Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Darahian
tag
Bácsik!
Hosszú dual-boot renszer használat után gondoltam egy nagyot, és letakarítottam a M$ terméket, hogy megpróbáljam tisztán Ubuntuval. Mivel azonban imádok játszani, Ubuntu alá feltelepítettem a jó régi Team Fortress 2 installomat.
1.) a Wine 1.2 verzióját telepítettem,
2.) fent vannak a M$ fontok,
3.) fent van a Winetricks segítségével a DX9 is
4.) a Steam kliens, az install és a frissítés is lement.
5.) kiegészítettem a SET LAUNCH OPTIONS -t a következőkkel:
-novid -high -heapsize 1048576 -dxlevel 80 -noborder -window -w 1280 -h 960
Egyszóval mindent megtettem azért, hogy a magas prioritással, alacsony követelményekkel, viszonylag barátságos felbontással futtassam a játékot.
Minden rendben lévőnek tűnt......aztán érdekes módon a játék közben ~10perc után 1-2 FPS értékre belassult a gép, mint amikor nem megfelelően tettem volna fel a DX9-et, vagy elfogyott volna a memória, mittudomén.
Mindezt az alábbi konfiggal:
- processzor: Core 2 Duo E8400 @3,00 GHz.
- Alaplap: Gigabyte EP45-DS3R.
- Videokártya: nVidia GeForce 8600 GTS.
- RAM: 2 * 1,0GB (DDR2 PCR2-6400) - dualban müködnek....ezzel a konfiggal XP alatt röhögve ment a dolog - meg még egy csomó másik is - mire lehet még szükség??
Van valakinek tapasztalata a témában? -
Darahian
tag
Lazán kapcsolódik: lefagyott a firefox.

-
Darahian
tag
Skacok! ASUS K50AB SX010L notebookommal kapcsolatosan van 9.10-el kettő problémám:
1.) Sype (ez a legújabb béta verzió) kizárólag PulseAudio -t hajlandó kezelni. Mókás hogy nem tudom beállítani milyen hangeszközöm is van tulajdonképpen. Valahol írták hogy tegyem fel a 2.0.0.(73?) verziót, de abból meg nem találok 64bites változatot, égre-földre hiába keresem. Szóval a Skype süket. Tök süket. A megoldáson azért dolgozom.
---
2.) Ha fejhallgatót csatlakoztatok a notebookhoz, az egyszerűen nem működik. Ugyanúgy a hangszórók működnek, füles süket. VIA VT1708S integrált hangkártya van a notiban, és az új hangbeállítós alkalmazás nem tartalmaz csak 3 profilt:
- kikapcsolt
- normál hang
- duplex
...de sajnos fülhallgató mód nincs. Az új hangbeállítások alkalmazás nem tartalmaz olyat. Arra már rájöttem, hogyan kell a meglévő profilokat beállítani, de a legnagyobb eredményem még mindig csak az, hogy a hangszóró ÉS a fejhallgató EGYÜTT szól. Az eszköz nem hajlandó együttműködni az ubuntuval? Hiányolom a régi hang tulajdonság beállító eszközt is...Agyaltam a hétvégén azon is, hogy a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf fájlban jó értéket állítottam-e be, de ITT talán van valami halvány megoldás-féle... Ezt még megnézem, hátha lesz belőle valami.
-
Darahian
tag
A Gnome, a KDE, az XFCE, és pl. az Enlightment különböző ablakkezelők, olyanok mint az XP esetén az explorer (=/= internet explorer). Az a legszebb a dologban, hogy az ubuntut (látszólag) nem zavarja ha több ablakkezelőt használsz (természetesen felajánl egy alapértelmezett környezetet azáltal hogy Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, stbstb verziót töltesz le és telepítesz, de azt hiszem az Ubuntu Ultimate DVD mindegyiket tartalmazza, bármelyik környezet telepíthető a DVD -ről).
Az ablakkezelőkkel kapcsolatos móka az is, hogy egyes szoftverek GUI -ja (Graphical User Interface, grafikus felhasználói felület) milyen környezet alá lett elkészítve, így egy adott rendszerösszetevőhöz / szoftverhez esetenként több fajta GUI is tartozhat, amelyeknek értelemszerűen az adott ablakkezelőt kiszolgáló környezeti elemei, ún. "függőségei" is települnek. Ubuntu esetén ez annyira leegyszerűsödik, hogy az általad kijelölt akalmazást telepíti, a függőségeivel együtt és kész. Természetesen az a legtisztább ügy, ha minél kevesebb függőséggel kell dolgoznia.Nálam pl Gnome alatt is simán fent van a K3B, a Ktorrent, meg az Amarok, ilyenek. Igaz, összekoszolja a függőségek telepítése során a menüt (megjelennek a KDE -s "oktatás", stb fülek), de nagy változást nem vettem észre. Nyilván ez egy kisebb háttértárral rendelkező gépnél előbb-utóbb figyelemre méltó hízást eredményez, de egyébként (nekem eddig még) nem okoz(ott) problémát.
Aktív témák
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest