Hirdetés
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
fifi_addict
tag
válasz
Major Major
üzenetére
windoz jónak tűnik, nem jelezte, hogy gond volna.
major minor #blocks name
8 0 58593750 sda
8 1 16378236 sda1
8 2 2056320 sda2
8 3 29141910 sda3
8 4 1 sda4
8 5 10498446 sda5
8 6 514048 sda6
8 16 78150744 sdb
8 17 78148161 sdb1ez a partitions. benne vannak. sda3-at automatikusan bemountolja (csak kicsit nehezebb megtalálni, vagy épp nem mountolja (media könyvtárban már volt) szerk.), 1 és 2 nem. meg az sdb-t se... ha így lett volna az elején, érteném. nyilván valamit elállítottam, miközben a samba megosztást próbálgattam? eredetileg minden particiót mutatott a xubuntu, windozos névvel (a 4-est nem, az valami kis technikai trükk lehet
gondolom én). nyilván direkt mutatta azokat, meg nekem is jól jött. ezt én valahogy kinyirtam. -
fifi_addict
tag
válasz
fifi_addict
üzenetére
még annyit, hogy volt egy "link", ami a xubuntu asztalon/ról a windozos asztalt nyitotta. ez most "törött lánc"-nak van aposztrofálva.
-
fifi_addict
tag
üdv!
friss xubuntu 9.04 telepítés, xp mellé, 3 nap alatt frissitve néhányszor. 1x csak azt veszem észre, hogy nuku windozos mount-ok, és semmi jele annak, hogy meg akarna javulni. néhány csomagot fel és leszedtem, de azok webes dolgok voltak. a places-ban nem látszanak a korábban ott lévő windozos particiók. mi történt? és meg lehetne javítani? -
fifi_addict
tag
na, meggyógyult, meg kellett mozgatni a jackat, és beállt a rendszer. kihúzom, hangszóró, bedugom, fejhallgató. indulásnál szól mindkettő, ha be volt dugva a jack. az alsamixerből kiderült, hogy realtek chipem van, amihez valami realtek oss mixert rakott a rendszer. most oss-en megy minden hang. kösz a segítséget mindenkinek!

-
fifi_addict
tag
válasz
Major Major
üzenetére
mute volt a headphone az alsamixerben (ennyit már tanultam). most viszont mindkettő szól egyszerre (a hang is csak 50% körül kezd el detektálható lenni, ez zavart meg). de a hangvezérlő gombok még mindig jók
.szóval? (OSS és ALSA között váltogatok a Sound menüben, nem segít). a probléma tehát, hogy bedugott jackra nem hallgat el a hangszóró...
-
fifi_addict
tag
válasz
fifi_addict
üzenetére
a helyzet jobb, hang nincs a fejhallgatón, de legalább a laptop hangszóró elhallgat, ha bedugom a jack-et.
-
fifi_addict
tag
üdv!
Lenovo N200 Ubuntu 8.04 Gnomehang nem volt, itteni segítséggel, meg guglival összehoztam valamit. most ott tart a dolog, hogy saját belső hangszóró van/szól, hangkezelő gombok müködnek(!).
de: fejhallgatókimenetet nem érzékel, vagyis a bedugott fejhallgató süket, és a saját hangszóró szól (!). miután most kujtattam körbe, de ilyennel nem találkoztam, most mi lesz?
(xp alatt rendben vannak a dolgok
)alsa-base -t irkodtam, nagy igyekezettel (1 sort, láma vagyok). help, please...
Aktív témák
Hirdetés
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- Hivatalosan is továbbmegy az EU-nál a Stop Killing Games kezdeményezés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Óvodások homokozója
- sh4d0w: Nyitlocker
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S 512GB! Számla + Garancia.
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
gondolom én). nyilván direkt mutatta azokat, meg nekem is jól jött. ezt én valahogy kinyirtam.

.