Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Faxa... az első HDD MBR-jébe kellett volna tenni (hda), nem pedig a rajta lévő partíció (hda1) bootszektorába.
Ezzel most jól szétcseszted az XP partíció bootszektorát... és akkor az XP tényleg (majdnem) múltidő. Ha így van, ezen már a fixboot parancs sem fog segíteni.
Annyit tehetsz, ha meg akarod menteni az XP partíciót, hogy előveszel egy Diskeditort, megkeresed a bootszektor másolatát és visszapakolod a partíció legelső szektorába. Nem a vinyó első szektorába, mert az ugyebár az MBR volna, csak egyesek fogalomzavarban élnek. A másolat elhelyezkedése függ az (egykori?) fájlrendszertől. NTFS-nél a partíció legutolsó szektorában találod. Nem csak elmélet, én már csináltam ilyet. Megoldható.
A második vinyón viszont ilyen módszerrel nehéz lesz elindítani a Linuxot, illetve nem így kell. Az rendben van, hogy a Linux rendszertöltőt (LiLo, GRUB) célszerűbb az MBR helyett a Linux bootpartíció bootszektorába tenni, de akkor viszont más módon kell gondoskodni a bootpartíció indításáról (aktívra állítással vagy külön bootmanagerrel).
Ha az első vinyó MBR-jébe teszed a Grub-ot, annak komoly nehézségei fognak támadni a másik vinyó bootolásával. (Megjegyzem, a Windows ntldr-nek a boot.inivel egy ilyen feladat nem okoz nehézséget). Ha a második vinyó MBR-jébe teszed a Grubot, akkor meg csak BIOS-ba való belépéssel tudsz átváltani rá, hogy elinduljon (boot-szekvencia).
Úgyhogy, az első vinyón lehetne kialakítani egy Linux boot-partíciót, akkor tudnád a másik vinyón lévő Linuxot működtetni. De érdemesebb inkább az első vinyót úgy partícionálni, hogy azon legyenek az oprendszerek. A megmaradó területen persze adatok is lehetnek. A másik vinyóra pedig én a magam részéről az első vinyón lévő fontos adatokat szoktam letükrözni, mivel egy HDD ugyebár bármikor elszállhat. -
petakpa1
őstag
Még egy 5let:
egy külföldi fórumon olvastam, hogy esetleg a Fast Write letiltását próbáljam meg. Csak nekem ehhez új Biost kéne besütnöm, amihez meg nincs kedvem. Ha ezt neked lehet a Biosban állítgatni, akkor próbáld ki és ha úgy megy akkor feltétlenül írd meg.
Olyanokat is írtak még hogy a biosban állítsam be, hogy osszon irq-t az AGPnek...
De szvsz nem ez lesz a hiba mert w98-al simán megy a mostani beállításokkal is, meg az uhu is megy karakteresen. -
steveetm
őstag
egy mbr nevü progit kell feltenni grub/lilo/sbm vagy akármi helyett. De sztem mindegyiket be lehet állítani úgyis, hogy 0 secet várakozzon mielött bebootol egy particióról.
X et lelőni ctrl-alt-backspace, de ha fut display manager, akkor az mindig újra inditja, szóval, alt-ctrl-f1, ott ps auwx al megkeresed a dm ert, majd kill -9 pid_amit_lácc.
Üdv.: steveetm -
rii
nagyúr
''...................Az kellene tulajdonképpen, hogy mikor kiválasztom induláskor, hogy miről Bootoljon, akkor a kis vinyós UHU simán pikk-pakk ott legyen, mindenféle floppy és GRUB nélkül.............''
nekem is igy megy ........... ehhez a UHU Linux MBR-jéb kell tenni, .....
1. tehát nem a HDD MBR-jébe
2. hamem a partició boot-rekortjkába ..........
szerencsére ezt érti, és igy most már 2 Linux tud lenni a gépemen ....
de ehhez persze kell LILO, vagy PQmagic BOOT, vagy bármi ... -
Chapell
aktív tag
1. Ezt nem tom
2. http://www.uhulinux.hu/tudas?sid=PMRBGRBVNUEUGLUY&runmode=answer&id=53
3. Neked abból a Linux IA32 driver kell, ha nem 64 bites procid van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Yettel topik
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kuponkunyeráló
- Steam Deck
- World of Warships
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest