Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Dzoli #3503 üzenetére

Igen, én is erre jutottam. A pszichológiai tényezőre egyelőre azt találtam ki, hogy nem az összeget íratom ki a programmal, az egyes trade-eknél, hanem a PIP-et (az összegést meg nem nézem :D). Egyébként én hosszú távra biztos, hogy írni fogok magamnak egy Expertet, mert az lelki tényezők nélkül, és 24h-ban tud kereskedni (én ugye nem :) ). Pedig a ma hajnali JPY esésben (ill. most is elindult picit lefelé, bizonyos valutákkal szemben, a GBP pedig felfelé, de meló is van sajnos, és annyira nem tudom figyelni) is kellett volna még pozit nyitni. A függő pozik miatt amúgy is szükség van valamire, ami kezeli a kisebb-egyenlő, nagyobb-egyenlő relációt is, mert az MT4 felülete nem képes erre (ill. lehetséges, hogy csak nem kerestem eléggé), így simán átugorja a megbízást, ha nem jár pont olyan árszinten a valutapár.

Feree13: Ezek előre betett pozik voltak, olyan stop-pal, hogy 1-2% legyen a számlára vetítve a max. veszteség (ha a stop állítja meg, akkor a számla 2%-át kitevő összeg ugrik max.), és az újabb pozik nyitása olyan szinten történt, hogy az új szintre helyezett stopokkal, és az előző kötéssel együtt már csak +-ban záródhattak. A demószámlán 1:100 az áttétel, ez nem tudom, sok-e, de az 1 hónapok alatt, amennyire ennél a cégnél lehet demo-t nyitni, még sosem "tudtam" az induló egyenleg felénél többet veszteni (előbb letelt a hónap), még az első demoszámlámnál sem (és akkor hol voltam még attól a stratégiától, amellyel a tegnapi USD, és a ma hajnali JPY esésben is benne tudtam lenni; utóbbin is kb. 15%-ot kerestem, pedig ott csak 2 pozim volt). Ha havi csak 1-2 ilyet kifogok, már fedezné még azt a bénázást is, amit az első számlán műveltem, de azóta annyit már bőven nem vesztek, amikor vesztek. Egyébként távolról sem fényezni akarom magam (ha ez esetleg felmerült valakiben), csak megdöbbentem, hogy a gyakorlatban is így működik az "elméleti okosság"... no de be is fejeztem az ilyen témájú hozzászólásokat, mert más nem szívesen olvassa valószínűleg, én meg egyedül is tudok neki örülni. ;)
    Biztos lesz olyan, amit nem merek majd, de folyamatosan igyekszem pontosan úgy csinálni mindent, ahogyan élesben is tenném.
    Az, hogy beírja-e ide valaki, hogy ebből él, több tényezőtől is függ. Ismerve a magyar emberek mentalitását (tisztelet a kivételnek!), én pl. nem szívesen tenném közzé sehol sem... Biztos ismered a viccet:

A pokolban ellenőrző körutat tart a főördög.
    Látja, hogy mindenfelé főnek az üstben az emberek, találomra kiválaszt párat az üstök közül, hogy leellenőrizze a segédeit, hogyan akadályozzak meg, hogy az emberek elszökdösését.

Az első üstnél a következő választ kapja:
    - Ebben németek vannak, kiírtuk nekik egy táblára, hogy tilos kiugrálni, ezért benne maradnak.

A második üstnél géppuskás őrök állnak:
    - Ebben oroszok vannak, ha valaki ki akar mászni, azt géppuskával visszakényszerítjük.

A harmadik üstnél sehol senki, tábla sincs a környéken.
    Nagy nehezen talál egy segédet, és megkérdezi, hogy ezt az üstöt miért nem őrzik?
    - Hjah?, ebben a magyarok vannak, ha valaki kimászna a többiek úgyis visszahúzzák.

Ebben az a szomorú, hogy ezt elég sokszor tapasztaltam is már... :(
    Egyébként miért ne fórumozhatna itt?

• Ferdzsoo

addikt

válasz Dzoli #3503 üzenetére

Azért kíváncsi lennék hogy innen a fórumból ki az aki már ebből él. :DDD
    Mert gyanítom akinek olyan jól megy hogy ebből éljen már nem itt fórumozik...
    Sajnos. Mert igazán jó lenne itt köztünk egy profi.

Új hozzászólás Aktív témák