ha vevőkészülék csere lesz akinél szükséges és átállnak mpeg4-re, akkor szabadul fel kapacitás, akkor lehet majd ugyanannyi költség árán többet kihozni. Az a kérdés csak, hogy ezt megmerik-e lépni, megtudják-e lépni (ér-e annyit a történet), mert vagyunk összesen digi+d1 talán 200-300 ezren, lehet, hogy sokat is mondtam, nagyon rég láttam utoljára statisztikát, tudomásom szerint nem közlik egy ideje.
-
garga pista
őstag
válasz
Mike88 #13129 üzenetére
Úgy, hogy sokan lesz.rják a képminőséget, csak a.) legyen vmi vagy b.) olcsó legyen.
A DirectOne meg smart tv-s appjával meg hogy telefonról meg pc-n böngészőből is nézhető, nagyon népszerű lett, főleg h külföldön is műxik. Meg persze ahol nincs kábeltv, a műholdas jelet az országban bárhol lehet fogni (megfelelő rálátás) esetén.
A UPC se törte magát anno, most a DO sem, hogy sok HD bekerüljön mert a műholdas kapacitás és elosztás drága, egy HD helyére több SD adót be tudnak gyömöszölni.De majd az új tulaj hátha "átalakítja" a kínálatot, de amilyen a Digikábel lett, sok jóra nem kell számolni.
-
Mike88
senior tag
Ezt még hogy lehet?
2024-ben gyak. szinte mindenki ha vásárol készüléket, 4k felbontású TV-t vesz, mivel fullHD már alig van a piacon. Ehhez képest a D1 kínálatában 21 HD csatorna és 98 SD csatorna. Az SD csatornák minősége borzalmas, a HD csatornák minősége az éppen elégséges szint. A kínálatban lévő csatornákból 52 lehetne HD csatorna, a magyar piacon lévő csatornák közül pedig összesen 63 HD csatorna állna rendelkezésre. Ezt tovább rontani művészet lenne. Ha az online kínálatukat nézzük, ahol már nem lehet kifogás a kapacitáshiány (mint műholdon), akkor önmagában a kínálat gyér a műholdashoz képest, de az elérhető csatornák közül 26 csatorna HD, a lehetséges 49-ből.
Ráadásul a HD csatornák felbontása az 1280x720 és az 1024x720 között van, fullHD nincs, a bitráta pedig kritikán aluli, ha pl. nézel valami olyan tartalmat, amiben gyors kameramozgás van, teljesen mindegy, hogy "HD" vagy SD a kép gyak. egy kockaháború. Ha még esetleg árban is változik a helyzet és csak némileg megközelítik a kábelszolgáltatók árait, akkor nem volt egy jó üzlet megvásárolni, mert tényleg csak azok maradnak, ahol nincs lehetőség vezetéken megoldani a történetet. Az árváltozás pedig esélyes, mivel a UPCD és a D1 is eddig nem itt adózott, azért tudott ilyen árakkal dolgozni.
-
Kuter
senior tag
A 4iG megveszi a Direct One magyarországi műholdas ügyfélbázisát - Portfolio.hu
Na akkor itt is szétkurják a minőséget mint a digi kábelnél. -
Debilon
addikt
Üdv!
Ma kb jó fél óra után, ahogy kspcsolgattam, egyszercsak elkezdett kockasodni a kép, aztán csatorna váltáskor a kockadodo csatorna képe bárhová kapcsoltam a képen maradt, néha a hang is
Próbáltam csatorna keresést csinálni, de az le sem futott
Dsr8111 Philip szolgáltatói beltéri, jelerosseget a szokásos 80 % körül jelzi, a minőség pedig 20-30 % körül mutatja csak
Jelenleg csak a "nincs jel" képernyő van, csatorna keresés már el sem indul
Mivel csak amit írtam jó fél óra múlva lett ez a gond, sanszos lehet, hogy a beltéri döglött le?
-
flexxx
tag
válasz
bszilvagyi #13123 üzenetére
Uff, köszi, akkor lehet gyorsan lemondom, ma még benne vagyok a 14 napban. Nekem azt mondták amúgy, hogy elvileg igényelni kell az előfizu mellé, mert amúgy nem küldenek, és ezt az igényt leadták szerződéskötéskor, ha minden igaz. Smartkártya számot te látsz a Direct One fiókodban?
