Aktív témák
-
Spilerke
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedem az Ubuntuval (10.10) Hardver: egy átlagos netbook; n280 Atom, 1 giga ram, gma950. vga Nos; elsőnek a netbook remix-el próbálkoztam, sd kártyáról a kipróbálom funkciót kiválasztva; nem győzött meg. Utánaolvastam a dolgoknak azt írják valamilyen gpu gyorsításos felület van rajta, ami persze az én vackom nem támogatja. Ez megmagyarázza miért is voltak olyan darabosak az animációk, és lassú az egész rendszer.
Az asztali pc-os verzió viszont már elnyerte a tetszésemet, gyors és okos. Szeretném próba jelleggel egy kicsit többet is használni. (xp mellett) A kérdésem az volna, hogy lehetséges-e egy pendrive-ra felmásolni a telepítőt (mint eddig az sd kártyára) majd a telepítés menüpontot kiválasztva az sd kártyát megjelölni telepítési helyként? 1Giga SD kártya elég lesz neki, ha kb csak 1-2 programot teszek rá utólag? Mennyivel lesz lassabb így a rendszer mintha HDD-re tenném? Azt szeretném ha csak olvasna a HDD-ről, és rá ne írna semmit, ez így megoldható?
Az ubunturól úgy általában; a betűtípussal lehet valamit kezdeni? Chromiumot felraktam majd kifolyt a szemem annyira (egyrészt kicsi és fura betűk vannak benne (talán az élsimítás?)). Mennyire lassul be (egy fent említett hardverrel) hosszú távon?
Olvasgattam a témában, de ezekre a kérdésekre nem igazán találtam választ... (vagy csak idejét múltat)
Előre is köszönöm!
Aktív témák
- Parfüm topik
- WayteQ xTAB-8Q
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Vezetékes FEJhallgatók
- Medence topik
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- LG 32U990A-S / 32" Nano IPS Black / 6K UHD 6144x3456 / 21 Megapixel 224 PPI / Adobe RGB 99%
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest