Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatacsita
tag
Sziasztok!
Most akarok áttérni ANKIról a Quizletre, mert már egy picit unom. (tudom a nyelvtanulás maraton, de holtponton vagyok, na
)
Használja a jelenlévők közül más is? Van esetleg valami jó tanácsotok, amit tudtok adni vele kapcsolatban?
-
csatacsita
tag
Sziasztok! Írok egy megosztó hozzászólást! Ki milyen nyelvtankönyvet ajánl mondjuk egy B2 szintre? Szerintem például a 80 éves könyv is tökéletes lenne 2-3 ezer forintért, viszont most szöget ütött a fejembe, hogy az 5 év 5 nyelv szerkesztője ezt a könyvet ajánlja. Tudnátok pár pro/kontrát írni, esetleg pár szempontot ajánlani, hogy mi alapján válasszam ki azt a könyvet, ami nekem a legjobban fekszik?
-
csatacsita
tag
Ma úgy keresett a boltban nálunk egy vevő térképet, hogy " I need a card. " Néztem nagy szemekkel, hogy card? És egy másik vásárló azt mondta, hogy " A haladó angolos a map szót használja, viszont a kezdők hajlamosak az előbbit. Valaki tud erről valamit?
Érdekes eszmecsere alakult ki a szótanulásról. Én 10 éve tesztelem a gyúrás folyamatát tápkieg nélkül, sok hamburgerrel és házikoszttal és remek eredményeket értem el, de azért nem ajánlom senkinek, mint jobb megoldást bármi helyett. Azt hiszem a szótárból tanulást sem ajánlanám senkinek, DE. DE ha fél évig elunnám az ankit, 2-3 hónapot simán elővenném csak azt, hogy a nyelvvizsgán már gyorsan ki tudjam keresni a kifejezéseket.
-
csatacsita
tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Érthető, amit írsz. Tudsz kontextus alapján is tanulni ANKI-ban, a lyukas szöveg menüben. Írsz egy random mondatot, és kihagyod a helyét a szónak, így is tudsz szókártyákat csinálni, vagy letölteni is, van nagyon sok.
Sokszor hangsúlyozzák, hogy tanulni nem való, ismételni jó inkább. Ha valaki rászánja az időt az ismétlésre és nem akar olvasni, csak mondjuk 10 percre van rá, akkor beállítja úgy, hogy 10 percet nyomja azokat a szavakat, amikre nem emlékezett. Ha másra nem is, lelkiismeret megnyugtatásra biztos jó nehezebb napokon. -
csatacsita
tag
válasz
csiben1
üzenetére
Köszönöm az óva intést! Nekem a szótanulás olyan, mint az edzés vagy a sör....hamar ráunok, ha csak egyféleképpen csinálom. Hiszek abban, hogy lehet progresszív valami úgy, hogy változatos, csak nagyon oda kell rá figyelni, hogy ne a sok "alacsony" szintű gyakorlatokat csináljuk sokféleképpen.
) -
csatacsita
tag
Írkálok ide egy kicsit, hátha valakinek hasznos lesz.
Vettem szókártyákat, de nem váltak be, viszont az ANKI igen. Csak saját kártyákat tanulok, amiket én csinálok, 80%-ban példamondattal és képpel hozzáfűzve.
Mellette egyszerűsített olvasmányokat gyűrök, és hetente egyszer-kétszer előveszem a nyelvtant.
Teljesen kezdő szintről akarok odaáig eljutni, hogy legalább 1000 szót ismerek. Most talán 400at jó esetben.
Ha az megvan, akkor meg szépen előveszek egy unalmas nyelvtan könyvet és végig nyomom másfél hónap alatt, utána jöhetnek a középfokú nyelvvizsga tesztek.
Öt év öt nyelv után szabadon, tetszik az irány. Persze semmi nem készpénz, de nekem nem fontos a gyors fejlődés, az a lényeg, hogy élvezzem, nincs tétje gyakorlatilag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Projektor topic
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)