-
flexxx
tag
Sziasztok,
Mennyi idő szokott lenni általában, mire megküldik az előfizetéshez a kártyát? Tudom, hogy most már macerásabb, de telefonon fizettem elő, és gond nélkül mondták, hogy kapom a kártyát az Online TV-s előfizuhoz házhozszállítással, de ennek már lassan 2 hete, és még mindig semmi. Se egy mail, se egy telefon. A kártyaszámot látom viszont a fiókomban.
Köszi előre is!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Be szeretnénk lépni nagymamám fiókjába, de nem sikerül. Jelszó tuti jó, de az elfelejtett jelszóra sem reagál semmit. Korábban is volt már hasonló, hogy vergődött, aztán egyszerre jó lett, de most már napok óta semmi. Van erre valami megoldás? Köszönöm!
-
Mike88
senior tag
válasz
bszilvagyi #13118 üzenetére
Ha nem akarsz költeni műszerre, akkor kell egy box, ami gondolom én nyilván van, meg egy akármilyen monitor. Létezik VGA-HDMI átalakító is, nem is drága. Előtte TV-n beállítod a felbontást, hogy a monitor tudja értelmezni, aztán odaviszed helyszínre és nézed a box jelszintjét.
-
bszilvagyi
csendes tag
válasz
garga pista #13117 üzenetére
Akkor csak én vagyok szerencsétlen, nemtudom, de a naposabb délelőtti órákban sosem sikerült még az egyértelmű Astrára sem hangolni..
Gondoltam beruházok egy rendes Satlink műszerre, de annyit meg nem használnám, hogy megérje megvenni..
A garázsra/ba is be van kötve egy alcor beltéri+60cm-s rendes parabola, azon a Hotbird zenei kínálata megy ha bent dolgozom -
garga pista
őstag
válasz
bszilvagyi #13115 üzenetére
Napsütés nem gond, a felhősödés fogja le jeleket.
Erősen felhős időben lehet pontosítani, finomhangolni amúgy az antenna beállítását. -
bszilvagyi
csendes tag
válasz
garga pista #13113 üzenetére
Lehet odébb kéne tennem amúgy az antennát, eléggé belülre került, egy lépcső feletti féltetőre nézne a Thor esetében, lehet az szól bele. Amúgy erős napsütésben sosem sikerült beállítanom, ma kicsit felhősebb, megpróbálom hátha.
-
draco31
veterán
válasz
bszilvagyi #13111 üzenetére
Végül teljesen más lett a jó, mint amit az appok mutattak. Így csak 20 perc vacakolás volt, 80/78-as jelet sikerült varázsolni.
-
garga pista
őstag
válasz
bszilvagyi #13107 üzenetére
Ez egy jó app én is ezt használom, de arra figyeljetek, hogy a telefon iránytűje fém tárgyak közelében meg tud hülyülni, legalábbis én ezt tapasztaltam. Ahogy odaraktam a fejtartóhoz elmászott máris és pontatlanul mutatta az irányt :S Leginkább arra jó, hogy a kamerával megnézni és a tereptárgyakhoz viszonyítva belőni az irányt, meg látszódik ha vmi kitakarja a műholdat (fa, kémény, stb..).
Beállításra amúgy a legjobb az ingyenes U tv zenecsatorna frekvenciája, az az egyik legerősebb TP így könnyen megvan vele a műhold: 12687/H/27500 (frekvencia lista: [link] )
Utána pontosításhoz meg a DVB-S2-es TP-k javasoltak, azok érzékenyebbek az időjárásra.
A Selfast is elég lehet szerintem a Thor-ra, de pontosan kell beállítani. A fenti TP-vel sztem meg tudod találni. A beállítás amúgy a fenti appal és vagy egy box-al ami jelzi rendesen a TP-ken a jelszintet, vagy egy rendes műszerrel. Az olcsó "mutatós" vagy csak simán sípolósok mindenre is bejeleznek, nem igazán használhatók. Nekem egy hasonló van (és itthon is kapható úgy látom: [link] ), csak régebbi típus ebbe be lehet táplálni a frekvenciákat, nem egy profi cucc de több műholdat is könnyen meg tudtam vele találni. Ha vkinek kell kölcsön tudom adni Szegeden és környékén -
UHHH
őstag
Sziasztok!
