Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

válasz Fecdzo #7132 üzenetére

köszi az összefoglalót!

Elliott hullamok, kitalalt vagy velt hullamok, 'miert igy rajzolod azt a trendvonalat?', aralakzatok....ezek mind olyan formak amelyek egy veletlenszeruen generlt arfolyamon ugyanugy megjelennek! Tudom, mert leszimulaltam! Ami erdekes, hogy ott is tud mukodni...habar nem sokkal rosszabb mintha az egy reszveny arfolyama lenne.

szerintem ha önmagában nézünk egy valódi árfolyamot, azt tekinthetjük véletlenszerűnek is
    az csak az eredménye egy sok paraméteres függvénynek, ahol se a paramétereket, se a függvényt nem ismerjük kellőképpen
    hiába mondjuk azt, hogy az árfolyamban benne van minden tudás, ami igaz, csak nem tudjuk hogyan állt össze, minek az eredménye

napon belul jobban jar az ember ha mean reversionre keszul fel, mintsem latens trendeket keresne, amelyek megbizhatoan csak tickszinten elorejelezhetoek, de ahhoz meg olyan adatra es infrastrukturara van szukseg, amire foldi halando nem fog kolteni

ezt részleteznéd?
    főként a kiemelt részek érdekelnek

TA vs quants

hah, most néztem először utána, hogy pontosan mit kell érteni ezen fogalmak alatt
    én eddig végig azt gondoltam, hogy technikai elemzésbe a kvantitatív elemzés is beletartozik

A nuclear phinance foruman kirohogik a TA-sokat.

belenézegettem a fórumba, és igen, inkább programozók meg matematikusok használhatják

Sok terulet ismerete kell szerintem, hogy jobb esellyel csinalj penzt. En a fundat sokaig melloztem, plane a matekot, de megis azokkal uj tavlatok nyiltak meg.

új távlatok nyílnak meg, a kérdés csak az, hogy azok zsákutcák-e
    valójában ahogy egyre jobban elmélyedsz a dolgokban, lehet csak arra fogsz rájönni, hogy ez még mindig nem elég vagy végül belátod, hogy úgy sem vered meg a piacot

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés