Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz OPiiPO #10482 üzenetére
Kevésbé bunkóan is lehetne write only módban fórumozni szvsz... Vagy inkább eleve nem kellene write only módban tolni...
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
blakey
titán
válasz OPiiPO #11667 üzenetére
Nem, a Szputnyik második dózisa, mármint amit kapott.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Madwe
nagyúr
válasz OPiiPO #12118 üzenetére
Az első fontos amit meg kell tanulni a d vitaminnál hogy az nem vitamin a neve ellenére hanem inkább hormon
Valamint eléggé fel tudja borítani az alvási ciklust is - ha nem reggel hanem este viszem be s este nem szedek magneziumot én pl alig tudok elaludni... (d vitamin mellé tübb magnézium kell a szervezetnek...)
az hogy kinek mennyire van szüksége változó, mindenesetre miután nem vízben hanem zsírban oldódó (a legtöbb vitamin vízben oldódik s nem tudod túladagolni, nem raktárodik. A zsírban oldódó mint a d vitamin, b vitaminok azok fel tudnak ha,mozódni) ezért túl is lehet tolni.
Ha valakinek kiürültek a raktárai akkor 4000 de akár 10000NE is mehet egy ideig, de huzamosabb ideig én se ajánlanám.
Függ attól is mennyit vagy napon (legjobb ha úgy termeled) mennyi d vitaminban gazdag ételt eszel (pl gomba)
Érdemes vérvételnél d vitamin s b vitamin szinteket nézetni s az alapján elindulni. -
félisten
válasz OPiiPO #12118 üzenetére
Majd eloszedem, de pl. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5045493/
"The upper tolerable limit, defined as the highest level of daily nutrient intake that is likely to pose no risk of adverse health effects to almost all individuals in the general population, for vitamin D3 is 1000 IU/d in infants ages 0–6 months, 1500 IU/d in infants ages 6–12 months; 2500 IU/d in children ages 1–5 years; 3000 IU/d in children ages 4–8 years, and 4000 IU/d in adolescents and adults"
Szoval 4000 NE/nap a felso hatara annak, ami meg 'valoszinuleg' nem okoz negativ kovetkezmenyeket eszerint a cikk szerint.
while (!sleep) sheep++;
-
bigdady
nagyúr
válasz OPiiPO #12121 üzenetére
Nem volt covidos tudtommal legalábbis panasza nem volt és otthon volt, egyszer csak összeset szerencsétlen WC-re menet (nem tudom voltak-e trombózis tünetei lehet betudta oltás miattinak ha volt is). Remélhetőleg nem a vakcina, asszony is jövő héten megy a másodikra el se mondom neki.. Figyelni kell minden tünetet!
[ Szerkesztve ]
-
steele80
senior tag
válasz OPiiPO #12346 üzenetére
Sajnos a legnagyobb probléma, hogy a jelenlegi rezsim teljesen alkalmatlan a vírus elleni védekezésre. Teljesen átláthatatlan statisztika hamisító. Az egész járványkezelést teljesen rossz irányból közelítik meg. Minél kevesebbe kerüljön és minél több hasznot hozzon. Az oltási igazolványhoz nyújtott kedvezmények egyenes következménye a feketézés. A propagandamédiában megszólaló szakértők inkább politikusok már mint szakértők. Az emberekben nagy a kétely és a gyanakvás. Ne legyen igazam, de a 4. hullám tarolni fog! Én március közepén regisztráltam és tegnap kaptam kínait, úgy, hogy letelefonáltam a háziorvosommal, hogy legyen már valami, mert az ismeretségi körömből aki hetekkel utánam regisztrált is megkapta már. Én kínait kaptam, ez jutott talán jobb lesz mint a semmi.
-
Madwe
nagyúr
válasz OPiiPO #13168 üzenetére
Igen, s te azt hogy ő mire reagált ?
szerk: bocs, későhogy on is legyen, az eredeti felvetésre: nem véletlen van tudományos körökben az a mondás, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint... s itt még egyrészt a tudomány jelenlegi állása elég kezdetleges, másrészt sok ellentmondás van pro s kontra mindegyik oltás mellett.
egy dolog biztos: mindegyik oltás sokkal jobb választás mint a covid s mindegyik vakcina hatásos a társadalom egészét nézve. Ezen túl mindegyik mellett fel lehet sorakoztatni érveket s ellenérveket. Olyan hogy az egyik messze a legjobb olyat nem lehet kijelenteni. Milyen szempontból s kinek? Univerzális tényként ez nem kezelhető.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz OPiiPO #15262 üzenetére
UK-ről beszélek, Mo.-gon még nincs többszáz indiaival fertőzött beteg. Itt szigorúan életkor szerint mennek végig és északon, ahol ráadásul dúl az indiai, le vannak maradva, most oltják a 40+korosztályt.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ezekiell
veterán
válasz OPiiPO #20680 üzenetére
Nem voltam egy túlteljesítő az egyetemen, ezt elsőnek elismerem Szerencsére azóta benőtt a fejem lágya.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
t72killer
titán
válasz OPiiPO #24837 üzenetére
Épp erre céloztam, nincs. Ha a téma szóba kerül, rögtön 12-14évesen "kezdenek születni" a gyerekek, többi le van sz.rva/nem létezik, "közöttükúgyseterjed", "nem betegszik meg súlyosan" stb-stb, szokásos mantra amit tavaly január óta láthattunk.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
válasz OPiiPO #24837 üzenetére
az usá-ban folyamatban van a trial, de még nincs eredménye
Israel to start vaccinating kids aged 5-11 who have severe background illnesses
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mpo
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz OPiiPO #29442 üzenetére
Azt sem lehet tudni, hogy van-e lehetoseg opcios keszletek lehivasara a nyugati vakcinakbol. Az biztos hogy a harmadik oltas felboritotta a kormany terveit es ido elott elfogynak bizonyos vakcinak. Nagy butasag volt feladni az EU-s beszerzest egy meg nem letezo magyar vakcinaert cserebe, amibol lehet hogy mar nem is lesz semmi. Jelenleg mar azt is lehet hallani, hogy a mi penzunkbol epult vakcinagyarban Sinopharm es Sputnik fog keszulni. Remelem ilyen alacsony szintre meg nem sulyedt a kormany.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.