Bejelentkezem "LDPLAYER9" androidon, aztán "Lejátszó hiba A lejátszó hibát talált az adásban. (A829)"
Más is járt így?
Más natív androidokon megy, mi a követelménye az appnak? Ha már elindul és be tudok lépni, akkor miért nem indul? Kell neki valami spéci codec, vagy mi?
Más még nem küzdött azzal, hogy szeretne felbontást állítani PC-n? Erre gondoltam, hogy android emulátorban fogom futtatni, de ebbe a hibába futottam sajnos. -
draco31
veterán
válasz
Na behergeltem, működik.
Hogy a legegyszerűbb, tegyem a fejre a telót, hogy felfeküdjön, és úgy célozzak vele, vagy hogy az egyszerűbb? -
draco31
veterán
válasz
Ez nem kompatibilis a telómmal, nem engedi telepíteni. Megpróbálom régebbi készülékkel.
-
bszilvagyi
csendes tag
válasz
draco31 #13106 üzenetére
Én a Satellite Pointer [link] appot használom, vizuálisan mutatja, hogy mit merre. Mondjuk a Thorra még mindig nem sikerült ráéreznem, az Astra/Hotbird sima ügy. Lehet kevés hozzá a Selfsat H30D2..
Ugyanitt, ha van valakinek egy Satlink beállító műszere, és egy pár napra tudja nélkülözni, nem lennék hálátlan.. -
draco31
veterán
Hello!
Szomszédomnak segítenék holnap beállítani az antennát, és nem tervezek ott aludni.
Letöltöttem a Satfinder appot. Thor kiválasztva.
Az iránytűt hogy értelmezzem? Forgassam a telót nulla fokra, és úgy kell a kis zöld jel felé nézzen majd az antenna?
Azt értem, hogy 30 fok döntés az antennának, és 20 fok tekerés a fejnek. Csak a mihez képest 210 fok -
Mike88
senior tag
válasz
bszilvagyi #13103 üzenetére
Nem!
TV appal nem. Írj esetleg a fejlesztőknek.
Kodival/coreelec-el azt megtudod tenni, hogy az indításnál az ÉlőTV-vel nyisson, sőt azt hiszem talán azt is, hogy az utoljára nézett csatornával indítson, viszont EPG asszem nincs. =/ TV app az egy mérhetetlenül ostoba alkalmazás, ennél sokkal használhatóbbak is léteznek. Lényeges valószínűleg a cég számára, hogy ez több legyen egy onlineTV appnál, és ha ez lényeges, akkor nyilván nem indulhat az app az onlineTV-vel, ha egyszer egyéb szolgáltatás elérését (visszanézhető műsorok) is magába foglalja ez az applikáció. Annyit azért nem kell kattintgatni. Egyszer balra nyíl, Élő TV (lefele gomb kétszer), OK, majd lefele gomb egyszer és OK. Így máris indul az m1, aztán utána meg már kapcsolgathat a channel+/- gombbal már ha van egyáltalán a távirányítón, mert a mai távirányítókon csoda, hogy egynél több gomb van. Mamát ne úgy tanítsd, hogy kezedben a távirányító és mutatod, az az Ő kezében legyen és mondd neki mit csináljon, csak úgy rögzül. Ezt a pár műveletet le is lehet írni egy papírra. Öreganyámnak 85 évesen is egyszer kellett így megmutatni mit csináljon, azt azonnal tudta, elsőre megtanulta, ha nincs a covid ma is élne. -
bszilvagyi
csendes tag
Még mindig ugyanaz a kérdésem:
TV appban nem lehet valahogy beállítani, hogy egyből az Élő TV nyíljon meg? Nagyanyámnak elég bonyolult, és őszintén én se szeretek 383638 alkalommal kattintgatni.
-
UHHH
őstag
Sziasztok!
Sérelmeztük, hogy a böngészőben tévézés közben nem lehet felbontást, minőséget állítani:
Régen ezt lehetett állítani böngészős verzióban is. Akit még rajtunk kívül zavar ez, az jelezze az ügyfélszolgálaton, hátha meghallgatnak minket, ha többen vagyunk reklamálók.
Mi jeleztük! Köszönöm a figyelmet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4