- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Aktív témák
-
Xantomas
őstag
új hálókártyát hogyan tudok felismertetni a géppel?
realtec 8139c chipesolyan dpkg-reconfigure parancs nincs amivel eth0-t tudok hozzáadni?
-
Xantomas
őstag
válasz
pitipeti #2229 üzenetére
Nem szeretnéd megadni ezt honnan másoltad be?
Remélem van ott még pár ilyen okosság az ati driverrel kapcsolatban, mert már az idegeim örli egy éve, hogy nem találok megoldást arra hogy változtassam meg a képváltás idejét. A noti kijelzőjének nagy hibája, hogy bizonyos tartományban meghülyül, és kikapcsol. Ezt az xorg driverével nem teszi.Jó lenne még egy lista is a kapcsolóiról, amit még lehet állítani.
-
Xantomas
őstag
Inkább linuxos, kint ubuntus kérdés lesz.
Hogyan tudok a linux könyvtárrendszerében egy smb helyre hivatkozni, úgy mint ahogy egy felmountolt fizikai meghajtóra?
Konkrétan egy windowsos hálózati meghajtóról lenne szó, amit Amarokkal szeretnék felderíteni, és hozzáadni a collectionshoz. -
Xantomas
őstag
válasz
Jester01 #1694 üzenetére
Nem írsz hülyeséget. Végig próbáltam az összest (hd0,x sd0,x), de mindenre azt írta ki, de csak az sd0-t copy-pasteltem. Az első HSZ-ben leírt alapján akartam megcsinálni, de eredményre azzal se jutottam.
Miután közel 3 órányi szenvedés után rájöttem, hogy 20 perc alatt újratelepítem az egészet. Bash scriptben megvan minden amit apt-vel le szoktam tölteni, és configolni. Home könyvtárat kimentettem, és újra telepítettem az egészet.
Holnap meg viszem a notit szervízbe. Linux alatt lehet a legjobban mutogatni, hogy mit csinál a kijelzőm az inverter csere után. Képmód váltáskor olyan mintha fizikailag lefagyna. Úgy lehet elképzelni, mint amikor az ember rálehel a hideg ablakra, és szépen fokozatosan elfehéredik. Win alatt csak akkor csinálja, mikor készenléti állapotból kerül vissza. Nem a gépnek van baja, mert külső monitorra továbra is ad jelet. -
Xantomas
őstag
Grubot szeretnem visszaallitani, live CD-vel
A gepben nem scsi van, hanem ata, ezert mar az fdisk reakcioja is fura.
feltelepitett allapotban rendesen hda-kent latja.
fdisk valasza:
ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l
Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xa784a784
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 1912 15358108+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 1913 3261 10835842+ 83 Linux
/dev/sda3 3262 9729 51954210 5 Extended
/dev/sda5 3328 9729 51424033+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda6 3262 3327 530082 82 Linux swap / Solaris
Partition table entries are not in disk order
grub bash valasza:
[ Minimal BASH-like line editing is supported. For
the first word, TAB lists possible command
completions. Anywhere else TAB lists the possible
completions of a device/filename. ]
grub> root (sd0,1)
Error 23: Error while parsing number
Valami otlet mit csinaljak vele? -
Xantomas
őstag
Van valamiféle log a bootról? Mostanában nagyon lassan indul a gép, és jó lenne valamit kihámozni belőle.
Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest