- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
rekid
addikt
hi!
lennne egy kis gondom. Xp alatt feltettem sun virtual boxal ubuntut. Fel is ment szépen muködött de nem tudtam ablakméretet növelni, ezt az Eszközök/Gueast Additions telepitese megoldotta. Ellenben a problemam az hogy rettentoen belassult minden. egy konzolbeli gepelesne olyan lassu mintha megtelne a puffer szoval beirok egy szot es kb 3 masodpercet késik mire megjelenik. Mit lehet ezzel csinalni? Tipp? Talalkoztatok mar ezzel? -
rekid
addikt
hi!
ha 8.10 röl frissitek frissiteskezelovel 9.04 re akkor a elvesznek a telepitett dolgaim? illetve a home -ban tárolt filejaim?
Udv! -
rekid
addikt
nemigazan ertem...
rekid@rekid6910p:~$ sudo dd if=/home/rekid/cflinux-1.0.iso of=/dev/sdb1
18556+0 beolvasott rekord
18556+0 kiírt rekord
9500672 bájt (9,5 MB) másolva, 0,323993 mp, 29,3 MB/mpnyomok egy df-et és:
/dev/sdb1 15600 0 15600 0% /media/disk
Megsem irta ra..... grrrrr
-
rekid
addikt
Helllo!
ubi 8,10.
Feladat cf linuxot cfkartyara kiirni. iso megvan, kártyát látom kérdés hova mountolja fel illetve hogy hogyan is kene kiirni? igy probalom kiirni:
dd if=/home/rekid/cflinux-1.0.iso of=/media/disk/
és ezt kapom:
dd: "/media/disk/" megnyitása: Könyvtár
Ami igaz de nem tudok mit kezdeni vele
TIpp?
Üdv! -
rekid
addikt
Hello!
Kérdés:
Olyan jelenseggel talkoztam amit eddig nem tudtam megválaszolni sem megcsinalniSzoval dual boot volt egy vista egy 8.10 es ubival. vistat legyalultam fel xp. Grubot helyreallitottam. Ubi beboot minden megy, kiveve hogy eltuntek az asztalrol az ikonjaim és kitenni sem tudok
Lattaok mar ilyet?
-
rekid
addikt
sudo kell mert ha nem hasznalom akkor beleirok a crontabba elmentem megint megnyitom es nincs ott amit beleirtam.. sudoval megmarad.
Enable user reszt nem csinaltam meg ugyanis egy se a cron.allow se a cron.deny nincs meg nalam.
A sima futtatast hogy erted?
egyebkent ennyi az egesz:
#!/bin/sh
echo "Hello world"
exit 0[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
No probalgattam de nemakar
szoval most pl azt akarom h percenkent hajtsa vegre a hello world shell scriptemet tehat percenkent terminalban kivagna hogy hello world.sudo crontab -e
*/1 * * * * /home/rekid/hello.sh --> igy nem megy
*/1 * * * * rekid /home/rekid/hello.sh --> tehat ha usert is megadok akor sem megyhello.sh jogosultsaga 777 (tehat mindenki maceralhatja)
-
rekid
addikt
hello urak!
Következö lenne a gond:
Szeretném ha a linuxom (kecske) minden nap óránként lefuttatna egy shell scripet. (crontabbal)
Segitenétek hogy hová és mit?
neztem etc-t de ott kullon konyvtarak vannak napra orara honapra is. gondolom az orankenti konyvtarba kene matatni? illetve mit is?
udv! -
rekid
addikt
Hi!
8.10 ben hol lehet megadni a default indulo progik listajat? Leszedtem rainlandert es szeretnem ha rendszer inditassal egyutt indulna.
Udv! -
rekid
addikt
Hi! lenne egy kis gondom!
Leszedtem ezt a témát de nem megy az istennek semLeszedtem, kicsomagoltam.. feltettem a qtcurve-t synapticsbol meg az emeraldot is emeraldba beimportaltam. ott latom is de semmi mas.
a rendszer/beallitasok/megjelenesnel kivalasztottam az egyenit testreszabasnal a qtcurve-t.
Mit kell meg tennem hogy ugy nezzen ki a deskem mintahogy kene?
Kecsket hasznalok gnome-mal.
Udv![ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
hi!
telepitett mar valaki CF kártyára ubuntut? megoldhato? (regi kis ipari pcre akarom rakni)illetve hol lehet elocsalni a wifi kereső alkalmazast? uj asztal panelt csinaltam es az istennek nem talalom
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Hi!
Tud valaki lehetoleg magyar de ha nincs jo az angolis csak tenyleg "gyp" szinten elmagyarazva hogyan kell beloni egy mail szervert? lehet postfix vagy exim.
Csak helyi halozat alatt akarok mailt koldozgetni ileltve kis belso domaint csinalni. "Eddgi leirasok mind ugykezdodtek hogy feltetlezeuuk hogy alaptudas megvan.." igy nem sokat ertem veluk max kikovetkeztettem mit kene tudni. Magat a mukodesi folyamatot ileltve felepiteset kuldestol fogadasig ismerem de sohasem csinaltam es nagyon kene. Ha valakinek van egy kis rutinja pls szanjon meg es dobjon egy privit.
Udv! -
rekid
addikt
Hello! van egy kis gondom. Volt egy xp-m meg egy kesobb telepitet ubuntum egy vinyon. Grub tokeletes volt. Most en balga xp helyere feltoltam egy Vistat persze grub hello szia eltunt igy ubirol semmit nem tudok. hogy varazsoljam elo? Tipp?
Aktív témák
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kedvenc zene a mai napra
- Hell Let Loose
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- OLED TV topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- További aktív témák...